Nedräkning på riktigt!


Barnmorskan snart! och hemma igen!

Kan inte riktigt fatta att det är tajm redan. fick tiden efter Ultraljudet i vecka 17 och tyckte det var GALET långt fram i tiden. Men ack så fort det gick. Jimmy möter mig där halv fyra och jag hoppas på att vi får höra bebis hjärtljud idag!

Lär väl bli att kolla mitt HB värde också. och mäta magen klart! :)
Återkommer när vi är hemma igen!


Hemma och allt såg toppen ut!

112 i järnvärde. Ligger normalt på 115 så det var bara att fortsätta knapra järntabletterna jag fick av mamma.
27 cm symfys-mått. (så stor är alltså bebis enrummare från golv till tak)
Blodsockret var normalt.
Bebis hjärtljud låg på 150 slag per minut.

Anmälde oss till föräldrargrupp också. den börjar i september... i senaste laget... :)


Hur gick det här till?



Vi fick tre kattungar förra året. Hümudd bor nu hos Mickis och Matte. men vad hände egentligen med ovanstående? varför ser hon ut så.
*hahahha*

Drakfisk

Denna såg vi på Universeum, sist vi såg en sådan delade vi "akvaie" med den i Thailand. På Similand Islands. Kändes kanske aningen tryggare att studera den på andra sidan glaset med tanke på giftigheten...


Göteborg!




Hemma igen

Nu har vi landat hemma igen efter en helt underbar helg med sötaste Mickis och Matte. helgen har bjudit på många skratt, god mat, gott sällskap och massa promenader!

har fotat massa med systemen som fick följa med oss nästan hela tiden. så bilder kommer!

Nu ska vi vila oss resten av kvällen och packa upp lite smått.


Igår gick vi in i vecka 26!  magbild kommer! :)

GLAD midsommar!


Och självklart....

WINNERBÄCK i högtalarna.
NU är det sommar!




HELT KOMPLETT UNDERBART!


Föll in i ett ordentligt lyckorus såhär på kvällskvisten. Livet kan allt vara rätt underbart mitt i alla graviditetskrämpor och diverse hormonsvängar.
en älskad sambo på golvet som pillar med sladden till hemmabiot, grilllukt genom altandörren som står vidöppen och släpper in alldeles för mycket mygg. En pigg liten kickande bebis i magen som verkar må lika bra som sin blivande mamma och pappa. Livet KAN nog inte bli mycket bättre just nu.
KÄRLEK!

Premiär!

Idag är det verkligen SOMMAR i Uppsala!
i köket ligger påsen med nypotatis, gräddfilen är i kylen, gräslöken är redo att klippas.
grönsakerna till spetten ligger i marinad, sambon ligger i sängen och vilar.
jag är nyduschad och ser nu fram emot att börja med maten.
det allra bästa som skulle rundat av kvällen är en bra film (men ack nej, fotbollen för tusan) Fotmassage utlovades som kompensation. Det kan jag väl ställa upp på.

sen ska det packas inför helgens bravader och ladda kameror på iPod. Vi ställer siktet på en fantastisk helg!


Migrän

Insåg igår när jag satt på bussen påväg hem från jobbet att jag åkt på migrän ju! mådde smått illa under morgonen och kände mig nästan lite febrig. tempen visade 37,9 så det var ju inte direkt hög feber. På bussen tilltog dock huvudvärken med typ 300% och det började hoppa "bollar" framför ögonen, glad blev jag att det inte var annan sjuka på gång för detta vet jag ju att det går över!

hem och sov bort hela eftermiddagen sen pillade jag i mig alvedon och vi åkte hem till matte och mickis och fick en underbart god middag. sen hem till sängen igen.

idag är jag mest matt i kropp och knopp lite huvudvärk sitter kvar men den kan jag leva med... blir till att sova bort det sista under dagen.

men först måste jag masa mig ner till affären och handla lite frukost! MAT!

 

Imorgon väntar GÖTEBORG!


Klick sa det

Igår klickades det hem några nya bodys till skrutt. efter att ha träffat Thyra så insåg vi att storlek 56 behövde vi lite mer kläder i!

blev Ellos och 6 bodys för under 300 kronor. som hittat!

Helgens fångst


Thyra!

Har varit och hälsat på Karin, Danne och lilla underbart söta Thyra!
Att man kan vara så liten, och ändå vara något så stort.
Insåg att de barnkläder vi köpt i storlek 62 kommer vara STORA så idag inhandaldes en body till i 56 samt en fleeseoverall i 56/62. Det var ju 50% rea på stan så där gjorde man minsann ett par fynd!



15 veckor kvar tills vi får träffa vår finaste!


behöver det påtalas att vi nu längtar liiiiite extra mycket!


Vecka 25


Natten

Vaken natt.
tror jag har slagit rekord i kisspauser! varit uppe inte mindre än FEM gånger inatt. relativt störigt. fast nu är jag pigg iallafall :)

Drömde om vår liten inatt, hur jag hade h*n i vagnen och bytte kläder och allt var helt perfekt. vi satte på bodyn bak och fram. hur ska man tolka det. förvirring? haha.

Det längtas här hemma iallafall! ordentligt!

Pappa Haj


Vecka 24

Magbild vecka 24 :)
Nu rusar veckorna iväg igen!
Det är jämna krämpor om man säger så.
Inte alltid en dans på rosor det här.
Liten håller låda i magen vissa dagar så man är helt omtumlad! sen har liten också bestämt sig för att borra ner sig i bäcknet, det känns TRÅNGT, och ganska obehagligt. men det gör iallafall inte ont! alltid nåt!

nåväl, det var veckans krämpor. du där inne verkar ju växa som du ska och det är roligt att se när hela magen guppar från dina sparkar!


haha hade bara två kort. på det ena ser jag bara jämntjock ut... det andra ser ut såhär.... hrm...



Utan kontokort :(

Likt alltid när jag ska ha med myndigheter/läkare och dylikt att göra så är det ett jävla knevel innan jag får rätsida på de problem det kan tänkas handla om. senast ut var swedbank.

jag har ju haft ett konto i Kristianstad och ett i Uppsala, har försökt avsluta det i K-stad men sist så öppnade de bara ett nytt "uppsalakonto" åt mig och sa att jag måste prata med swedbank K-stad eftersom de var en fristående bank.

Tre månader senare och X antal försök att RINGA dem och avsluta mitt konto så traskade jag in där nu när vi var nere på student. Inte fan hjälpte det, nu behövde de min internetdosa och den låg hemma hos mamma. jag skrev en fullmakt åt mamma och bad dem avsluta grejerna, samt betala tillbaka de pengar dem dragit DUBBELT för visa och internetbank.

idag gick jag in på swedbank Uppsala och skulle fixa en ny dosa. då får jag veta att nissen nere i K-stad har AVSLUTAT ALLA MINA KORT. så nu är jag HELT UTAN VISA!
pengarna fick jag tillbaka idag men alltså inget visakort. eller bankkort alls för den delen.

när jag sedan ringde mamma och kollade vad de sagt där nere så sa hon att hon SPECIFIKT frågat så att de INTE avslutade några kort jag använde NU... men "nej Nej" det gjorde dem inte....

Skitnsnack!

nu fick jag ju en superbra tjej som hjälpte mig i Uppsala iallafall, men det är ju själveden att det inte kan gå smärtfritt nån gång!


Farmor

Vi fick present av Farmor i lördags också. Jätte synd att du inte kunde komma!
Tusen tack! Från Mig, Jimmy och Lilla Haj :)

 


Sofies STUDENT





En helt underbart rolig och intensiv helg! fest hos moster Kerstin och mamma-släkten på fredagen sedan fest hos pappa och pappa-släkten på lördagen!
Tack allihop för en underbar helg!
Ses snart igen!


Göteborg!

Nu är det bokat och klart. Midsommar spenderas i Göteborg tillsammans med Mickis och Matte. Hurra! betalde äntligen hotellet igår efter en del velande. ska bli såå roligt.
och det bästa är att det är så snart!



Har just kommit hem från planeringsdag och det vankas mat. sen ska jag slå en pling till käraste Karin för nu kan jag inte hålla mig längre! ;)


Bilder från helgen kommer när jag har haft ork att ladda över dem på datorn och pillra lite med dem! men dem kommer! :)


Thyra!

Karins och dannes underverk Thyra har kommit!
12 Juni 2010
Helt fantastiskt underbart!
*Största grattiset ytterligare en gång*



Källa (webbisar): http://www.uas.se/templates/webbis____47728.aspx


Vackraste

Jag måste ha den vackraste systern i hela världen. så tråkigt att jag inte kunde vara där i söndags, men på torsdag kommer vi!

 


APT imorgon

.... jag bakar...

halva natten som det ser ut nu

:-)

Kommer lukta GOTT i vårt hem sen!

 

 

(äter smet också. kommer nog ha ont i magen lagom till sovdags. om jag känner mig själv)


Rabarber paj och fika blev film och grillkväll

Hurra! Film och grill! muffinsarna till morgondagens fisketur är på gång och magen kurrar. Tina och Micke är påväg från affären med grejjer och FILM. lite vampyrrulle såhär i sommarnatten, verkar fint. antingen är den bra eller SKITDÅLIG. det brukar inte finnas något mellanting i denna klassen tyvärr. Nu sitter jag och väntar med Winnerbäck i högtalarna och kliande myggbett på benen. den enda som saknas är pappahaj men han kommer sen ikväll.. får hoppas filmen inte är för läskig, då får Tina och micke helt enkelt stanna här till Jimmy kommer hem :)
Nu är klockan efter sex och rallyt har börjat. jag lovar att detta barn är tidsinställt! hoppas på en liiiite lugnare kväll/natt än igår. hade H*n varit på utsidan av magen då kan jag lova att det hade varit två trötta föräldrar här idag. :-) Fast självklart är det mysigt att det lever rundor och växer!
Nu ska jag slänga ihop en mozarella sallad!


Magen vecka 23


puh!

jag har iallafall kommit halvvägs. hittade ett nytt munstycke till damsugaren som man kunde damma med! nu har jag dammat alla lister, bakom tv, tavelramar.. ja allt man kan tänka sig! nu fick jag dock ont i svanken.. att ligga på alla fyra och damsuga var nog ingen hit med foglossning. att man inte lär sig innan det är för sent typ! :-)

snart kommer Tina och Micke ner och jag hade tänkt baka den där rabarbar smulpajen tills dess. mums!

resten av städningen får vänta på sig ett tag nu!

kameran åker fram så ska ni få se på sommar sen!


städfeber




Vecka 23

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.
Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen “på riktigt”, istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små “skutt” i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.


30 cm bebis i min mage! herregud inte konstigt att det nu känns när det rör på sig! hicka har jag inte kännt ännu.. men flämt.. inte konstigt att det känns trångt ibland med allt! :)
magbild kommer under dagen!


Jag lovdae ju

När vi var och fiskade fick matte 2 gäddor. så här glad var han då!


Rally i magen

Det knuffas och buffas där inne för full hals nu. ska försöka filma en snutt sen, hela magen rör sig!

En storfångst a la Sara


En fiske TUR i helgen som var

Det högg och det högg och det högg... inte mindre än 19 gäddor fick vi!
Rekorddagen på året hitills.
Jag satte rekord fisken!


Läkaren idag

Ett relativt snabbt besök blev det.

"stå på ett ben"  --- Aj
"stå på andra benet"--- Aj

sen fick jag lägga mig ner och han lade sin tyngd på mina höftben. jag skrek som en stucken gris och sen ville han sjukskriva mig på heltid. det ville inte riktigt jag så vi bestämde halvtid, om jag inte fixade det skulle jag bara ringa.

så from imorgon jobbar jag bara 50% det känns skönt. jag är glad att jag fick jobba alls. får väl se hur det blir imorron och på fredag med tiderna, måste ju hinna fixa ett schema och en vikarie och sånt. Jag tror att detta kommer göra både mig och min kära sambo (vars öron nog blöder av stånkande och ojjande nu) gott!

Jag tror även att både kollegor och barn på jobbet kommer må bra av detta, det är bättre med en vikarie som orkar än en fröken som bara hänger på en stol/bänk halva dan...

kärlek!


RSS 2.0