SÅLD

Dåså.. avyttringen fortsätter hemma hos familjen Jörgensen/Lidén.
På tur denna gång var min Ixus70 som varit en trogen tjänare i många år nu!
lite till klirr i kassan!
800:- rikrare och glad!
Igen: älska blocket!


MUFFINSEn del traditioner måste bara hållas. dessa har bakats samtliga varlborg sedan jag flyttade till Uppsala. Med start i pytteköket på Glimmervägen med älskade Marre :) sen har de varit en ständigt återkommande punkt på menyn under champangefrukosten. I år får dem följa med ut till
(den förälängda) släkten i Siggefora.
Senare kan jag lova att de nästa år kommer följa med i lillsyrrans picnickkorg tll 2011 års champangefrukost. Lätt!

Nu luktar det GOTT här hemma och minsann om jag tänker smaka innan jimmy kommer hem och innan alla packas ner! så det så.. kanske tom får smaka två stycken?! ja jag tror det faktiskt.


Valborg

Idag är det varlborg. Årets bästa helg om man är student eller ickegravid i Uppsala. Sitter och bläddrar igenom foton, två och tre år gamla. Hur vi knallar rundor med champange i håret och kläderna på sne. Värmlandsnation, ekonomikumparken, grille, underbara fyllor och underbara vänner.

Valborg har utan tvekan varit något av det bästa med att plugga i Uppsala. Nu känner jag att jag har gjort mitt. Det känns bra och samtidigt lite sorgligt. Nu är det dags att lämna över till min älskade syster som flyttar upp efter sommaren.

hon kommer uppleva det bästa av bästa under sin studietid. Hon har ALLT framför sig, allt som jag har bakom mig. det är lite som att gå in i en ny era. jag saknar inte att jag inte "får" fira valborg på studentvis mer men jag är fantastiskt glad att jag har gjort det inte mer än fyra gånger! Det är utan tvekan några av de roligaste festerna jag varit med om. minnena sitter kvar för livet!

Studietiden över lag är ett stort minne för livet, inte bara för att jag har en utbildning klar, jobb, sambo och barn på gång tack vare att jag vågade flytta upp här 2004. Att plugga i Uppsala (säkert på universitet överlag) är något i hästväg. Det är SÅÅ mycket mer än jobbiga examinationer, seminarium, tomma bankkonton. Det är ett sätt att leva och att vara.

Sofie, du anar inte vad du har framför dig men jag kan garantera att det kommer vara den bästa tiden i ditt liv. Och jag får stå brevid och se på och vara med på ett hörn. det är en helt underbar känsla. Det kommer bli en fantastisk tid i mitt liv också.

Hösten 2010 blir verkligen början på nya liv för oss båda. det gäller att hålla i sig!

DÅ och NU

Idag är det grått utanför fönstret.
Gardinerna bev superbra igår.
En tur till IKEA står nu på schemat och inhandla tyg till köket ska jag göra.
Sen åker väl symaskinen fram igen. Åker förbi jimmy när han slutar så åker vi till nallens och kikar på alternativ till åkpåse till vagnen, den grå var slut så jag hoppas det passar lika bra med en svart till grå vagn, men det tror jag nog! Sen blir det väl lite till att planera valborg so  ju faktiskt är IMORGON. det är inte klokt att sommaren snart är här. det får mig att vilja lyssna på Winnerbäck och drömma mig bort till varma sommarkvällar fyllda av kärlek och värme!
På söndag ska Jimmy till Stockholm och kolla Hokey. Jag ska hänga med Märta och luncha. det blir mys!
Nu blir det ikea. kameran får nog hänga på idag så blir det lite foton senare!
ha en bra dag kära ni!

Vecka 19
ja, då går vi in i vecka 19 idag då! det är inte klokt att vi bara är en vecka från halvtid!

Jag mår bättre än nånsin och LÄNGTAR till ultraljudet på måndag! vad kan det vara för liten sort som bor där inne? :-) spännande!Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”. Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.Men åh

Jobbar man inte får man ingen lön. Ja det känns ju logiskt. inte så roligt dock. Denna månaden hade jag planerat att vi skulle fixa lite vårnytt här hemma. ja ni vet, byta gardiner och sånt. Nu fick jag plötsligt inte råd att åka den där trippen till Ikea och fylla bilen med allehanda vår.
därför gjorde jag nyss slag i sak.

Jag plockade alltså ner gardinerna i köket, för jag tänkte att de skulle behöva tvättas. Påväg ut i hallen sneglade jag in i sovrummet och förbannade gardinerna som hänger där. sanslöst fula och det värsta är att jag en gång i tiden valt och velat och faktiskt köpt de där...
dem måste bort! sagt och gjort!
jag rev ner gardinerna i sovrummet och provade sedan hänga upp köksgardinerna där... skitbra... nu var det bara lite sy och tråkel kvar. Fram med symaskinen...

nu ligger köksgardinerna i tvätten, omsydda för sovrummet.
sovrumsgardinerna i sin tur ligger i kastapåsen i köket.

Problemet nu då?

Ja nu måste vi ju ÄNDÅ åka till Ikea för nu har vi inga gardiner ALLS i köket...

hur fan gick det till?!


En uppdataring

Lördagen den 17/4 var jag i Stockholm och hälsade på älskade Lotta. födelsedag skulle firas och vi var ute och åt ett litet gäng. det var verkligen sååå trevligt. övernattning och gos med Dennis :)
Sen helgen efter det var det dags för kalas nummer två.
Jimmys mamma fyllde 60 och det firades!


 

Slutligen en liten gosig Sid som fullkomligt ÄLSKAR att vara ute och är hur gosig som helst på kvällarna numera!

 


DagensDagsläget...
Beroende på vad vi har för kläder på oss ser magen olika stor ut och beroende på om vi ätit eller ej :)
på morgonen är magen nästan helt platt för att senare övergå i detta läge.. dvs inte helt platt.


Klirr i Kassan

Jajjemen. här går det undan. 500 pix insatta på kontot. telefonen är såld. Älska blocket!Att ta till andra medel

jaha, då fick man lönebeskedet. Och när man har varit hemma en hel månad får man INTE full lön. Därför får man alltså "ta till andra medel" för att inbringa lite kosing. Denna har jag kastat ut på blocket, en hylla kommer och kanske en försäljning av min canon Ixus.Dagen har spenderats hemma hos Karin tillsammans med kollega Sara och Karins syster Jenny och hennes lilla sötaste Livia. Vilken liten godbit, en sömnig sådan men bedårande.
Det var en trevlig dag i väntan på provsvar, som dessvärre aldrig dök upp... :(
Imorgon blir vi alltså hemma igen och väntar...

Kom igen nu då... KÖP min telefon!!!!!!


Kalas och Bio

Igår var det fullt upp hela dagen. begav mig upp till Elo och Monica redan vid tio för att fixa det sista med tårtorna. dem belv verkligen sååå goda :)
vi åt och umgicks med delar av familjen jag inte träffat tidigare, väldigt trevligt!

Vi åkte och tvättade bilen och köpte lite blommor och krukor till uteplasten, där blev så sommrigt!

Det är så mysigt att alla verkar vara så glada för vår skull nu när magen börjar synas. vill känna och frågar en massa, jättemysigt!

(Foton från dagen kommer, glömde kameran där uppe. får kila och hämta den idag!)

Sen på eftermiddagen kom Åsa och Emil ner och hälsade på en stund. Emil hjälpte Jimmy att såga av grenar i våra buskar och han plockade vitsippor som nu kommit upp i skogen, full rulle.

Sen blev det grillat och sen bio i 3d. det var coolt fast filmen i sig var väl ingen höjdare direkt!


Kalaskula :)


Dagens Sara och Lillahaj.
Skjortan jag köpte igår är på, under den sitter magtuben. Notera kjolen som är gammal som gatan och som dels fortfarande går på (!) och dels sitter skönt nu! Dessutom har jag också mina vanliga ginaleggings på som jag inte kunde använda innan

Två flugor i en smäll alltså!
Nu är det dags för kalas!

"Magtub"


En "magtub" från P.op fick följa med mig hem går. vilket litet smart stycke tyg! Man sätter den alltså över sina vanliga kläder så går det ner en bit och ser ut som att man har ett linne över. Resten bildar en sån där "mudd" som jag har på mammajeansen och kjolen  som ger stöd och gör att det blir skönt på magen. Nu kan jag alltså använda mina vnliga kjolar igen! för de passar ju rätt bra fortfarande! sååå bekvämt, inget kasar rundor och glipar.

Köpte en rosa mammaskojorta också men hittade ingen bild. får kanske läga ihop en outfit bild senare!

:-)


Beställd!Emmaljunga smart Duo Kombi 2010 - dark grey
Är härmed beställd till "Lillahaj"
Hämtas vecka 34


Mmmm
Den här godingen fick följa med mig hem från willys tidigare idag.
.. rekomenderas  VARMT... smaskens!


Vecka 18


Vecka 18
Kroppen:

Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.


Fostret:
Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Pyssel

är som sagt hemma veckan ut. och jag tycker så synd om mina älskade kollegor som får knega på som attans igen. men samtidigt känns det bra att få vara hemma. Oron har lagt sig för minsann kändes det inte kul att gå till jobbet och veta att risken att smittas och smitta mitt lilla lilla barn som växer där inne var överhängande. så även om det är ett tråkigt beslut så känns det mitt i allt bra!

Idag dagen till ära så ramlar det stora tunga snöflingor från himlen, och hela vår gräsmatta är vit igen! fy för!
på dagens schema står lite städ och pill här hemma..

och så ska jag leta rätt på ett bra recept till smörgåstårta. nämligen har jag fått i uppdrag att tillsammans med Jimmys syster Tina baka två stycken till helgen och "svärmors" 60-års kalas. känns kul! har verkligen aldrig gjort en smörgåstårta.. men som emy sa "det är ju som att göra en stor macka"... och mackor är jag ju rätt bra på ;)Idag är det exakt 160 dagar var till beräknad förlossning
jag har gått fyra fulla månader och nu en dag in i femte!
Jag entrar här med vecka 18 idag.

Magbild kommer under dagen :)


Hemma

Jaha, då var det dags igen. Hemma från jobbet. Ingen sjuka hos mig denna gång men smitta bland barnen som kan vara väldigt farlig vid graviditet. hemma veckan ut med lön. sen får vi se. har lämnat prov och hoppas att jag är immun...

fortsättning följer...


Vecka 17

 

 


Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Kroppen:Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.


Annorlunda

Nu är magen verkligen på plats! jag kan inte sluta att förundras och alla människor som fött barn tycker säkert att jag verkligen är en förstföderska som påpekar jämt och ständigt att "satan vad den vuxit på 1 vecka. ska det vara såhär" de skrattar och påpekar. "ja du är gravid".

Syrran undrade om det kändes annorlunda att vara gravid, och annourlunda är en rätt bra beskrivning. det är mycket som inte är jobbigt och inte är lättare. det finns mycket som man inte kan sätta fingret på hur det känns det gör inte ont det känns bara... annorlunda...
det har tar lite tid att vänja sig vid att kroppen inte riktigt är som förut. försökte jaga ett barn över gården. jag förlorade BIG TIME och fick dessutom sätta mig på en sten en stund! Försökte lyfta en av våra treåringar på avdelningen för h*n var lessen och fick med en gång sätta ner och krama på marken. Försökte hålla i vanlig samling och hittade INGET skönt sätt att sigga på golvet. Kom fram till att mina jobbarbrallor börjar bli för små. Åt typ en hel skål av Stefans ungsgrillade potatisar också. tänk vad mat kan smaka bra!

så visst är det annorlunda. Fast väldigt bra annorlunda i kroppen. Det är ju inte alls bara jobbigt att magen börjar synas. det är väldigt väldigt mysigt också och det är nästan lite svårt att låta bli att klappa på den hela tiden. Tänk att det växer ett litet pyre där inne, som ska bli tonåring och vuxen en dag... det är ofattbart.

Jag längtar ihjäl mig till Ultraljudet den 3 maj. och får ibland för mig att det bara är gaser. för jag börjar känna mig mindre och mindre gravid. de symtom jag haft börjar sina lite. (förutom den omtalade storleksskillnaden dådå)

Nu är det fredag och helgen väntar! det är mys på hög nivå!

Vecka 17


Emmaljunga Smart Duo-Combi 2010


Nu har vi med all säkerhet hittat vår vagn!
Cresent vagnen var ALLDELES för tung att styra och väldigt lite fjädring. Kollade på Emmaljungas duokombi vagn. den var sååå fin! och lite högre och smidigare rakt igenom.Liggdel med hårdlift och sittdel. blir nog en grå variant som hade små söta får  på innefodret :)
vi körde och sprang och fällde upp och ner och av och på med allt...
sen fick vi veta att det brinner lite i knutarna att beställa sin vagn! Emmaljuna levererar efter midsommar och sen inte förren oktober/november! den 25 ska vi nog lämna handpenning och så betalar man resten sen när man väljer att hämta vagnen.

SPÄNNANDE!

(och priset? kommer landa på nästan 7000 med åkpåsar och tillbehör...*flämt*)


Vilken bra dag!

Idag skiner solen. Läkaren ringde och imorgon är det en glad sara som promenerar iväg till jobbet! ni anar inte vad jag saknat er! dagarna går sååå sakta när man är hemma och ingen annan är ledig.

i övrigt är det full fart. Födelsedagsfirande av kära Lotta i stockholm på lördag och till min LYCKA hittade jag en undangömd klänning som passade och den framhävde magen på precis rätt vis. Den kan jag nog känna mig lite fin i på lördag.

Igår var vi och kikade på barnens hus och på babyland efter den där barnvagnen men utan resultat. Idag snokade jag rätt på att den finns på Nallens så det blir till att åka dit när Jimy slutat för dagen.

Efter det ska vi kika på en eventuell lägenhet till lillsyrran, hoppas på att den ska vara fin fin :)

Nej nu blir det duschen och sen en vända ner på stan!

Magen vecka 16Känns som att det händer saker för varje dag som går nu!
Vi närmar oss Rutin Ultraljudet med stormsteg!


Barnvagns kik!

Uuhh.. nu har vi nog hittat vår vagn. förutsatt att den finns att tillgå i närheten :)

 

 
Här  mamma kan du läsa lite till :)

Snokade upp tester från konsumentverket gällande handtag som varit bristfälliga och denna vagnen kickade ass ur en del varainter avbåde Emmaljunga och Tetounia som vi kollat på innan..

Finns i fler färger och  det lutar åt den grå eller sandfärgade. gillar inte riktigt de orange detaljerna på denna!


Mer 11 April

Efter att vi klurat och klurat på vad vi skulle göra med dagen bestämde vi oss för att tvätta av bilen och byta till sommardäck. Båda sakerna gick åt helvete, bultar som satt fast och lååånga köer vid macken. Det blev Plantagen stället, sen Ikea, sen Bauhaus.. gått och gått och burit och burit idag. handlade fem säcker jord/kobajs och satte igång i trädgården. räfsade hela baksidan och sen kom tina och vi bar lite till påsar med bajs från bilen.

nu är jag helt slut. Idag kände jag av något som jag INTE alls ville känna av. det ilar och sticker i ljumskarna och drar bakåt ryggen. sen sätter jag mig och det blir bara värre! det bästa var att stå rakt upp och stilla.
hoppas så hårt att det ska gå över och inte vara det jag misstänker, nämligen början till foglossning. För det var då rakt inte den växtvärk jag haft i livmodern nu några veckor, den känns ju som mensvärk. detta satt verkligen i bäckenet...
tror jag måste försöka ta det lite lugnt och faktiskt inte släpa och kånka på som vanligt längre. Måste bli bra på att inte bära barnen på jobbet och sånna saker.

Nåväl... annars har dagen varit suverän, det blev lite blommor och krukor och sånt inhandlat. imorgon som ju förhoppningsvis då är min sista dag hemma ska jag pula med det sista i trädgården och bara ta det lugnt. I övrigt längtar jag ihjäl mig efter jobbet nu!


11 April

Solen skiner och jag har ätit frukost TVÅ gånger redan. Ägg. stekt. på macka. Mums! och så den där KRÄMEN (?) som jag inhandlade för några dagar sedan, den är slut och jag haffade åt mig en med aprikossmak när vi va på willys här om dagen. mysko.

Jimmy är ute i trädgården och busar med katterna, sid fick gå ut igår och det första som hände var att en jävla hund kom upprusande i vår trädgård och skrämde livet ur både mig och katterna.

Jag har suttit och läst lite på försäkringskassan, det här med föräldrardagar och föräldrarpenning. mycket att få grepp om känns det som. ska försöka klura lite p hur vi ska lägga upp det hela snart.

Huset igår var verkligen ingen höjdare. varenda punkt i besiktningen hade fått nedslag för fukt eller risk för fuktskada. nejtack sa vi och kikar vidare.

Magen mår fint. får lite buffar emellanåt och det är lika härligt varje gång. Lite småkrämpor hit och dit men på det stora hela mår jag skitbra :D

På tisdag hoppas jag vara tillbaka till jobbet igen! LÄNGTAR!
En liten utflykt

Står på schemat idag. vi beger oss till Storvreta och kikar på radhus.
ytterst spännande.

Jimmy har just bryggt kaffe på vanliga kaffekokaren. det har han inte gjort sedan vi köpte den nya för ett par veckor sen. och fy helvete rent ut sagt vad det luktar illa. jag ligger här i soffan helt grön i ansiktet och har öppnat varje fönster som går tur att vi snart ska åka för här kan man knappt vara!

Gravid någon?Lillkillen..

Lill-Killen har blivit stor (och kastrerad) vad jag förstått. det är lugnt i huset men fy fan vad söta dem var/är!


Skam den som ger sig!

Idag tog min stora lillasyster körkort!

Grattis gumman!Vecka 16 idag

Idag går vi in i vecka 16. Bebis växer så det knakar. ♥


 

 

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.


UNDERBARA SÖMN!

Jag har sovit i natt. HELA natten har jag kunnat ligga kvar i sängen och har bara hållts vaken av en jobbig kattjävel rent ut sagt som inte kunde komma till ro utan promenerade runt i sängen med jämna mellanrum. det vill säga. INGEN KLÅDA!

tavegyl är här med min superhjälte. I love.

morgonstund har guld i mun och jag har redan hunnit ner till affären och vårscentralen. skulle lämna mer blodprov för att de ville kolla levern pga klådan. böev lite stressad när det var beställt inte mindre än 15 rör och 15 olika prov men det visade sig vara felaktigt. höhö. hade ju inte haft nåt blod kvar i kroppen sen :)
stannade i affären och handlade frukost med mig hem.
ÄGG och jordgubbskräm (?)
 ja det fick jag för mig att jag skulle ha.
KRÄM liksom har jag inte ätit sen jag var pytt.

Där kom den!

I veckan som gått har jag kännt av lite "konstigt" porlande eller bubbel i magen och jag har undrat om det kan vara bebis. var hos barnmorskan igår när jag skulle få pillerna mot klådan och förklarade eller försökte förklara hur det kändes. hon sa att det var tidigt men mycket möjligt att det var bebis jag kände sen sa hon att om det varit bebis en vecka nu så dröjer det nog inte länge förren du verkligen känner att det buffar till.

Ack så rätt hon hade då! när jag låg och vilade medan Jimmy lagade mat (och diskade!) kom det en riktig BUFF följd av en svagare buff. precis när jag vände mig över på ena sidan.  det var definitivt ingen fis på tvären utan en riktig liten bebis-buff.

Herregud så mysigt! Längtar redan efter nästa!
HURRA gånger 2

Det fanns hjälp att få mot klådan. imorgon är det jag som går till apoteket och hämtar Tavegyl.

LYCKA i en liten ask

Hoppas vi

 

:)

 

 


HURRA!

Hipp Hipp HURRA!

Ett negativt salmonellaprov. läkaren ringde nyss (två kvar). förhoppningarna om att jobba nästa vecka är på topp. saknar er  allihop och inte minst barnen!


Veterinär

Fick bli en runda till till Ekeby med Sid. Hennes sår hade svullnat så pass att de ville kolla på det. Fick bli tratt och antibiotika i en vecka. Men annars var det ingen fara. Hon gillade INTE att åka bil denna gången. stackars liten. Nu ligger hon under sängen och surar.

hon vill nog aldrig veta av sin matte igen.

Magen vecka 15


Barnmorskan i em

Försökte ringa till barnmorskan nu på morgonen, dem har ju så "fantastiska" telefontider 10-12 liksom. kul om man jobbar.. nåväl..
jag ringde klockan 10. efter FYRTIOFEM MINUTER svarar en tjej i andra änden "välkommen, var god vänta" ok. jag väntar. sen hör jag hur hon närmar sig luren och tar upp den och KLICK. HON TRYCKER PÅ FEL KNAPP OCH LÄGGER PÅ!!! jag blir så vansinnig att jag nästan börjar grina. ringer upp igen och får stå i samma jävla kö i 20 minuter till!

När jag kommer fram är hon så stressad att hon knappt lyssnar. Klåda på hela kroppen, säger jag. och får information om hur man ska bete sig vid en svampinfektion i underlivet. "DET ÄR ENDA STÄLLET PÅ KROPPEN SOM INTE KLIAR" upprepar jag. "jaha... eh... ojdå..  det låter ju jobbigt"

Eh, JA det är jobbigt. NEJ jag sover inte. NEJ jag har ingen hud kvar i svank och på magen.


fick en tid halv sex i eftermiddag för lite provtagning. Måtte dem kunna hjälpa mig nu då!


Jag får snart klippkort på sjukhuset. som Jimmy sa tidigare.
"Finns det någon åkomma som man kan få i samband med graviditet som du INTE har eller har haft?"

cirka 1% får såhär tidig graviditetsklåda självklart är jag en av dem. om det funnits ett enda fall där mamman blivit grön på hela kroppen pga bebis så lär det nu snart finnas ett fall till... bara så ni vet...

bitter.


Den här varianten


Lutar det åt. Blir nog en nyköpt barnvagn iallafall. Nån som vet nåt om den hjulvarianten så hör gärna av er?! tycker den verkar smidig men har ju inte direkt så mycket att jämföra med. snirkla rundor inne på barnens hus är ju "kanske" inte samma sak som att köra runt liten i den på massa promenader....


Storvreta

Idag har vi varit på utflykt. Till Storvreta. och därmed har vi hittat ett ställe där vi verklign vill bo. Kunde se mig själv som bullbakande, barnvagnspromenerande fotbollsmamma när vi snirklade oss fram mellan bostadshusen.
Nära till Uppsala (cirka 10 min) och allt man ville ha fanns där. förskola, skola, affärer, apotek mm.

Detta resulterade i att vi nu spanat på hemnet igen och på lördag ska vi ut och kolla på ett friköpt radhus. motivationen är på topp, hos oss båda! :-)

Dessutom har dem ju Uppsalas bästa innabandylag som kommer därifrån, så lillahaj blir nog en bandyspelare. Tycker det verkar ytterst bra jag!


Glad påsk

mmm solen skiner även idag och man fick vakna till fågelkvitter (än en gång på soffan pga kli på kroppen inatt, kul nästan jämt) lite snabbis frukost och sedan begav vi oss upp till Jimmys föräldrar på lite påsklunch, Jimmys farmor var på besök, Putte var där en stund och sen kom Åsa och Emil också. Påskmat liknar galet mycket julmat med skinka och ägg men det var väldigt gott. Alltid underbart att sätta sig till dukat bord!

Berättade för Jimmys farmor att hon skulle bli gamelfarmor (igen) och hon blev jätteglad. mys mys!

Sen bestämde vi oss för att gå ner till oss och dricka kaffet, sagt och gjort vi stuvade in oss i vårt vardagsrum, kollade lite på foton från Thailand och hade allmänt trevligt. Nu håller jimmy på att skriva upp våra nya ljusstakar i hallen och jag har diskat...
Jimmy är ju ledig en hel dag till, det gillar vi! hoppas verkligen att jag får ett bra resultat på mitt prov nu i början på veckan, kanske kanske jag kan komma tillbaka till jobbet snabbare då! *hoppas*

ikväll blir det grillning och köttet ligger redan i marinaden. MUMMA!

Hoppas ni har haft en bra påskhelg!


PREMIÄR

SAY NO MORE... Nu är våren här!
Bry er inte om snön på marken under den försvinner snart!Påskafton

En sen frukost sen begav vi oss ut på cyklarna. Cyklade ner till Alnäs och kollade islossningen, eller snarare hur långt den kommit så vi kan FISKA snart. konstaterade att det var att tag kvar men det var iallafall lite vatten i viken. Solen sken och det värmde ordentligt! VÅRKÄNSLA. När vi kom hem var vi HELT slut båda två. det är enbart uppförsbacke hela vägen från Sunnersta och hem så det var till att ta i. Hemma njöt vi en stund på balkongen innan vi åkte till akvariespecialisten och fyllde på i akvariet lite, behövligt :)

På baksidan låg det massa massa snö. fast no more. vi körde en "madicken" och skottade bort massa så att våren kommer hit snabbare... bra grejjer!   åååå...HEJ....åååå...HEJ....ååå....
En som verkligen gillar våren är lilla SPIKE. han har varit ute hela dan idag vilket nu resluterar att han ligger HELT utslagen och snarkar på vår säng. Lilla Sid är ny steriliserad och får gå ut nästa vecka. Då blir det fart på dem :)
Grattis!

Stort Grattis till Jossan på jobbet som blev HUSÄGARE igår. helt fantastiskt underbart orättvist! haha. ojoj vad jag också vill. kanske får lägga in en växel på den fronten tidigare än vad jag tänkt mig?

SUGEN blir man.

Nu vankas det påsk och solen skiner för full kraft! Detta blir en mysig helg. P¨å söndag ska vi till Jimmys föräldrar och träffa farmor och så, det blir mys. innan dess blir det premiärgrillning och pyssel här hemma, säkert lite häng med Tina och Micke och möjligen lite fika med Åsa med familj och Putte med familj - sånt som ger sig!

Skönt att ha någon att dela dagarna med istället för att sitta här i min sjukskrivna ensamhet.

har lämnat första provet till ackis nu. HOPPAS det är negativt för då kanske jag är tillbaka på jobbet iallafall näst nästa vecka!


Nu sitter jimmy och pillrar ihop den nya grillen. VÅRKÄNSLA!

Vecka 15

haha vad glad man blir för lite. upptäckte att jag på familjeliv, där jag beräknar och följer graviditetens veckor. där hade jag fortfarande inknappat det gamla datumet för beräknad förlossning, den 3 oktober. Nu när jag flyttade den till det "riktiga" som vi fick på förra Ultraljudet så hamnade jag plötsligt i vecka 15. :-)
alltså, idag på dagen går vi in i vecka 15 (alltså 14+0). det är inte klokt vad det går undan.

:-)


Kroppen:
Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

Håller Tummarna!

(Haha kusin Äkta Lidén humor, me like)


Inatt har jag haft ett jävla helvete rent ut sagt. Huden kilar så den håller på att ramla av, gick ut på soffan för att inte störa Jimmy och övervägde på allvar ett svagt ögonblick att det hade varit gött att plocka fram osthyvlen och gå lös över magen. med andra ord: FY FAN VAD DET KILAR!

Jossan, min kära kollega, har hittat ett hus och nu håller vi ALLA tummar för att det blir deras! trots att jag kommer bli DÖDLIGT avundsjuk för jag vill ju också så gärna.RSS 2.0