Trodde aldrig att vi skulle komma hit

Det är med deadlines verkar ju iallafall vara vår grej för att få rumpan ut vagnen och bara köra på. Vi har hela dagen idag och typ halva igår slipat det sista på trappan. Nu är den FÄRDIGSLIPAD!

Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är. Jag kan lova att jag inte tänker hålla i en slipmaskin det nästkommande decenniet iallafall.

Nu ska möget (Ja det är ok med öknamn nu, vi har liksom kommit dit) grundas en vända och sedan målas ett par till. Första lagret blir det kanske redan ikväll.

Sen ska vi inhandla matta, vilken vi redan sett ut på Bauhaus. Samma som grannen. Varför hitta på något eget liksom? Skönt att slippa tänka och bara kopiera rätt av.







Äntligen lite ledigt!

Igår somnade herr och fru Jörgensen klockan 21.50
Det är rätt så illa.
Men denna vecka har varit MER än hektisk. Herrejisses vad det har jobbats från alla håll! Vi har varit tre som turats om att hämta Maja och knixa till det hela kring dagisverksamheten. Packa väska, skriva listor.

Tack underbara Moster för att du har hjälpt oss så mycket hela veckan så att vi har kunnat jobba som planerat!

Och moster har ju liksom också jobbat samtidigt. Shit ja, vilken vecka.

Men nu har vi helg. Termometern visade 12 grader klockan 08. Vi har massa uteaktivitet på schemat idag, byta däck exempelvis. Sen hoppas vi på att få leka lite med grannarna också. (mamman hoppas nog lika mycket om inte mer än barnet).

Renovera då? jodå så att... trappans deadline närmar ju sig.

och grilla, grilla ska vi göra idag!

Mysig onsdag!

Idag har vi verkligen haft en sån sär mysig onsdag jag och Maja. Vi startade dagen med sovmorgon till 08. Åt en lång och mysig frukost där vi avverkade flera intressanta samtalsämnen. Exempelvis var Jack bor och vad hans mamma heter, var pappa är och var moster är, Att mamma är hemma och att stol heter "Schtoooo" på majaspråk.

Sen tog vi ett bad och senare en kaffe hos grannen vars namn vi övade på vid frukost. Maja smaskade i sig kaksmet och det var ju inte direkt äckligt.

Vi lekte lite i solen och sen tog vi och promenderade bort till tåget. Maja har lärt sig Biiill, Tååå och Uss. Massa pippip såg vi också på vägen. Sen åkte vi tåget till Skyttorp och maja somnade i vagnen påväg hem till Jossan med barn.

Mellis och fruksallad, bebisgos och bebiskräk. Maja sov länge och vaknade och fann till sin lycka stora "I". Tror Maja kunde stannat hela kvällen.

Men vi traskade hem, stannade ute med Jack, moster och mammor en stund innan middag.
Pappa slipade trapp och nu sitter en trött mamma och slänger ut en annons på tradera.

Om ändå alla onsdagar var som den idag! ♥


Det här med ledig mitt i veckan

Fick en kommentar av "M" och tänkte att jag skulle delge mitt resonemang kring att vara ledig mitt i veckan med Maja.

Jag pendlar ju som bekant varje dag. Från dörr till dörr tar det cirka 1 timme. Nu när Maja börjat förskola gick jag ner i tid och tog en HELT ledig dag.

Varför Onsdagen?
Av erfarenhet på jobbet så har barnen som är lediga i anslutning till helg det alltid lite tuffare att bli lämnade på tisdagen, om dem har varit hemma tre dagar. Det är som att dem hinner ställa om "för mycket" på dessa dagar (givetvis gäller det inte ALLA barn, alla barn är ju olika). Därför gick mån eller fredag bort som ledig dag. Onsdagen känns underbar att vara ledig på. Ett avbrott mitt i veckan, två dagar jobbade, två dagar kvar. nackdelen är väl att jag ibland tapppar sammanhanget på jobbet framförallt om vi vabbar också men det är nog en vanesak!

Varför inte sprida ut det och ge Maja kortare dagar varje dag?
Rätt enkelt för oss egentligen. Pendlingen skulle sluka den lilla tiden som jag tjänar in på att gå ner i tid. Dessutom anser jag att det optimala är att hämta Maja efter mellis. Hon har ju ändå inte senare dagar än MAX 16 och det är bara 1-2 dagar i veckan.

Absolut beror det ju på vad man tycker är bäst själv. Men mellan 9-15 är det mest personaltätt på förskolorna och det är även här emellan det är "full aktivitet" för barnen. Tiden efter 16 tycker jag mest blir en väntan på att få gå hem på nåt vis för barnen, hur mycket man än försöker engagera dem och underhålla. Då är barnen trötta och pedagogerna färre.

Jag anser verkligen att mina lediga onsdagar gör mig ett en bättre mamma. Med mer ork både på jobb och privat. det är dyrt att gå ner i tid men det är värt varenda öre.

Snedfördelning.

Igår var jag på jobbet i FEMTON timmar. Däremellan var jag hemma i SJU. Idag kommer jag vara hemma kring 18. Behöver jag ens påpeka att det ska bli skönt med ledig onsdag imorgon. Den kunde inte kommit mer lägligt.

Mysmorgon står på schemat och sen åker jag och Maja till Skyttorp och hälsar på Lilla I och Mamma J några timmar.

Men nu sitter jag och laddar upp med kaffe på jobbet, ska in och ha en timmas avdelningsplanering nu åtta. Utvecklingssamtalen närmar sig och förarbetet tar TiiiiD.

Idag är det Sofie som hämtar Maja på Dagis dessutom. Spännande. Tror hon kommer tycka det är toppen.

Tjopp

Kvällen då det hände....

Hela söndagen har vi slipat trappa. Jag och Sofie på förmiddagen medan Jimmy tog Maja på en runda. Han kom hem vid två och då tog han över, jag och Maja gick ut och lekte med Jack och hans pappa på gården. Ett par kalla timmar senare fick vi OK att kliva in. Jag slipade pinnar medan Pappa badade maja och sen orkade vi INGET mer. Nattade barnet och hämtade pizza... japp, helt enligt kostprogrammet.... drog igång en film som ingen orkade kolla på.

Då och där plötsligt hände det.

Jag drog på mig löparskorna och tog samma runda som sist.

Vi mätte den idag, jag och den dära PT´n här hemma.

1,76 km tiden blev 13:03 minuter. (det blir 7,25 per km, bara så ni vet)

Fan vad bra jag är (igen).

Fast nu behöver jag pepp med att komma igång med kosten igen. har varit mer än kasst sen i påskas nu... PEPP PEPP PEPP behöver jag!


Och så det här med genus.


Löpat

Jag har varit ute och sprungit. Som i verkligen sprungit, från en punkt till en annan utan att stanna och helt utan att få hjärtstillestånd. Det ni. Det var det ingen som trodde, allra minst jag själv. Nu har jag blodsmak i munnen och tigerbalsam på benen, som den riktiga atlet jag faktiskt är. Fast inte.

Min Långdistans visade sig vara cirka 1,7 km. och ja, jag är SJUKT nöjd. Nu ska vi inte hänga upp oss på siffror liksom. jag har inte sprungit 2 km sedan långt innan jag blev gravid med Maja. Det var några kilon sen nu faktiskt. Resan fortsätter och vem vet. Kanske kutar jag snart milen. (ironin skvätter på skärmen)

(och såklart en galen eloge till min PT och syster som orkar med mig och min obefintliga karaktär vad gäller det mesta. kärlek.)


Bildbomb

Lite bildfattigt på senaste. Här kommer lite guldkorn.


Onsdag mitt i veckan

Imorgon är det en glad mamma som äntligen får åka och jobba. Visst är det skönt att vara hemma ibland men detta var ändå på tok för mycket. Nu saknar jag "mina" små kottar bra mycket! Men jag gästspelar redan ikväll och träffar dessa kottars föräldrar på föräldrarmöte.

Fram tills dess ska jag få undan lite här hemma tänkte jag. Jag har redan diskat/tvättat, handlat o allt det där "obligatoriska" som måste skötas om. Jag har slängt in en plåt med hemligt innehåll i ugnen och förväntar mig kaffe med grannen senare.

Igår gjorde vi upp en plan för renoveringen av Hallen! Hurra för oss! Nu ska vi bara invänta det där lönekuvertet. Sen kör vi igen! :D

Hjälp?

Håller precis på att natta Maja i detta nu och hostan är som igår, en flaska välling i magen, en hostattack, en flaska välling i sängen. Tvätta Tvätta Tvätta. Jag blir galen. Men hon lyckades nog somna iallafall, trots provosoriska lakan i sängen (måste till IKEA!)
Min lilla nerkräkta stackars bebis ( i dessa lägen är hon VERKLIGEN min bebis!) och nerkräkt mamma, nu till poängen.

Jag luktar som jag gjorde typ hela första tre månaderna när maja var nyfödd.. vällingkräk är slående likt bebiskräket.. iallafall om det kommer upp snabbt.

..eh...

vad i helskotta är detta för inlägg...

Jag behöver fan hjälp....

... & ett friskt barn innan jag förlorar förståndet helt.


Vab och härligheter

Varför jobba och tjäna pengar när man kan vabba och umgås med hostig unge?

Javisst. För nu har vi börjat på dagis seddu, där frodas bacillerna och det är tydligen såhär det "ska" vara den första tiden. Blä. I skrivandets stund har jag stoppat ner Maja i badbaljan och placerat min rumpa på den enda stol som finns här inne.

Maja plaskar på hej vilt och vips så fördrev vi lite tid. Idag ska jag premiäranvända balsam på majas fjun.

Det blir inte mer spännande än så idag är jag rädd.

En bild på en lite mindre nybadad maja kan jag bjuda på idag. Och på en hårig pappa ;)


Fiskepremiären 2012

Antal minuter: 36


Antal förfrusna fingrar: 20
Antal fiskare: 3
Antal botten-napp: 3
Antal avryckta linor: 2
Antal trädgrenar fulla med musslor på kroken: 1
Antal förstörda drag: 1
Antal hugg: 0


Antal gäddor: 0


Upprivna

Nu är den stora delen av vår häck på framsidan uppriven. i närmare sex timmar har jag och Sofie slitit, hackat och grävt bort rötter stora som min underarm. Allt medan barnen (Maja och kompis J) har busat, lekt och tampats omkring oss. Vi har på allvar varit ute sedan tio imorse. Kaffe och kaka har avnjutits och arbetet har fortskridigt i sakta mak.

Men nu, nu är det minsann färdigt. Nu ska vi planera nästa steg. Gräs skall sås och rabatt skall anläggas, plattor skall funderas ut och sättas på plats. Men nu är vi iallafall ett steg på vägen. Har vi tur så kommer vi hinna med en del där ute redan denna våren!

I detta nu sitter vi och väntar på att Maja ska somna, sen ska vi lämna över ansvaret till Sofie för att åka och fånga årets första gädda. Japp det är som det låter; Dags för årets första fisketur! DÅ är det vår.


Majas första docka

Lördagsmorgonen bjöd på ett strålande vitt vinterväder. Precis vad man önskar att vakna till den 14 april. Nog om det. Mina påskliljor får fortsätta spendera sina dagar inne i förrådet.

Vi tog en liten tripp in till Uppsala idag. Hela familjen. Vi hämtade Sofies post och sen åkte vi mot Ikea, vi kom så långt som in i parkeringshuset innan vi insåg hysterin. Vi vände igen. En liten sväng inom Beijer och jag köpte vit lackfärg till Majas pall på toa. Sen kikade vi på tapet till sovrummet, vi är överens återigen. Jag blir förvånad varje gång!

Sista stoppet innan hemfärd blev Barnens Hus. Vi köpte Majas första (stora) Docka, med napp och flaska. Dockvagn fick hon av moster.
Jag blev nostalgisk på en gång när vi gick där bland hyllorna.

...Min första docka hette Annika, hon ligger i min flyttlåda i klädkammaren. hennes båda armar är nästan av och hon har ett lila streck av okänd penna på kinden. På sig har hon min gula omlott tröja, storlek liten. Henne fick jag när jag var så liten att jag inte riktigt minns när/att jag fick henne. ANNA däremot, min bad-Anna. Den dockan fick jag på min namnsdag (Anna, därav namnet) av mamma. Hon hade brunt hår och kom med tillhörande badbalja. Henne minns jag mer än väl. Henne ärvde Sofie senare. fortsatt öde är ej klarlagt.

Nu har alltså Maja fått sin första docka. Jag kan inte låta bli att tänka på vad den kommer att spela för roll om en sådär 20 år ♥

// Sara med blödigt mamma-hjärta
 


Nytt golv i hallen

Ingen magsjuka har iallafall stoppat min underbara man från att fortsätta renoveringen av hallen :)
Han har för första gången lagt klinkers och jag är SJUKT imponerad av hans nogrannhet och framförallt tålamod. Dedikerad var ordet. ♥ och SJUKT FINT blev det!



Maja tillbaka på förskola

Sådär ja.. det var en glad liten fis jag lämnade ifrån mig till fröken M precis. Natten var bra men även om så är jag matt i kropp och knopp. Idag ska jag vila vila vila. mattheten måste försvinna ur systemet. Höll på att få krupp bara av att gå mellan förskola och hemmet. tur att jag inte fick för mig att arbeta idag eller imorron för den delen, det hade jag inte orkat...
Det är synd att man inte är som Maja, som spyr och sen är pigg som en nötkärna dagen efter... Det är för väl att hon får vara på dagis idag, hon klättrade på väggarna här hemma igår och med trött mamma var det inte en bra kombo...

Filmen igår var faktiskt bra. Se den.

Nu blir det tajm för lite frukost här.

Bättring

Såja. Nu tror jag att magen börjar ordna till sig. fast jag blir MER än anfådd av att bara gå upp i trappan. NU börjar vägen tillbaka så att säga. Maja ska till dagis imorron, hon har varit kräk och bajsfri i 2 dygn nu och varit hur pigg som helst hela tiden. Till skillnad från mamman och mostern.

Nog om det.

Nu ska vi se film!

Flawless från 07. verkar rätt ok. Och jag ska klura ut något att äta för nu kommer HUNGERN med besked. Haha vägde mig i morse och har sedan i söndags gått ner 3,5 kilo. INTE helt friskt kanske ;)


Ingen rolig dag

Förmiddagen startade i KAOS. Hemma med magsjuk moster, "bebis" och Mamma. Orkade knappt ta hand om mig själv, och Maja som bara sover i vagnen, Det var ju sådär lätt att vara ute och promenera med henne när man behövde SPRINGA på toa en gång i kvarten. Fy fan.

Pappa kom snabbt hem som en prins på vit häst, med illamående han med dock men han Tog barnet i vagnen, som sedan sov i 2,5 timme.. tack för den... Sofie o jag kollade på "P.S I love you" som jag fick med mig hem av Lasse.

Lite nyponsoppa och lite fiskgratäng. Nu sitter jag med en bullrande mage igen men det kan vara så att det börjar lugna ner sig. vi får hoppas att natten blir bättre än den föregående!

MAGSJUKA

M A G S J U K A


fy fan.

På plats i Skåne

Nu är vi hemma hos mormor och Lasse och leker och myser för fulla muggar :) ikväll skall mamman få sig en behövlig hårklippning. frukost tillsammans med kära vänner har ätits och lunch med ännu en (Eller två ;)) nära vänner stundar.

UNDERBART!


iiimmy

Idag ropade Maja efter IIiimmy när hon badat klart.

Pappa, inte så jätte nöjd.

"Pappa heter jag"


RSS 2.0