Igår & Idag

Igår var vi barnvakt åt Jacob hela dagen medans resten av hans familj var på Kolmården, vi badade i Majas nya pool, åt hemmaglass och myste i massor. Allt flöt på hur bra som helst men jag anar att det är en liten kelsjuk pojke som vaknar till mammas trygga famn idag ;)
Tog massor jätte fina foton på barnen i poolen men det är massa nakenfisar på bilderna så dem får ni inte se här :p


Idag var det meningen att vi ÄNTLIGEN skulle få träffa lilla Nora, Mamma Jessica o Pappa Max. Men vi snorar här hemma och Maja hostar fortfarande emellanåt och vi vill verkligen inte smittas! en vanlig förkylning på sånna små kan ju bli jätte jobbigt och det vore ju för hemskt!

istället ska vi åka och handla flyttlådor och jag ska nog börja packa så smått.
Slänger upp bilden på Majas nya bollhav istället. Hon var rätt skeptisk. Det var rätt många bollar överallt sen (&nu) ♥




Nu börjas det

... idag har vi varit på älsklings jobb och kikat på golv.

kontentan: det finns cirka en miljard olika och vad vi än väljer kommer jag ångra mig!

Beslutsångest.

Så, hit me.
vad ska vi tänka på i val av färg?
i val av material?

Ett mörkare golv är ju jävligt snyggt att bryta av till alla våra vita möbler. Men syns all skit?

Tror det hela kräver en ny kategori!

kort o gott

RENOVERINGS INSPIRATION!



UPPSAGD LÄGENHET

Sådär ja. Nu har vi sagt upp lägenheten hos Uppsalahem.
Känsla på det?
UNDERBART.

Ännu ett steg närmre VÅRT hus.
Känsla på det?
LÄNGTAR!


Kalas idag!

Inatt har vi tack o lov fått sova lite bättre, faktiskt ganska mycket bättre. maja sov iallafall mellan 00-04 och sen var hon uppe och var ledsen/hostade i 1,5 timme. Sen sov hon till åtta med lite knorr där emellan.
Jag tyckte mig se tanden ordentligt idag, men jag har inte fått/velat vara där och pilla.

pga hostan fick maja bara ersättning inatt och bara 1 gång, däremellan fick hon vatten. efter erästtningen kom hostan för det slemmar ju igen med mjölk... vatten vatten...

Har lite funderingar kring det här med nattätandet men det tar vi sen.

Idag ska vi på roligheter. Bästaste Linus fyller 4. Det vankas kalas för hela slanten!

Tar med mig kameran den här gången! :)

Genomlidit

Denna dagen går knappt att beskriva i ord. I två nätter nu har maja sovit ca 30 min i stöten, vaknat, varit ledsen, inte velat ha nappen, inte somnat om.. osv.
Feber i förrgår, feberfri sen dess.
En liten elak bissing syns under tandköttet i överkäken och hon har pipit. bokstavligen pipigt. ett ynkligt gällt läte. Heeeela dagen. från TIDIG morgon till sen eftermiddag, KONSTANT.
det riktigt kryper i skinnet vill jag lova. gahhh. insanity.

eftermiddagen/kvällen blev bra iallafall, hon piggade på sig efter en två timmars lång powernap utan hostattacker. vi åkte till toysrus och mediamarkt o max (orka laga mat en dag som denna liksom) och maja sov sig igenom allt.

Vi köpte ett bollhav till henne för det är ju faktiskt mer synd om henne än om oss. ska visa bilder imorgon.


...nu börjar hostan igen och jag misstänker att det inte blir någon sömn inatt heller...

10 timmars (osammanhängande) sömn på 2 dygn = för lite!


I väntans tider

Vi väntar på kiss. Fast hemma denna gång. Det tackar vi för. För en gångs skull fick vi tag i läkare och sjuksköterskor på en gång och de tyckte vi kunde ta urinprovet hemma för att sedan bara åka in med det och få det testat. tack och bock.

Så nu kutar Maja runt med bodyn knäppt runt midjan och rumpan bar. Så söt så man bara dör lite. :)

Dagen bjuder senare på en tripp till Ackis med kisset, en tur hem till My o grabbarna kanske, en sväng till Media Markt och Toys 'r us, på fredag blir det kalas för Linus! stora killen!

Feber

Jodå, den här dagen mynnade till sist ut i en febrig Maja. :(
Vi lämnade henne hos My o Grabsen för att åka och handla. Väl där kom febern, såklart, typiskt.
Hon fick en alvedon nu och nattning pågår. Imorgon får vi ta o ringa bvc, ska kolla om jag kan ta ett urinprov här hemma och bara åka ner med det. vi måste ju ta ett sånt prov varje gång maja får feber pga refluxen. Men att sitta o vänta på kiss på vårdcentralen är okul.

Får se vad dem säger imorron, nu hoppas vi på en natt med lite mer sömn... och såklart att det bara är tänderna och att Maja INTE smittat ner hela familjen-underbar ♥


En ny tand o förkylning ♥

Maja somnade 22. Maja vaknade 00.30. Maja var vaken till 02. Maja sov oroligt heeela natten och gjorde morgon klockan 08.
I natt såg vi den andra framtanden kika fram med sin elaka spets till vänster om den andra som dök upp rätt obemärkt. Hon fick en alvedon och en glass. Sen somnade hon iallafall en stund.

Nu rinner näsan och gnället är påtagligt. Jag tippar på att det bara är en tidsfråga innan förkylningen övergår i en tredje Urinvägsinfektion. Men jag ska försöka att inte vara pessimist. jag lovar.

Nu ska jag göra frukost o se vart den här dagen bär.

Barnvakter

Idag har vi varit barnvakter hela dan. Det har varit jätte mysigt och gått HUR bra som helst. Vi tog en promenad hit och Linus fick hjälpa Jimmy att städa akvariet, han tyckte det var superspännande att "damsuga" gruset med slangen. Sen klippte de växterna och plockade ut 4 st yngel ur pumpen.
Under tiden sov Maja i vagnen och jag och Jacob lekte i vardagsrummet, han hjälpte mig senare att tvätta tyget till sulkyn som råkat stå ute över natten och blivit kattkissad på :S
Men den behövde ändå sig en omgång efter allt resande nu i sommar!

Sen gick vi hem till dem igen, åt middag och avslutade dagen med coccosboll och Nintendo wii. En riktigt mysig dag. Men hjälp vad trötta vi är. Det tar på krafterna att aktivera 3 busfrön ♥
Fotade de små på gräset här utanför och bilden får komma upp imorgon.

Nu sitter jag och väntar på att min dator ska spara min ihopklippta film i HD kvalitet, tar lite tid.. Men har lyckats knåpa ihop en med filmer från Maja i mage till julen 2010. alltså en bit på väg. och en lång kvar.

Imorgon väntar en tur till stan, bankärenden och MÖJLIGEN lite planering inför flytten!


Tankar inför jobbstart.

Mammaledigheten börjar lida mot sitt slut. Med två ynka veckor kvar sitter jag snart på tåget till jobbet igen. Jag har inte jobbat heltid sen i maj 2010. Kommer nog bli lite utav en chock att starta på 100% med en gång.
allt har två sidor.

Det ska bli jätte roligt att få hoppa ut ur mammarollen en stund varje dag och vara "fröken" Sara istället för några timmar. Det ska bli spännande att se hur man förändats i yrkesrollen sen man blivit mamma själv. Ska bli underbart roligt att träffa barnen o kollegorna igen!

Att maja kommer ha det bra hemma råder det såklart INGA tvivel om. Hon och Pappa är bästisar och man märker på Maja att hon "tröttnat" lite på att bara hänga med mig hela dagarna, även om vi aktiverar oss rätt bra. Pappa-bus är bäst.

Dock tror jag eller VET att det kommer vara brutalt jobbigt de kvällar jag inte hinner hem innan hon somnat. Så jag siktar såklart på att det ska inträffa så lite som möjligt. Jobbigt kommer det också vara att inte få vara där och upptäcka alla framsteg i utvecklingen FÖRST längre. Kanske kommer hon gå när jag jobbar eller säga sitt första ord eller liknande. det svider lite i mammahjärtat.

Fast å andra sidan tror jag att jag kommer känna att vi har mer KVALITETSTID tillsammans när jag jobbar. För hur det än är, hur mysigt det än må vara så är man FAN inte LEDIG när man är mammaledig det är hektiskt och stundtals jobbigt!

Men ack vad underbart det har varit!
Att få vara mamma är det bästa som finns!

Vakuum påsar!

I helgen har mamma o Lasse varit här ♥ ska skriva ett inlägg imorgon och visa alla fina bilder. eller några av dem iallafall!

Idag har vi efter att vi lämnat mamma o lasse vid stationen varit och kikat på badrumsinredning och golv på bauhaus. Hur ska man NÅNSIN kunna bestämma sig. Herregud så mycket fint det finns!

Köpte vacuum-påsar på Biltema (4 st 80cmx60cm för 120:-) och har nu förpackat Majas bebis-kläder. allt fick plats i bara 2 påsar. en med storlekarna 50-62 och en med 68-74. Dem ska upp på vinden i huset sen. och påsarna gör att det inte kommer in varken unken vindslukt eller insekter. Kalas! det är alltså bara råttorna vi måste hålla borta ;) en hel kasse blev "över" det är mycket fina kläder men man KAN ju inte spara allt. jag har helt enkelt sorterat ut godbitarna i påsarna som sparas. en del av det "överblivna" tänkte jag ge bort och resten skänker jag till röda korset.





I övrigt somnade det lilla busfröet för en stund sedan och vi ligger å kollar på Jackass. Ibland är det kul. ibland mest idioti... ♥


Oförståligt och äckligt

Liksom många andra bloggar jag läser så tycker jag det känns trivialt och oviktigt att blogga om diverse simpla vardagsliga saker dagar som dessa.
Det som hänt i Norge hänger i luften. På tv avlöser rapporterna varandra och för varje inslag blir verkligheten än jävligare. Äckligt. Jag känner avsmak, vrede och till viss del oro. Att sånt kan hända, att en enda människas hat kan ödelägga så många männiksors liv på så kort tid. Det är för mig ofattbart och overkligt. Barn som aldrig kommer att komma hem. Mammor, pappor och vänner som aldrig får krama dessa unga igen. Framtider som blivit förstörda. relationer. familjer.

Jag håller lite extra hårt om Maja dessa dagar, kramar lite hårdare, pussar lite mer än vanligt och lider med alla de mammor som aldrig igen får hålla i sina barn.

Katastrofalt och oförståligt.

Många Tankar till alla de drabbade!


För några dagar sen

.. var My, Magnus, Linus o Jacob här och grillade. Maja invigde sin nya kjol från Pop. Hon flängde rundor som aldrig förr och lyckades resa sig mot en plaststol. Som i sin tur välte och skrapade av lillfias yttersta tipp på näsan. Som en liten perfekt trekant.
I dagsläget ser hon lite ut som en clown. och man inser snabbt hur fort det kan gå, och hur läskigt det kan vara när det kommer blod. Iallafall första gången :P
Det där mammahjärtat alltså.


frukost.

Igår fotade vi majas 9 månaders bild på Pingufilten. Lite sent. Men vad gör det? HÄR har ni jämförelsen från det att hon var 2 veckor. återigen, vad hände med tiden??

Imorse fick vi sovmorgon. Höll på att missa tvätt-tiden. Nu sover damen andrasovet och jag ska käka frukost.

Under dagen kommer mormor och Lasse och myser med oss i helgen.
Vi måste ju nästan åka och titta på huset ;)

En dag kvar..

Idag har min man en dag kvar att jobba, sen väntar 2 veckors semester och 6 månaders pappaledighet för honom. Ångesten inför min egen jobbstart kryper sig på emellanåt men samtidigt är jag så tacksam att jag har en man som vill/kan vara hemma med barnet ♥ dem kommer få det helt underbart det är jag säker på!

jag har inte alls lyckats smälta att vi är med radhus. På promenaden idag när vi skulle få maja att somna bollade vi ideér gällande vårt sovrum. Att det blir vitt och ljust är redan spikat. och så bestämde vi att vi samtidigt med renoveringen i rummen så ska vi måla om taken, inte för att det TVUNGET måste göras nu men för att då är det gjort när man ändå håller på. Så det blir ytrenovering från golv till tak! och i ena sovrummet ska golvplankorna under själva golvet skruvas fast så knirret där försvinner.

aahh! vad roligt jag vill starta NU NU NU!


Onsdag!

Bara två dagar kvar tills pappan får semester som följs av pappaledighet. :)
Idag är planen att hänga med My o grabbsen. Vädret är soligt och varmt!

Ikväll kommer Lina på besök. Ni vet Lina som jag bott med och som gav Maja sin barbapappa som hon älskar så högt :) Hon sover över till imorron. Mys!

på fredag sen kommer mormor o Lasse hit och firar lite husköp med oss ♥

Nej nu har majs rivit ut halva husgerådet här i köket. Nu får vi nog ta och städa!

Hoppas ni får en underbar dag!

Nu firar vi!

Ser att inläggen nedan har hamnat lite i oordning. men kontentan har ni nog greppat vid det här laget. Vi har alltså köpt vårt efterlängtade radhus! :D
I oktober flyttar vi till Storvreta!

Besiktningen gick problemfritt idag och ikväll firar vi!

Vi är med RADHUS!

Inlägg skrivet: 15/7 2011 20:44

Helvete rent ut sagt vilken pärs det har varit idag. Vi är heeelt slut här hemma. Igår kväll la vi vårt sista bud på radhuset på Slöjmolnsvägen. Vi gick upp lite från vad vi först sa var maxpris och trodde nog inte att den andra budgivaren (som tillkom IGÅR kväll med 5000 över vårt pris, störigt!)skulle hänga på.

Men klockan blev 11.30 och det pep till i telefonen, stax efter det ringde jag mäklaren och sa att vi lägger oss. Nu ville vi inte lägga mer! Mäklaren svammlade (i mina öron) om att det fotfarande inte var kört för vår del utan att säljaren nu skulle överväga till vem han ville sälja.
Flera timmar gick och nerverna kom och gick.

mäklaren ringde upp igen vid 12.30 och sa att säljaren nu funderade över hur han/hon ville göra med allt. Han skulle veta i eftermiddag.

Vi väntade lite till. jag satt hos My och drack kaffe. barnet lekte med Linus och nerverna kom och gick fortfarande.
Sen ringde det.

Säljaren hade valt oss. säljaren hade struntat i det högsta budet och valt OSS! för att vi var mer flexibla med inflyttning. För att vi verkade mest seriösa och mest intresserade eftersom vi varit med från start.

VI VAR MED RADHUS.

Sen följde några timmar i total dimma. vad gör vi nu? ringa bank? besiktningsman? skriva papper? Ringa mamma? Andas?
Fick klarhet i mycket och på måndag skriver vi papper. På tisdag klockan 09.00 kommer besiktningsmannen möta oss utanför "vårt" radhus och vi kommer få veta om det är fukt och vi tvingas hoppa av köpet eller om vi ska börja inhandla flyttlådor.

Det är så pirrigt nu så det är svårt att veta hur man ska klara sig till tisdag! man vill inte börja planera och sen bli besviken, samtidigt som vi redan vet vad vi ska ha för färg i Majas rum!

Aaah!

Dreams come true...

(om ni läser detta, då blir vi inom snart Storvretabor!)


BUDGIVNING PÅGÅR!

Inlägg Skrivet 14/7 2011

Vi har budat!
På radhuset på Slöjmolnsvägen.

Det fanns en HEL del att göra, mest ytrenovering men även badrummen är i akut behov av renovering. vi hoppas på att få låna upp dessa av banken så att vi kan göra dem på en gång.
Men först ska vi få stället besiktigat.
Den besiktning som finns påpekar att det finns fuktfläckar på vinden. som den besiktningsmannen inte kunde komma åt. SÅ det måste såklart kollas upp NOGA, även fuktmätning i badrummen är behövligt.

OM den går igenom och OM vi nu får den till rätt pris så flyttar vi med GLÄDJE till Storvreta.

Vem kunde tro det för 6 månader sen när vi fick reda på att vi aldrig i livet skulle få lov att låna.

Men som sagt, just nu är det mycket som ska klaffa för att köpet skall gå igenom.
Men jag har en bra magkänsla.
tänker inte delge några siffror här i bloggen men jag kan säga som så att detta ligger X antal tusenlappar under priset på det huset vi var och kollade på månskensvägen och då skulle vi iallafall varit tvugna att göra badrummen omgående.

Känslan går inte att komma ifrån, detta radhus har VÄRLDENS potantial!

Iiiihhh... PIRRIGT i magen!

Besiktning idag!

Inlägg skrivet: 19/7 2011 07:10

Igår skrev vi på papperna till radhuset. Nu är det vårt. Med förutsättning att besiktningen sker på ett tillfredsställande sätt.
DET ÄR VÅRT!

Besiktningen äger rum idag klockan 09. I eftermiddag eller imorgon vet vi om vi kan fullfölja köpet och flytta till Storvreta i Oktober.

Det är hur stort som helst och jag har fjärliar i hela magen. Vädret är kalas ute idag. Maja ska vara hos My o grabbarna. I tryggt förvar alltså. Medans vi kikar under mattor, bakom kyl o frys, på vinden, mäter badrum och hälsar på i vad som kan komma att bli vårt HEM inom en snar framtid.

Nu är det SPÄNNANDE!

Måndag

Inatt hade vi en BRA natt jämfört med resten av veckan. Maja vaknade bara 01.30 och sen 05 och klockan 08 gjorde vi morgon. skönt. jag känner mig utvilad och det är välbehövligt idag känner jag.

Igårkväll var My o Mange här och Linus o jacob. Vi grillade och åt god tårta. Super mysigt! :)

Nu måste jag försöka pilla i mig lite frukost medan maja sover. och hoppas på att hinna kika på nya avsnittet av true Blood också!


Skriva köpekontrakt idag

Inlägg skrivet 18/7 2011 10:16

Idag gäller det. Idag betar vi av första delen på radhusköpet. vi skriver på kontraktet. 16.30 ska vi träffa mäklaren och säljaren. Spännande!

Jag har kontaktat banken och fått veta hur vi går tillväga med handpenningen som ska erläggas på fredag senast. Men allt händer egentligen imorgon, då får vi veta om vi faktiskt ska flytta!

BESIKTNINGEN äger rum klockan 09.00 jag kommer hålla andan hela dagen i väntan på hans resultat.

Men en sak i taget. idag får vi veta när det isåfall blir inflytt. Hoppas såklart på att kunna förhala det hela så långt som möjligt med nån dubbelhyra kommer vi nog inte alls undan.

End of an era

Igår var jag och älsk o såg Harry Potter.
Galet att tänka på hur länge det faktiskt var sedan den första filmen kom, och boken sen... Hur liten man var då och hur mycket man hunnit med på dessa år. coolt.
filmen var bra.

fast vi såg den i 3D och dessutom satt vi långt fram i salongen så bilden var inte den bästa alls, det var trist men å andra sidan fick vi gå på bio!

Maja var hos My och Magnus. Vilket betyder att det nog snart bli en bio till eftersom Mickis så snällt anmälde sig till barnvakt förut också ;)

Nu är mannen och fiskar med Matte. Morgonfiske. jag är trött som ett as efter en knasig natt. Men vädret verkar vara fint med blå himmel. hoppas det håller sig så hela dagen.

Trädgårdsdrömmar

Jag har kommit fram till iallafall tre växter som jag vill ha i vår framtida trädgård.
Klematis är en klätterväxt som vi har på baksidan idag, vi har en lila. Den blommar sent på sommaren och blommar JÄTTE mycket med stora lila vackra klockor. Den är lite mörk så jag vill ha en i ljusare färger. Tänker mig att hela trädgården skall kunna gå i vitt och rosa ;)

Löjtnantshjärtan kvalar in. Finns det en sötare blomma.

Stockrosorna är vackra men blir HÖGA. så det är frågan om man hittar en bra plats till dem. beror på hur stället ser ut. Men finns platsen så vill jag ha dem också. i rosa såklart!

Jag vill ha större växter som är relativt lättskötta, resten får vara i kruka och så tänker jag mig mer gräsmatta än rabatter. kanske nån bärbuske. vinbär och jordgubbar är ju kalas för barnen.
mm... lääängtan...


Jag saknar min lillesyster!

Hon är förvisso inte så liten längre men iallafall. Storamoster är hon dessutom. Nu anser vi att hon varit borta för länge. och än är det långt kvar. Saknaden går i perioder men den finns ofta. Vi pratar mycket om dig här hemma ska du veta och vi kan knappt vänta tills du kommer hem igen! stort och smått. Jag hann ju få känna på hur det var att ha dig nära nära i ett halvår innan du begav dig till usa. Du bodde hos oss de sista två veckorna i Uppsala och när vi sa hejdå så fattade man inte att vi inte skulle ses på ett helt ÅR och lite till.
Det är oerhört lång tid.

Just nu skulle jag vilja ha dig här och dela med mig av allt som händer just nu!

Älskar dig sis!




Lördagmorgon

Inatt blev det jag som sov på soffan. barnets framtand har nog krånglat inatt och stört hennes sömn ordentligt. Hon ville inte ha napp och inte flaskan = svårt att somna om :(
Nu sover lillfia på altanen. ute är det grått och trist. Men som de säger grått ute sol i sinne (eller hur var det nu? haha!)

För en gångs skull vill jag att helgen ska springa fram för nästa vecka väntar en massa roliga saker! :)

Hörs!

Stor tös - ingen vila



NU är det verkligen full fräs här hemma!
Idag har vi varit och lekt hos My, Mange och grabbarna grus. (för ovanlighetens skull?) Linus (3 år) är så underbar med Maja. Dem hängde inne på hans rum i närmare 45 minuter! varje gång Maja började gnälla lite var han där och tröstade med en bil eller annan leksak att avleda med. Han är så försiktig. Det är underbart att se, han verkar verkligen genuint tycka om Maja :) och hon honom!

Sen bajsade Maja och satte sig dessutom mitt i Linus sorterade bilrad på mattan. Han ropade kvickt "Sara! Kom och ta ut henne!" "Nuuhhuu!" ♥

Idag var det en spännande dag! Imorgon är det lördag och Jimmy jobbar! Ikväll dricker vi rödvin och käkar hemgjord pizza. Film väntar och gooodis ;)

FREDAG!

Här har vi varit uppe ett tag och hunnit med både frukost till barn och mamma. Vädret är mer än grått idag och det regnar (?) dagens plan är att vi ska hälsa på My o co. Sen tar vi helg när pappa kommer hem från jobbet. Dock jobbar han imrgon också :( men det är iallafall bara några timmar.

Jag har betällt hemlagad pizza och film ikväll. och jag har VÄRLDENS sug efter att gå på bio o se Harry Potter filmen! Måste fixas!




Tand nummer 3

Maja har varit lättretlig idag. sovit kasst hela veckan och dagarna har varit lättretliga och kinkiga, hon har inte alls kunnat roa sig själv på samma sätt som förut. Att vi inte tänkte på det. Lillfia har ju fått en tand till! den högra i överkäken!
Hon har inte dregglat alls nämnvärt och ingen feber och otröstlig gråt och inte alls lika ledsen som när de första kom. hon har heller inte tuggat så frenetiskt som förra gången. och hon har inte uppvisat samma bajsblöjor from hell. (ni med barn vet nog vad som menas här antar jag, isch!) Därmed har det alltså lyckats gå oss "obemärkt" förbi. Men idag föll klart många pusselbitar på plats.

Stora söta Maja. ♥
Nu måste jag skriva in det i hennes bok!


Onsdag

Ännu en natt har passerat. Även denna med mindre sömn än "normalt". Jag är trött. Och jag har ett litet kink här hemma. börjar misstänka att hon blir understimulerad. jag kryper med henne på golvet, busar, leker, tjoar, sjunger och har mig men hon tycker nog helt enkelt inte att mamma är så hipp längre. alls. ♥

Hon vill ha fart o fläng. Som igår när vi var hos Jacob, eller som veckan i Bulgarien och skåne, fullt med folk och barn runt sig DÅ trivs vår lilla fis. Även om det känns jobbigt nu när man "måste" vara hemma (vilket man faktiskt behöver någon dag ibland!) så hoppas jag att det sitter i för framtiden, då misstänker jag att vi har ett riktigt litet förskolebarn i familjen ;)

Jag väntar på att telefonen ska låta... Men den är dödligt tyst...

STOR dag!

Idag har det varit en stor dag. Majas Bästis-jacob har fyllt ETT HELT ÅR. Vi fick äran att dela denna dagen med familjen och det var hur mysigt som helst :) God tårta och massa lek o bus. Kameran glömde jag hemma dessvärre :( Men jag bjuder på en lite äldre bild av födelsedagsgrisen dagen till ära!
Våra bebisar blir till barn rakt under näsan på oss och man undar var tiden tagit vägen!



Tänk att man kan komma så nära en människa på så kort tid som jag känt My. Det är faktiskt helt underbart ♥
Som en liten förlängd familj har det varit nu när vi varit mammalediga tillsammans. Shit vad man kommer sakna den här tiden. spontaniteten i att bara kunna knalla över till varandra när man har trist (läs:varje dag det saknats andra planer) och få dagen att gå tillsammans medan vi inväntar våra makar som sliter på jobb. Nojja och älta allt mellan himmel och jord och dela både de dagar då barnen varit på sina bästa humör och de dagar som varit mindre bra om man säger :)
Komplett obetalbart.

och jag tycker om dig så mycket!


Sommarsött



Sommarsöt dotter på gräsmattan hos Maj-lis
Käkar isglass med lillamoster
(hemgjord sådan med jordgubbe o en liten snutt jordgubbssaft)


Kommentarer



Det är alltid kul med kommentarer och jag försöker svara på samtliga. Ni två har dock valt att vara anonyma så jag väljer att svara er i ett inlägg istället :)

1. till kvällen får Maja en full flaska välling, havrevällingen kör vi på än så länge. Hur mycket hon sen väl äter varierar men brukar vara runt 150 ml. ibland mer ibland mindre. Men hon dricker väldigt sällan upp hela flaskan :)
Hon får ju en portion gröt också på kvällen innan sängen, så äter hon mer gröt blir det mindre välling såklart.

2. Behöver och Behöver. Det beror ju på hur man ser det. Maja brukar vakna flera gånger per natt fortfarande, är klockan kring 02-04 nåt brukar jag/vi erbjuda henne flaskan. Hon suttar i sig mer eller mindre och sen somnar hon om gott på en gång. så jag anser att hon "behöver" flaskan på natten, även om det kanske mer är som lite extra "snutt" snarare än riktigt hunger.


Nytt på Lindex!

Lindex har fått in höstens kollektion. Och hj'lp nu drar det i shopping-tarmen igen ;)
Overallen bara måste jag lägga vantarna på ju. det var en sån vi letade efter halva våren för den är PERFEKT att ha i skarven mellan årstiderna. då den är i Tjock-tröjje-material så är den inte för varm men värmer gott när det blir aningen kyliga vindar. Inte för att man VILL tänka på det nu. men annars hinner den väl ta slut. DOCK anser jag att 299:- är i dyraste laget alltså. Men jag misstänker att jag kommer grämja ihjäl mig sen om den tar slut.

Bodysarna och de randiga brallorna är ta 3 för 2. vet inte hur många sånna rundor jag har köpt till Maja, från strl 50-80 ♥ dock är vi all set vad gäller storlek 80 så jag har lite köpstop. fast vi har INGET i 86 ;)


(bilder från Lindex.se)

Brallorna med hjärtan är ju huuur bra som helst för jag märker verkligen hur slitna alla byxor blir av allt krypande!


Visning x2!

 



MÅNSKENSVÄGEN 7



SLÖJMOLNSVÄGEN 21

Två visningar på två dagar. Igår var vi på den första och den känndes faktiskt ganska intressant!
Jag har dock ganska höga förväntningar på dagens visning och hoppas att den kan leverera! ;)
Vi vill ju hellre ha ett radhus med lite renoverings"behov" än ett radhus som redan är fixat. Och månskensvägen var rätt så mycket i ordning redan medans det på den andra är mer att göra. Därav också mindre utgångspris.
Budgivningen är igång på nummer ett.
Jag ska höra av mig till mäklaren imorgon och meddela hur vi ska göra.

SPÄNNANDE NU!


Maja 9 Månader

Vårt lilla ♥ växer så det knakar. Denna månad har det hänt otroligt mycket och FORT. från att KUNNA ta sig framåt sakta är hon nu överallt och ingenstanns. hon vågar lämna mamma å pappa ur synhåll och utforskar lägenheten hej vilt. barnsäkrat. Sömnen är fortfarande vårt Ok. Maja sover långt ifrån hela nätter. vi har varit i Bulgarien och i skåne. och det är bara 4 veckor kvar av min mammaledighet, sen ska skruttan få vara hemma och busa med pappa istället. Det är en fantastisk tid nu och man skulle önska att det fanns en pausknapp. Lycka ♥




STORLEK:
* 9830g tung (7/7)
* 72 cm lång (18/4)
* Har storlek 80 i bodysar
* Storlek 80 i byxor

MOTORIK:
* Kryper på alla fyra och fort går det!
* "Fiskar" upp leksakerna som ramlat ner på fötterna genom att lyfta på dem med benen och sedan fånga med handen
* Suger på tårna på skötbordet
* Sätter sig smidigt från krypläge
* Skakar sina leksaker. och bankar med dem. Med stor risk att slå sig själv i ansiktet. ♥
* Håller om flaskan när hon äter och kan hålla den själv kortare stunder.
* Går fort frammåt i gåstolen fast den är inte lika rolig nu när man kan krypa
* Snurrar som en mask på skötbordet och gillar INTE när man ska mixtra med hennes kläder. Att byta blöja är en kamp igen.
* Reser sig mot möbler (och allt annat i närheten)
* "Går" längs möblerna, väldigt sakta och med väldig koncentration
* Tittar efter pappa om man frågar var pappa är.
* Tittar på lampan om man frågar var lampan är (nallelampan i sovrummet)
* sträcker fram leksakerna för att visa vad maja har :)

PRATA:
* Pratar på inandningen så det låter som att hon inte får luft.
* Har hittat HÖGA toner
Tar i ORDENTLIGT när hon vill ha uppmärksamhet.
* Om man säger "kan du säga mamma" svarar hon med "Da da da"
* Pruttar med tungan utanför munnen, DREGGEL
* "skäller" mot folk om de inte vill pratar med henne ♥
* Ler och charmar främmande människor exempelvis i kön på Ica.
* Lägger huvudet på sned om man säger "aaahh, keeela"
* Pussas ibland (med väldigt öppen och dregglig mun) om man ber om det. ibland på egen initiativ ♥

MUMSA:
* Äter mer burkmat än hemlagat
* Vaknar ett par gånger per natt men äter oftast bara 1 flaska på hela natten
* Slår bort skeden när hon är mätt
* Tittar med STORA ögon om vi äter något vill gärna smaka och hon sitter alltid med vid bordet.
* Äter majskrokar och smörgåsrån när vi äter middag. dricker vatten.
* Har fått smaka små bitar bröd. Mycket konstigt :)
* dricker välling ut Esska Smart-flaska med napp L
* Äter Mild havrevälling på kvällen och natten.
* Tycker INTE om att bli avtorkad i ansiktet fryner på hela näsan så fort tvättlappen kommer inom synhåll ♥
* Äter bara ett max två mål erättning per dag. resten mat och gröt.
* Har bytt ut den milda havregröten mot havregröt med banan o päron. mums!
* Tycker det är jätteroligt att dricka vatten ur riktigt glas när mamma eller pappa håller i.
* favoriten är spegetti o alla burkar med tomatbas.

FAVORITER:
* ÄLSKAR att leka med kisen. Sid är favoriten.
* Intresserar sig massor för andra barn och smakar gärna ;)
* Titt-ut lek är jätte kul!
* Tar ibland initiativ till titt-ut lek på skötbordet, lägger något över ansiktet och tar bort det när vi säger titt-ut.
* Sin rosa stora barbapappa hon fick av Lina är lätt bäst!
* Pappas snusdosa.
* Bada med pappa
* Det mesta som prasslar är spännande. gärna paketet med tvättlappar.
* Att plocka UR saker ur lådor/skötväska/kassar. Strumplådan är kul.
* Att leka ute är kul. Men gräset är LÄSKIGT. vill INTE sitta direkt på gräset utan filt, därifrån kan man tryggt känna och smaka.
* Att släcka lampan på toaletten.

SÖMN:
* Somnar runt 20-21 varje kväll.
* Vaknar mellan 07-08.
* Vissa nätter vaknar hon bara en gång för mat vid 3.
* sover oroligt från och till
* Sover i sin egen säng oftast, ibland brevid mamma
* Somnar fortfarande alltid insnurrad i både pingu, "ren"-filten och lilla muminfilten, Allt ska helst ligga över huvudet.
* Napp MAM 6 mån. den flata varianten i latex.
* Äter närmare 150 ml sempers havrevälling innan sovet.
* Vi har sänkt spjälsängen till nedersta hacket.
* Sängen står inte längre brevid vår säng, utan mot väggen.

TÄNDER:
* Två tänder i underkäken bröt igenom Måndagen den 6/6.



Martina ♥ Patrik ♥ 9/7 -2011





Skriver till inlägget senare!
Nu vaknar det i vagnen!
..att det var en fantastisk dag är väl rätt glasklart iallafall...


Bildbomb # ett! (skåne 6-10 juli 2011)







Tomt och trist!

Det är så tyst och tomt hemma idag så det finns inte! nu är vi ju vana vid massa bus och lek från det att vi slår upp ögonen till att vi somnar för natten! :(

Klockan är snart halv elva och jag och Maja har redan tvättat 4 maskiner i stora tvättstugan. VILKET SLIT att göra det själv. kånka o släpa barnvagn o tvättkassar. fast skönt att få ha stället för sig själv såhär mitt på dagen, och så slipper vi lägga kvällen till tvätt ju. bara fördelar!

I eftermiddag ska jag och maja ta oss ut till Pappan, klockan fem ska vi vara i Storvreta och kolla på radhus! MER än spännande denna gång faktiskt! (lägger ut en länk under dagen)

Har just fört över fotona från skåne-trippen och ska bara pyssla lite med dem, sen ska ni få se ;)

Hemma igen!

nu har vi varit på resande fot i två veckor! har haft det heeelt underbart med semesterveckan i Bulgarien med mormor och Lasse, sen ons-sön i Kristianstad med Morfar, lillamoster och Åsa. jag har hunnit med att ta del av en av mina allra närmaste o bästa vänners bröllop. en FANTASTISK dag och kväll :)

Jag återkommer med massa foton och fler inlägg.

nu ska vi packa upp oss och BARNSÄKRA stället.

En DEL har hänt på 2 veckor om man säger så. Maja kryper i 120 och reser sig mot ALLT. och trillar hit o dit ♥


vi hörs imorron!

SKÅÅNE!

Hänger i TV-soffan i Kristianstad :)
Har myst och myst hela dagen med lilla-moster o Åsa.
Maja har jobbat järnet och sovit hela TIO minuter på HELA dagen.
Behöver jag ens skriva att det gick snabbt att få henne att somna?!
Imorgon väntar en shoppingrunda på stan och sen häng med bästisEmma :)
Men nu, sängen!

Hurra för oss!



... eller villa eller var vi nu hamnar! Oavsett så är dagarna i denna aningens för lilla lägenheten räknade.
Byta 69 kvadrat mot 100 +nånting känns ju RÄTT lägligt faktiskt.
Idag firar vi!


Skåne inatt!

I övrigt, sitter jag nu ner på rumpan för de första tio minuterna på denna dag känns det som. väskorna är inte ännu packade och vi måste åka iväg och inhandla en resesäng till lillfia. Vi köpte ju en förrut. lyckades ha sönder den. bytte den mot en ny. lyckades ha sönder den. gav upp.

Nu tvingas vi alltså till ett nytt försök på fronten. håll en tumme.

barnet har sovit lite bättre inatt. vaknade med mig halv åtta medans pappan var iväg på ett morgonfiske med Matte. Vi hängde här hemma fram till lunch och hennes hosta verkar aningen bättre. Detta till trots har vi en HEL del sömn att ta igen.

natten till igår var den värsta nånsin. Maja sov inte alls. inte mer än 15 min åt gången, varken i sängen eller i vagnen. vi åkte ut med bilen. DÅ sov hon. Utan att störas av hostan. Tills vi slutade köra. a herregud det var verkligen en pärs. Ingen av oss var människor igår kan jag lova. 
Men hon verkar bättre nu. hon käkar ju pencillin igen så det hjälper väl kanske kroppen lite på traven att ta hand om även förkylningen.
Dessa jävla urinvägsinfektioner. Jag är så less att jag snart kräks! och vi väntar och väntar och VÄNTAR på svar från ackis nu.

Inatt kör vi ner mot skåne. Innan dess har vi lite att stå i här hemma!

Tjing!


Lånelöfte...

Ett samtal till banken mitt i all packning, omstrukturering av packning, städning och badning (?) av barn o man. Så väntar vi med spänning på bankens besked som kommer att dimpa ner per telefon i eftermiddag nån gång.

LÅNELÖFTETS VARA ELLER ICKE VARA med andra ord.

Spänning.


fortsättning 2



Ingen semester utan coctails. Mumma! och så pannkakor med nutella såklart.



Nu får det vara slut på bilder för denna gången, Det har varit en FANTASTISK resa som i dagsläget inte varit möjlig om inte Mormor och Lasse varit med. En stort tack till er från hela familjen! ♥

Fortsättning...


Kvällarna var varma o sköna. Vi hängde i hotellets resturang och mös på stranden. Maja var såå duktig och humöret var på topp nästan jämt. Blev hon trött somnade hon gott i vagnen!




En dag tog vi en promenad till gamla Nessebar, supermysigt. Vi shoppade lite eller och drack öl på ett mysigt fik! Maja knaprade mer smörgåsrån :)



hotellet hade inomhuspool som utlovade 27 grader i vattnet o lika i luften, detta verkade dock inte stämma o Majsan var INTE imponerad. haha, men attans sötkorv i sina badbyxor från Lindex ♥ badkaret på rummet var betydligt bättre ;)



BULGARIEN 25/6-2/7 -2011


Arlanda innan avresa. Äntligen hade vi kommit iväg. Med all packning, lyckats checka in vagn o våra stora resväskor. 40kg var vår viktgräns. Vi checkade in på 39 (!) som tur var gick vagnens kilo utöver! :) Jag ju säga som så att Majas packning med största säkerhet tog upp MINST 30 av de kilona :)


Planet lyfte i tid, både start o landning gick perfekt. Inget öronont noterat på barnet. vi hade dessutom turen att få TRE säten för planet var inte fyllt. Kalas. Maja hängde med favoriten barbapappa, käkade smörgåsrån och busade järnet med alla medpassagerare. Sen funkade det hur fint som helst att sova en sväng i mammas o pappas knä när man blev trött (!) 2,5 timmes resa. Känns alldeles lagom. vi var "ganska" utmattade när vi väl fick landa. Att underhålla liten maja konstant den tiden tog på krafterna. thailandsresan får därmed vänta nåt år till ;)


Vi kom till hotellet och hann checka in runt 22. Mamma å Lasse kom en timme senare!
Dagen efter packade vi upp och kollade in omgivningarna, havsutsikt från balkongen och soligt väder!
Maja hjälpte till att packa upp sina kläder säkert 100 gånger under veckan, bra sysselsättning när mamman o pappan ville slappa lite ;)


RSS 2.0