Sista

Sista dagen på 2010 är här. Detta året har UTAN tvekan varit det bästa året i hela mitt liv. Den 25 januari fick vi veta att vi väntade barn, i februari var vi två HELT underbara veckor i thailand, i mars fick vi se dig i magen för första gången, sommaren spenderades i skåne och moster tog studenten. midsommar var vi i göteborg med Matte och Mickis, magen växte. Massa fisketurer i väntan på hösten som kröp nämare och närmare.
den 11 oktober var det jobbigaste och mest fantastiska dagen någonsin. Efter så mycket slit och jobb fick vi äntligen träffa vår maja och den där kvällen i det där rummet kommer för alltid vara den allra viktiagste dagen. Vi blev föräldrar. Sen försvann hösten fortare än fort och plötsligt blev det jul som firades med mamma som blivit mormor och jimmys föräldrar som igen blivit farmor och farfar.

Har umgåts med vänner och träffat nya vänner, sakta sakta tagit klivet in i ett nytt liv. Som Mamma. och inget är sig likt. jag älskar Jimmy djupare och hårdare än någonsin och jag är så lycklig över att ha just honom till sambo.

Man kan bara drömma om att 2011 blir ett lika bra år det också. Under det året kommer Maja växa och bli en liten tös som kryper, sitter, står, äter mat och säkert sätter sian föräldar på alla möjliga test.

Jag kan knappt vänta

2011 here we go!

Jaha

nu kom jag ju på att jag måste skriva ut en massa blogginlägg från året som gått med maja i magen. det kommer ju ta hundra år ju... men visst fanns de nånstanns man kunde göra en bok av bloggen.. måste kollas upp!

Notering

Jag ska alltså inte föda barn igen.
ännu.
den där babytickern på sidan i bloggen vet ja inte hur man tar bort.

Hjälp mottages gärna

:)


Utvecklings språng igen?

har misstänkt några dagar att Maja är inne i nästa utvecklings språng. Klänget ökade och hon har varit mer kink än vad hon varit nu på ett tag, det börjae kring jul nåt. som sist, hattande med mat och sömn hit och dit och lite svårare att komma till ro.inatt hade hon en vaken timme mellan 5-6 och hon var ganska lessen men som tur var somnade vi om sen men man är lite trött idag.


nu har jag verkligen fått det bekräftat för idag har jag inte kunnat lägga ner henne. jimmy kom hem lite tidigare från jobbet och då fick jag ÄNTLIGEN hoppa ur pjamasen och in i en dusch. UNDERBART!

Jag har iallafall hunnit lägga ut lite annonser med kläder på tradera idag. och vikt fyra bodys. och pratat med Emy tio min på msn.

annars har jag bara burit kinkigt barn. Fast visst har hon varit liiite glad mellan varven, sålänge man får vara hos mamman! :)

och hon är ju förbannat söt.
Och jag kommer få biffiga biceps. på högra armen.



Ett litet kink vid namn Maja


101229





KOLLA DEN FINA FINA PINGUN JAG FICK AV STORAMOSTER :) EN FAVORIT REDAN!


Ut med jul

Lika underbart det är att plocka fram allt julpynt och klä granen, lika underbart är det att städa undan det!

hurra!

Hemmadag

har varit kasst med uppdatering här inne denna vecka.
vi har mest hängt i stan och med moster. högst mysigt!
idag skulle vi fikat med Cicci och Jessika men vi håller oss hemma faktiskt. maja har farit och flängt så de senaste dagarna att jag känner att hon behöver få vara bara hemma.
en promenad ska vi dock få till är det tänkt.

Lillan sover nu och jag har hunnit med att sätta in bilder i vårt fotoalbum "vår resa till att bli föräldrar". det blir så fint och jag är så glad att jag tog mig tid och skrev varje vecka under graviditeten för man glömmer SÅÅ mycket!

Ska försöka plocka undan lite julgrejjer här också idag. Sen kanske övertala sambo att åka ut till nallens när han slutat och inhandla en ny pingufilt. den har blivit tappad :(

och på tal om pingu så ska jag visa er det sötaste tillskottet sen!

101227

Nu är julen över, har haft en fantastiskt mysig, hektiskt, underbart stressig helg här hemma.
Mormor och Lasse, farmor och farfar och såklart storamoster var hos åss och åt gott hela helgen. Maja har blivit överröst av fina fina klappar, ska visa här sen! och hon och vi tackar så HEMSKT mycket för allt fint. Snälla snälla ni är!

dagen bjuder på REA. ja vi ska alltså in i trängslen och kaoset på stan. Jag, moster och Maja. kan bli spännande. En ny overall behöver lillfia. Den mysiga uggleoverallen vi fick av Cissi den är lite kort i armar och ben och trång att ta på. stumpan börjar redan växa ur vissa plagg i 62. galet.

Nej nu ska mamman passa på att klä sig medan Maja sover en sväng till innan vi åker!

önska oss lycka till!

:)


GOD JUL



Från oss alla till er alla!


Det ska va vår mamma till det...

Här är det snökaos i hela landet och tågen står minst sagt stilla. Mamma och Lassa ska åka 65 mil för att fira jul med döttrar och barnbarnet. ingen tror att de egentligen ska komma hit innan Kalle.
men när jag ringer, ja, då har dem lyckats komma med ett TIDIGARE tåg. och kommer alltså rulla in i stockholm en timme TIDIGARE än planerat.

Det ska vara vår mamma till det alltså...

Lovely!

Dagen före

Staden var PACKAD med folk från 12. Innan dess var det rätt lugnt, avverkade de ärenden vi hade. Åt lunch på Unico och tog bussen hem igen.
Lite julstök hann vi med, pepparkaksmuffins med frosting av saffran och cream cheese. Mumma! och söta värre!

Maja har en gnäll eftermiddag här hemma och vill inte vara ensam så det är lite svårt att hinna med det man vill! Jag sitter med hårfärg i håret som faster-Tina har hjälp mig med nyss *tack*

Ska skölja ur färgen nu och sen avlösa pappan med Maja!






Håll i hatten

nu beger vi oss in till STAN (lär väl inse sen vilken idiot man är) med barn och vagn och moster.

EN ENDA fjuttig klapp kvar. attans!

Ute är det 17 minus och jag har bäddat i vagnen med ett extra täcke, som går liksom "över huvudet" på lillan, så det inte blåser in kall luft på henne, fick kompensera med att låta åkpåsen vara öppen så hon inte blir FÖR varm.
tycker det är förbannat svårt att klä henne när det är så kallt. det blir ju varmt i vagnen liksom men hur varmt? och hennes lilla huvud är det som blir kallast, kinderna! hoppas min täcke-variant blir bra nu!

tjing!

06.50

Maja sover och pappan har åkt till jobbet. Konstigt och dummt nog kunde jag inte somna om! När vi vaknade för mat vid kvart över tre var jag så trött att jag kunde spy. brukar inte vara så så jag måste ha sovit stenhårt eller nåt. men Maja skötte sig exemplariskt och klunkade i sig hela flaskan på en kvart och toksomnade sen var det buslätt att lägga över henne i sin säng, vända henne till sovsidan (rygg är INTE kul längre tydligen) sen slocknade hon på två röda. Jag också.
Pappan försov sig lite imorse.

Jag BEHÖVER ner på stan idag. har ju INGET att ha på mig. och en julklapp kvar att fixa. Får se om moster kan göra oss sällskap annars får jag ha nåt gammalt på mig för jag orkar inte kånka runt där ensam med vagn och barn och allt det dära idag bland alla miljoner folk.

här hemma ska det fixas det sista sen!

Nu tror jag snart Maja vaknar för första frukosten (hon borde vara skithungrig nu ju) sen ska jag nog lägga henne på armen och slumra till iallafall halv nio. det är så obeskrivligt mysigt att vakna med henne nära nära inpå. lukta henne i nacken och kämpa emot att bara ÄTA UPP HENNE för hon är så förbannat söt!



haha!
en VIT bild I know, och ett försök att fånga ett leende med kameran = SVÅRT!
:)


Cupcakes

Sofie Även kallad stora-moster har varit här några dagar nu och assisterat i allt julstök. Igår bakade vi muffins! nu är jag HELT såld på att göra fler varianter. Sååå söta! Måste bara ha någon att baka TILL för annars kommer detta inte alls sluta bra.

Vi körde på vanlig muffinssmet igår och frosting med vit choklad. Smakar ljuvligt!
Till de små använde vi mörk choklad och kakao. även där samma vanliga muffins smet.
Eller tja i de stora gick vi efter ett annat grundrecept som var betydligt godare och saftigare (KAN ha att göra med att det var dubbelt upp med smör i den varianten)



Snacka perfekt till barnkalaset!
:)

har en variant med saffran och pepparkaka som jag ska dra ihop imorgon. får väl se om dem blir lika bra!


Dag 9: "Min Tro"

"Tro" fick mig först att tänka på religösa grejjer men efter lite närmare funderingar så behöver det ju inte betyda just vad som händer efter döden och sånna saker. Jag TROR på KÄRLEKEN. att med hjälp av den kan man övervinna och klara ALLT. utan kärlek runt sig tror jag inte man skulle överleva.
Kärleken skapar möjligheter och får människor att VÅGA ta de där kliven i livet. Jag tror att människor som har mycket kärlek i sina liv har större chanser att lyckas med det dem tar sig för!

Och kärlek kan yttra sig på såå många sätt, nu menar jag såklart inte bara den kärleksrelation man har med sin man eller sambo utan den kärleken man har i sina vänner, sin familj och alla människor som betyder något speciellt.

Det får bli "Min Tro" sådär lagom flummigt såhär på morgonkvisten!


Inställt

det blev ingen fika hemma hos Sara idag. Sara var förkyldoch Karin och Thyra var inte krya så vi sköt ¨på det hela. och tur var nog det för här hemma har vi nyss vaknat med en liten snorunge..

Majas näsa är täppt och hon är ganska grinig. nu sover hon igen och man kan ju bara hoppas att det var något tillfälligt. lilla snuttan! inte mer förkylning! vi som haft det så bra om nätterna nu!

termometern visar på 22 minus idag. TJUGOTVÅ. det blir att hålla sig inne heeeela dagen. ska plocka och städa lite här mellan varven!

Bazinga!

Satt o kollade på Big bang Theory och allas våran favoritkaraktär SHELDON hade tvättkväll och vek sina t-shirts med en sån här:



Tröjorna blev vikta PERFEKT och LIKADANA



Organisera mera liksom!
MÅSTE HA!

:D


Jahaja..

Nu har moster åkt hem, barnet sover som en söt liten gris och pappan likaså. Känns som att jag har en miljard saker att göra innan fredag men nu vill jag inte störa resten av familjen.
Sofie och jag bakade muffins innan, shit vad fina dem blev! tänker inte visa ännu eftersom ja ska bjuda sara o karin på dem imorgon tänkte jag :) men ja ska fota så får ni se sen!

Nej nu ska jag gå in o kika på lillan..



Lillfia och jag igår.
Premiär i klänning för hennes del
tvättad och klar att använda imorgon också.
söta söta söta :D


101221

Godmorgon!
Egentligen skulle vi varit hemma hos Martina och Emilia nu men lillan vart förkyld så¨vi håller oss borta. förkylningar är INTE kul så vi håller tummarna att hon snart blir kry igen! stackars!

Istället blev det mer häng med moster. Jag hittade en tvätttid nere i stugan från 13. innan dess tänkte vi ta en promenad och ta oss till affären och handla lite smått till muffins. Passar bra för barnet börjar hänga med ögonlocken nu.

Fressten, en underbar natt igen! Maja sov i egen säng. Vaknade 05 första gången och somnade om till 08.30 sen. Nu har jag snart fått sova så mycket att jag är FÖR utvilad om kvällarna :) (eller kanske inte riktigt, men nära)

Nej, nu ska vi bege oss ut i kylan. 10 minus. bäst att klä sig ordentligt! kameran får hänga med!

Synes!



MosterMys!
:-)


Dag 8: "Ett ögonblick"



2-5 Augusti var Pappa, Åsa och lillamoster Samantha och hälsade på.
vi tog med oss fiskegrejjerna på en sista runda för denna sommaren. åkte ut till Bryggorna i Hammarskog och drog upp lite aborre (och mört och annat skräp)
Maja låg i magen och kickade som bäst. Magen som då även var kallade "den stora vita" :) eftersom den inte sett solen på heeela långa och varma sommaren.
det var en underbar kväll med rosa himmel och ingen vind. Tänk att bara lite mer än två månader senare var DU på utsidan av "den stora vita". Svårt att förstå!


Fjärde advent

Igår var det julstök här på hög nivå. Moster kom över vid halv ett och passade maja ett par timmar medans vi åkte och handlade den sista julmaten och såklart JULGRANEN. det betyder så mycket att bara få komma iväg sådär en liten stund utan barnet :) och sen är det liiika skönt att komma hem igen!

Vi satte fart med att göra skinkan, baka och glasera pepparkakor, Koka kola, rulla mozartsbollar och slutligen äta spagetti och köttfärssås. (fast man var rätt mätt av all provsmakning)

Kvällen kom och vi klädde granen. Sen sov moster på soffan och vi däckade i sängen. Maja vaknade till och fick mat HALV FEM (alltså fem timmars sömn för mamman igen, tack!) och sen somnade vi och gissa när vi vaknade?! HALV NIO. hon hoppade alltså över ett nattmål. brukar ju annars bli ett där kring 6 tiden när Jimmy går till jobbet.

Nu har vi myst i sängen en timme och Maja fick ligga nakenfis. nu ligger hon nakenfis under mitt täcke och snarkar. söta söta barn så mycket kärlek!

Idag ska vi fortsätta att baka lite. Muffins står på schemat och knäcken. en promenad SKA hinnas med idag också! :D

Ny favorit

jaha, nu duger det inte alls längre att sitta lutad mot mammas eller pappas knän som var så poppis innan. nej nu ska man sitta "själv" vi ska alltså dra henne upp i sittande läge och hålla henne i händerna, eller så ska hon "stå" på samma sätt. och hon är TUNG! :)

och SÖT




Dag 7: "Min bästa vän"

har så många fina underbara vänner och jag älskar er allihop!

Martina, Marre och jag har verkligen gått igenom hela livet tillsammans. vi bodde bara en liten promenad ifrån varandra, började ettan samtidigt och hamnade i samma klass på högstadiet, parallelklass i gymnasiet och slutligen så bodde vi tillsammans när vi båda flyttade till uppsala.
När vi studerat klart delades våra vägar för första gången, då flyttade hon tillbaka till skåne och jag blev kvar här uppe.
Men det kvittar, vi hörs inte varje dag men när vi väl ses och hörs är det som att vi aldrig varit ifrån varandra. Det är så med flera underbara vänner som man haft LÄNGE.

I sommar kommer jag få gästa hennes bröllop. Längtar redan!


(BILD KOMMER!)


Nu säger vi Gonatt!

Nu har Maja somnat och jag ska bara fixa flaskorna inför kvällen. Sen tar vi gonatt!
och skickar en extra tanke till en bloggerska som fick barn ikväll :) http://madeleiene.blogg.se/


Vänder sig!

Maja har lyckats klura ut hur man vänder sig till mage!
Iallafall när hon ligger i soffan, den lutar lite och hjälper till på traven, men det dröjer nog inte länge förren hon har kläm på det där helt!
På golvet fixar hon från rygg till sida.
Dags att börja passa lite mer var man lägger henne.



Hon kan dock INTE snurra tillbaka så när hon väl hamnat med näsan i soffan blir hon sur!
Söta barn!


Dag 6: "Min dag"

Vaknade imorse med sur bebis, som vanligt, hon är verkligen grinolle tills klockan är 11 och hon har fått somna om två gånger. precis som sin pappa innan han fått i sig kaffe typ ;) ok inte riktigt men nära på. hon har iallafall inte fått det av mig.

Klockan 12 hade vi bestämt med Jossan från jobbet, en runda på stan med fika. och vi VAR I TID vi var tillomed TIDIGA. fantastiskt. blev macka och cheesecake på Årummet och en massa skitsnack, vi pratade förlossning, såklart och hade en hel del gemensamma upplevelser. ONT ONT och AJ AJ typ :)

Inhandlade julklapp till Jimmys föräldrar, en klänning och pyamas till Maja, Vin till syster och en present till lilla Josefin! BRA med barnbidrag på måndag ;)

Jimmy kom hem och vi hade lite familjemys i soffan med NÖJD Maja. hon har börjat "ställa" sig upp och vill inte längre sitta still mot knäna som innan. antingen vill hon "stå" eller "sitta själv" och hon grymtar så roligt när hon vill förmedla att det inte passar. sötnosen.

Ikväll har vi en ensamkväll jag och Maja. Jimmy är på julbord med jobbet han stack just och Maja sover. så kvällen börjar iallafall lugnt sen får vi väl se. men vi har planerat in sånna roligheter som "nakenfis framför tv" och "buslek under babygym". väldigt mycket glamour över att vara hemma med liten.

Möjligen kan det slinka ner ett glas vin om man har tur!


Dag 5: "Vad är kärlek?"

Oj, ja det var något man trodde man visste vad det var. ända fram tills jag blev mamma. det finns ju klart många olika sorters kärlek. Den man har till sin mamma, pappa och familj. Den kärleken man har till sina vänner. Den kärleken till sin sambo. man kan ju inte säga att man har mer eller mindre kärlek till någon av ovanstående kategori men det är olik kärlek :)

MEN kärleken till sitt barn. Den är bara så komplett obeskrivlig att det inte går att sätta i ord! och har man inte barn själv så tror jag fasen inte man vet vad jag menar. Hela hjärtat kan svämma över och det känns som  att allt inte får plats. man blir varm i hela kroppen av bara tanken på det lilla lilla liv som är min dotter.
och kärleken till min dotters pappa, han som gör allt för henne och för mig, han som finns där oavsett och som  såklart är världsbäst.
Det är inte klokt att man kan älska någon så mycket!


Godmorgon

Idag har vi en trött mamma här hemma. Maja har sovit oroligt inatt och jag har nog slagit rekord i att peta in nappen, från tre till sex låg hon mest och knorrade och släppte jag nappen så ploppade den ut och hon vaknade till. högst frustrerande.
Men jag tog henne på min arm vid sju och vi fick sova till nio iallafall. vaknade med en liten solstråle häe, nu har vi morgonmyst i sängen och hon har somnat om igen. det snarkas liten minsann :)

Utanför fönstret yr snön och det är 3 minus. jag är Ikea sugen så beroende på hur vädret tar sig så kanske vi masar oss dit, hade varit guld med barnstolen så hade pappan kunnat hämta oss i eftermiddag när han slutat. får se om jag får plats med den undet vagnen! hoppas!


Tävlar!



Tävla du med HÄR



en PERFEKT grej för oss att vinna, fullkomligt ÄLSKAR att hålla på och pyssla med foton och grejjer ju!
blir möjligen en sådan bok oavsett vinst ;)


Dag 4: "Det här åt jag idag"



Minimuffins med hallonfrosting på. skitsöta och ganska så goda.
fast det är lite meck att äta dem.

var på fika hemma hos Ingela och fick äran att snusa lite på "apan" alltså Stina. två veckor stor (liten?) och maja kändes helt enorm. Martina och lilla Emilia var också där och vi hade en ytterst trevlig dag!
Blev en del bussande för oss först in till stan och byta buss men det gick hur bra som helst. maja sov och det var inte så mycket folk på bussen vid den här tiden på dagen.
Vi kom hem lagom till pappa slutade.
Så gick den här dagen också!


Nya Nappflaskor behövs

Tisdag.
Inatt har Maja sovit igen varannan timme. och varje gång hon har ätit så har hon tömmt HELA flaskan, jag blir alltid lite nojjig på att hon skulle kunna äta lite till då. förvisso somnar hon men hon vaknar igen efter bara max 2 timmar (förut var det minst tre mellan nattmålen) så jag tror vi måste köpa större flaskor snart. de vi har idag rymmer bara 120 ml. Även på dagarna får vi ibland fylla på en gång till och det är sååå drygt att behöva göra det där uppehållet i matningen för hon blir så sur då om hon är mer hungrig. Lilla skruttan!

Vi kör på Dr. Browns antikolik-flaskor som minimerar intaget med luft hur barnet än suger och hur man än håller flaskan. dem är skirbra men såklart dyra som attans jämfört med typ Esska eller Bambino som man hittar i mataffären. Men det är det ju förvisso värt.

vad som är rätt ovärt dock var att vi köpte tre stycken 120 ml flaskor och inte på en gång köpte den stora varianten, Man kan ju ha samma napp på dem!
Det är inte lätt att köpa rätt i djungeln inte, framförallt inte när man är nybörjare på precis ALLTING ;)


Dag 3: "Mina föräldrar"

Min Mamma heter Ann-Marie och min Pappa Anders. Mamma är född 57 och Pappa 61.

Mina första år bodde vi i lägenhet i Kristianstad och senare byggde dem huset på Näsby men det blev för litet och vi ”bytte” hus med mammas syster och i det huset växte jag och min syster senare upp. När dem träffades arbetade de på cleanosol, mamma var löneassistent (?) och pappa jobbade på vägarna. Kärlek på jobbet alltså Senare öppnade dem tillsammans en tobaksaffär i stan.

När jag var 11 skiljde sig mamma och pappa och båda har idag träffat nya kärlekar. Vi har fått en Åsa en Lasse och till och med en syster Samantha. Tänk vilken tur att allt blev som det blev!


9 veckor

Idag är Maja nio veckor!
Klockan är 14:40 och för nio veckor sedan låg jag i badet på förlossningen!
idag var vi på BVC och vägde liten.

Hon väger 5620g och är 60 cm lång!


Förbereder

inför jul. Man får passa på när man fått sova och när man har pappan hemma. för man vet minsann inte hur nästa natt/dag blir. ett tu tre så har maja en "igel" period och man kan inte lägga ner henne och då blir ju inget alls gjort.

Nu har jag alltså bakat muffins. 142 stycken muffins för att vara exakt. i mini format. i knäckformar. av pepparkaksmix. dessa skall innan servering graneras med glasyr med saffran och ett gulligt hjärta på. RIKTIGT söta blev dem. och dessutom goda!



Tänk er, saffransgul glasyr uppe på. snacka om juligt värre. och dem kommer bli så söta i mitt kakfat på julafton!
Nu längtar vi ännu lite extra, tänk, Majas första jul!

Dag 2: "Min första Kärlek"

Martin. han är född 7 dagar efter mig (alltid högst viktigt att jag är äldre). Våra mammor träffades på BB och genom föräldrargruppen. vi hade båda kolik som små och min kära mamma har berättat om hur hon och Martins mamma träffades längs kanalgatan hemma i Kristianstad mitt i natten dragandes på vars en vagn innehållande skrikande bebis. Båda förkunnade i princip att om de kunde stoppa tillbaka oss i magen skulle de göra det.

sen avlöste lekträffarna varandra och under hela min uppväxt så har Martin och hans familj med syskon och föräldrar spelat en stor roll. ett sommarhus i Blekinge skärgård där X antal hyss och roligheter begåtts. Vi reste med våra pappor till Cypern när vi var runt sex-sju år tror jag.

Självklart var Martin min fösta kärlek. Vi gifte oss bakom hans lekstuga pussades bland vinbärsbuskarna. :)
Idag hörs vi inte lika ofta mycket på grund av avståndet till skåne men relationen är till trots ganska syskonlik än idag!




Martin och Jag på mitt treårskalas
1988


Dag 1: "Om mig"


Jag är född och uppvuxen i Kristianstad, det ligger i skåne, på andra sidan Malmö. det är en rätt liten stad där de flesta känner alla. Jag bodde här tills jag tog studenten och bestämde mig för att bli lärare. då flyttade jag till Uppsala. först var det tänkt att det skulle bli Stockholm men efter övervägande kom jag fram till att Uppsala är en bättre studentstad än Stockholm, så det fick bli första valet. som tur var så flyttade jag inte själv utan hade med mig min bästa Marre. i med och motgång genomled vi vår första tid som studenter och med hemlängtan och allt däremellan. en fantatisk tid.

Studenttiden i Uppsala var fantastiskt rolig. Men även vi "växte upp". Idag lever jag studentlivet genom min lillasyster som flyttade hit nu i höstas. hon är 19 och har allt det där roliga framför sig :)
den andra systern är Samantha. Hon är 9 och bor liiite för långt bort för att det ska vara helt okey, henne saknar vi massa och ofta!

I augusti 2008 träffade jag min älskade Jimmy och allt hände i en rasande fart. vi flyttade ihop och den tionde oktober 2010 föddes vår dotter Maja.
Där emellan hann vi med att förlova oss í Grekland, ökensafari i Tunisein och två fantastiska veckor i Thailand. vi bor i en söt liten tvåa i markplan, har två katter och kombi :)

Drömmer om hus på landet och fortsatt kärlek :)


En liten lista

fick tag på den här listan och tänkte att jag nog minsann skulle ge den ett försök. så att det inte BARA blir barnsnack i bloggen, så ni inte tröttnar liksom! :)


Dag 01 - Om mig
Dag 02 - Min första Kärlek
Dag 03 - Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

VILL HA


HUR GALET UNDERBAR ser inte denna ut. randig, precis i min smak. varför måste dem vara så jäkla dyra? hade jag haft en hade jag BOTT i den under alla dygnets timmar jag befinner mig innanför hemmets dörrar. komplett fantastisk!



Söndag

Igår kom Sofie och Tina hit vid tio. kvart över var vi iväg och storhandlade, utan Maja. det gick jätte bra men det var ordentligt skönt att komma hem igen.
Planen var att vi skulle åka förbi och gratta Karin i Årsta efter att vi handlat men Majas näsa lät snorig på morognen så jag ville varken släpa ut henne eller lämna henne en runda till hos barnvakterna. Så vi blev hemma med oss.

Kvällen kollade vi på fulm "Black death" och drack vin och åt gott. Jag tror att bli mamma har gjort mig känsligare, för jag tyckte filmen var ordentligt läskig, den liksom slet lite i mammahjärtat på något vis. svårt att förklara men jag som brukade älska skräck och spänning, hade faktiskt svårt att somna igår sen. Låg och totalälskade vår dotter som snusade brevid mig i sängen. Man har verkligen hjärtat utanför kroppen nu. det är fantastiskt och totalt underbart.


glömde

efter besök hos läkaren för majas ihållande förkylning (som nu är putsväck) fick vi veta att hon nu väger:

5225g

Lilltösen är snart dubbelt så tjock som när hon kom ju!
ÄLSKADE!


SEX TIMMAR

Igår somnade Maja efter lite protester halv tolv. sen vaknade hon inte förren HALV SEX. det är galet för när man hör henne knorra och tittar på klockan så tror man typ att hon är 02 eller sådär. så smärre chock fick jag när hon var HALV SEX. var tvungen att peta lite på barnet för att se att allt stod rätt till. :)

antar att fikadejten igår med bästaste Jessica och Cicci tog musten ur henne trots allt!
(tack tjejer det var såå mysigt!)



idag ska vi ner på stan med Lena-Maria och Mirabelle, ska inhandla de sista julklapparna och luncha skulle jag tro.
Ytterliggare positivt var att jag ställde mig på vågen imorse och såg at jag minsann tappat 0,9kg det är rätt bra för att inte ens ha promenerat i veckan som varit! Efter jul ska jag ta tag i resterande gravidkilon (samt lite till) ska bli galet skönt! men barnmorskan sa att det är bra att vänta tre månader för att se var kroppen befinner sig när den hunnit läkt och sånt, och eftersom dessa tre månaderna då sträcker sig över julen (och allt vad det innebör) så MÅSTE man ju lyda med hull och hår! haha! perfa!


Nu ska jag passa på att klä mig och packa skötväskan innan snorpan vaknar! :) (ja hon sover IGEN, sömntutan)



hihi, knubb :)


Tack för igår :)

Igår var Therese och Lilla Agnes här och åt lunch. HUR trevligt som helst! vi har inte direkt umgåts tidigare utan mest träffats sådär genom vänner som man gör med vissa. Det är fyra veckor mellan våra underverk  och gårdagen var underbar. barnen åt, bajsade, kinkade om vartannat, mammorna åt och snackade en massa skit om stort och smått. och när de hade åkt hem somnade en utmattad Maja BUMMS :)

detta måste vi göra om snart igen!




sömntuta

Det är inte klokt, detta är FJÄRDE natten irad som Maja sover som hon brukade göra innan. visst kinkar hon lite när vi ska lägga oss men det går över fort. när lampan släcks i sovrummet och nallelampan tänds börjar hon fatta att det ska sovas!

inatt började hon tom i sin egen säng men sen kissade hon och sen ville hon inte ligga själv. hon har iallafall kommit från att ligga PÅ mig, det räcker att hon ligger brevid på egen kudde med mitt täcke. det är jättemysigt!

nu är klockan snart tio och maja håller på att sussa om en stund till, SÖMNTUTA! hon är lika morgontrött som sin pappa. jag har hunit duscha och föna håret.

i eftermiddag ska vi ner på stan och träffa tjejerna :D

1177, BVC, Barnakuten

Eftersom Maja fortfarande är förkyld och har varit det i snart två veckor så ringde jag till 1177 igårkväll för att kolla att det är "ok" att hon snorar som hon gör såhär länge. De tyckte att jag skulle ringa BVC imorgon.

och nu har jag ringt BVC-Lars och han tyckte inte det lät riktigt bra. han ville gärna att någon skulle titta på henne eftersom hon är så liten. Han tyckte att vi skulle åka in till barnakuten under dagen! det låter klart värre än vad det är men det finns liksom ingen annanstanns att vända sig för barn i den åldern, tydligen får man inte komma till BVC med krassliga barn.

dock räckte det att vänta tills i eftermiddag om inte hennes allmäntillsånd blev sämre eller om hon fick feber.
jag tycker ju dock inte att det är någon skillnad i förkylningen direkt ingen försämring eller så men det är väl bäst att man kollar upp det.
hoppas bara det går lite snabbare än på vanliga akuten för sitta där med trött och lessen maja i flera timmar har man ju inte direkt lust med.

Therese och Agnes kommer på lunch idag och vi pratade om smittorisken igår men jag besömmer ju inte att maja blivit sämre och MER förkyld så det blir lunchdejt trots. så åker vi in så nån får lyssna på maja i eftermiddag sen.


det blir nog bra det!


adjö

Majas förkylning verkar inte bli värre. näsan rosslar lite men det räcker iallafall med koksaltlösningen. det känns bra. så imorgon kommer Therese och lilla Agnes som planerat. mysigt!
Nu är jag snart påväg ner till affären här. ska bli skönt att få lite luft eftersom vi inte har varit ute alls idag. dock står termometern på 13 minus så pappa och barn stannar inne i värmen.

Så affären nu och sen ska Maja badas, hennes hakveck luktar skunk av all mjölk som samlas där, högst praktiskt tycker hon, med en uppsamalare liksom. som ett skafferi om man plötsligt blir satt på svält eller så.

NU SKA MAMMAN PALLRA SIG IVÄG!

ADJÖ!


Underbara barn :)

Idag fick vi till den där lunchdejten med Karin och Thyra. Supermysigt och mellan att natta barn, byta på barn och mata barn så fick vi till lite skitsnack om allt och inget. åt lax i folie efter ett recept som Sofie bidrog med, GOTT GOTT var det! :D

barnen lekte en stund, sen däckade Maja och det uppdagades att hon åkt på mer förkylning :( HOPPAS av hela mitt hjärta att det ska gå över fort!

Nu har pappan kommit hem och vi klurar på middag. imorgon är det redan onsdag, therese och lilla Agnes skall komma hit på lunch ska ringa henne och uppdatera om förkylningsläget så får hon avgöra hur dem vill göra! annars får vi äl skjuta på det IGEN :(



Thyra och Maja.


Mamma och Maja

svårt att se om det är något likt dock.
och jag har ingen bild på bebis-Jimmy tyvärr :(


Akuten, sömn och julpynt


Igår bilev det en oväntad tripp till Akuten på Ackis med syster som fått vad som troligen var ett gallstens-anfall. Lite prover, kläm och tre timmar senare fick vi åka hem. Idag (nu faktiskt) ska hon till husläkaren för att kolla med UL vad som skall göras åt detta. Men hon mår bra nu iallafall!
Det resulterade iallafall att hon sov över hos oss och då med betoning på SOV!!

HERREGUD maja sov 01-06 i ett svep. vaknade och åt och sov vidare till nio. Sen var hon vaken en stund och nu sover hon igen!

det har resulterat i att jag har hunnit med att bära in byrå i sovrum (kommer till det sen), tvättat upp lite nya kläder och julpyntat här hemma!


Tillökning!

Det pep till i min telefon nu på morgonen.

SARA och JOHANS dotter har äntligen kommit!

Ser fram emot att få höra hur allt gått och såklart att träffa det lilla underverket!

Det gjorde verkligen min dag! MYS!



Bild från webbisar

101205

Gårkvällen blev helt underbar, vi hann äta och kolla en timme på harry potter med ett glad rödvin i soffan innan snorpan vaknade! då var hon såklart utvilad och på toppen humör. ett par timmar. sen vad vi tillbaka där vi alltid hamnar om kvällarna. jag sov en lur på soffan. Maja sov inte alls. Hon skrek sig till sömns igår igen. alltid lika fruktansvärt jobbigt.
MEN. idag är det en ny dag!

Idag är det andra advent och jag har fortfarande inte sytt några gardiner (någon som är förvånad?) Lillan ligger brevdi mig nu och snackar med sina pingusar i sängen. hon börjar verkligen bli stor nu, vaknade och fick ett stort leende innan, och natten var som bortblåst. pappan sover på soffan nu. jag börjar bli hungrig så lite frukost är det dags för snart!

MYS!

Nyss kommit hem från IKEA, en sväng på rusta, coop och citygross. allt ligger inom promenadavstånd så det var perfekt att bara ha maja i vagnen, hon har sovit i 2,5 timmar och keeps on going här i babysittern nu.

Vi har köpt pepparbiffar och gott till ikväll, vin står på schemat. VIN. RODVIN. det finns minsann fördelar också med att inte helamma! ;)

Misstänker att vi får en vaken och pigg gosig bebis i soffan ikväll :D

NU: Lite julpyssel!


Maja

Så fort man vaknar och möts av detta strålande humör känns nätterna som bortblåsta.
Hjärtat svämmar över!
Vår lilla älskling, tänk, på måndag är det åtta veckor sedan du kom!




Äntligen tillbaka

Igår fick jag ett glädjande sms från elgiganten. min kamera är klar för avhämtning. Jimmy plockade upp den på lunchen och jag insåg med en gång hur mycket jag saknat den!
skillnaden att fota maja med den och vår kompakt kamera är milsvid!

Nu är det lördag. Idag är det operation julstämmning på schemat. vi fick sova till 11. Dock fick vi inte somna förren 3. känns lite hoppläst det här. Men nu är det helg iallafall :)

Igår var moster här och åt pizza och myste med Maja. gillas! Innan dess var vi nere på stan och handlade julklappar jag och Maja och sen mötte vi upp moster för en fika. blev en heldag på stan med andra ord.

Nu sak vi snart ta tag i den här dagen också!


Äntligen FREDAG


Utvecklingssprång

och så lade sig lugnet i min skalle.
Jag funkar liksom så att saker och ting händer INTE utan anledning, eller "det är bara så2.

små barn skriker "det bara är så". nej. inte i min värld. det måste finnas orsak till skrik och gråt. och jag har verkligen stångat mig blodig över alla möjliga teorier till Majas plötsliga humörförändring. och ikväll som en skänl från ovan kom jag över följande bok.

Utvecklingssprång. orkar inte gå in på det mer men tydligen så vid 8 veckor tar barnens mentala utveveckling ett hopp då de börjar se världen på nya sätt, detta medför oro och en hel rad humörförändringar hos det lilla barnet.

Sämre sömn, sämre aptit, mer klängigt, snuttar mer på fingrar/napp, orolig, lättstörd, mammig och pappig...

allt stämmde så förbannat bra att jag nu kan se hennes skrik och oro på helt nya sätt. och vi försökte få till rutiner mitt i allt detta. Dumma dumma föräldrar Maja har, som att DET skulle funkat?!


(Undrar stilla om det blir lättare med barn nummer två, när man liksom redan kommit på allt sånt här en gång.)


en ängels tålamod

Nu har min älskade legat och försökt natta en övertrött Maja i över en timme. hålla nappen, peta in nappen och bara ligga brevid och finnas till, vyssa och gosa.. NU SOVER HON... och det bådar bättre för kvällen. vi håller andan i huset..

det är precis sånt vid den här tidpuinkten som jag inte har tålamod till. När jag har haft henne hela dagen och när hon varit kinkig senare hälften av den, då pallar man inte att ligga och kämpa att få henne att sova också. Därför är det värt allt i världen att han kommer hem, tar över och låter mig tanka ny energi på mitt håll. Plocka lite i köket, slösurfa en stund. bara en liten stund, det räcker, att bara få vara lite barnfri en stund, bara vara JAG.

Som jag sa till mamma innan:

det är minsann lätt att BLI föräldrar, det svåra är att VARA det.

Men självklart finns det inget mer underbart.
Räcker med ett leende och en blick från det där lilla och man glömmer allt jobbigt.


Älskade barn.
Älskade sambo


101202

god förmiddag!

Blidde ingen lunchdejt idag för den där vaccinationen ställde till det för stackars Thyra! Liite tur i orturen då vi haft en jobbig natt här hemma också. så nu vilade vi ut länge. Maja sover i babysittern nu och jag har hunnit med att duscha, pumpa, göra flaskor, äta frukost och pilla lite på datorn.

Utanför fönstret är det svinkallt och helvitt! mysigt! jag vill baka pepparkakor men det är rätt trist att göra det själv :(

Mot en natt utan sömn

(Okey, lite sömnprat får ni leva med igen..)

Känner att vi går sakta emot en natt utan sömn igen, det ligger liksom i Majas humör på kvällen såhär. Antingen äter hon hela flaskan när hon är hungrig och är PIGG efteråt ett så somnar hon. de kvällarna följs ofta av bra nätter. i andra fall, som fallet nu är, så äter hon smått hit och dit kommer inte till ro och vill varken sova eller vara pigg. hon är kinkig och sover små snuttar mellan varven sen vaknar hon äter pytte och kinkar vidare.

Så jag kan bara anta hur denna natt kommer sluta.

men jag är redo. har laddat med datorn och serier som gossip girl och one tree hill. Boken "att leva med barn" som vi fick på MVC ligger på den sänghalvan där Jimmy INTE kommer sova inatt. hans täcke och kudde ligger fint ute på soffan.

Pappan kämpar en stund i sovrummet nu. Lyckas han är jag den första att slänga in skallen på kudden och norpa åt mig kanske en halvtimmas sömn.

Skillnaden nu är att vi ger fan i att analysera beteendet. Det är väl såhär det är att vara småbarnsförälder, vi får nog sova vi med. någon gång. kanske imorgon, kanske inatt, kanske i övermorgon... vem vet?




Imorgon kommer iallafall Karin med Thyra och Sara med bebismagen hit. Om alla orkar och är fit for fight. allt är lite ta det som det kommer. det är skönt. att känna att man KAN ställa in om man inte orkar. dagsformen liksom. Men jag hoppas allt orkar imrogon för det var längesen nu :-)


För SJUTTON

jepp. 17 minus imorse när Jimmy masade sig iväg till jobbet, jag däremot fick gosa ner mig igen i sängen med liten varm sött sussande bebis på armen, vi sov vidare till nio. fortfarande kallt då men vi bestämde oss för en promenad iallafall, blev en timme och då var vi ett tag i affären och handlade lite också. HJÄLP vad jag måste köpa nya vinterskor att promenera i. kör fortfarande på mina löpslor (dumt!)

Har hunnit äta lunch nu medan maja sussar i vagnen. tina och Micke komme ner sen och dricker kaffe. Jimmy jobbar lite senare idag för han har möte klockan fyra.

jag har ett problem.
har varit duktig och köpt skitfint tyg till julgardiner i köket, ja som ni hörde, köpr TYG, vilket betyder att jag måste sy dem själv och det tyckte jag var en jätte bra idé när vi var på Ikea. undrar om jag då ens kom ihåg att vi numera har en liten Maja här hemma som tar en DEL tid..
tyget ligger därmed i garderoben fortfarande och kanske gör det det lagom tills vi flyttat härifrån.

VARFÖR inte bara köpa FÄRDIGA gardiner, det finns faktiskt!

RSS 2.0