De bästa tipsen..


1. Miniformdroppar.
RÄDDAREN I NÖDEN. Maja hade magknip nära på en månad efter dropparna kom gasen ut och vi fick lugna stunder. och slapp förgås av skrikande bebis med ont. Den finns i stor och liten flaska! man TJÄNAR på den stora!



2. Ersättning på kvällstid.
Visst sinade mina bröst om kvällen men ACK så bra Maja sov om hon fick en flaska ersättning till kvällsmål istället för i sammanhanget "klen" bröstmjölk.

3. Meledas "uppsamlingshit".
PERFEKT att samla upp och spara den överflödiga mjölken i från det bröst där bebis INTE käkar.

4. Ersättningsdjungeln.
NAN-ersättningen är mildare för magen än Sempers. Iallafall om man har en känslig fis som Maja. För vissa kanske sempers funkar bättre, det finns även en variant på apoteket som är för ÄNNU känsligare fisar.

5. Doserare till vällingen.
att ha i skötväskan, måtta hemma sen är det bara att hälla rätt ner i flaskan. slippa en massa spill och mått och mög när man redan är smått stressad liksom. Finns på Ica för en billig peng.



6. Blöjor.
VÅGA PROVA de billiga märkena också, jag var "gestapo" på att jag ville ha pampers för dem "är bäst" men faktum är att willys egna funkade PRECIS lika bra. och priset? 69 mot 108. blir en JÄVLA skillnad på ett par månader.

7. Iskuber.
Till att frysa in bröstmjölk och senare även barnmatspure, om du gör egen eller ej kvittar. köp en lite större variant typ de i silikon på Ikea för de blir mer lagom som smakisar.

8. Sovsidan
vi envisades i början med att Maja SKULLE sova på rygg och hon nöjde sig med det först. Sen av en slump vände jag över henne på sidan och pallade upp henne med nalle i ryggen och magen för att hon inte skulle tippa ner i kudden, hon sov MYCKET bättre. Kom ihåg att vända sida och ställning under natten, hur skönt är det att vara tvingad att ligga på en o samma sida hela natten liksom..

9. Nappflaskor
Dr.Browns flaskor kostar mer men tar bort all luft som barnen lätt suger i sig och får magknip av. ventilen är aningen drygare att diska men det bildas heller inget vaccúm i dem. Mam har en variant också men den har ja ingen erfarenhet av. tips! köp inte för många flaskor i den lilla varianten upp till 120 för snart äter bebis mer än så och då står ni där med massa miniflaskor (som vi). nån liten är klart bra men satsa på större direkt.

10. Babysitter
Say no more.
Bästa köpet ever

11. Önska
Blöjor eller kläder i större storlekar. varar längre och minimerar risken för att bebis inte hinner använda allt.


tungviktare

Oj. ser nu att Maja alltså väger närmare 7,5 TON enligt föregående inlägg.

det ska alltså vara gram. G. ska det vara. inte kilo. det hae varit jobbigt för min rygg.


BVC-måndag

Shit det blev en stressig morgon, vaknade halv nio (!) och skulle vara hos BVC-Lars en timma senare. tur att promenaden dit inte är så lång! Upp med Majs och klä henne, kasta i sig en kopp kaffe o klä sig själv. Flaskan fick hänga med och intas i väntrummet. Det gick som tur var Maja med på!

vikt och längd och lite snicksnack. Maja fick Ok i rumpan ännu en gång. Dessutom stylade hon järnet genom att vända sig från rygg till mage på skötbordet framför doktor Lars, man måste ju visa vad man kan typ. Unge!

Jimmy gissade att hon skulle väga över 7kg nu. Det gjorde hon också.

7400kg kärlek

66 cm landade längden på.

hon har alltså gått upp 1,3kg på en månad. det är en rätt bra procentuell ökning det. Skulle jag följt samma banor skulle jag gått upp närmare 26kg på samma tid. det är ju tur att så inte är fallet.

Hemma igen bakade jag bullar (matbullar) och inväntade moster. maja tog sig sitt sov. som avslutades abrupt av mardröm misstänker jag för hon vart JÄTTELEDSEN. så hon fick såklart komma upp och kramas. Nu sover hon igen. Utan mardröm. och en bajsblöja senare.

Neee men om man skulle till att baka en runda muffins...

höhö.


Helgen snart slut

Fasen vad helgerna springer iväg. Man har tusen saker att göra och man hinner knappt med hälften. Denna helgen har vi ju som bekant fått ta hand om min äldsta lillsyster, Majas storamoster, Sofie. Den 7 mars korsar hon atlanten och åker för att bosätta sig i Bartlett (1h från Chicago) som Au Pair i ETT HELT år. Det är tur att det finns dator och Skype kommer vara inbokat minst en gång i veckan framöver.

Ikväll var Majas faster Tina med sambo Micke nere och fikade (på... ja gissa EN gång) Maja fick present! en tröja med tillhörande byxor och ett par svarta byxor från Moomin :) Tusen tack snälla snälla ni, det var jätte fint alltihop! Foton kommer imorgon!

Hon blir så bortskämd av nära och kära den där lilla tösen, och då menar jag inte bara med saker och kläder utan med kärlek och omtanke. Det som såklart är det viktigaste!


♥ Söndag ♥


Gårdagens muffinsbak. Man blir lätt beroende, det är nästan roligare att baka än att äta.
Ikväll kommer faster Tina och Micke ner på fika, funderar på om vi ska dra ihop en runda till. Sen får er vara nog för ett tag. hehe.
Annars har vi inga planer för idag, mamman fick sova ut och nu är pappan iväg och tvättar bilen. Maja gnager på mosters tröja och ett One tree hill avsnitt väntar på mig snart. Gött.
Inatt hände en rolig sak också. Maja knorrade och jag skulle peta in nappen i vanlig ordning, så jag måttar och letar efter munnen men det enda jag får är tvätstopp. får tända lampan för jag fattar inte alls vad som händer, ser då att jag försökt trycka in inappen i BAKSKALLEN på barnet. haha. Hon hade tydligen snurrat över till mage och somnat så. Undrar om Maja kommer bli en magsovare hon också?
:)


I vårat kök


Finaste



STORAMOSTER SOFIE
LILLPLUTT MAJS
<3


Lördag!

Inatt har mamman sovit. sköönt! pappan envisades med att ta natten trots att han skulle jobba idag. Han är snäll han vår pappa :)
Majan somnade nu för sitt andra sov och hon somnade faktiskt väldigt omgående. underbar känsla.

Vi sak bege oss in till stan och sen ut till Jimmy när han slutar. då väntar STORhandling. herregud vi ska handla typ ALLT som man har i ett hushåll känns det som. precis ALLT är slut. jag har tävttat håret med duschtvål i två dagar nu exempelvis. mindre bra!

Ska fota lite med moster senare så foton väntas!

tjopp!


Sömnvägran

Maja vägrar somna. Hon elvispar i sängen och äter upp sina strumpor istället för att sova. Mamman blir vansinnig av att sitta brevid till slut. Men det funkar rätt bra att låta henne ligga och vispa klart och tugga färdigt en stund. Sen får man försöka igen. och igen. och igen. och....

Det är tålamodskrävande. BIG TIME.

I övrigt hänger vi i soffan. har käkat hemmagjord pizza, i kylen väntar muffins och filmen för kvällen är "the last airbender". OM Majs vill sova snart, för pappan jobbar imorgon också. Det gillar vi inte.

Det vi däremot gillar är att STORAMOSTER är här och hälsar på. Även om hon fick "läppen" av Maja innan så tycker nog även hon att det är rätt mys.

Nu kom pappan ut ur sovrummet och Majs sover. Ikväll tog det 45 min. Fortsättning följer....


Massa med bra tips!

Ringde min kära mor för lite tips till Majas hårda mage min mormorpålåssas var där och hon är ju experten själv vad gäller alla hälsokurer som finns, hon har drivit en hälsokostaffär i många herrans år och är mer än kunnig på området.

Fick följande tips:

* Lägg katrinplommon i vatten över natten. Ge barnet vattnet 1-2 tsk per dag.
* Rapsolja i maten. fungerar fint med icas egna en liten skvätt men ta inte för mycket, prova fram och vänta i ett par dygn innan magen kommit i fas med det nya.
* Olivolja är snäppet bättre. men smakar mer. prova.
* Ett krm rapsolja direkt i munnen på morgonen.

Kanske inte bra att köra allt på en gång dock. hehe.

Tror att jag tänker börja med att ge Maja kartinplommonvattnet. Iallafall de dagar hon ska äta morotspuren som jag har blandat med ersättning innan jag frön in den. Nästa runda ska jag tillsätta lite rapsolja inna jag fryser den och då kanske det löser sig självt så att säga.

mm... fortsättning följer..


2011-02-24

Blev ingen lekdejt med Therese o Agnes pga strejkande bil, flrståligt dock, jag är också nära strejk när det är minus 23 ute. Får bli att försöka ses nästa vecka istället!

Jag hade ju pajjen i ugnen så ja ringde ner Farmor och Faster och det blev en massa Majabus och trevligt sällskap hela eftermiddagen!



Bakade muffins med Maja som inspirationskälla :)



<3



Tjing!


Jisses

Jag säger bara det.

01

05.30

09 (!)

UTVILAD MAMMA!





Nu får vi sätta lite fart för Idag kommer söta Therese med söta Agnes hit. Måste ner en runda till affären innan!


I Love you

Har ju lagt över dop och bröllopsfilmen till DVD och nu har vi spenderat kvällen med att titta på oss själva närmare en timme :) tusen tack till Pappa (morfar) och Åsa som filmade så otroligt bra och kalas att ni inte stängde av kameran utan lät den rulla hela tiden! Vilket minne!

Majs sover nu o pappa duschar... tror jag ska joina... :p
Lite kärlek i tillvaron sådär ;)

tjipp!


Håller tummar och tår!




Verkar inte gå och länka bilden, eller ja vet inte hur. Men klicka HÄR så hittar ni rätt :)


Babysim

Nu börjar det bli dags för babysim för lillsnorpan. jag är supersugen och skulle så gärna vilja gå på Linnéas simskola på samariterhemmet inne i stan, hade varit så bra för det är nära till buss och så om vi av nån anledning inte kan båda nån söndag. 7 veckor är en kurs och kostar *drar efter andan* 1495:- då får alla tre bada och de verkar ha ett verkligen bra upplägg med målsättningar och "kurser" även för oss föräldrar om bans vattenvana. Det är ju så viktigt och Maja älskar ju att bada! Ska se hur ekonomin ser ut nu och sen blir det till att anmäla oss!

Sim sim Sim :D

Home at last

Hemma igen efter en trevlig lunchdejt i Sävja, avslutades hemma hos Ingela med en MINST sagt sur maja i vagn. Men innan dess var det hur trevligt som helst. Maja och Meja verkade ORDENTLIGT intresserade av varandra. Supergulligt. fast man fick passa sig lite smatidigt dem har ju inte direkt kollmpå det här med "klappa fint" ännu. Stina och Emilia hae vuxit varsen meter och den förstnämnda hade världens coolaste strumpbrallor på sig. Egentligen inte JÄTTE märkvärdiga men turkosblåa och skitfina. *måste ha*

Bussen mellan Sävja o Centralstationen funkade senare utan anmärkning. Bussen från centralstationen och hem var full med barnvagnar och vi fick inte plats :( vilket nu betyder blåa tår och en KALL mamma.. buuää.. dessutom tog det närmare 1 timme o 20 minuter dörr till dörr.. blä!


Fick låna en superfin overall av Apan och hennes mamma också! en som är lite större än Majas från Åhlens. så slapp vi inhandla en ny nu när vintern snart är över. det tackar vi ödmjukast för. (alla sparade slantar liksom...leder kanske snart till huset i Storvreta, eller hur var det nu? höhö.)


Nu ska ja röjja lite här hemma innan Pappan kommer hem... Fotade de små liven idag också... får se om de dyker upp på bloggen...




En ny dag

Natten har gått i samma tecken som de föregående nu en veckas tid. maja somnar halv nio (hurra!) och på två röda (hurra igen) sen sover hon till 00. då vill hon ha flaska. sen sover hon till 02. Då vill hon ha flaska. sen sover hon till 04. då vill hon ha flaska. ja ni ser mönstret. och hon äter massa varje gång dessutom vilket gör att det byts cirka 4 kissblöjpr per natt nu! galet!

Vid halv sex var hon bara lessen i sin säng och fick komma över till oss. då somnade hon på två röda. och sen låg hon och pillade med mitt hår i sömnen, så fort ja flyttade mig liiite så kom den lilla handen letandes efter mamma! Gulligt så man nästa dog lite, eller var det av trötthet? hrm.. kommer inte ihåg ;)

Nu är vi iallafall uppe och Majs gymmar framför TV:n. Jag dricker KAFFE och vi ska snart bege oss till Sävja på lekdejt med Martina,Ingela och veronica. Samt deras skruttar Emilia,Stina och Meja. Ska bli jätte trevligt att vi äntligen fick till en dag som alla kunde på! :)
Alla knoddar är födda senare delen av 2010.

Nej nu har nog Majs gymmat klart låter det som!


Tjing!


Måndagsbestyr

Jepp, sitter och kollar på första säsongen av OC. gillar faktiskt den serien fortfarande även om jag minns den som aningen mer spännande och "vuxen" hehe.
Majs sover middag och jag har ätit lunch. Egentligen skulle Lena-Maria och Mirabelle kommit hit idag men förkylning satte tyvärr käppar i hjulet :(

Till något annat, igår la ja över alla filmer på DVD så nu har majas första månader och maja i magen samt dopet och bröllopet arkiverats och sparats för framtiden. är sååå glad att vi köpte videokameran innan maja kom TÄNK vad roligt att ha sen! :)

Måste bara bjuda på en Maja-bild i mössan som kom med "startpaketet" från Ellos vi köpte tidigare. Höhö. sötnöt.

<3 Kärlek!


Inspiration :)

Var förbi Jessica en sväng nu på morgonen, klämde lite på hennes söta söta mage. På allvar har jag nog aldrig sett någon som är så vackert gravid som hon är. Missförså mig rätt visst är alla vackra i sina magar och det strålar och allt det där. Men jag var mest stor. faktiskt. jag trivdes som fan i min gravidkropp men nån söt lite kula som bara syntes frammifrån hade jag dårakt inte :)
hehe!

På en av mina mamma-bloggar jag dagligen följer kom jag över detta inlägget. Och jag kan inte mer än instämma. att föda barn är det häftigaste jag nånsin gjort. Smärta jovisst. Som FAEN men vad får man inte sen då? det är underbart och jag ÄR avis på Jessica som har den häftiga upplevelsen framför sig (samtidigt som jag är sjukt glad att maja växer och frodas och att jag snart är tillbaka i min "egna" kropp igen!)



Yeah! ;)


19 veckor sedan

.. NITTON..

då var jag fortfarande tjock. då var det söndag och Matte o Mickis hade varit här igår och käkat. Vi hade skojjat om att jag nog födde barn inatt. Men så vart det inte. Men nu snart om några timmar (för NITTON veckor sedan) satte värkarna igång. Då satt ja där i köket, åt min pasta och oliver o drack hallonbladste medan Jimmy åkte o jobbade ett par timmar.

Efter ytterligare ett par timmar, eller rätt många par timmar, då fick vi äntligen träffa DIG. Efter all väntan. Efter allt jobbigt och ont. Efter 40 veckor och 2 dagar i min mage var du nu redo att komma ut.

igen. för NITTON veckor sedan. Och vi älskar dig fortfarande tusen gånger mer för varje dag och sekund som går.


En Lördag

Vi åkte en sväng till Ikea för att kolla efter nyss soffbord. det ska vara vitt och runt och det ska passa bra här hemma och i huset (som kommer senare...höhö) alltså måste det nästan vara vitt! och lagom stort. Ikea hade inga dock. Synd det. Eller kanske lika bra, det är rätt skönt att inte ha ALLT ikea hemma längre :) Sen åkte vi till citygross och handlade lite käk till kvällen.
Hem. Majan fick bada. Laga mat.

Har firat lördag med Tina och Micke en sväng. Lite mat och ett glas rött. Ytterst trevligt. Skulle blivit film men det sket sig. Majs somnade på två röda med pappan och vi fick massa vuxentid. mys.

Jag och Tina pillade med hennes nya header till bloggen. Tina, alltså Majas fina faster (en av dem) och nu även min svägerska (också en av dem, såklart)




Bloggen :)

Nu är det dags för sova snart tror jag. Vi slökollar på QXgalan och dricker lite mer rött.


"Kiss i sängen och ha det bra..."

Jepp denna natt och dag har gått i kissandets tecken. VERKLIGEN. det var första gången som blöjan inte höll tätt. tror det mest berodde på att man typ sover när man byter på henne mitt i natten ;)
Iallafall så vaknade hon och var GENOMVÅT. hela hennes säng, kudde, body,strumpor. Det var bara att plocka upp och byta om henne och hoppa över henne till oss. Där sussade hon sött vidare till halv NIO. härmed kommer jag alltså flytta över henne till oss om hon bestämmer sig för att vakna 06 fler nätter, att ja inte tänkt på det då.. blä!

Sen lagom till andrasovet låg hon och myste med pappa i sovrummet, i vår säng igen och han byter blöjan som vanligt. hehe och majs flinar och pappan pratar med henne en sekund innan han sätter på blöjan och VIPS så var pappa nerkissad (och vår säng lite) jag tog emot en nakenfis till Maja och då bestämde hon att hon inte var färdig utan kissar på mig också. mysigt!

så nu går tvättmaskinen på högvarv. TACK GUD att man har tvättmaskin hemma. Fy fan vad jobbigt att behöva släpa ner sig till tvättstugan liksom och boka tid och allt det där. Men det är bra att göra det ibland när man har mycket tvätt men som såhär liksom. rätt ofrächt om man skulle behövt vänta med att tvätta upp alla nerkissade lakan liksom :D hurra för maskinen!


och godmorgon!

FREDAG!

dagen började med en TRÖTT mamma men en superduktig Maja. skrik och kink och lite sömn dock men det kvittar. för nu har hon sovit ordentligt och fått på sig fredagsoutfiten :) mamman har också hunnit hoppa ur mysdressen och iallafall borstat håret ;)


Älskade systrar



Älskade älskade!
Stora och Lilla moster.

Fotona är från dopet/bröllopet som inte hade kunnat bli hälften så bra som det blev utan er!
Samantha som var såå duktig och hjälpte till att hälla dop-vatten och dela ut sångbladen i kyrkan, trots all nervositet innan!  Samantha som även hade majas leksak fast i bältet på ryggen under dopet så vi kvickt kunde plocka fram det när det behövdes. hehe. fiffigt.
Och stora-moster Sofie som var den enda i kyrkan som visste att det vankades bröllop. Hjälpte till med ringfix och barnvakt den där kvällen när frieriet ägde rum ;)

Som vi saknar er!


Freeeedag!

Hurra! jag älskar fredagar. Ikväll vankas det rödvin och god mat. Runt lunch kommer faster Tina ner och tar en promenad med oss och sen ska vi pilla lite med foton och med hennes blogg. Skoj Skoj.

Min kära syster har i detta nu fått sin enkelbiljett mot USA. au pair ett helt år väntar och vi är jätte glada för hennes skull, samtidigt som vi såklart saknar ihjäl oss redan :( Men innan avresa kommer hon hit i samband med ambassadbesök nästa helg. wiho!

Ute skiner solen och det är blå himmel. Idag blir det en BRA dag!


OCH barnbidraget har kommit. Haha, vi har därmed lyckats överleva den här månaden också med att inte plocka ut många föräldrardagar alls (TVÅ i veckan!) Men det var tjärvt och vi kanske inte gör om det i flörsta taget. Brukar ju ta tre dagar och det blev en väldig skillnad i kassan ;) Meeen skam den som ger sig. förstå hur många dagar vi kommer ha kvar när Maja börjar dagis! (Ja emy, förskola såklart :)) Känns helt underbart det!


Maja är inne i en ny fas. Nätterna är mindra bra men dagarna är TOPPEN den där klängperioden hon hade är över och nu kan hon nöjt sitta i sin babysitter och pilla med leksakerna lååånga stunder. Det är underbar avlastning för min rygg och psyke för den delen, nu ser hemmet aningen mer städat ut och lugnet är mer påtagligt!

Tjipp!




Bild från Fikadejten igår. Mys!

Fika Tajm

Nu kommer vi nog bli lite sena. Lillsnorpan sover fortfarande och vi ska vara på stan om 30. Nåväl. ska väcka henne om 5 :)

Idag är en stor dag. Idag är dagen då jag har lagt SAMTLIGA mamma-kläder på hyllan och numera kan knäppa min jeanskjol från esprit igen. Därmed var jag tvungen att lägga upp en bild på oss båda idag. Majs och jag myste ikapp i sovrummet hela förmiddagen idag!

Men nog svammel. nu väntar fika med Cicci, Jessika och magen ;)


Klurigt!

Vet verkligen inte hur jag ska göra med det här med dagis till Majs.
Hon ska ju börja i feb 2012 men då bara gå tre dagar som det ser ut nu. Jag har ju bara plockat ut 2 och tre dagar i veckan hittils och det gör att vi kommer ha strax under 200 dagar kvar när hon börjar dagis! Därmed tänkte vi nog att vi ska vara lediga mån och fre. så strumpan slipper hela veckor på dagis med en gång. Skönt för henne skönt för oss :) och sen blir det lååånga semesterpass på sommaren! wiho!

frågan är då VAR majs ska gå på dagis. Känns galet ruttet om hon nu skulle börja här i Gottsunda nånstanns och bara hinna gå där i 5-6 mån innan vi flyttar.
Gaaah! tänk om man bara kunde veta hur livet ser ut om 1,5 år. Det är ju inte ens säkert att det blir nån flytt eller att det för den delen blir just Storvreta även om det där det som är drömmen. Eller jo, ATT det blir flytt är nog rätt säkert fresten på ett eller annat vis...

Hrm...

Ringde min kära mor tidigare för att bolla lite men rätt utan resultat. hehe, är det svårt för OSS att veta hur vi ska göra gissa om det då är svårt för HENNE att komma med nån lösning! Men det var väl värt ettt försök!


Bokat och klart

Det blir Bulgarien vecka 26. Nessebar, långt från all fylla i Sunny beach :)
Hotell med 4+, spaavdelning och hela komplexet bokstavligen ligger PÅ stranden. Fin pool och fina rum med balkong. Ska bli superspännande att resa med barn. Maja börjar tidigt ;)
Och vi skulle kunna kalla det för bröllopsresa faktiskt!
<3

Visst kommer hon inte komma ihåg mycket av resan men hennes föräldrar kommer med all sannlorlikhet att göra det! jag ÄLSKAR att åka utomlands och trodde väl aldrig att vi skulle komma iväg detta året heller. UNDERBART ska det bli!

All inclusive dessutom. Äta och dricka så mycket man vill och när man vill i en vecka. Hehe. Kan bli farligt det!

HÄR är hotellet :)


Nu vankas det hemgjord pizza! (Igen)





Tisdag

Här har vi startat dagen efter en bra natt med att ränna fram o tillbaka till tvättstugan. Jimmy är ledig idag också och det betyder massa pappa-Maja-mys.
Kollar på nyheterna och allas våran "Foppa" avslutar sin karriär (för åttioåttonde gången?!). sidospår.

Slösurfar på Hemnet, FAEN vilka fina radhus det finns att tillgå i Storvreta, jag får fotbollsmammekänslor på en gång! Utanför fönstret är det femton minus men sol och blå himmel.

Lill-maja ska precis sova sin andra-sov och hon har kommit på hur man plockar ut nappen ur munnen (vilket verkar JÄTTE roligt) men hon kan inte sätta in den igen (inte lika kul) vilket gör att mamma eller pappa får lite extra jobb att stå i vid nattningarna :)

Maja har fyllt 4 månader också! i fredags och man kan omöjligt fatta att tiden går så fort!




Dopet och Bröllopet

Först och främst vill jag tacka igen för alla JÄTTE fina presenter till Maja på hennes dopdag. Det är inte klokt vad den lilla pärlan blir bortskämd :)

Det var varit en VÄLDIGT händelserik helg som började med att Pappa, Åsa, Sofie och Samantha kom i fredagskväll efter att ha trotsat ovärdret och kört bil genom halva Sverige. Vi åt mat och sen blev det massa Maja-bus och kvalitetstid resten av kvällen. jag och Samantha bakade muffins inför lördagen och dem blev sååå fina. tur man hade experthjälp!

På lördagen sen efter att vi vaknat och busat ett tag till så kom Mamma och Lasse med tåget från Stockholm. Förberedelserna var i full gång och maja sov som en stock. det var smink, klädsel, stryka, baka tårtorna... osv...

Sen bar det av till kyrkan. Sofie blev fadder och Samantha hjälpte till att hälla upp dopvatten och dela ut sångtexten inför bröllopet som alla var ovetandes om!
maja skrek en snutt men tystnade så FORT hon fick vatten på huvudet, hon trodde väl att hon skulle få bada. Hon älskar att bada vår lilla fis! :)

handpåläggning och sista psalmen som var "gud som haver barnen kär" fast med melodin av Blinka lilla stjärna. Fint! Den andra pslamen var klassikern "Tryggare kan ingen vara" jag tycker verkligen om den psalmen och den sjöngs även på mitt dop.

När dopet var klart delade Sami ut lapparna med första sången inför vigseln och den henne "Bröllopsvisa" gästerna började skruva på sig och det gick upp ett ljus här och där. Prästen sa "och härmed har vi döpt Maja och nu ska vi fortsätta med vigseln mellan Jimmy och Sara"

Tårarna började spruta på familjen i bänkarna och alla drog efter andan typ. tror minsann dem blev ORDENTLIGT överraskade. Vigseln var också jätte fin och Maja blev hungrig mitt i men det avhjälptes av moster när hon fick leksaken av mamman ;)

Sen samaldes vi hemma hos oss, åt tårta, drack kaffe och öppnade majas presenter. Jätte trevligt och det var verkligen en tillställning PRECIS i vår smak. lugnt och stilla utan prestationsångest.

Tack igen allihop för en underbar helg!

Dop och Bröllop ;-)






Dopet gick jätte bra och var jätte fint & efter dopceremonin fortsatte vi....







....Med vigseln...

Gissa om gästerna blev överraskade!


Den Underbaraste av dagar
12/2 2011


STORT TACK FÖR ALLA FINA PRESENTER TILL MAJA!
VI HÖRS!
<3

 


Imorgon 12/2




Det var 25 år sedan jag hade den på mig och imorgon är det Majas tur. Vi har tjuvstartat lite och provade den igår. Nu är den tvättad och underkjolen är fastsydd igen. Jag tycker klänningen är SÅ vacker. Det är min moster, alltså Majas mormors syster som har virkat den och det är så fantastiskt roligt att jag nu får se den på MIN dotter 2011.


FREDAG!

jag skuttar rundor som ett barn på julafton. ringde nyss till Åsa. dem skulle köra nu. Jag som hade hoppats på att dem iallafall var i Stockholm redan, hehe. Nu får dagen gärna gå fort! vädret är inget kul bilväder så jag hoppas det tar lite längre tid än vanligt för dem att ta sig hit så att de kör FÖRSIKTIGT. Tydligen är det värst här uppe.

vi har lite att stå i idag jag och Majs:



Better get to it!


Is?



Är det inte bröstmjölk i iskuber så är det alltså barnmatspure?
Minns ni att man en gång i tiden faktiskt använde islådorna till just IS att ha i exempelvis drinken?
"Saker förändras när tiden går"

Barbapappan Fick Maja av söta Lina som var här i helgen och hon är fullkomligt galen i den. bara man närmar henne den så öppnar hon munnen och vill helst äta upp hela i ett nafs. De små armarna är toppen att hålla i dessutom!

Snorp sover nu. Jag håller på att storstäda köket har verkligen skurat ÖVERALLT idag. nu kan man äta direkt på golven om man vill (och om man städar efter sig för nu har jag gjort mitt)
Mamma och Lasse sitter på tåget mot Stockholm. På fredag kommer Pappa, Åsa och båda favorit mostrarna Sofie och Samantha. Jag längtar ihjäl mig och vill att det ska vara fredag eftermiddag NU NU NU!

Jag lyssnar på Winnerbäck och drömmer om varma sommarnätter.
Ute är det snöstorm.


Oftare än ofta

Ja i början var det lite roligt och sött. Det var tillomed så att man skrattade rätt högt åt den där Majs. Alltid lunch-sovet. när hon är sådär jätte jätte trött och ögonen hänger, då brukar hon somna på en sekund. om inte... OM INTE..

det helt sonika kommer bajs precis vid insomningen. och man såklart måste ta upp henne och byta.

Då blir Majs arg och kan inte somna om igen. hon blir övertrött och det blir skrik och gråt en halvtimme (om man har tur) till.

det är alltså där vi befinner oss nu, de där 40 minuterna senare.

Men nu sover hon....

vid sånna här tillfällen FÅR man kalla henne för Maja-Bajs utan att lägga en peng i skålen!

BUMBOSTOL

jag har hört talas om denna innan men inte förren nu har jag fattat hur UNDERBART det skulle vara att ha en sån till Maja. Hon köper ju INTE att ligga ner, babysittern gillar hon korta korta stunder. Hon vill ju SITTA. HELA tiden och det resulterar ju i att hon måste sitta i mitt knä. konstant. inget blir gjort och jag känner mig totalt låst vissa dagar! den här stolen ska vara framtagen och testad av barnläkare bla och iochmed att barnens ben sitter högre än rumpan så avlastar den ryggen och barnet orkar/kan sittar lääänge i sin stol. Den rekommenderas från 3 månader och funkar tills barnet kan sitta själv!
dessutom skulle jag kunna flytta med henne så enkelt. upp på köksbordet, i sängen, på diskbänken. För den är jätte stadig. Undrar om inte det får bli en sån för nästa barnbidrag!


ååå vill ha!


Älskade barn

...varför ska du plötsligt göra morgon strax INNAN sju :-)
Antar att mammaledig-dagarna med sovmorgon snart är ett minne blott.
Men ACK så underbart att vakna brevid dig varje morgon!



<3


Fastrar x2

Igår var det en skitdag. idag har det hittils varit en kanon sådan. Det är bra att få bryta ihop och vara arg som ett bi för att sedan komma igen :)

morgonen började med att Jimmy tog Maja som tyckte det var morgon klockan 05.30, och han fick henne att somna om! :) sen fick jag sova till åtta. Plockade lite imorse och efter ett sms kom faster Åsa och drack morgonkaffe. TREVLIGT!

Sen vankades det lunch i form av morot och flaska till liten och köttfärssås till mamman, sen tog vi en promenad och plockade med oss den andra fastern (tina) ut på rundan och sen hem på kaffe. mys!

nu har lillan slocknat i sin säng och jag ska återgå till att städa lite :)

Surskånk utan sömn

Fan Fan fan den här dagen började inte alls på några sätt bra. Majs har vaknat var 20:e minut sedan klockan HALVTVÅ. hon knorrar och har sig sen bestämde hon att det var morgon, KLOCKAN 04! då bestämde mamma att det var det INTE och hon somnade tack och lov om, till 06. då var det bara att tända och gå upp. Vid åtta slocknade hon igen och även så mamman. 1,5h sov vi då. rekord för denna natten.

Möte med prästen klockan 13.15 ett stökigt hem utav bara f*n. Ni skulle på allvar inte tro mig om jag försökte förklara hur här ser ut! det är prylar prylar everywhere...

Men, prästen är iallafall väldigt trevlig och kyrkan är HELT underbar :) vi har genrepat dop idag alltså. Kikat var och hur vi ska stå och vad som ska sjungas. Fadder blir Sofie och Samantha häller dopvatten och tänder dopljus(?). Det är bra akustik i kyrkan, så Majas skrik kommer höras RIKTIGT bra! Kanske ska vi dela ut öronproppar tillsammans med psalmböckerna?

I eftermiddag ska vi åka och handla mat. och plocka upp madrass hemma hos Märta.

Nu sover majset och jag borde mer än VERKLIGEN plocka lite här..

Mammadejt :)

Efter incidenten med malens vara och icke vara så begav jag och Majs oss till stan. Storken kaffe och trevligt sällskap i form av tre andra Mammor. Ingela som ju är känd sedan "länge" nu, Lena som senaste jag träffade hade magen i vädret och så ett nytt tillskott till samlingen i form av en Cattis med en liten Irma som är född närapå samtidigt som "Apan".

"Hajjen" alltså Majs var på sitt allra mest övertrötta humör och skrek och skrek och ville INTE sova. Men det var mycket trevligt (som alltid) som vanligt och jag undrar lite stilla om folket runt om oss också tyckte det. ja menar tre liggvagnar och en syskonvagn på liten yta. haha!
Nästa gång får vi vara hemma hos nån av oss för att minimera fikautgiftrerna kom vi fram till! Ypperlig idé! tradit att dricka vatten liksom ;)

vi kom hem strax efter Jimmy och hängde alla tre i sängen. Majs blev övertrött och somnade inte förren nu precis. Fasen den där j'vla gränsen är HÅRFIN. och SVÅR att tajma jämt.



... Vi hittade ingen mal (?) jimmy drog ut skänken och vi lös och letade bakom i och under. Jag gissar på katterna och kväljningskänslan kommer på en gång tillbaka, huga!


Kväljningar!

Jag avlider lite här hemma nu. Majs har somnat och jag skulle vara duktig och rengöra akvariet. Fejjar som bäst och ska dra upp pumpen när det säger *schlurp* och en halvstor mal glider snyggt bakom skänken! första reaktionen är såklart att slänga allt jag håller i händerna och skrika lite lätt (och tyst för att inte väcka maja). Lyssnar en stund och jag hör hur han ligger där under och flörpar rundor. jag hämtar ficklampan och lyser på behörigt avstånd under skänken men ser inget annat än lite vatten och en massa damm. (massa dam!!! måste städa där under!!)

Ser honom inte men hör honom fortfarande, ringer till jimmy och gråter lite i luren. gör ett nytt försök i att hitta honom. Sen blir det tyst.

Jag tror han döden dog. Och nu ligger det då alltså en DÖD mal i köket som ja inte kan hitta! jag vill inte ens vistas i köket nu. så jävla äckligt. och jag HATAR verkligen dessa malar dem kan SÄKERT suga fast sig på både händer och fötter och sen får man typ bända bort dem! äckligt!

Nu tar jag barnet och går ut!


Pillemojs

Som jag visade HÄR så fick vi ju fina hakklappar på posten av Lilla-moster med familj. Maja började dra i dem och snörena i nacken "skar" in i hennes valkar, kändes ju lite jobbigt men jag fixade en skitbra lösning! Trycknapparna fick jag av "Apans" (stinans) Mamma Ingela och tjipp tjipp nu funkar Lilla-mosters hakklappar hur bra som helst igen!


NU:


Jomenvisst. Solsidan it is.
:)

Sen blir det natti natt för oss här hemma snart. veckan som kommer dedikeras åt dop-planer!


Potatis är fortfarande eklit.

Bilderna nedanför är från igår. Det var första gången Maja smakade på "fast" föda. gullunge. Idag fortsatte vi med potatisen och liiiite mer fick hon nog faktiskt i sig. igår hamnade allt på haklapp,stol,barn,mamma och pappa.
Men hon är fortfarande grymt skeptisk alltså.
Nu har jag gjort iordning morotspuré och några till potatis. så nu ligger det i frysen för veckan som kommer! Perfa! Nu vankas spagetti o köttfärssås (för föräldrarnas del) MUMMA!



På allvar? tycker ni det här är gott?
<3


Potatis är EKLIT


Lördag!

Idag kommer finaste Lina hit och gör oss sällskap. Tacos och muffins står på menyn och möjligen ett (eller några) glas rödvin. Jag går ALL IN och "firar" att jag gått ner sju kilo och "bara" har fyra kvar av mina graviditetskilon. Sen har man ju en del andra kilon också men det är en annan historia ;)

Jag har fått sova HELA natten och vaknade ruskigt utvilad, tog morgonkaffet med Maja i soffan och sen vaknade pappan nån timme senare. vi tog en promenad i det fina vädret och Majan sover i vagnen i hallen. Lite städ på schemat så hemmet ser representabelt ut, sen är vi redo för lördagsmys!



En Liten glad skit!
<3


Thuns och FREDAG!

Igår gjorde vi vår premiär (eller min iallafall) på thuns. Shit vad mycket fina vårkläder dem fått in, och allt var mer eller mindre nersatt. Kan ju säga som så att nu vet jag vad Majan ska strosa omkring i när hon bestämmer sig för att resa sig och gå!
Visst, hon kommer växa ur dem på en kvart, men det kvittar. dem kommer iallafall passa så länge att vi kommer få minst ETT foto på henne i dem! hihi!
Jag hittade till min lycka en FIN klänning att ha på dopet och en kaka marabou Vinter Vit fick följa med, den åts dessvärre upp redan i bilen hem. Det vankades Hemmagjort pizza hemma och sen däckade vi i soffan. skönt.


Vintervitt igen

Igår droppade det från taken och det var barmark på sina ställen frammåt eftermiddagen. Nu faller der MÄNGDER med snö utanför fönstret, det är så att man vill gråta. Men också att man vill slå sig själv för att man började hoppas på vår igår typ, när man VEEEET att det VARJE ÅR kommer ett ordentligt bakslag med mer snö och is innan våren kommer. Hoppas bara detta är det sista bakslaget för i år. vi ska iallafall ner till affären sen ikväll vankas det pizza, hemgjord sådan. för det är fredag och för att just idag är det en sån dag. MUMS!

Svar till "Sanna" angående inlägget:
Det är klart man kan lämna bort sitt barn till barnvakt om man känner att man behöver det, men det är ju svårt att göra det den där halvtimmen dagligen så att man får ta "rast". Lämnar jag till barnvakt vill jag ju att det ska vara en bra anledning när barnen är så små. som när Maja fick vara med moster och vi var ute och åt och gick på bio..


nu har plutt vaknat efter andrasovet. :)


Helga Trefaldighets kyrka



Det är alltså här det ska ske!
Det är här Maja ska döpas.
Den 12/2.

Maja Linnéa Lidén Jörgensen

<3

Det kommer bli en liten och enkel tillställning med bara den närmsta familjen. Både min Mamma-familj och Pappa-familj kommer upp den helgen. Det ska bli jätte jätte jätte mysigt!
Lillamoster ska få hälla upp dopvattnet och Stora moster blir fadder, eller gudmor.
Kan vara så att det blir någon mer fadder eller så vi träffar prästen på tosdag i kyrkan och går igenom detaljerna.
Jag ska välja ut en klänning, Jimmy har redan provat sin kostym och Majan, ja henne ska vi knöla ner i Samma dopklänning som jag en gång i tiden hade, och som Sofie hade. Klänningen har min moster virkat en gång i tiden och det enda som är synd är att det inte finns plats att bordera in namnen och åren på de barn som döpts i den, kanske man kan lägga till en underkjol till? Tänkte ta mig friheten att klura på det senare.

Efter kyrkan blir det kaffe och tårta i sin enkelhet här hemma hos oss, även det i liten skala. Muffins tänkte jag baka på fredagen så får Lilla-moster hjälpa mig att dekorera dem sen antingen på lördagen eller fredakvällen.
Jimmy måste klippa sig (..och skaffa ett jobb, höhö) och jag ska klura ut nån fin frisyr också. för Face it dessa fotona kommer ju följa med i Majas fotoalbum för evigt typ. ingen press.


Inte guld och gröna skogar jämt!

På jobbet idag så frågade Malin om hur det är att vara mammaledig, om det alltid är så underbart som folk gör sken utav. senare på eftermiddagen läste jag det här inlägget av en av de mamma-bloggar jag följer och jag kom ihåg...

Jag kom ihåg den där dagen när maja var kring fem veckor. hon hade inte sovit ordentligt på många nätter och de kantades av gråt och ännu mera gråt. Jimmy jobbade såklart till 19 just den dagen och Maja skrek. Hon skrek från det att hon vaknade tills dess att hon somnade, tom i sömnen låg hon och gnydde och kom inte till ro. fungerade att vila PÅ mig kortare stunder tills dess att jag var tvungen att ändra ställning på henne. Jag bar och bar och när klockan var kring tre grät jag lika mycket som henne. Hjälplöshet. Totalt slutkörd mamma. Och en pappa som var tvungen att ha städkväll på jobbet.
Sånna dagar är det inte roligt att vara mammaledig, till en viss gräns tycker man så synd om sin lilla så hjärtat går sönder, sen kommer irritationen och man blir arg och trött och allt blir bara sjukt jävla jobbigt. Då är det INTE kul. att vara mammaledig.
Sen är det intressantaste i ekvationen att när hon väl somnade för att senare vakna till igen och man får den där blicken följt av ett litet litet leende så är allt som bortblåst för stunden, man smälter (och gråter en skvätt för att man får dåligt samvete över hur man kunde tycka att hon är så jobbig) och hela kroppen fylls igen av den där varma oändliga kärleken till sitt barn..

Andra dagar vaknar man med en solstråle brevid sig i sängen, hon äter, sover, busar, "pratar" som aldrig förr. Hon köper att vara hos andra, man kan lägga ner henne en stund och hon är nöjd hela tiden. sånna dagar är det LÄTT att vara mammaledig. Det är ta mig fan helt underbart att vara det då! (som idag, idag var det en sån dag!) och som tur är så överväger dessa bra dagar de dåliga dagarna med hästlängder! ren och skär lycka!

Men man ska INTE tro att det är någon dans på rosor och att det är rast och vila som gäller. MammaLEDIG är fel ord. Det är minsann ingen som är LEDIG. det är ett mer krävande jobb än att vara på sin arbetsplats och det är inte direkt så att man bara kan ta ett break när det blir tufft.

Långt inlägg blev det nu.

:)




Tillbaka på jobbet...

Det blev verkligen en heldag av detta. vilket projekt det är ändå att ta sig från A till B med bebis. Först buss sen tåg. En överfull skötväska och stor vagn. Ute droppar stora och många droppar från taken. Det är 2+ och det luktar VÅR. syndafloden har dock infunnit sig och det hade nästan varit bättre/lättare att åka båt in till stan. I Knivsta var det vatten med is UNDER. Tackar gud för vagnen som stöd för det var toknära att jag satte mig på rumpan flera gånger. maja sov.

Väl framme våldgästade vi avdelningen mitt i avklädnadsproceduren. "Frörken jag är blöt" "jag har inga extrra strumpor fröken" "jag fryyyser" och från andra hållet sett "klä av dej nu så dem andra kan komma in" "plocka upp dina vantar från golvet och lägg dem på hyllan" "häng in dem i torkskåpet". och för en gång skull var det OK att mest stå brevid/ute och vänta på just vår tur att få komma in ;)

Soppa och nybakt bröd. Torsdag var en fin dag att välja för lunchbesök.

Barnen har vuxit en meter vardera och bästa var att de faktiskt kommer ihåg mig :) Mina små kottar! Maja var vaken hela vistelsen och på sitt bästa humör. Hon smilade och pratade med barn och vuxna och vi kämpade med att försöka hinna med alla barnen i lugn och ro. Lugnet och ron gick det väl sådär med men jag tror vi lyckades rätt bra med att hälsa ordenligt på alla. Maja trivdes. fortsätter det såhär så kommer hon nog bli en riktig dagisunge. vi kan bara hoppas! :)

Nästa gång vi kommer och hälsar på så hoppas vi att vintern är ett minne blott!


Hälsa på

Nu åker vi snat och hälsar på på jobbet :) ska in på avdelningen idag, hälsa ordentligt på barnen och äta lunch med dem! mys! dock har inte lillfia vaknat ännu och klockan börjar rinna iväg. därmed börjar jag bli lite stressad.
hoppas vi hinner med rätt tåg nu!

får nog ta och väcka tösen.. (det händer typ ALDRIG)


wish me luck!

Ingen nöd

Ok. strax efter att jag postat förra inlägget fick jag en släng av dåligt samvete. och måste därmed försöka vända på det hela till det positiva. vi har så mycket att vara tacksamma över och jag vet att jag inte borde tycka så synd om oss för att vi bor litet. det gör trots allt att vi har råd att vara hemma med Maja längre eftersom vi kan spara dagar, det gör att vi kan spara lite pengar att hitta på roliga saker för sen, vi bor iallafall i markplan och vi har allt vad vi behöver och vi får ha varandra och lilla maja och vi är friska och allt det där. det borde inte gå någon nöd på oss.

Ibland känns det bara så hopplöst på bostadsfronten...



man blir lite gnällig.



PANIK!

Det är så jävla trångt. det kryllar av saker ÖVERALLT. det är filtar det är barnvagn, babysitter, köksstol bebiskläder listan tar aldrig slut. Det räcker att man lägger ut Majas lekfilt i vardagsrummet så är ALL golvyta upptagen och man får kliva över grejjerna för att ta sig fram. Det spelar ingen roll hur mycket man städar och plockar när Maja sover för så fort hon vaknar igen så drar man fram ett gäng med leksaker eller en filt och då är vi tillbaka på ruta ett igen med at tkliva och sparka in i grejjer. för attinte tala om när man har besök och som i mitt fall ofta mammor med vagn och barn, dem kommer ju för fan knappt IN i hallen eftersom vår vagn redan står där...

Jag blir TOKIG. och det värsta är ju vetskapen om att hon inte direkt kommer ta MINDRE plats. Har varit inne på Uppsalahem och sökt allt som finns att söka (under ett halvår typ) och knivstabostäder likaså. men man har verkligen inte en suck på att få en vettig lägenhet om man inte tycker det är ok med höghus på typ 8:e våningen med hiss... tyvärr så skulle jag nog få ännu mer panik då!

visst har man intalat sig att det finns massa fördelar med att bo litet och billigt men tyvärr så räcker inte de argumenten längre :( vi behöver verkligen mer plats...




Maja och Meja

Har precis avslutat en mycket trevlig fikastund med Veronica och hennes lilla Meja. Meja är 1 månad nästan precis yngre än Maja. mycket bebisprat, kaffe och bebis gos såklart. vi pratade om barnvagnsbio, låter högst intressant så det får vi kika lite närmare på!

I övrigt är det inte många knop här hemma idag. vi har sovit rätt illa inatt igen och det märks i kropp och knopp. Ävewn om majan somnade PÅ EGEN HAND i sängen klockan 10. vi måste börja gå och lägga oss tidigare än vad vi gör! Kanske blir det en promenad senare när pappa kommit hem. Men det är grått och trist ute så motivationen tryter rätt bra faktiskt.


RSS 2.0