Hemma från MVC

Nu har vi kommit hem från MVC och min efterkontroll hos barnmorskan. Vi gick igenom förlossningen och tankar kring den, pratade lite preventivmedel och kollade så att allöt läkt som det skulle.

allt såg bra ut så nu har både mamman och barnet fått OK på två dagar! prefa!

Skiter i det här nu!

Så. nu får det vara och bli som det blir om nätterna.
maja är liten liten fortfarande, det är lite lätt att glömma det ibland för man tycker vi haft henne för alltid. hon har sin egen rytm vad gäller sömn och går vi i och klöddar med den så blir det nog inget bra alls. jag får lära mig att sova om dagarna och så tar vi nätterna som dem kommer. vissa nätter sover hon ju hur bra som helst och vi får helt enkelt ta det som att det hela går åt rätt håll.
Överallt säger dem att före tre månader kan man inte göra mycket åt deras sömnmönster, det är bara att gilla läget. så nu gör vi det, gillar dagarna och ogillar nätterna och förhoppningsvis får vi en nöjd och glad bebis när hon är vaken som vi vet får tillräckligt mycket sömn!

ska inte mala på mer om våra sömnproblem här nu, det måste vara galet tråkigt att lyssna på. Vi har ett litet barn, vissa sover, vissa sover inte, maja sover bra ibland. och hon har börjat gilla sin säng bara det är jättebra!


återkommer med "sömnsnacket" när hon blivit 3-4 månader...


Lilla älsklingen vad mamma och pappa håller på och stökar med dej!




Stor Tös!

Det gick super hos BVC. vi tog som vanligt med oss maten och värmde den nere på ÖF (öppna förskolan) som ju praktiskt nog ligger i samma hus. Där ska vi hänga sen när Maja vuxit på sig lite.

idag träffade vi barnläkaren och det var väl egentligen inte så värst märkvärdigt. Hon klämmde, kände och kikade i alla skrymslen och vrår. vi fick väga och mäta och HJÄLP

5300g och 58cm (!)

Vår stora stora tjej!

Sen åkte vi till Maxi och storhandlade och det var väl lite sådär för Maja ville inte somna och det resulterade i en övertrött tös här hemma nu. Men nu sover hon iallafall och pappan har just kommit hem från innebandy-match vilken dem självklart vann :D hejja Beijers!

Nu ska jag studsa in i duschen här och sen tar vi natt!

Imorgn väntar efterkontroll hos Leila på MVC. scary!

Nu sticker vi till BVC!


Måndag igen

Idag är det 7 veckor sedan Maja såg dagens ljus. varje måndag tänker jag tillbaka på DEN DÄR måndagen, kollar på klockan och minns tillbaka till vad vi gjorde just då...

Nu är klockan 10.17 och nu för 7 veckor sedan var vi hemma med tilltagand värkar och underade om det inte trots allt skulle stanna upp igen, vi pillade med TENSEN vi fått låna och jag stod och hängde över vita skänken i vardagsrummet med vetevärmaren på ryggen och Jimmys händer hårt hårt masserande i svanken.

7 veckor, det är inte klokt. Det känns som ingen tid alls och det känns som att hon har funnits hos oss för evigt.

Kärleken är obeskrivbar


Måndag-kväll för 7 veckor sedan.
En sliten Mamma och en alldeles ny Maja.
:)


UNDERBART!

Vaknade till en underbar vintermorgon, älskling hade tänkt adventsstakarna och stjärnorna innan han gick till jobbet, och även blandat en ny flaska mat till Maja.
natten har varit helt underbar!

Maja somnade igårkväll runt 21 och sov sen till tolv. fick mat, bytte blöja, droppade näsan, somnade om!
Sen sov hon till 03 och samma procedur upprepades och hon somnade om igen till halv sex. Fick mer mat och somnade en snutt till halv nio!

det var med andra ord en vanlig natt, så som nätterna varit innan dygnet snurrades om för henne där förra veckan. det bästa av allt dådå:

HON SOV I SIN EGEN SÄNG!
ända fram till 06-målet mat.

HUR UNDERBART SOM HELST! min axel är inte ur led och vi är utsövda båda två!

MYSIGT!


Lite bättre

böev det allt med nezeril-droppar istället för koksalt. eller snarare både och. Nässugen är bra den med eftersom det är liite svårt för maja att snyta sig själv dådå.

Min hals blir inte direkt bättre och jag hoppas verkligen jag slipper bli sjuk. locket för örat är iallafall borta, det tackar vi för!

Nu är Pappa och Maja ute på promenad till affären. men termometern visade TIO MINUS och jag vill itne utsätta min förkylgning för det. Om jag inte får ligga i vagnen brevid Maja dådå, för där är det varmt och mysigt vill jag lova ;)

har julstädat här idag. eller adventstädat eller bara helt enkelt städat. Jag skurade badrummsväggarna med citex och än en gång kom jag ut därifrån med RÖDA fötter för jag såklart glömde att ha strumpor på mig och sotd barfota i ren citex. kasst. men men rent som attans blev det!

Nu ska jag bädda rent i våra sängar och VÄDRA i sovrummet så vi blir av med basiluskerna här hemma, sen ska det kokas nappar (igen)


Liten näsa full med snor

FY vad hemskt med liten förkyld bebis. näsan och halsen bara rosslar och hon varken äter eller sover med någon reda. Hur lätt är det att äta ur flaskan när man inte kan andas med näsan liksom?
dessa två nätterna har därmed varit minst sagt skit. några timmar har vi väl lyckats skrapa ihop men det är inte mer heller.

Nu har iallafall pappa varit och köpt avsvällande nässpray på apoteket. så vi hoppas att det ska hjälpa bättre än koksaltlösningen vi haft hittils (det lär det ju göra, det vet man ju själv vilken skillnad det är)


Mammahjärtat går sönder lite varje gång hon får en panik/snor/lessen-attack. Tycker så grymt synd om henne. Lilla Lilla älskling.

Idag blir det att stanna hemma och bara ta det lugnt, imorgon ska vi till läkaren på BVC på vanlig kontroll. kommer ju rätt lägligt för då kan man säkert få lite mer tips på knep man kan ta till.

Nu sover lillsnorpan och det vankas lite adventspyssel här snart.


Helt Ok

så till natten då...

klockan nio höll Maja på att klappa ihop av trötthet här hemma. så vi stoppade ner henne i att bad (!) första gången skrek hon som en stucken, andra gången var det sådär, denna gång verkade hon faktiskt GILLA det. vi låg och myste i vattnet länge och pappa fick tom filma en liten glad fis i badbaljan :)

vi klädde och smorjde och klockan lyckades bli kvart i tio, då tog vi kvällsflaskan I SOVRUMMET sen somnade hon i min famn och jag la över henne i sin säng. hon somnade. och sov. I en timma. sen skrek hon i en timme, bytte en blöja kollade att hon inte var mer hungrig och när inget var fel så fick hon helt enkelt hållas. sen somnade hon och vi la henne i sängen igen, samma procedur. sen blev klockan ett när hon somnade i min famn nästa gång och då orkade inte mamman lägga henne i sin säng (och veterligen behöva vara vaken en timme till) så hon fick sova på min arm.

det gjorde hon 01.30 till 05.30! fyra timmar! rekord!

tog en snabbis mat och somnade om igen.

Nu har vi nog vridit rätt på dygnet iallafall och nu är föräldrarna utvilade och orkar nog lite bättre med den kommande natten :)

Idag väntar IKEA!


Dags att införa rutiner här hemma

..rutiner på riktigt...

SÖMN:
Nu har vi bestämt att lägga Maja i sin egen säng VARJE gång hon somnar. Från klockan 18.00 får hon inte sova förren hon somnar för kvällen och kväll är det klockan 21. då ska vi gå in med henne i sovrummet, ta kvällsmålet där inne och sen lägga över henne i SIN säng. Sen får hon ligga där så sitter vi brevid och gosar och söver henne.
förmodligen kommer hon väl att skrika som en stucken gris de första nätterna men det är ju för hennes skull!
Nu sover hon ju bara kortare stunder och är mest kinkik när hon är vaken eftersom hon ju är trött. hon har fått sova där hon somnat och oftare och oftare blir det i famnen på oss. klart hon får sova där ibland sen men ju måste vi få lite ordning här hemma!


MAT:
Nu har Maja fått 90 ersättning och 30 bröstmjölk i nästan en vecka. Det gav det resultat vi ville :) hon äter mer sällan och då äter hon nästan hela flaskan! Det där småätandet är det nästan slut på och hon är mätt och nöjd längre stunder. så maten har vi pejl på nu känns det som. och Miniform funkar skitbra! hennes mage är i ordning igen! det är skitskönt, det blev ju ett bakslag där när vi precis gett henne den nya blandningen, men det gick över på ett dygn iallafall!


Hårda bud och jag tror nog att mamman kommer vilja backa när liten har skrikit sig trött och vilja ta upp henne´och låta henne sova i famnen istället. men nej nu ska vi verkligen FÖRSÖKA!

Återkommer på fronten... :)

Helvete vilken lång natt...

Den här natten tog verkligen priset!
vet inte om det är förkylningen som spökar eller det faktum att vi (läs:maja) har lyckats tvärvända på dygnet här hemma. oavsett så klockan 20 i fem var Maja fortfarande VAKEN (imorse dådå). på riktigt vaken, sur som en citron och säkert övertrött som attans! hon fick ett mål mat och somnade på min arm. sen sov vi till halv 12. nu sover hon igen, såklart.
MEN nu får hon 2 timmar sen ska det VÄCKAS och dessutom är planen att inte ha henne sovandes alls från halv sju ikväll till läggning (gärna vid 23) det blir bad och övrig aktivitet för att hålla henne vaken, så får hon kinka bäst hon vill för såhär kan vi inte ha det längre.

mitt i allt är Jimmy fortfarande kass i kroppen och hemma från jobb idag med. mitt ena öra har det gått lock för och jag känner igen det allt för väl för att kunna slappna av. begynnande öroninflammation. yep. ingen feber men jag tryckte ändå i mig två alvedon i hopp om lite förebyggande syfte.

Ute ligger snön och talgoxarna har hittat till vårt fågelbord som jimmy så omsorgsfullt fyller på var varannan kväll. mysigt!

HOPPAS att denna natt blir bättre nu!

Sjukstuga

Maja snorar ikapp med sin pappa här hemma i sjukstugan. jag håller alla tummar för att jag slipper. nu ligger dem och sover ikapp och jag hänger vid tvn. ska ställa mig och göra iordning fruktsallad till ikväll, lite vitaminbomb kan nog vara på sin plats en dag som denna.

vi masade oss iallafall ut på en promenad i snöstormen innan, gick ner till vattnet och sen till affären. var ordentligt trötta när vi kom hem men Majas näsa känns lite bättre. frisk luft är ju bara bra när man är förkyld. med varma kläder på så går det fint!




Förkylt och adventsplanering

denna dagen går i förkyldhetens tecken. Pappa är hemma från jobbet med hosta och krasslig kropp, lilla Maja snorar och rosslar som en ångvält. Men nu har hon fått näsdroppar och sover och andas lugnt i babysittern. Jobbigt för henne att både äta och tutta på nappen. som tur är så kan hon somna utan napp!
Hon har kurat på min arm hela natten, så fort jag lagt ner henne på sin kudde så har hon vaknat och rosslat massor, min axel är därmed i det närmaste ur led. men sömn fick vi iallafall :)

efter dessa två nätters stökande fick vi en "normal" natt med mat på rätta tider och sömn däremellan. Underbart!

Igår plockade jag ihop julgrejjerna, eller ihop och ihop, plockade UPP dem som vi ska ha uppe ur lådorna. jag är IKEA-sugen så jag nästan dör, har kommit fram till att det nog ska bli vitt och silver i vardagsrummet och rött i köket detta året :) Men det blir inte så mycket tomtar och krimskrams, däremot MASSA MASSA ljusstakar och mysbelysning.

hoppas på en gran med vita och silvriga kulor så småningom!






som sagt... IKEA :D

Jävlar

Jodå, visst blev Maja mättare av maten igår. och visst har vi varit uppe hela natten med en skrikig bebis med magont igen. FAN FAN FAN. stackars!
Hon är fortfarande lessen här hemma och sover mellan varven, vi skulle ner på stan med Lena-Maria idag men det fick vi hoppa över, vi stannar hemma och myser. Maja är snorig också. hon sover allra bäst hos mig så det får hon göra idag. hela dagen om hon vill. vi struntar i alla måsten och myser i soffan.

Pappa har inventering och kommer hem sent sent ikväll. tajmingen är verkligen skit. Men det är inte lika illa som när han hade städkväll iallafall. vi kanske tar en promenad med vagnen senare och går förbi affären. Får se vad dagen har att erbjuda.
ska vila när hon vilar så jag pallar med en natt till så pappan får sova lite. kan inte ens tänka mig hur trött han måste vara!



Älskade barn!


Måndag 101122


Dagen började jag och Maja med att plocka upp Jessica på hennes jobb och gå en promenad tillsammans med henne. HÖGST trevligt. Vädret var väl sådär men vi betade av en timme ungefär och efter det drog jag och maja en runda till så två timmar promenad blev det. När vi kom hem hade jag en kinkig bebis här men efter en ordentlig bajsblöja och lite påfyllning av mat så fick även mamman äta lunch.
Rätt trött idag efter nattens vaken-period men fick vila nån timme nu när Jimmy kom hem så det är helt ok. Nu är han på innebandyträning och vi myser framför top model.

Vi har ändrat majas mat igen nu för det har verkat som att hon inte blir riktigt mätt. ville äta hela tiden och liksom små-åt konstant. vi ökade mängden ersättning och minskade mängden bröstmjölk och det verkar redan som att det gett resultat! nu håller vi tummarna för att det inte krånglar till hennes mage bara, då blir vi lessna här! :(

Imorgon ska vi ner på stan och träffa Lena-Maria och hennes Mirabelle, jag hoppas på en tur till Ikea. Pappa har inventering imorgon och det SUGER verkligen, han är inte hemma förren runt tio tiden.. blä! tur att det inteär så ofta iallafall.



Tror att jag måste kolla på ett par nya promenadskor.de jag har nu är såååå sköna men dem är ju klart för kalla. egentligen är det mina löparskor men springandet får vänta på sig ett tag till minsann.
Kommer behöva ett par VARMA skor med rejäl sula om man kan ha hela vintern. ska spana rundor lite på nätet nu tror jag faktiskt! passa på medans Maja sover!


Söndag

Denna söndag var verkligen SÖNDAG. grått väder och vi började dagen med lite städ här hemma, tog sovmorgon och mös ordentligt tillsammans alla tre. Vid etttiden kom Mickis och Mattias på besök, med sig hade dem hysteriskt god lunch i form av parmaskinka, oliver, soltorkade tomater, lantbröd, pestoröra och kycklingspett! vi käkade och snackade skit ett par timmar över mat och kaffe. Sen tog Jimmy och jag barnvagnen på en promenad till affären, blöjorna började sina och man vet verkligen aldrig när Maja tänker köra ett "skita ner så många blöjor som möjligt på kortast tid"-race. så det vill till att man har hemma i överflöd typ :D

 

"Som klippt och skuret" så att säga ;)


Ny vecka

Jaha imorgon är det ny vecka. IGEN. Maja fyller sex veckor imorgon och ständigt förundras vi var tiden tar vägen och även var vår lilla lilla bebis tar vägen. Hon växer så det knakar och hon börjar verkligen bli en liten "person" tittar efter en när man kommer in i rummet. vi har tom lyckats få några leenden avfyrade mot oss här hemma! och dessa har inte kännts som magknipsleenden utan de har liksom kommit när man pratat med henne eller sjungt för henne. fantastiskt!

veckan som kommer bjuder på en hel massa och bäst av allt. Pappa är ledig på fredag!




satt och kikade rundor på olika hemsidor och hittade denna på Kappahl. Helt underbar! hade Maja varit aningen större så hade jag inte tvekat en sekund alls! En riktig Madicken klänning :D




Lördagsmys

vi sitter i soffan och kollar på den första Harry Potter filmen. Tanken är att vi ska hinna se alla gamla innan den nya på bio. Tanken var också att vi då skulle försöka ha barnvakt till Maja några timmar. Men ju mer jag tänker på det desto mindre redo känner jag mig att lämna bort henne. det har inte att göra med till vem vi skulle lämna henne för jag är övertygad om att det skulle gå jättebra men som sagt jag vet inte alls om JAG är redo.

som Jimmy sa, det är ju ingen stress med det hela. skönt det. så vi får helt enkelt se hur det blir!

Maja har just typ satt rekord i att äta. först tömmde hon flaska ett med 120 ml och sen ville hon ha MER så nästan 60 till klämmde hon! matvrak!

Imorgon är det söndag och helgen känns mini-kort eftersom Jimmy jobbade idag. Men nästa fredag är han LEDIG! Då får vi ha pappa hemma på LÅNGHELG. det gillar vi!

funderar på att dra ihop den där fruktsalladen som jag tänkte göra ikväll. det tar sån jäkla tid bara ;)


Kärlek



FANTASTISKT


Förra Helgen!




Ett litet axplock av alla bilder som togs när Pappa-familjen var på besök. TUR att dem kommer upp igen i januari för vi saknar dem redan! :)
Tack för MYSIGA dagar!


Vill ha!

Maja växer så det knakar!
igår fick vi minsann städa ut tre bodysar i storlek 50.
bland annat det setet hon åkte hem i från BB.
Pyamasen med stjärnor på stramar redan oskönt i benen på henne också.
56 är det som gäller nu men jag har börjat nosa lite på 62orna också.
vi har ganska mycket kläder i 62 som vi fått i present. så till jul ska jag köpa 64or till henne för där har vi ingenting alls än så länge.
Blev så förälskad i dessa från Lindex.
overallen hade varit UTMÄRKT i vagnen, för åkpåsen är så varm så hon behlver bara något tunnt att ligga i annars svettas hon ihjäl!

Nu vaknar hjärtat så nu ska vi på promenad strax!


TACK älskling.

Inatt/morse grymtade jag till Jimmy att "nu finns det ingen flaska iordning i kylen till morgonmålet" :(

Han muttrade något tillbaka och vi somnade. när snorpan sen vaknade eller började knorra flög jag upp för jag ville hinna fixa flaskan innan hon blir skogstokig och väcker halva huset. går upp och öppnar kylen.

och inser att pappa redan har fixat flaskan innan han åkte till jobbet!

BÄSTA!

blev sängen för mig igen och lite mys med nyvaken bebis innan vi gick upp och åt!
Haha, ett exempel på lycka i vardagen sådär :)

Den bästa stora-mostern

Måste bara passa på att ge en eloge till min största lillasyster och stora-moster. Sofie.
hon är så jäkla duktig som både pluggar sin pedagogikkurs och läser upp matte B. Samtidigt är hon här och flänger titt som tätt och hjälper mig med stort och smått om dagarna! allt från att bara ta Maja ett par minuter så mamman hinner äta när det är en sån dag... till att hänga och umgås och springa ärenden på stan åt innesittande mamma med barn.

du är guld värd älskade syster och vi kommer sakna ihjäl oss när du flyttar till USA!
(om nu allt går enligt planerna vilket vi såklart hoppas det gör)



LOVE YOU SIS!
<3


Premiär och FÖDELSEDAG!

Igår åkte vi BUSSEN till stan jag och maja, det gick hur bra som helst och det var en stolt mamma som klev av bussen och senare mötte moster på storken :)
vi uträttade lite presentärenden till pappa Jimmy som fyllde år!
sen följde moster med hem och åt middag och senare på kvällen kom farmor,farfar,faster och Micke på fika. en helmysig eftermiddag helt enkelt! :D

Hade gärna slängt upp lite foto MEN min systemkamera är på lagning och den andra kameran har jag precis fått av sofie. perfekt det!



idag blev det en till runda på stan. Med mammorna från vår "internet-dejt" från allt för föräldrar. det blev lunch på Unico och massa bebisprat. Lilla Emilia var sååå söt (nästan 3 veckor yngre än Maja) och sååå liten. Herregud vad maja kändes stor plötsligt. kan bara tänka mig hur stor hon kommer vara när Sara får sin lilla krabat nu snart (hoppas vi!)

en ny mössa fick följa med hem och så var jag in en sväng och kikade lite på lindex, dem har verkligen såå mycket fina kläder. och snart är Maja uppe i storlek 62. Det fanns en riktigt liten "madicken"-klänning där inne som jag nästan, men bara nästan, var tvungen att inhandla för framtiden. BEDÅRANE söt!

Nu ska jag försöka hinna med att fixa lite här hemma innan den där lilla som söver så sött i vagnen vaknar och ska ha mat!

Så mycket kärlek

man kan inte förstå hur mycket kärlek man kan ha i kroppen. Det liksom får inte plats. Ibland rinner det bara över. när jag tittar på den där lilla lilla varelsen som ligger i soffan och sover så gott så gott, så trygg och nöjd. Matad och kvällsgosad av Pappa. Det är så fantastiskt!
orden räcker inte till
alls.


FAN

skrev precis ett långt inlägg om helgen som försvann! :(

Nu orkar jag inte skriva om. Men helgen har varit underbar med Pappa, Åsa och Sami på besök! längtar redan tills vi ses igen! (tur att vi iallafall har den ena mostern här uppe!)

Slänger in bilder i ett eget inlägg senare!

101113

Det verkar faktiskt som att magen mår bättre! :D hela dagen/kvällen igår var skrikfri och natten inatt var bara lite knorrig men annars hur bra som helst.

Pappa, Åsa och Sami var här igår. vi åt god mat och umgicks. Vi fick fin fina presenter både till oss och till Maja. :) ska fota och visa senare!

Nu sover lill-snorp och vi gör oss redo för en sväng ner på stan här. jag ska klippa mig!

Hejsvejs!

Det vackraste i världen



Våger verkligen inte säga för mycket men inatt fick vi sova HEEELA natten. och klockan är nu ELVA och vi har inte haft ett enda skrik pga magont! vågar vi hoppas nu?
Vi får se vad dagen har att ge, men en sak är säker, just nu njuter vi för FULL HALS över att ha vår glada nöjda Maja tillbaka!

Nu är Åsa och lillamoster sami snart här! i följe av storamoster Sofie!

MYS!

Miniform

 Majas mage är värre än nånsin och vi har inte alls sovit med nån reda. det är så mycket gråt!
Nu ska vi ut med vagnen i solen och ta oss ner till apoteket och köpa miniform-droppar enligt doktor Lars rekommendationer. så får det bli. sen hoppas vi!

HOPPAS!


Skrikets dag

Allvarligt?

Idag ha Maja hållt låda från klockan 10! nu är klockan sex och Jimmy har kommit hem och tagit över. Hon har sovit kanske 30 minuter här och där, ätit lite här och där, ingenting med någon ordning. Tror det är ontet i magwn som spökar det ser ut så på henne det är därför hon inte kan komma till ro.

Moster har varit här och hjälp idag, såg till att jag fick i mig lite lunch/frukost klockan 2.

Måtte det bli en bättre dag imorron!

Utanför fönstret

faller snön, eller tja faller och faller var kanske lite fel ordval. den snarare stormar fram. jag och maja har varit ute på en timmes promenad i detta kalla och hystieriskt blåsiga Uppsala. Men luft behövde både hon och jag! Nu snusar hon i vagnen så sött och jag har slängt i mig lite mat och pumpat mjölk. haha. värsta kossan här hemma :)

Köpte ersättning med mig hem också. fanns ju på pulver, så nu har jag nog löst det hör med hur vi ska göa när vi ska utanför huset längre stunder. en termos varmt vatten, en drickflaska kallt vatten, pulver i en skål. blanda, mata Maja. visst lättare att bara dra fram bröstet men nu är det som det är med den saken. jag har en nöjd liten fis här hemma nu som INTE har lika aj i magen, det är värt allt!

Igår var Märta och Joel här och hälsade på. Åt middag och myste i soffan. :) fick söta söta presenter till Maja, och värsta spa-kittet till mig (LYCKA!) i helgen ska jag låsa in mig på toa och bara vara jag och lukta gott gott när jag kommer ut!

Bilder kommer!







Gårdagen

Igår hade vi den absolut jobbigaste hemma-dagen här sen Jimmy började jobba. Maja bara skrek och gnällde och hade så ont i magen. jag kunde inte lägga ner henne och jag kunde knappt hålla i henne, hur jag än gjorde så verkade det göra ont eller ondare.

som TUR är har vi världens bästa pappa som KOM HEM PÅ LUNCHEN med en frys-pizza till mamman. Tog över barnet en stund så att jag fick äta och andas en timme. det var helt komplett underbart och räddade resten av dagen för att bli än jobbigare!

Jag är så lycklig över att ha dig! och Maja har den bästa pappan i hela hela världen!

:)

Älskade barn

Nu har maja fått enbart flaska med min mjölk i ett dygn. Inatt sov hon 11-02.30 och sen 03-06.30 OCH 7.00-08.30
 
Maja har sovit brevid mig i sitt lilla "fågelbo" av filtar och hon har snarkat så lugnt så lugnt mellan matninarna.
Nu sitter hon lugnt och jollrar i babysittern, tror hon övar på nya ljud :)

Magen är Såååå mycket lugnare och det känns fortfarande tråkigt att inte ta henne till bröstet men jag tänker skita i det nu. Nu blir det flaskan för det kommer vi alla må så mycket bättre av!

:)

Snö har det kommit, lite lite vitt på marken. Senare idag ska vi ut med barnvagnen!

Klänning!

Premiär i klänning. Denna FINA fick vi av Karin och Thyra :)


Sååå nära att ge upp nu

Nu har Maja skrikit/kvidigt efter VARJE ammning sen igår kväll. Stackaren får ju så ont så ont. jag riktigt hör hur hon sväljer luft när hon suger och jag hör hur den luften letar sig ner i illa magen, sen dröjer det inte länge alls innan hon förfrider ansiktet av ontet. Det gör såå ont så ont i mammahjärtat att det är helt sjukt.

Visst är det fantastiskt att amma och jag vet inte riktigt hur jag ska göra rent praktiskt om hon inte äter från bröstet sen när man vill ta sig utanför hemmet riktigt, men jag vet ärligt inte om det är värt det längre. Det är ju inte meningen att hon ska få ont för att jag är envis och vill ge henne bröstet!
det har verkligen bara varit strul med maten från start. visst funkar det i perioder men sen dyker det upp något nytt problem HELA tiden.

Är det inte såriga bröstvårtor och fel sugteknik så är det fel grepp eller för lite mjölkproduktion, jag fattar inte hur länge man ska hålla på. Nu när hon synligen mår DÅLIGT av att amma så känns det en miljon resor värre, att det gör ont på MIG är ju en sak liksom..

Hon får ju redan flaskan med utpumpad mjölk på kvällarna och då får hon inte i sig ALLS samma mängd luft, magen låter betydligt mindre knorrig då.

Idag ska vi prova med bara flaskan och se om magen är bättre ikväll. Hon får ju iallafall MIN mjölk!

Stackars Stackars lilla Maja, vad jobbigt det här med maten ska vara... :(

Gasigt

har spenderat hela kvällen med att observera Majas kroppspråk. Stackaren har nog gaser i magen som gör ont och som gör att hon inte kan komma till ro och sova längre stunder. hon smackar ju som attans när hon äter och jag har länge trott att hon sväljer luft då, rapa henne fungerar inte alls. vi bankar och vankar och det enda som händer är att hon somnar...

nu ligger hon och sover, sen plötsligt börjar hon andas häftigt, fäkta med armar och ben och skrynkla ihop hela ansiktet, sen drar hon upp benen mot magen och spänner ryggen som en båge nästan. oftast vaknar hon och är ledsen ju. andra gånger ligger hon bara och grymtar...

gick upp i vardagsrummet för en stund sen och satte henne i babysittern, lite upprätt läge och lite gung. nu sover hon som en stock. JAG dock sitter och nojjar över hurvida jag kan låta henne sova i den. är det bra för ryggen? kan det vara farligt på nåt vis? men vi behöver ju sömn båda två så hon får helt enkelt sova i den inatt så får jag forska vidare imorgon... EN natt kan ju inte skada...

kanske får kolla det där med semper magdroppar imorgon. kan ju vara något att testa.



FÖR ÖVRIGT FUNKADE DEN NYA PUMPEN FÖR JÄVLA BRA! FICK UT 100 ML PÅ INGEN TID ALLS OCH DET VAR TOM INNAN "NATT-PUMPET". VÄRD SINA SLANTAR HELT KLART!

101107

Söndag. om en vecka är det farsdag och vi (jag o maja) började dagen med en tripp till Gränby, Jimmy körde dit oss innan han begav sig mot Innebandy-matchen, med oss hade vi faster tina som sällskap (mys!) vi inhandlade vars en farsdagspresent. Sen åkte vi en runda till och landade på Barnens Hus. Blev en ny bröstpump till mamman (eller till barnet?)



en liten nätt summa på 600 spänn, men ja jävlar vilken skillnad och då har jag bara använt den en snabbis runda. Eldprovet kommer inatt. dedikerad till det här med ammning var ordet. japp.
och för att köra på samma linje har det även inhandlats Luzern-the. japp. det är samma sak som bönderna ger sina mjölkkor. alltså hö. smakar ungefär så med. hö. det är jag och mjölkkossorna alltså.
Koss-sara.



Kvällen igår blev som den föregående, JÄVLIGT vaken. inatt får jag och pigg-maja hänga i vardagsrummet så Jimmy får sova innan han ska vakna. typ.
På fredag kommer Pappa, Åsa och moster-sami hit.
SOM vi längtar! :D


Twinkle Twinkle

EN jamis med fötter och stjärnor hittade jag. (i majas klädlåda?) måste ha hittat den för länge sen och köpt den. helt bedårande söt. Nu är jag ÄNNU mer inne på att vi måste hitta fler! Idag på gränby sprang vi på ett gäng men vi tyckte de såg såå stora ut. nu vet jag att de hade passat. TYPISKT.
Kanske kan vi övertala pappa om en sväng dit imorgon också.
vi fick en till av mormor och Lasse men den var lite stor än så länge.. men då har vi iallafall EN till sen!



Hela dagen idag har vi varit ute och flängt, åkte hemmifrån vid 11 och var väl hemma vid halv fem! rekord! vi har provat på det här med att amma "offentligt", åka rulltrappa med barnvagn, byta blöja (blöjor) i vagnen, trösta ledden bebis i vagnen. att vara föräldrar helt enkelt. utanför hemmets trygga väggar. det har gått super! :)

kom hem med kläder till MAMMAN och PAPPAN!
två tröjor och ett par nya svarta mjukisbrallor till mig och kallingar och strumpor till Jimmy. Sen var vi på EM-möbler och la en beställning på sänggavlen som vi kikat på. Kommer om 3-4 veckor. Kommer bli skitfint.
Ikea hann vi med, letade efter spotar till sovrummet, hittade inga dock...

Eftersom Maja snurrat till dygnet nu ett par kvällar och hållt oss vakna hela natten typ så ville vi nu snurra tillbaka det hela. det gick att hålla henne vaken tills precis NU. tre timmar "övertid" fixade hon, nu har hon totaldäckat i babysittern. Får se hur länge hon sover, förhoppningsvis är hon snart hungrig, vaknar och somnar om för natten. man kan ju alltid hoppas!

Bjuder på en bild till innan jag tar myskväll i soffan med Jimmy!



En pigg liten Maja såklart.
Sötnos.



Vår stora flicka!

trött var bara förnamnet när vi vaknade imorse. halv nio! stress! hann precis amma klart maja och klä mig själv innan vi nästan sprang ner till BVC. tur att det ligger nära. Det var en liten pigg-fis igr som höll oss vakna. hon var inte alls sur bara jävligt pigg och tyckte det var trist att vi skulle sova...
en trött mamma och pappa idag. en bebis som sover i vagnen.

allt gick bra hos doktor Lars. vi vägde och mätte och kollade prickar och sånt...

Maja har VUXIT! massa!

101011
Vikt: 3470
längd: 49 cm

101105:
vikt: 4260
längd: 55cm


BVC imorgon

ÄNTLIGEN fredag imorgon!

Innan vi officiellt tar helg så ska jag och Maja träffa doktor Lars och väga oss och mäta oss. ska bli så roligt och se om hon gått upp nåt. (eller snarare hur MYCKET)

Kvällarna börjar få lite rutin här hemma det är skönare än vad jag kan beskriva. nu får Maja flaskan med min mjölk från sjutiden ungefär. det som faktiskt lyckas produceras pumpar jag ut. Pratade med Karin idag och det ÄR verkligen så att man måste lyssna på sig själv när det kommer till kritan. det finns såå mycket råd och stöd och missförstå mig rätt, man behöver verkligen alla råd man kan få! men i slutändan måste man se till vad som passar just OSS. Många säger att man ska undvika flaskan in i det sista för att det stör amningen, många säger också att man inte ska använda amningsnappen mer än i kortare perioder. MEN som sagt varför ändra på något som funkar. För oss funkar det hur bra som helst nu. Det är betydigt lugnare och vi vet hur vi ska göra med kvällsmaten

För tillfället.

Sen kommer det med all säkerhet bakslag och då får man prova nya varianter! men för varje gång man lyckas få ordning på tillvaron växer självförtroendet som förälder!
och livet är allt bra underbart!

Dagens Maja


Avancerar

jajamen. här går det frammåt vill jag lova!

idag på morgonen har vi LEGAT NER och ammat med Maja på sidan i sängen. Det resulterae i en mamma som kunde somna om medans liten fick sin första frukost.

HUR BRA ÄR INTE DET!?

stannade kvar en amning till i sängen och vips så blev klockan HALV ELVA!

Mysigt!

3 veckor

Igår blev vår lilla solstråle 3 veckor. Herregud hon är snart en månad! tiden går skitfort! nu har vi kunnat övergå till storlek 56 också, lite stort är det dock men eftersom vi har en hel uppsjö med kläder i 56 så börjar vi använda bodysarna nu så man hinner med det :)

ska bli sååå spännande att väga henne på fredag. jag tippar på att hon blivit en riktig liten knubbis! söta söta barn!

Idag kommer våra nya sängar! ag har lagt ut den gamla på blocket och hoppas på SNABB försäljning. Sofie kommer över och promenaden får vänta tills ikväll när pappa kommit hem.


Mysigt!


Vackert väder

Barnet sover i vagnen efter närmare 2 timmars promenad.
Mamman är mätt och belåten efter god lunch.
Pappan kommer snart hem från jobbet.


Utanför fönstret är det faktiskt fortfarande höst-vackert väder. blå himmel och sol. 10 grader och hur skönt som helst. vi promenerade ner mot Södra Gottsunda och drömde oss bort i husen där jag och Maja. tänk den dagen vi kan flytta till något alldeles eget. Lycka!
Känns dock väldigt avlägset... men drömma sig bort kan man väl få? :)

Nu vaknar snart en liten hungrig Maja och ska få käk. ikväll ska pappa träna innebandy och jag tror vi ska mysa ordentligt i sängen då.

Kanske vågar vi oss på ett bad och sen nakenfisa oss i mammas och pappas säng. Mys mys!

RSS 2.0