Annorlunda i kropp och knopp

Det känns som att kroppen har gått in i en ny fas. Jag antar att det är en ny växtspurt på gång och jag har inte hunnit anpassa mig riktigt ännu, precis som förra där i vecka 15 typ. då växte magen och från en vecka till en annan passade inga kläder alls. nu är det snarare allt annat som växer INNUTI. jag känner hur bebis växer och sparkarna tilltar i kraft för varje dag som går. det är mysigt men samtidigt, som sagt, anpassningen tar lite tid. plötsligt är det någon som verkligen bor där inne. det buffar och hindrar mig från mitt vanliga rörelsemönster.

jag blir tröttare av att promenera, det är obekvämare att sova, ligga, vila, sitta, stå. höfterna är rätt oK nu eftersom jag varit hemma en vecka men där är ännu en sak som är annorlunda. och det drar och stramar och växer precis som det ska... känns som det händer en hel del även psykiskt... det har lagt sig ett lugn inför att barnet mår bra och växer som det ska, allt känns friskt och bra liksom. oron har försvunnit. dock är de nu massa andra tankar som snurrar, om hur det kommer att vara och hur det kommer bli när bebis faktiskt är hos oss.

jag klagar alls inte, det ÄR fortfarande underbart och det är mycket mysigare nu när man har daglig kontakt med sin inneboende :) men det är bara anpassningen som skall ske känns det som. det här med att inse att man inte kan gå lika länge eller bära lika mycket. det är fan lättare sagt än gjort. man blir tröttare och det känns verkligen som någon suger energi från en. och att man inser att snart kommer det ett barn. VÅRT barn till världen.

Jag fullkomligt älskar min bula och hela tillvaron!

:-) det är en spännande resa!

en lördag

med regn ute, Jimmy och Matte ska iväg och fiska. smått avis (läs: jävligt orättvist) här hemma. Jag ska fika med tjejerna och ikväll blir det nog lite häng med Mickis. det känns som en toppen lördag. ska in till stan tidigare och inhandla lite kläder också. faktiskt till mig själv, fast möjligen slinker det ner något till knodd också ;)

för övrigt har jag sovit som en kratta inatt. mage går ju uppenbarligen inte längre, när jag snurrade över på en sida kunde jag sova så en stund, sen kändes det som att allt sjönk ner på det hållet och det stramade på motsvarande sida. så snurrade jag till andra och upprepade det halva natten. undrar lite stilla hur fan det blir sen när bebis är 3 gånger så stor....

hittade en kudde på ikea igår som jag tror jag ska inhandla. för det blev bättre när jag la en kudde under magen, som liksom höll emot lite.
jag tror att formen på denna kan vara bra! 299 är ju ett överkomligt pris. kanske kan den fungera bra som ammningskudde senare också. iallafall när man ligger ner :-)


Vecka 21

shit, denna veckan sprang iväg! det är ju ny vecka redan på söndag. hjälp vad det går snabbt!
fast inte mig emot för tillfället ;)

Och ja, jag har bytt underkläder sedan förra veckan. haha!


Gråt

Riktigt Riktigt tråkigt. Nyss stod det klart att jag missar sommarfesten. jag som hade planerat så hårt att gå och blev så glad igår när trycket var fint och banmorskan sa att det var ok. kläder lade jag fram och förberedde tom både mig och liten på sångerna igen igårkväll. (även Jimmy fick en trudilitt mot sin vilja, hehe)

vaknade av att barnmorskan ringde och väckte mig, hon ville att jag skulle komma in och ta lite mer blodtester och ta trycket igen, hon ville att vi skulle ha "lite mer på benen" till läkarbesöket på tisdag. KLOCKAN ETT. fanns ingen morgon tid heller eller senare för den delen. tydligen är det fredag.

Nu sitter jag här och lite förbannar tillvaron. Plötsligt blev det väldigt väldigt jobbigt och tråkigt. Mina små kottar på jobbet har avslutning, femåringarna slutar. och jag får inte vara med!

:-(



spännande

det är rätt spännande hela den här grejjen med att ha ett barn som växer och tar plats i magen. förutom allt putti nuttigt och självklart underbart och efterlängtat och sådär så händer det en hel del skumma grejjer med kroppen i övrigt.

som när man vaknar på natten och behöver kissa. nästan så att man DÖRNÖDIG är man. så reser man sig upp och inser att nehe, det var bara bebis som kurat ihop sig på min blåsa. eller när man får ett stamp där och man känner att man nästan kissar ner sig, eller faktiskt KISSAR ner sig...

nu är ju bara vår bebis liten dessutom. man undrar ju hur det ska bli senare. kul att få 2-3 KILOS STAMP på blåsan. kanske skulle man börja använda blöja när man är ute bland folk sen?

Sen det här med hormoner. jag har iallafall varit ganska lyckligt lottad att jag inte varit sur i ett halvår nu. däremot är det rätt lätt att börja grina. som är jag fick sms av Cissi att Elsa kommit, inte helt vanligt att man gråter 45 minuter tills ögonen svullnar. inte heller fullt normalt att man måste gömma sig bakom en klädsnurra på lindex för att man står och håller i pyttekläder och grinar.

MYCKET spännande saker som sagt.

Första halvan




Det var första halvlek det.
har en viss föraning om att magen kommer sticka iväg mer under nästa :)

I eftermiddag väntar barnmorskan och kolla det där jäkla trycket. hoppas på att få någon ordning på det nu då!

Handlade lite fler pyttekläder igår. slänger ut en bild sen!


Godmorgon

Vaknade relativt utsövd efter en rätt bra natt inatt. solen skiner utanför och jag kämpar med att hålla oron kring allt detta borta. ska träffa Karin och Sara och luncha sen. har ringt till jobbet och förklarat läget, lite bättre än vad jag lyckades göra igår eftersom jag satt inne hos barnmorksan när jag ringde.

imorgon väntar läkarbesök igen och det känns bra att jag fick en tid så snabbt. då får jag nog lite mer klarhet i vad som händer här näst. vem vet hur mycket/lite jag kommer få jobba nu framöver.

jag ska pyssla lite med foton senare idag till vårt resealbum. allt går i lugnets tecken. men hur tar man det lugnt när man inte känner att man gör annat? jag har ju varit hemma hela denna veckan redan, och bara vilat. ändå är trycket så pass högt. så jag undrar vad jag egentligen kan göra åt det på egen hand... men jag försöker iallafall...


Sjukskriven

men inte pga foglossning som jag kanske trott. nejdå jag har fått högt blodtryck. jätte högt dessutom. så det blev beodrad VILA och absolut inget jobb för min del. läkare väntar på tors igen.
mer vet jag inte direkt. nu ska det vilas.

Ok

Ok.. det är underbart att Cissi o Emil fått en dotter....fast jag gråter fortfarande. Är det någon som har hormoner på vift möjligen.
En normal reaktion är väl ändå att bli glad och kanske gråta en liten skvätt. inte en halvtimme tills man är helt svullo i ögonen? eller? Det är minsann märkligt vad kroppen håller på med. :-)

Snart kommer Karin och plockar upp mig, det väntas lunch, höfterna känns bättre idag eftersom jag vilat nu i 2 dygn. barnmorskan i eftermiddag, ska bli spännande att se vad hon säger om det hela. jag hoppas på att kunna få en tidigare läkartid än NÄSTA onsdag...

Men först som sgt lite fika med Karin och våra bebismagar :)

ELSA

Det pep nyss i min telefon.

En liten ELSA har kommit till världen i Helsingborg!



Källa: http://www.helsingborgslasarett.se/patienterochnarstaende/webbisar/
webbisarkiv/webbisarkiv2009/20100525elsaskoog.5.35800f27128460d3571800083557.html


Cissi och Emil har blivit tvåbarnsföräldrar och Ludwig storebror!


*åh vad vi längtar efter vår lillahaj nu*


Foglossning

Så var det med det. En promenad igår tog knäcken på mina höfter och det råder nu inga tvivel om att det ÄR en ordentlig foglossning som har tagit fart.
Ringde till jobbet percis och förkunnade att jag inte kommer idag, sötaste kollegan skule ringa till föräldrarna åt de barn jag har samtal med.

det är jordens sämsta tajming och jag önskade ju bara att kroppen kunde hålla denna veckan också. har ju haft ont från och till ett par veckor nu men alltid lyckats vila upp mig när jag varit ledig, förra veckan var det mindre uppvilat när jag vaknade och sen blev det bara värre för varje dag.

nu säger alltså kroppen till. Nu måste jag vila.

jag blir arg och ledsen över att behöva lasta över så mycket jobb på mina älskade kollegor för jag vet hur mycket alla har med sitt nu slutet av terminen.
men jag antar att det är såhär det är att vara gravid också. att inte kunna styra. det är ju en sak att vara förkyld och masa sig till jobbet med lite nässpray och alvedon, men när man inte kan gå mellan säng och toa. då blir det svårare.

har barnmorsketid imorgon klockan fyra. får se hur jag gör. Om jag stannar hemma imorron med. självklart vill jag jobba, ska försöka komma igång här så smått senare och känna efter lite... kanske räcker det med en hel dags ordentlig vila? vi får se...



Sjuk fiskedag

Började med att det var helt vindstilla ute, regnat hela morgonen och sjukt bra väder! vi messade Matte och han kom hit, sen begav vi oss till Hammarskog. väl där var det hysteriska vågor på havet så det var inget alternativ, vi klurade en stund och sen kom vi på att vi skulle åka ut till Siggefora och fiska i sjön där, påväg dit började det regna. MYCKET. hela himmlen blev svart och det åskade som attans. vi kurade en stund i Jimms föräldrars husvagn. drack lite kaffe och väntade på att regnet skulle ge med sig. det gjorde det. lite. så vi började promenera. det ena fiske stället efter det andra påvägen runt sjön. Jimmy fick en jävla massa gäddor och abborrar. vi andra fick inget. förutom blötare och blötare skor och fötter. regnet höll i sig mer och mindre. När vi böjade bli kalla och trötta insåg vi att vi hade kommit runt halva sjön, så vi fortsatte runt.

den är cirka 5 km och egentligen en bra och mysig promenad. gravid med gebynnande foglossning var det det INTE!

när vi hade typ en km kvar la min kropp av.

nu sitter jag i soffan och undrar om jag kommer att kunna resa mig...

det var VERKLIGEN inte meningen att ta ut mig på det sättet idag, men det är så svårt att liksom beräkna det hela. det är ju en kort promenad egentligen. det var terrängen som slog ut mig...

Ska till barnmorskan på tis. får se vad hon säger. har säkert en massa bra tips!

slänger ut lite foton sen! nu ska ja hjälpa i köket för snart kommer Matte o Mickis hit och käkar hemmagjord pizza!


Magen vecka 20

Här moster, kommer bilden som efterlystes. Jag får kanske dementera att det inte hänt så mycket sen förra veckan, det hade det visst gjort :)
Fick de starkaste sparkarna hittils nu i morse, känns som det bara blir mer och mer för varje dag som går.
förhoppningsvis kan du känna när vi kommer ner till din student!

 


En stressig vecka

Som innebär låååånga dagar och massa att planera in. Utvecklingssamtal, föräldrarmöte, ***-loppet, temafest. det går verkligen i ett!

det är VARMT ute och jag hittar inte mina solglasögon, det ger mig huvudvärk och jag blir ännu tröttare!

ska in till stan strax och fika med Märta och Cicci. det blir mys, fast egentligen borde jag nog logga nerbäddad för kvällen redan om man ska lyssna på kroppen. men det skiter vi i denna vecka, det tar i efter sommarfesten den 28. DÅ vilar vi och slappnar av.

Det är ju rätt snart.

nu ska ja kila till buss.

en stor chokladkaka ska jag ha!

Kvällsfiske 16 maj


Sol och sommarvärme! bara ben och fiske!

Sommarvärme och strålande sol. Blev en runda till fiskeaffären och sen till hammarskog. hyrde båt till kvällen, sen åkte vi hem och började pyssla i trädgården. Sid hjälpte till :)



Sen blev man trött av all sol och all atletisk aktivitet. Det känns som söndag idag, fast det är ju bara lördag. Lycka!
funderar på vad vi ska äta. sen beger vi oss med nya fiskegrejjerna till båten! lite kvällsfiske. Nu jäklar ska JAG också ha fisk!


Vecka 20

Kommer ihåg längtan fram till plusset, en undran varje månad om någon hade valt att flytta in.Tänk att det är 15 veckor sedan vi fick se det där plusset här hemma. 20 veckor sedan lilla lilla du gjorde dig bebodd i min mage.  Genom alla åkommor och all ångest innan vecka 12 var över. längtan till ultraljudet. längtan till att få reda på att allt ser bra ut. längtan efter första sparken innuti, längtan efter första sparken utanpå. längtan efter att få börja köpa saker till bebis.

 nu har vi fått uppleva allt det där. och halva tiden har gått!

HALVLEK!


Ciccis bebis är påväg när som helst nu. Tänk att vi snart är i den sitsen, i väntan på startskottet!
Håller tummarna för att vi får ett mysigt sms snart, med en ny liten pärla hemma hos familjen Cissi och Emil och Ludwig har blivit storebror :)


Disk no more

Kankse åka och kika lite idag. I slutet på denna månaden blir det till att inhandla en DISKMASKIN. Lycka!
inga fler tjabb om vem som ska diska, inga diskberg på diskbänken, inget mer slit. eller mindre iallafall :)



Källa: www.onoff.se


Vill så gärna ha

Detta bäddset till bebissängen vill jag bara sååå gärna ha! det finns på nallens såg jag, kostar en slant men kanske lutar det åt det iallafall. Älskar pingvinerna som sitter fast på spjälskyddet! sen gillar jag skarpt att det är grått. finns i rosa och blåttt också men det gråa är så fint! allt måste ju inte vara rosa eller blått heller. finns massa fina leksaker i pingu också. i samma serie.
Vill ha NU!

 



Fiske i Hammarskog

Två gäddor idag och en av dem var den största hittills :) slänger upp bilder senare, nu ska jag lägga mig raklång och försöka bota min foglossning (eller vad fan det är) samt buffas lite med bebis!


Sovit ett par timmar och är på betydligt bättre humör nu. tror dock jag är förkyld. kan vara det som gör att sömnbehovet ökat så markant dessa dagarna. Får hoppas det går över! jag fick minsann ingen fisk idag men Jimmy drog två, och ett par hugg som inte ville fästa fick man också. Får väl räknas som OK. Nu efterlyses lite sol och möjligen ett bidrag så man kan införskaffa en elmotor igen.. :)


Ledigt

Idag var det en VÄLBEHÖVLIG ledig dag såhär mitt i veckan, ytterst skönt. vädret säger fiske, jag ska kolla klart på OTH och sen blir det nog en liten tripp.

Igår kände Jimmy sparkar ute på magen för första gången! en stor dag. Pappa och dotter. MYS!

Får väl se om det dyker upp några fiskebilder här senare idag!

 


Helgen Vecka 18

Helgen bjöd på årets första ordentlige fiskepremiär. och med det menas: Hyra båt i Hammarskog, ostmackor, gädda på krok, gädda som lossar från krok och bra fiskeväder.

I söndags begav det sig alltså. Det blev fyra gäddor, vars en och en extra. Jag fick en som slapp av kroken och draget flög som en kanonkula rakt över båten (tur att ingen blev piercad/träffad). Sen fick jag jordens minsta och jims drgo den största. Matte fick en gädda i fin storlek, en massa massa sjöbotten och en mussla :-)



Sen åkte vi och handlade lite grille till kvällen och Matte och Mickis kom förbi på middag. i sällskap av HÜMMUD! i egen hög person! snacka om kul att se honom igen, mammaSid luktade och kände nog igen honom! MYS!




På betessläppet

I lördags. enligt UNT var där inte mindre än SEX TUSEN männsikor och kollade på kossorna. det är många par skor som luktade kobajs i lördagskväll.

Nu drar vi och FISKAR

NU blir det premiär!
Ute är det gått, lite vind, regnet hänger i luften, 7-8 grader i vattnet. Småkallt och skitruggit med andra ord..PERFEKT!!!!

laters!

Betessläpp och båtar i Hammarskog!

Vi tog oss en tripp mot Hammarskog för att se om dem lagt ut båtarna ännu. På vägen dit körde vi förbi en av gårdarna och fick se att det var dags för årets betessläpp, dem släpper ut kossorna efter vintern. Det var massa massa folk och vi bestämde oss för att stanna och kolla vi med :) vi åkte förbi här förra året när det också var släpp fast då skipade vi det hela. det var mysigt. vi åt kanelbulle och drack mjölk. och kossorna var sååå glada att komma ut! dem hoppade och skuttade och man kund everkligen se hur det spritte i benen på dem!


Lånad bild från förra året, missade klart min kamera :(
http://photo.pinswede.com/cows/Kor-070513-02.jpg


Sen åkte vi ut till harmmaskog och Oh yes båtarna var på plats! det var en nisse i båt som stod och kastade vid vassen. snacka om att man blev sugen!
Men det blåser här idag massa så det var jävligt kallt! men imorgon hoppas vi på bättre väder isåfall blir det fiskepremiär!

NU ÄR SNART SOMMAREN HÄR!


Naket

I måndags flyttade barnmorskan frma oss nästan 10 dagar. det betyder att vi IDAG går in i vecka 19. och att liten är beräknad till den 8/10 iställtet. Får väl se hur det blir med den saken, jag tror fortfarande på den 29/9.
Den växer iallafall och såhär ser vi ut nu, nästan halvtid :)



Paket på posten

Fick ett paket på posten igår, avsändare hälsoshopen, antar att det är från min kära mamma :)



Så söta!
Tack!
:)


Fredagsmys

Äntligen helg. Känns i kroppen att det är fredag. har haft ont i svanken idag igen, blir inte direkt bättre av att jag sitter på golvet i samlingen men vad ska man göra? foglossning på gång? hoppas verkligen inte på det och yppar inget om ryggont. *schhyy*

När vi kom hem idag gick sambo och powernapade, jag satt vid tv:n och njöt av att det var helt tyst sånär på  Sid som låg och kurrade brevid. hade en väldigt mysig halvtimme tillsammans med lilla livet i magen. det buffade rundor och jag puttade tillbaka lite utanpå magen nästan som att samtala liten stund. Kunde känna lite lite fjäderlätt på utsidan när buffarna kom långt nere i magen (under allt överflödigt fett antar jag, haha) det blir mer och mer för varje dag och det dröjer nog inte länge tills Jimmy kan känna på riktigt också. Längtar!

När vi kom hem väntade ett paket i brevlådan! visar imorron! nu blir det Talang och sen efter en nog inte alltför låg stund sängen igen, sova för natten, jag är trött.

Imorron måste jag fota magen också, nu var det länge sen. tror att det har hänt lite för nu kan jag inte alls knäppa vårjackan längre. tur att det snart är sommar!

hoppas ni har en fin fredag!

Fika och bebisprat

I måndags blev vi bakflyttade en vecka. Beräknad födelse är nu den 8/10. jag tror att det är en vecka fel. Eller jag VET att det är det. igen. får väl se om vi flyttas tillbaka nåt sen. man vet ju aldrig vad som händer!
Idag var bästaste bästaste kollega-karin här och fikade och snackade bort halva eftermiddagen. lite gott från affären och massa bebisprat och annat prat. mycket trevligt! tänk att det bara är se veckor tills hin får träffa sin lilla. Jag har börjat längta nu.

Provade nya marabou Polka. ingen vidare hit fakitskt.


Sen blev det Willys när älsk kom hem så nu är kylen full men plånboken tom. Tack vare salmonellaskiten förra månaden så fick jag 8500 mindre på lönen denna gång. ska få tillbaka av försäkringskassan men det har jag inte sett röken av. så lite tight denna mån. Fast allt går.

Tänkte slänga upp en magbild idag men orkar inte nu, får se om jag piggnar till efter duschen sen :) annars kommer den imorron!

Dagens shopping


Lång dag

Såja. nu har jag kommit hem efter en låång dag. Jobbade och njöt av barnen heeela dagen idag. suveränt väder och massa bus! efter jobbet stack jag in till stan och inhandlade en kalender, lite apoteketgrejs.. och... våra första bebiskläder. stod nästan och grinade inne på Lindex - måste nog skylla på graviditetshormoner. så mycket fint och jag ska fota och visa om en stund.

nu MÅSTE jag ha i mig lite energi. En smoothie och macka står på schemat. sambo jobbar kväll dem har inventering, så det blir ingen lagas middag ikväll. jag orkar inte. toast kanske. det är ju iallafall lite lagat :)


Hej Hej, här är jag!






Söndag 2 maj

Sambon åkte iväg till Stockholm och kollade swe-fin hockey i Globen. jag som inte är så värst (läs:inte alls) är intresserad av detta bestämde fikadejt med märta och fint väder redan i torsdags. det blev precis som jag ville och solen sken hela dagen. Liten tripp i affärer och hittade min putfit till sofies student. Om man inte hinner ändra sig dådå :) två par 3/4 dels brallor och en vit blus. samma som den rosa :)

Sen blev det såklart fika på STORKEN. underbart att de har sin uteservering på taket. vindstilla och soligt! latte och chokladkaka! man kan ha det mycket värre!



Omgiven av djur

Igår var det valborg. när Jimmy kom hem vid fyra ville inte jag att katterna skulle vara ute. så jag tpg till alla medel för att få in dem. Sid är relativt enkel, man skrammlar lite i köket så kommer hon. Så även denna gång. Men när hon sedan insåg att hon inte skulle få gå ut igen blev hon sååå sur... hon typ suckade vid dörren och sen traskade hon iväg. När jimmy kom hem sen så hittade jag en misstänkt bula på sängen. kikade under. och ja, en liten sur varelse som domonstrativt lagt sig i tjur-position. :)







För några helger sedan berättade jag att ett rådjur käkat upp alla mina nyplanterade penséer. måttligt kul. nu har dem vuxit upp igen och idag fick jag minsann en bild på förövaren!



RSS 2.0