Ledig onsdag

Ytterligare en skön onsdag inleddes med mys i mammas säng. Maja låg och snusade en stund på min kudde innan katten kom och väckte henne ordentligt (tack liksom) då var klockan sju.

Vädret är inte alls så mysigt idag. Det blåser och är kallt, men solen kikar fram mellan varven. Barnet sover i vagnen och jag var på ica och hittade Marabou Black. Lycka i sockerform.

Jimmy lyckades, med bravur, att sätta upp Easy-cover i halva vardagsrummet igår. snart kan vi börja riva väggen till köket! heja heja!

Nu: ett par avsnitt av Secret Circle.

Att komma hem SENT efter möte


Grilla!

Igår grillade vi rakt över gatan. En väldigt trevlig kväll. En sen kväll och en kväll med vin fast det var söndag. Det hade varit smartare att ta det på en lördag, jag var rätt trött när klockan ringde imorse vill jag lova och maja hade en mindre bra natt (såklart). Ikväll hittade vi en ny tand, så det var ju svaret på det liksom.

Väldigt trevligt hade vi iallafall. Det gör vi om!


Det blir en rätt soft vecka det här. Imorgon har vi kvällsmöte till åtta. Men ledig onsdag och även fredag, sånär som på ett möte till klockan 10. Mannen i huset är också ledig på fredag.

Han, mannen, som nu har rivit fram soffan i vardagsrummet och håller på att sätta upp Easycover-tapet. Spännande!
Verkar inte som att han har nån vinskalle idag iallafall ;)


Sommaren är här?

Idag är det morsdag. Jag har startat dagen med sovmorgon, lite mindre firande eftersom vi liksom på nåt sätt blandade ihop helgerna och jag blev firad förra söndagen. Enligt mig tycker jag att detta kan göras VARJE vecka dock.

MIN älskade Mamma och Majas "momo" är inte hemkommen från resa ännu men snart så får jag krama henne genom luren! ♥

Idag hakar vi på MyoMangeoBarnen till Gränby 4H, svettas och fikar bort några timmar i det underbara sommarvädret. Sen tippar jag på att det blir plask i poolen på baksidan.


En av de sista dagarna i Maj, Sommarvärme!


Materiella ting

en kväll i veckan slutade i en tripp till Gränby tillsammans med grannen. Det visade sig bli en väldigt trevlig tur som bjöd på en hel del självironi och massa skratt. Lite mindre shoppat dock. Jag kom hem tomhänt. fantastiskt.

Men vi var inne på Name It och kikade och där hittade jag en byxdress jag vill ha till Maja i sommar. När jag senare kom hem så minns jag att jag höll i en sådan förra sommaren från POP. En fantastisk liten sak med lingon och små blad på, i rosa såklart ;) Men den gick loss på närmare 500 spänn och Maja kunde inte bära upp den då ens. så tack men nej tack.

Igårkväll hittade jag samma dress på tradera!

170 spänn istället. Nyskick i storlek 92.

Nu längtar jag efter post. Tänk så bra det kan bli! :D


Etapp 2

Idag har jag och Sofie tagit tag i vårt projekt på framsidan. Sen den dagen vi bestämmde oss för att rycka upp buskar i 7 timmar så har vi tagit framsidan som VÅRT projekt.
Idag var det alltså dags att köra etapp 2 - Anlägga rabatt.

Vi startade dagen med att åka till Ikea och köpa 4 blåa ikeapåsar....
sen åkte vi hem och blev slagna i huvudet av det faktum att man i en ikeapåse ungefär fick plats med 4 spadtag. fyra spadtad, på det hade vi en liten grop som var typ en hundradel av den kvantitet jord vi skulle ha bort.

En ängel kom förbi i form av grannen som av en slump berättade att dem BEHÖVDE jord att fylla ut sin tomt med. HEJJA HEJJA!

vi fick låna en roulebör ;) och 12 vändor senare var vår nya rabatt "tom" på jord.

40 liter gånger 10 med ny jord och kobajs åkte i..

Men det hade ju klart varit smidigt med IKEAPÅSAR annars, stadborna på landet liksom. höhö.

Nu: Film i soffan!

Plockepinn?Nu är trappan tillbaka i ursprungsläge, fast atron gånger bättre ändå. Vilket förbannat slit det har varit. Sen den 15 mars har vi hållt på. bevare mig väl. Nästa gång får det gärna kosta tiotusentals kronor för det här gör vi minsann inte om igen. När vi målade den sista rundan kräktes vi nästan båda två. Men nu står den där, i all sin prakt. Som vårt egna mästerverk mitt i huset. Okey, lite överdriv får man faktiskt leva med i sammanhanget. Ni förstår grejjen.

Nu återstår bara nästa utmaning. Att lägga matta på stegen. Grått blir det.

Morgonlyx

Att få äta en långsam god frukost helt själv är minsann lyx det. Jag är ju berikad med en man som äter frukost typ 1 gång i halvåret och jag är hans exakta motsats. Frukosten är det bästa målet på hela dagen!

2 stekta ägg på gott bröd. Fil med lingonsylt och russin. Ett barn som springer ut och in i solen med dockvagnen och med en pappa som bär runt på plankor som ska bli dörromfattningar i hallen.

Välkommen lördag!


skissa

Maja sover och jag ska försöka dra ihop en skiss för hur framsidan ska se ut. Just nu har vi mest åker där efter att jag och Sofie ryckte upp buskarna. Samt en sned brevlåda.

jag är ju så fantastiskt bra på att rita menar jag ...

4h

Idag tog vi oss till Gränby 4H-gård. Kossor, lamm,hästar, getter, tuppar, kaniner, grisar och pippi-fåglar.
Massa bebisdjur och både maja och föräldrarna var överförtjusta. Nästa gång tar vi med oss några kompisar och engångsgrillen. Vilket underbart område!

(självklart dog kameran efter bara ett par bilder av varirande kvalitet)I eftermiddag fortsätter vi "friluftslivet" med årets andra fiskerunda. Moster har erbjudit sig att ha Maja så vi tar båten på en tripp för första gågngen denna säsongen. Jag känner att idag, IDAG blir det gädda! ;)


Bilder.

Hur sjuk Maja än var i veckan som gick så fanns det lite lite ork att ta sig en tur på nya bilen. eller Biiiiiiileeee som det kallas på Majaspråk här hemma :) Bobbyn är underbar. Rosa, Rosa och Roa.
Den används flitigt.
När jag frågar Maja vem hon fått den av säger hon
ibland "mommo" och ibland "Asse".Sjukling på Bobbyn


Trött i efterhand

Fint väder ute, friskt barn, ledig pappa. tröttheten tog nog ut sin rätt idag när man ändå fick sova rätt bra. I efterhand liksom. Igår målade vi klart i trappan. Efter att vi fått låna en lampa stark som solen av grannen. Så om hela storvreta igår blev strömlösa så var det stor chans att det var vårt fel. Fint blev det och idag ska vi ge oss i kast med ett gigantiskt plockepinn. Lär ju bli spännande.

fast först beger vi oss in mot staden och inhandlar skruvar och lite matta och lite lim. Kanske Ikea? Lunch behöver man ju menar jag ;)


Vända till det bättre.

Idag var dagen då sjukan verkligen vände. tack för alla söta kommentarer och tips de senaste dagarna. Vi har verkligen gjort ALLT och lite till.
Idag har maja gått på önskediet. Det som slunkit ner har varit ett par matskedar ketchup, en korvbit, yoggi, tre"påsar" fruktpuré, Lite toast, mjölk, banan, 3 glassar och en flaska välling!
HURRA!

Kroppen börjar kicka igång igen. Humöret har varit på topp om man jämför. Det är fantiastiskt hur de små kan bli friska på tio minuter från att ha varit så dåliga som lillfia har varit. usch, det här gör vi inte om igen tycker jag.

Imorgon vabbar vi också och sen är hon igång. Fast så kom jag på att resten av veckan blir ledig ändå.. så nu kryar vi oss ordentligt!


Tvångsmatning och effekt

Känns ju rätt hemskt att TVINGA i barnet saft. Men nu har vi så gjort i snart 2 timmar. 5 små milliliter varje 10:e minut. Efter en halvtimme märkte vi faktiskt skillnad! Vi satte upp Majas mörkläggningsgardin och istället för att ligga på vår säng och gny så la maja pussel med mig på golvet.

Efter en liten stund slutade protesterna kring saften och hon drog i sig de där medicinsprutorna med glädje.

Nu har vi vuxna ätit pizza (andra gången på 3 dagar) och det var inte ens gott, men vem F*N orkar ställa sig och laga mat, och energi behöver vi verkligen inför natten som komma skall liksom. Nu har jag matkoma i soffan.

Maja och pappan kollar på ett program om delfiner på svtB. bra grejjer. Maja åt en halv "påse" med päronpuré och jag började nästan gråta i soffan.

Undrar om den tänker stanna i lilla tunnis-magen eller om den kommer att hamna på golvet snart...

Den som lever får se.

Nu längtar jag efter kväll. En kaffe på trappen när barnet somnat kanske. Vi har lite kvällsol där. Det är mysigt.

Och missären fortsätter.

Igår gav vi oss tusan på att ha myskväll trots sjukt barn. Det gick. vi såg Hamilton och drack ett glas rött. Strax EFTER 12 kastade vi skallarna i kuddarna och somnade bums, för att cirka 24 minuter senare vakna av att Maja hostar och som till följd kräks ner sängen.

Natten fortskrider och imorse när hon spydde upp hostmedicinen var det 6e gången i ordningen sen den där första kräken vid halv ett.

Nu fick vi tvärnog. Maja har inte ätit sen i måndags och då menar jag verkligen inte ätit, inte ens välling. Vatten har vi fått i henne ömsom trug ömsom tving.

Så imorse ringde jag igen 1177 och vi åkte in till akuten, dem tog prover men hittade inget. Bara att hon var lite påverkad gällande syreupptagningsförmågan och vätskebalansen var störd, cirka 2 kg har hon tappat. men inte något som var så pass farligt att dem kunde göra något åt det. Så vi åkte hem igen. Utan att egentligen fått något uträttat alls. blir hon sämre eller inte ätit på måndag ska vi in igen.

I bilen åt hon ironiskt nog 20 ml välling.
Det är alltså all näring hon fått i sig på snart en vecka, kan ni tänka er humöret liksom...

Mer uppdatering än så blir det inte, nu ska jag dricka kaffe på baksidan

Lite bättring?

Vädret återspeglar vår tillvaro rätt bra idag. Grått, trist och regnit. Natten var tack o lov bättre. Maja är lite lite bättre idag men fortfarande väldigt liten. Äter gör hon fortfarande inte alls, men idag till skillnad från igår tar hon iallafall vattenfalskan själv. Igår fick vi hålla på med vätsta var 5e minut i medicinspruta för att hon inte skulle bli uttorkad i enlighet med 1177.

Det är nog hostan som är värst för henne nu, eller efterdyningarna av den, hon har säkert ont i halsen liksom.

Men nu fokuserar vi på bättring!

Skulle ha grillat med fina Märta och Joel ikväll men det får vi såklart ställa in. Hoppas på nästa helg istället!

Fantastiskt hur lite sömn man klarar sig på om man måste.

Natten till igår sov ingen i huset mer än 30 minuter åt gången. När klockan slog fem gav jag upp på sömn och gjorde morgon. Infann mig på jobbet i bedrövligt skick och startade dagen med att hinka kaffe. Riktigt hur jag klarade att jobba till 16 förblir ett mysterium.

Jimmy och Maja åkte till Närakuten då Vårdcentralen inte hade några tider till oss (surprise!) Där konstaterades det rätt snabbt att hon har dubbelsidig öroninflammation.
Mot den elaka hostan (som inte verkade vara någon form av förkylnings astma som vi misstänkt, tack) fick hon Ventoline. Som är en hostmedicin som verkar luftrörsvidgande. Förhoppningarna om en bättre natt infann sig.

Kåvepenin smakar BAJS. Maja spydde upp typ halva första dosen. Ventolinet är lite bättre. Sen dess har hon fått två till som hon kunnat behålla bättre. Men det är verkligen under protest.

Förhoppningarna om bättre sömn grusades rätt fort. Maja har gråtit från 23 igår. Sovit korta stunder bara för att vakna av elak hosta som såklart gör jätteont i öronen.
Febern ligger stadig trots alvedon. Mamma och pappahjärtat gör lika ont som Majas öron. och humöret inatt var INTE på topp hos någon av oss, det gäller att inte vara långsint ;)

Nu har vi precis vinkat av pappan. Pumpat Maja full med hela arsenalen läkemedel och nu sover hon ryckigt brevid mig i soffan. Jimmy kommer hem på luchen med ipren och fruktpuré. Sen jobbar han såklart till 18.

Nu tar vi ett djupt andetag och överlever den här dagen. Sen är det iallafall helg.


Sjukstugan fortsätter

I morse verkade det som att feber och hosta var på väg bort. Sen kom grannarna över på fika och efter att Maja sovit var febern ordentligt tillbaka. Eftermiddagen spenderades på soffan. Mysigt tycker mamma men nu känner jag mig konstigt tung i kroppen... Misstanke om behov av middagsintag finns och jag hoppas verkligen inte att jag blivit smittad.

Imorgon vabbar pappan i huset och jag traskar mer än gärna till jobbet.

Hemma med sjukt barn ett par dagar räcker mer än väl! Nu siktar vi på tillfriskning tack!


Hajhaj


Längsta VAB dagen i världshistorien

Segare dag får man leta efter. Vi har hunnit med ALLT. sovit, ätit, druckit kaffe, lekt i sandlådan på baksidan, badat och klockan är bara halv tre.

Pappan i huset har inventering. Det betyder att han kommer hem ungefär aldrig.

Maja då?

Jo såhär blev det. Igår efter att hon krashat på näsan så gick vi in. Näsblodet slutade rätt fort. Hon blev täppt i näsan (ok. svullen tänkte jag det är ju inte så konstigt heller) Hon tokdäckade på mig i soffan och var rätt gnällig hela eftermiddagen sen. Ingen middag och hon kröp till kojs redan halv sju.
Sen gick det en timme så kräktes hon. mycket. upp med barnet. byta i sängen. lägga barnet igen.
Jag ringde 1177 eftersom hårt slag i huvudet och kräkningar rimmar illa.
Dem bad oss att åka in till Ackis å kolla henne. Ok, bara att bege sig. Det gick fort. En timme sen var vi klara och barnet hade fått en glass. Allt var såklart bra! Möjligen en lättare hjärnskakning liksom men inget som syntes.
Sen i bilen hem kom hostan, den ökända. Den som gör att hon kaskadkräks nätterna igenom.

Ungefär sådär fortsatte natten. Tre kräkrundor, alla hostrelaterade. Maja och Pappa sov på soffan. Jag i kräklukten på ovanvåningen.

Så nu vabbar vi. Jag och Maja och hostan. Barnet är febrigt och vill kramas. Det är mysigt det iallafall ;)


Näsblod och brakfis - en måndag hemma hos oss

Hektiskt var bara förnamnet. Eftermiddagen började väldigt lugnt och harmoniskt iom mina söta söta kollegor som lät mig kila till tåget i tid. Hämta barnet och en kaffe på trappen med grannen. Vi begav oss mot rushkanan och Maja lyckades åka en gång på ett tillfredställande vis som sig bör, och en gång på ett icke så tillfredställande vis som slutade i näsblod och ledset barn :(

Vi gick hem och mös på soffan. maja fick såklart smaka den damsugaren som jag sparat till pappan i huset och humöret gick uppåt lite.

Jag hittade spetsen på en ny tand och Maja brännde av världens brakfis på pottan innan badet, det lät i hela huset ;) Där kom även en liten liten klick bajs och maja gjorde stoooora ögon! :) spännade när saker dyker upp från ingenstanns liksom...

Nu sitter pappa och dotter och badar och jag ska börja med middag. Klockan är bara fem och det känns som att det är dags att sova! TRÖTT!


Lite mer av veckans framsteg

Hallen har deadline till 1/6 (vilket även trappan fått flyttats fram till). Denna tror jag vi kommer att hålla dessutom!

Än så länge har vi betat av följande:

* Slå ner väggen till vardagsrummet
* Riva ut plastmattan
* Lägga klinkers
* Bygga till en ny liten vägg
* Pilla bort tapeten och dra loss bröstpanelen.
* Spackla
* Sätta upp vit vågrät panel.
* Rycka loss fodret till toadörren
* Snickra ny tröskel mot ytterdörren.


Kvar att göra:
* Sockla
* Nytt foder till toadörren
* Måla
* Sätta upp taklist.
* Måla karmen till ytterdörren vit (?)
* Måla elementet.
* Sätta fast ny fönsterkarm
* Sätta upp ny hatthylla och små-krokar till Maja.
* Ny toadörr
*Kvartsstavar i hörnorna vid panelen.Helgens slit.

Såja, nu börjar det arta sig det här. Nu är trappan iallafall vit. Av grundfärg. två vändor har den målats och imorgonkväll (när lillsnorp somnat) kör vi första vändan med täckfärgen. Spännande. Det är nu det pilliga EGENTLIGEN börjar, för man inser rätt snabbt att man kommer känna att man aldrig är KLAR det kommer ju alltid finnas små skönhetsfel som man kommer kräkas på. Men det tar vi sen. Nu njuter vi av att slipdammet (för denna gången) lagt sig över 21:an.


Ett foto

Jag fick ett foto i min ägo idag. Av älskade My. Fotot föreställer Jimmy när han är ungefär lika gammal som Maja är nu. Han är en riktig liten lintott i famnen på sin mamma. Det är ett jättefint kort och faktiskt det enda jag har på honom som så liten. Det värmer i hjärtat lite extra idag.


RSS 2.0