Tidig fredag

Tre veckor sedan jag slutade innan klockan halv fyra, men nu är det dags iallafall :)

Så en tidig fredag och sen helg, gött!

Mycket har hänt denna vecka och spännande tider väntar.

Fler foton från sommaren och Bulgarien kommer. När tiden och orken räcker ;)


Ordning i huvudet igen

Efter en veckas vab med inslag av hastigt bestämd anställningsintervju på hemmaort är allt äntligen officiellt och mitt huvud kan slappna av.

Senast sista november säger jag adjö till allt vad pendling heter och välkomnar att kunna ta cykeln till jobbet på tio minuter, dagislämning inräknad.

Otäckt ledsamt och otroligt spännande känns tillvaron just nu. Men att beslutet är rätt tvivlar jag inte en sekund på.

Hej storvretas förskolebarn. Nu får ni snart en ny fröken!


Höstblåsor

Maja har fått höstblåsor. Ännu ett djävulskap till barnsjukdomar, återkommer när vi är friska igen och orkar med oss själva.


Vagnen

Maja flög ju som bekant ur vagnen igår för att ena hjulet lossnade. Jag fick inte tag i någon på Emmaljunga utan dem hänvisade till inköpsstället. Så idag ringde jag dit och fick prata med en gullig tjej som såklart ville se på vagnen.
Personligen blir jag mer och mer bedrövad ju mer jag tänker på det hela, tänk om vi stått i en trappa!

Ska in med den i helgen så får vi se vad dem säger om saken!


Vällingfront

Igårkväll slök Maja 300ml välling i ett nafs och nattens första och enda flaska flyttades från cirka tolv till halv fyra.

För tidigt att säga något alls om det men vi provar oss fram ett tag till.

Inskolningar i full gång på jobbet. Nya rutiner som ska sätta sig hos oss alla och så en förkylning i kroppen som inte riktigt vill ge med sig. Kan säga att jag somnar rätt fort om kvällarna nu!


Lollo och Bernie

Igår kom efterlängtade kompisarna Lollo och Bernie (vings maskotar) Lollo fick följa med hela förmiddag idag hon åkte vagn och rushkana tills hon var helt slut :)

Vi handlade och sen skulle Maja sova, då trillade ett hjul av på vagnen och barnet gjorde en volt ner i asfalten. Katastrof. Hade hon varit spädis hade hon dött. Så illa var det men nu kom hon undan med en söndrig nagel och blodig tå. Jag ska maila emmaljunga kan du tro. Återkommer i ärendet!


Många timmar

Varit vaken i massa timmar nu och kvällen har inte ens börjat. Jag fick arslet ur vagnen nu och lyckades boka en läkartid för cellprov som jag skullat göra i tre år snart ;) bättre sent än aldrig!

Barnen kom till jobbet idag, samlingen kändes ovan och rutinerna är liter överallt precis som det brukar vara på hösten. Men barnen var lika underbara som alltid. Jag blev spöad i bandy av två fyraåringar. Inte helt oväntat dock.

Saknar Majafis så jag dör lite, ska krama krama kramas när jag kommer hem innan hon somnar.

Imorgon kör vi Maja-onsdag och moster kommer på besök, hurra!


Vällingfunderingar

Jag undrar om Maja får för lite kvällsvälling, att det är därför hon äter mera fortfarande på natten. Det slog mig lite igår att hon fått samma mängd på 200ml ungefär alltid. Googlade lite och inser att väldigt många ger sina tvååringar mer välling till kvällen! Kanske rätt logiskt?

Så ikväll är det vi som drar till med en större portion och provar vad det kan ge för utslag!

Nu ska jag peta i mig min gröt och sen väntar en lång dag!


Första måndagen

Men inte direkt den sista på ett bra tag är slut, smått förvirrad och med aningens pirr i magen över att alla Goa ungar snart kommer och invaderar stället :)

Hoppas jag inte glömt hur man gör ;)


Godmorgon måndag

Så blev det plötsligt dags för första arbetsdagen efter en underbar semester. Var sen tig vägen vet jag inte, att det kommer komma fler mornar som den här är jag övertygad om. Dags att rycka upp sig!
Ikväll entrar även jag och grannen det där stället som kallas gymmet, vad det nu ska betyda!


Krokar

Hittade äntligen krokar till Maja att ha i hallen! Har letat efter något färgglatt att bryta av med. På Coop av alla ställen hittade vi denna kollektion :)


Flygresan

Den 1/8 begav vi oss med våra knökade väskor mot Arlanda. Sofie var söt och körde oss dit för att även hämta oss när vi kom hem och på så vis slapp vi ställa bilen eller krångla med tåg och buss hem sen.
 
Allt flöt på smidigt i inchekningen köpte vi en sån där stor påse att stoppa vagnen i innan vi lämnade in den. den här gången hade vi turen att få låna en sittvagn till Maja som vi kunde ha med oss ända bort till gaten, Smidigt.
Vi tog oss förbi alla kontroller utan anmärkningar den enda vätska jag hade i handbagagdet var en sån där välling-tetra till Maja att ha under tiden vi lyfte. Den åts dock upp innan vi kom upp i luften och det gick hur bra som helst iallafall.
 
Att sitta med en snart tvååring i knäet i ett flygplan stort som ensardinburk var en prövning, förra året när vi åkte då var hon betydligt lättare och hon kunde tillomed sova i mitt knä. Inte denna gången. Vi slapp byta bajsblöja på både ut och hemresa denna gång iallafall, det tackar vi för!
 
På planet ner satt vi bättre än hem. Då hade vi en rad med bara två stolar vilket gjorde att vi inte behövde ha dåligt samvete för den tredje stackaren som fick stå ut med att få lite buffar och smällar uttdelade. På hemresan satt vi som vanligt med tre säten. TRÅNGT.
Men humöret var på topp och maja klarade både lyfta och landa galant. Hon talade om för alla på flygplatsen och hemma att hon skulle "åka Pippi" och när vi satt på planet så tyckte hon att vi skulle åka bilen istället. Att sitta still i knäet var trist och det är skönt att veta att nästa gång vi flyger sitter hon på en egen stol.
Annars var det mest mutor som gällde. Russin, fruktpåsar, kakor, godis... you name it. Allt var tillåtet. och det hela förflöt mycket smidigt.
 
Värmen här kommer vi :)

Gult i skogen

Hemma igen och semestern går fort mot sitt slut. Vemod.
Jimmy var ute i skogen när Maja sov och kom hem med lite gula. Misstänker att det blir en god macka sen när barnet somnat, vilket verkar vara på gång nu!


Bulgarien

Nu drar vi till värmen en vecka! Ladda batterierna ordentligt inför hösten!

:)

RSS 2.0