Projekt

Nu är pappahaj iväg och lirar boll. jag har ett Ikea-projekt i karting på golvet. nu ska vi se vad vi orkar med :)

Vecka 30 snart slut

snart har det gått en hel vecka till, äntrar vecka 31 på fredag. tänk att denna tiden med magen snart är över, det är både skönt och lite "sorgligt" jag har trivts väldigt bra i min mage och nya former, trots att man svällt upp och har ont överallt :)
Men snart så har vi vårt lilla troll hos oss istället. det känns fortfarande obegripligt. allt är klart hemma nu, vagnen på plats, sängen bäddad, garderoberna omstrukturerade. ja det mesta som kan tänkas behövas. så nu väntar vi tålmodigt och passar på att göra sånna saker som lämpar sig bäst när man är två.

jimmys sista semester vecka nu, min med, på måndag jobbar jag, sen är jag ledig LÄNGE. Känns skönt men är lite rädd för att det ska bli långtråkigt. Men som sagt jag hade ändå inte orkat jobba mycket mer skulle jag tro.

slänger upp en magbild på vecka 30 också :)


Gaah!

kom fram till försäkringskassan efter 56 minuter.
märkligt. att det ska ta sån tid när den där rösten i luren påstår att de har 40 telefonister som just nu hjälper mig i mitt ärende. ändå var jag på plats 71 i kön i närmare 20 minuter?
jag får inte ihop ekvationen.

jag kom fram iallafall, och mitt samtal tog tre minuter.

jag har fortfarande inte fått några pengar för min sjukskrivning, som började den 2/6. det är snart 2 månader, min sjukrivning har GÅTT UT innan jag fått några pengar.

man kan bli förbannad för mindre. det kan man.




Försäkringskassan

Plats 172 i kön.

beräknad väntetid 43 minuter.



Spännande?


Rutten..

har jag känt mig idag. minst sagt. så jävla less. ont överallt. snuskigt fettigt hår. tjock som en valross. ja sådär alldeles less. hade jag kunnat klämma ut denna haj nu skulle jag gjort det på studs, alternativt lämna över kånkandet till Jimmy. har flyttat ut på soffan nattetid, eller tja.. jag börjar i sängen sen blir den för mjuk så jag får ont och inte kan ligga ner, då blir det soffan. vi har snart en 2 meter djup fora mellan sovrum och toa också, så satans trött på att vara kissnödig jämt och ständigt... gaaaahh!!!!
skrutt börjar bli skitstor och sparkas hårt, gärna rakt ner på blåsan så man nästan tappar andan. eller så gör liten nåt på ena sidan och klämmer varenda organ innuti. obekvämt.


Så nu har jag gnällt ur mig lite.
Nu väntar soffan och ett par filmer med älsk.
En liten påse godis har inhandlats och efter det kanske livet känns lite bättre igen ;)



Videokamera

Nu har vi äntligen gjort slag i sak och köpt en videokamera! :) en Sony blev det. känns bra att ha den nu så hinner man lära sig den lite innan bebis kommer. sen kan man filma redan från första stund. MYS!


VECKA TRETTIO IDAG

Nu börjar det verkligen bli dags för nedräkning här hemma. tio veckor kvar. jag har varit gravid i en evighet. de senaste veckorna har varit lite tunga, det märks att bebis är större i magen, det kan göra ont när h*n får in en spark på fel ställe eller när h*n envisas med att ligga på ett visst ställe halva dagen. Gott om sammandragningar som skvallrar om att det är dags att ta det riktigt lugnt nu. sparkarna börjar övergå allt mer i vändningar och ändrande av läge det börjar bli trångt där inne. magen ser ut som att den ska spricka och navlen är verkligen påväg utåt nu, svårt att förstå att den ska bli ÄNNU större.

Bebis är cirka 40 cm lång och väger 1,4 kilo. (vår bebis väger väl tre redan nu) :)

Ska fota magen lite senare.

Gårdagens


Hämtad!


Fika med tjejerna

Snart beger jag mig till stan och lite fika-tajm med Cicci och Jessica. Mys Mys.
Sen ska det fixas lite här hemma och sånt. laters!


HEL havandeskapspenning!

När jag kom hem från Skåne väntade mig ett brev från försäkringskassan. beslutet om havandeskapspenningen. Godkänd. HEL sådan. känns helt underbart faktiskt, det är tungt varmt och det tär på kroppen att bara ha semester.

ringde nyss chefen och berättade att jag kommer jobba måndagen efter semestern sen inget mer. känns jätte konstigt samtidigt som det självklart känns väldigt skönt.

:-)

Barnmorskan

har percis kommit hem från barnmorskan. allt såg toppen ut!

Mitt järnvärde hade gått upp från 112 till 122 på dessa tre veckor. vikten hade gått upp med blygsamma 4 hg. Trycket var lite i överkant men det var inget alarmerande dessutom hade hon inte den mauella "pumpen" heller.

Litens hjärtslag låg på 156 och hon låg med huvudet ner och barnmorksan undrade om jag kände lite tryck neråt ibland. haha jag kunde mest skratta så mycket som denna bebis trycker på min blåsa är det nästan larvigt :)

Nu ska vi komma igång med dagen här. det är moln och lite svalare i luften! skönt!

Trött?


Vecka 29!



Stormsteg nu.. tänk snart 30! :)

Hümudd-bajset



Så liten och så söt :)


13

TRETTON magar på Ikea idag. förra gången räknade vi till 12 med mig. antar att det är fler som flyr det varma vädret ute :)

Kom hem med en ny skänk som ligger i hallen, ska montera den i köket sen och ha akvariet på den. kommer bli jätte fint!

Tvättade bilen gjorde vi också idag, för hand, hur fin som helst blev den! och hur svettiga som helst blev vi.

nu har vi käkat tacos och jag har pratat med Samantha en sväng i telefonen, mysigt. nu väntar kväll. och möjligen montering av skänk!

Mysiga dagar med Lillsystern!




Pappa-Fix

När vi kom hem trötta och slitna i torsdagskväll så hade älskling fixat hela bebishörnan!
Titta vad mysigt det blev. Vi har världens bästa Pappahaj!


Ny vecka!


Bäddat och klart!


En fixardag

Pappa-haj slutade tidigare från jobbet, plockade upp mig i stan efter MYS fika med favorit märta och cicci. Vi åkte till ikea. köpte det sista till barnsängen och en sån uppblåsbar skötbädd, tanken är ju att vi ska ha skötbordet uppe på tvättmaskinen för att spara plats och pengar. Kommer funka klockrent.

vi kastade ut badkaret igen, det är seriöst 160cm långt. vi satte in det för att jag skulle kunna bada och sånt längre fram i graviditeten och under eventuellt värkarbete. Men en annan klump får ju typ inte plats i karet ändå längre! magen sticker upp och det är obekvämt att ligga med knäna vid hakan. sen är det TRÅKIGT att bara ligga där. så nu stuvade vi in det igen i förrådet ute.

Sen kastade vi ut den överblivna hyllan i sovrummet. fixade en bebishörna runt sängen. och sen kunde jag ju inte hålla mig. vi bäddade sängen, allt ska ju ändå tvättas innan bebis kommer så det spelar ju ingen roll egentligen ;) sen hinner vi även avvänja katterna från att hoppa upp där när det är bäddat, än har dem inte varit där och snokat. men det är ju bra om dem får nosa och sen förstår att dem inte får vara där.


Det blev jätte jätte fint. Men lite konstigt, varför står det en spjälsäng i vårt sovrum för liksom ? :-)
bilder kommer imorgon, på säng och mage.
vecka 28 då!



(Mamma: lilla mys-kaninen sitter vid kudden i litens säng nu. gosigt!)

HÖGGRAVID per definition

Vi går alltså in i vecka 28 imorgon. TJUGOÅTTA. Fridas Adrian föddes i vecka 31. Jag är alltså per definition nu HÖGGRAVID. Hur gick det till liksom. när jag tänker tillbaka har jag ju varit gravid i en evighet. när vi var i Thailand var jag i vecka 10! thailand känns som galet längesen (för längesen). och då hade jag ändå redan gått två månader. Nu är det inte långt kvar. även om det kan kännas som en evighet det också ibland.

Känner att nu vill jag fixa det sista så att ALLT är klart så bebis kan komma när som!

Måste ta tag i skötbordsbestyren :-)


SEMESTER!

Nu har vi tagit semester här hemma!
3 långa lugna och underbara veckor tillsammans med älsklingen väntar!
:-)

EGEN NYPOTATIS!



Idag plockade vi (äntligen!) upp våra potatisplantor. cirka 3 kg nypäror gömde sig där under! Coolt! det blir middagen i helgen det! När vi flyttar till hus eller vad det nu blir så ska vi LÄTT ha ett växthus och ett strort land att plantera olika grejjer i. riktigt roligt!

Nästa projekt är jordgubbarna, fast dem börjar bli mogna allt eftersom. och i år blir det MÅNGA! toppen för  mitt gravid-järnvärde!

Söndagen som var

Åkte vi till Fyrväpplingen och fiskade. solen strålade, värmen var på snäppet för bra, grillet smakade fantastiskt, fisket sög...Det var en mysig söndagseftermiddag/kväll :-)


Imorron!

Kommer Mamma och Lasse. sen är det fullt upp resten av helgen! och vi går in i vecka 27. Magen börjar bli FOTBOLL :-) kanske pga allt VM på tv?

 


En mysig lunchdejt!

Har haft bästa tjejerna på lunch. Lika trevligt som alltid. Lilla Thyra var med och sov heeela tiden men det kvittar ju för man kan stirra sig blind på henne iallafall. Den sötaste som finns! Tänk att snart sitter vi här alla tre med våra bebisar beräknade 10/10 och 12/12 ( var det väl?) fantastiskt!

Tänk vilken tur att få dela denna tiden med någon som också väntar! tajmingen är underbar!

Jag har Ikea-sug. jag vill klura ut hur vi ska ha det på toaletten med skötbordet och jag vill göra i ordning litens sovhörna i sovrummet.

Men det är bra med lite pulande kvar så väntan inte blir så lång sen!

1 vecka kvar till semester!





RSS 2.0