Mittiveckan

Onsdag det betyder snart helg. Min tidiga fredag står runt hörnet dessutom. Planerna för den fredag går lite i sär. Jimmy är bjuden på fest med jobbgrabbarna och jag på vinkväll med favvotjejerna. TYPISKT är bara förnamnet, barnvakt till maja behövs för att vi båda ska kunna åka och umgås med våra vänner, på vars ett håll. Jag jobbar vidare på att klura ut hur vi ska göra.

Var in till stan efter jobbet, Maja har ju tuggat sönder min bankdosa. skulle fått en ny men var tvungen att vara där innan 15 eller mellan 10-12 "men inte för nära 12" för att de skulle kunna fixa en ny. service. SÄMST. swedbank har verkligen inte levt upp till någon form av service och det ska jag minsann tala om för dem när vi ska prata lån och husköp om en månad.

I övrigt så letade vi mockasiner till Maja och en mössa.

Kom hem med en mössa iallafall, en lite halvtunn randig (såklart) i rosa, gult och grönt. jättefin!

Lindex och klädövergång

såg att Lindex har fri frakt om man handlar för 400 just nu.
Jag skulle kunna handla ihjäl mig.
Maja verkar trivas bra i tröja och thights istället för body. Det går snabbare att byta blöja och man slipper knapparna, nu när hon inte ligger på rygg längre så korvar inte tröjorna sig i nacken heller.
vi har tröjor men bara t-shirts. Och tröjorna får inte vara för korta heller, så tunikor är ju egentligen lite bättre, de brukar vara lagom långa. och halkpluppar på strumpbyxorna är ett MÅSTE nu.

Vann hem ett par mockasiner från POP på tradera. Jättefina. MEN i för stor storlek :( märkte att det är PERFEKT nu när hon gärna vill gå när man är i affärer eller dylikt. Skor är för klumpigt ännu.



LINDEX alltså....

kanske får ta oss en sväng till veckan...

19:52

en tröttfis ligger och mojslar i sin säng. Pappan är på innebandypremiär och jag hänger i soffan efter en lång dag på jobbet. Idag kom REGNSTÄLLET och det var faktiskt över förväntan. Vantarna var ju fleecade på insidan, så de är varma också, är liite osäker på hur det gåt att torka dem dock men det får tiden utvisa.

Perfekt i storleken verkar det vara också. Iallafall till början av hösten/vintern kanske får vi köpa nytt till slutet av vintern början på våren. Misstänker nästan det faktiskt. Men till det priset är det helt ok.

Idag har Jimmy varit orentligt pappa"ledig" tid i tvättstugan och vikt och skurat golv och haft sig. Skönt med rena kläder som slipper torka i vardagsrummet och ta all plats.

Har planerat lite till inför flytten MEN jag har tankat senaste avsnittet av True Blood och ska kolla på det när den lilla älsklingen har somnat för natten.

För övrigt undrar jag om det är mer tänder på gång, dregglet har återkommit. Den som lever får se :) 

Söndag

Ikväll blev det middag hemma hos My o familjen. Trevligt, kaotiskt och mysigt som vanligt med en massa barn i farten. Lycka. Jag älskar ett hem så fullt av kärlek o barnspring som det alltid är hemma hos dem :) Lycka!

Maja käkade jordgubbar och smakade äpple (till mammans oro!) det satt fint enligt tösen, tills dess att hon blev panikrtött och vi typ panikskyndande oss hem :)

glömde kameran IGEN men bjussar på några bilder från helgen iallafall!


I lördags var vi en sväng på Gränby och ÄNTLIGEN hittade jag en verktygslåda till Maja som inte var sån där hyper avancerad som alla verkar vara numera. En traditionell låda alltså. Nu kan lillan också hjälpa oss med huset sen när det är dags :)

och här har ni en fin demonstration på vilket humör vår dotter har, i fallet ovan var det pappas klocka som låg för långt in på soffan. Ja ni ser ju själva. och lyckan när hon får den, så nöjd hon ser ut! ♥

Imorgon är det måndag igen.
En vecka med nya tag.
Jag är taggad :)


Väntar lite...

Sitter i soffan och väntar på att Maja ska knoppa in för natten.
Det vankas KRÄFTOR, västerbottenost, brie, parmaskinka, räkor, baguette och vitt vin.
Fint som snus :)

vi tog en liten tripp idag till Västerås (?) Jimmy ville till en fiskeaffär men väl där var den stängd. Bittert. fast ingen skada skedd vi hittade till Hälla köpcentrum och sprang lite i affärer. Kom hem med strumpor fråns Stadium outleten, lade band på oss gällande leksaker till Maja trots rätt billiga priser.

Vi käkade och åkte hem. stannade och hyrde en film.

Igår var vi hemma hos I och J på grille. En mycket trevlig kväll! och kameran den glömde jag :(
våra småttingar har blivit så stora!


Kvällens FYND

Regnbrallor, Regnjacka, galonvantar. i Nyskick enligt annonsen. För ynka 148 kr inklusive frakt. Det kallar jag fynd och jag diggar stjärnorna på jackan. *NÖJD*
Hoppas nu det lever upp till förväntan :)


Idag är jag trött

Idag är jag extra glad för att det är fredag imorgon. jag kommer ställa klockan på 04.20 för att sedan öppna på jobbet 06.30
Hoppas på en tidig kväll ikväll. Ska snart mysa ner i mig i soffan med mannen.

Det blev en storhandling efter jobbet idag. Imorgon en sväng till Gränby och sen är vi bjudna hem till "I" med familj :)

Notering: jag har den bästa mannen i världen. Maja har den bästa pappan.


En glad


En lugn lördag

Igår förmiddag gick jag och Maja hem till My och busade av oss lite.
sen åkte vi och handlade i regnet och det blev såklart lite till den mindre i familjen ;)
byxor var på listan.
Maja har mängder med Thights men det börjar bli lite kallt med dem nu så det fick bli tre par från Lindex stjärnserie- underbara brallor till smårumpor. Maja har haft dem från storlek 56!
Det blev en tur in på kappahl också i jakt på strumpor och det hittade vi med besked. 11 par för 72 spänn. det är rea det :)

Sen blev det nappkok på kvällen innan vi kollade på Pirates 4 (kollade o kollade jag lyckades somna mitt i :S) hemgjord pizza och godis.


PEKA och "gå"

pappa: Var är lampan?
Maja: daaaa..
och PEKAR på lampan.


Och igår tog maja sina första "steg" när jag höll henne i händerna stående.

Det händer grejjer vill jag lova!






Vår fem-minuters metod.

ett inlägg riktat främst till mig själv i framtiden :)

För cirka 1,5-2 månader sen försökte vi oss på metoden med ett misslyckat resultat. Jag tror inte att jag var helt redo och jag tror inte att maja var det heller. Då kunde hon exempelvis inte hitta och stoppa in nappen själv. vilket hon kan idag.
Nu vid tio månader har hon även kommit ur den värsta seperationsångesten som ju är väldokumenterad mellan 7-9 månader. jag tror att tajmingen är allt.

NATTNINGSRUTIN (när vi är på hemmaplan och det är vardag):
Klär på pyamas, byter blöja, borstar tänder på toa. sitter i knäet i vardagsrummet en stund och kollar i nån bok. efter en stund går vi in i sovrummet och läser mumin-boken (som Maja fick på sjukhuset) när vi läst klart frågar jag alltid var lampan är och maja pekar på sin nallelampa som hon fick av min moster när hon låg i magen. Vi går och släcker den och ropar på pappa som kommer och pussar godnatt (eller tar över nattningen) och tänder nattlampan från ikea :) puss på Maja och sen lägger jag henne i sängen. Hon får välling (tills hon lessnar och blir förbannat på att mamma ska hålla flaskan) och jag sitter där en stund innan jag säger "godnatt Maja, sov gott!"

Förberedelse:
Vi har under flera veckors tid avvänjt maja från att man buffar henne till sömns, vi har fått henne att somna genom att man bara sitter brevid och håller en hand på henne. När detta funkade började vi lämna rummet medans hon fick mojsla av sig själv. Men så fort hon blev ledsen gick vi in och satt där inne en stund. sen höll vi på så. oftast somnade hon medan vi satt där.
Måndagen den 15 somnade hon när vi INTE satt där inne. Det var inte riktigt planerat utan blev mest så.

Första kvällen:
Tisdagen den 16/8. Jimmy var och fiskade och vi hade bestämmt att Maja skulle få somna själv. Först gick jag in och ut som vanligt men efter ett par gånger BESTÄMMDE jag mig för att låta det gå fem minuter mellan varven. Hela nattningen tog lång tid. Hon var trött redan vid 19 och jag nattade henne då, hon mojslade på fram till 19:45 och det gick bra jag gick in lite mer sällan än var femte minut eftersom hon inte var ledsen. Sen blev det tvärtyst i nästan 10 minuter och sen började hon skrika 20:15 till dess att hon somnade 20:47 (för att vara exakt :) Jag var sååå nära att ge upp men tänkte hela tiden att då skulle det varit för gäves!
Gick till jobbet med världens klump i magen morgonen efter och bävade inför kvällen.

Andra kvällen:
Nattade i vanlig tid. Ikväll var det Jimmys tur att köra. Han la henne och gick ut, Maja mojslade ett tag och vi undrade om vi skulle gå in iallafall eller vänta tills hon vart ledsen. Jag ringde en vän. ;) beslöt oss att inte gå in och innan samtalet var avslutat så sov Maja, Vi trodde inte våra ögon, eller öron för den delen. och vi väntade o väntade innan vi gick in å kollde. Jodå, nappen i munnen och Pingu under armen ♥

Tredje Kvällen:
Väntan på bakslaget. det kom inte ikväll heller. Gjorde precis som vanligt och hon somnade på närmare 40 minuter. det är alltså 40 min UTAN skrik utan bara lite prat med nallarna och vi gick in ett par gånger utan att hon var ledsen, mest för att stoppa om henne och visa att vi finns!

Fjärde & femte kvällen:
Det tar runt 30 minuter sen sover lillfia. nu får hon ha flaskan tillgänglig i sängen och hon slukar hela och sen somnar hon med napp och pingu.

DAGSOV dag 4 & 5:
Jimmy sövde maja på samma sätt till lunch 4:e dagen och imorse (6 dagen) så somnade hon också själv i sängen. Utan flaska då. och hon protesterade i ca tio minuter imorse. Underbart bra för att vara första gången.


Vi väntar fortfarande på bakslag såklart men vi känner att vi verkligen har hittat något som passar oss och Maja! :) Med denna nya rutin följer mycket annat bra, som exempelvis att hon kan somna om på morgonen om hon får leka en liten stund i sin säng, förut var man "tvungen" att plocka upp henne redan första gången hon vaknade till...

Så var det med det. som sagt ett inlägg mest riktat till mig själv senare men fick faktiskt en förfrågan av "mia" att sammanställa det hela. kul med respons :)


SOV GOTT!


FREDAG! (kväll nr.5)

Jobbade sent och kom hem sent. trött därefter. Maja har bara sovit 1,5 timme idag (förvisso vaknade sömntutorna vid 10) och nu har hon somnat för natten. 10 i 8. själv, utan ledsamheter. vi HAR hittat något som funkat för Maja. ♥

Ikväll vankas film och choklad (som älskling meddelade att han fixat närmjag satt på tåget hem, tack tack ♥)

och Jimmy har FYNDAT.
Hittade auktioner på mobilskydd, sån där plast som man har över pekskärmen, kostar 199 i butik.
köpte för 32 kr med frakt på TRADERA av ett företag dessutom. Kalas! återkommer med recention (stavas?)


svammel nu.

rödvinet väntar.

och chokladen.

FREDAG!


Kväll nummer fyra

Även ikväll somnade Maja på egen hand, utan ens lite gråt denna gång :) tog 45 minuter men då fick det bli ett blöjbyte mellan, trodde det skulle vara klippt då men icke. snuttan bara vände på sig och kelade med Pingu och somnade så sött så...



så vad har vi gjort av denna lååånga vuxentid nu då?
svar: missbrukat brödrosten på stående fot i köket
och sökt dagisplats till Majs.

För bra för att vara sant?

Jaha, ikväll stålsatte vi oss för lite mer skrik från lillfia i samband med projekt "somna utan buff o gung i 1,5 timme" (Eller 5minuters-metoden om man så önskar kalla den)
 Det gick ÖVER förväntan!

Tog 40 minuter (totalt med välling ) varav vilka hon inte skrek ALLS. fick ringa Karin och fråga om vi skulle gå in även om hon inte var ledsen, efter det samtalet behövde vi inte ens fundera för då sov vårt lilla mirakel.
fantastiskt är bara förnamnet! Det var nästan så att man började gråta. Hon kan. Hon är världens bästa. ♥



Därför får ni en bild på maja i sin fina overall som hon fick av My ♥ den kommer vara varm o go i vinter!


"Jag har fått en ny gåstol!"

Kolla, Kolla, Kolla vad fin!
och Mamma o Pappa har lagt i kokboken så att den inte ska rulla för fort frammåt eller tippa på mig när jag utför mina övningar ♥


Onsdag redan slut

Herregud vad veckan sprang på då! plötsligt torsdag imorgon, snart helg ju! Jobbigt med sen fredag :(

Idag efter jobbet kom Jimmy o Maja och plockade upp mig på stationen och körde mig o Maja till Karin. där vaknades det både god fika och middag :) tiden flög och jag önskar man hade lite mer av den varan att plocka ut när man vill!

Nu har vi lagt Maja för natten här och väntar med spänning hur rutinen skall komma att se ut ikväll.

Vi har även fått spännande post från Trygghansa, möjligen kan vi få ut ersättningen för Majas reflux på hennes barnförsäkring. hade ju inte varit helt fel.



För övring verkar ju den nya filmen "Cowboys & Aliens" vara bra... :P


Pappa på fiske

en bra dag avklarad på jobbet. Kom hem och möttes av en krypande liten vildig i hallen, DÅ känns det bra att komma hem ♥ Mitt stora hjärta hade lagat middag och tvättat och desutom hunnit med att städa undan megadisken som belammrade köket. Underbara!

Med det i bakfickan var han mer än VÄL förtjänt av en fisketur. Så nu är det jag som kör vår variant av fem-minutersmetod här hemma. So far so good. Maja är faktiskt inte så värst ledsen heller, hon skäller mer och det där hjälplösa skriket som var så fasansfullt att lyssna på förra rundan vi provade denna metoden är borta. Igår somnade hon hur gott som helst utan att vara jätte ledsen... hoppas på samma tur här idag...

Nu hoppas vi att pappan kommer hem med storfångst (i form av borre till djuren)

och när Maja knoppat in ska jag kolla på TRUE BLOOD. Äntligen!

Sådär ja.

Inatt sov vi tillsammans i sängen för första natten på nästan 2 veckor.
Maja -  det tackar vi för ♥
Med ett vak klockan 02-03 nåt och en liten fis som somnade själv i sängen igår, både till förmiddagssovet och nattsovet, känns livet rätt bra.

Ute är det mer än mulet och det ser att att regnet hänger i luften. Idag slutar jag 15 och jag tror minsann att lite städning står på schemat då.

Imorgon åker vi ut till Karin och hälsar på!

Nu måste jag kila till bussen!

Hipp Hurra!

Idag fyller min älskade Mamma år!



Maja 10 månader

Tio månader. Nu börjar vi närma oss året här. sjukt. Mammaledigheten är över och pappa har tagit vid. Det passar jätte bra för Maja har en väldig pappafas just nu, pappa är BÄST :)
Hösten bjuder på mycket spännande och det bästa är att vi flyttar och Maja får ett eget rum! inspirationen är på topp. såå mycket fint det finns! :)



STORLEK:
* 9980 tung (7/7)
* 72 cm lång (18/4)
* Har storlek 80 i bodysar
* Storlek 80 i byxor

MOTORIK:
* Kryper på alla fyra och fort går det!
* Kan pilla in nappen själv
* Sätter sig smidigt från krypläge
* Skakar sina leksaker. och bankar med dem, gärna mot andra saker här hemma
* Kan dricka ur flaskan själv
* Reser sig mot allt som går
* Snurrar som en mask på skötbordet och gillar INTE när man ska mixtra med hennes kläder. Att byta blöja är en kamp igen.
* "Går" längs möblerna, ganska snabbt och smidigt
* Tittar efter pappa om man frågar var pappa är.
* Tittar på lampan om man frågar var lampan är (nallelampan i sovrummet)
* sträcker fram leksakerna för att visa vad maja har :) vill att man ska säga "tack tack" och skrattar när man tar saken ifrån henne.
* "matar" gärna mamma och pappa med diverse saker.
* Pilla i mammas o pappas mun är rätt intressant.
* Har utvecklat pincettgreppet och kan plocka upp små små saker och stoppa dem i munnen.

PRATA:
Tar i ORDENTLIGT när hon vill ha uppmärksamhet.
* Om man säger "kan du säga mamma" svarar hon med "Da da da"
* Pruttar med tungan utanför munnen, DREGGEL
* "skäller" mot folk om de inte vill pratar med henne ♥
* Lägger huvudet på sned om man säger "aaahh, keeela"
* Säger Pappa (dada) och titta (tttaa) och pekar på saker.
* Pussas ibland (med väldigt öppen och dregglig mun) om man ber om det. ibland på egen initiativ ♥
* När hon blir ledsen eller arg säger hon ofta Mamamamam

MUMSA:
* Äter bara burkmat
* Vaknar ofta på natten men äter oftast bara 1 flaska på hela natten
* Slår bort skeden när hon är mätt
* Tittar med STORA ögon om vi äter något vill gärna smaka och hon sitter alltid med vid bordet.
* Äter majskrokar och smörgåsrån när vi äter middag. dricker vatten.
* Äter lite av varje från vår mat. Majskorn, bröd,* dricker välling ut Esska Smart-flaska med napp L
* Äter Mild havrevälling på kvällen och natten.
* Tycker INTE om att bli avtorkad i ansiktet fryner på hela näsan så fort tvättlappen kommer inom synhåll ♥
* Äter bara ett max två mål erättning per dag. resten mat och gröt.
* Har bytt ut den milda havregröten mot havregröt med banan o päron. mums!
* Tycker det är jätteroligt att dricka vatten ur riktigt glas när mamma eller pappa håller i.
* favoriten är spegetti o alla burkar med tomatbas.
* Har fått ett bakslag vad gäller bitar i maten och det är bara 6 månadersburkarna som funkar.
* Magen klarar inte av fullkornsvällingen så det är havre som gäller här hemma.

FAVORITER:
* ÄLSKAR att leka med kisen. Sid är favoriten.
* Intresserar sig massor för andra barn  ;)
* Titt-ut lek är jätte kul!
* Tar ibland initiativ till titt-ut lek på skötbordet, lägger något över ansiktet och tar bort det när vi säger titt-ut.
* Sin rosa stora barbapappa hon fick av Lina är lätt bäst!
* Bada med pappa
* Det mesta som prasslar är spännande. gärna paketet med tvättlappar.
* Att plocka UR saker ur lådor/skötväska/kassar. Strumplådan är kul.
* Att leka ute är kul. Gräset går bra att krypa på nu.
* Att släcka och tända lampan på toaletten.
* DATOR, TVDOSOR, DVDSPELAREN är högst intressant.

SÖMN:
* Somnar runt 20-21 varje kväll.
* Vaknar mellan 07-08.
* Vissa nätter vaknar hon bara en gång för mat vid 3.
* sover oroligt från och till
* Sover i sin egen säng oftast.
* Somnar fortfarande alltid insnurrad i både pingu, "ren"-filten och lilla muminfilten
* Napp MAM 6 mån. den flata varianten i latex.
* sätter sig ibland upp i sömnen och blir ledsen.
* Äter närmare 150 ml sempers havrevälling innan sovet.
* Vi har sänkt spjälsängen till nedersta hacket.
* Sängen står brevid vår säng igen.

TÄNDER:
* Två tänder i underkäken bröt igenom Måndagen den 6/6.
* Båda tänderna i överkäken har kommit fram, den högra mer än den vänstra.



Lite kalas

Började dagen med en prommis ner till affären med faster Tina ♥ sen hem till My o Magnus på lite födelsedagsfika, vi kom iväg rätt sent så det fick bli en snabbis och säga hej, lika trevligt som alltid. Nu är vi hemma och rastar Maja lite innan vi beger oss iväg igen :)

Maja premiärar sin kjol från PoP! Hur söt är hon inte liksom!


Strykbrädan var perfekt att klättra på tyckte lillfia. Ända tills hon klättrade upp på den och satte sig med rumpan utanför kanten vilket resulterade i en snygg vurpa ner på golvet ♥ fast hon landade bra och slog sig inte, men det var lite läskigt såklart ♥


Projekt nummer ett!


Satt och letade rundor på en hylla till barnrum som jag visste att jag sett på någons blogg. Hittade den och insåg att den summan var orimlig. Hyllan ser ut som den här nere. Perfekt förvaring när Maja är liten och sen hur inspirerande som helst för lek när hon blir lite större. "Huset" bara måste jag ha. och det är ju GLITTER att man har en händig man som kan fixa själv. Han ville på en gång göra detta till majas rum.

Visst är det underbart? jag får vibbar från filmer där papporna typ karvar ut barnets vagga ur en massiv ekstock och jobbar i hemlighet i 9 månader för att sedan överraska den blivande mamman när livet känns som jävligast :)
Så nu ska jag ge mig på att rita hur det ska se ut, sen måste vi klart måtta ordentligt innan vi kan sätta igång. Färgvalet är inte helt hundra att det blir rosa, men den biten tar vi sen!



LÄNK


Första veckan över!

Fredag! och första jobbveckan är därmed till ända. det har faktiskt gått över förväntan och 'ven om jag saknat Maja till döds vissa stunder varje dag så kommer jag hem med sååå mycket mer energi till henne nu än när jag gick hemma hela dagarna. Visst dör man i soffan när hon somnat men det kvittar ju :)

Idag plockade älsklingarna upp mig på stationen och vi åkte ut till Gränby, köpte lite grejjs till oss alla tre så som en innebandypinne (?) Leggings, sparkbrallor och body.
Ikväll serveras Pizza och rödvin.

Jag har försått att jag i princip ALDRIG kommer umgås med någon i veckorna. Så fort jobbet är slut vill jag bara hem och pussa sönder dottern, varje minut som bussen är försenad känns som en evighet. Att uträtta ärenden eller dylikt efter jobbet är bara att glömma för tillfället. När jobbet är slut vill jag BARA hem till mina älsklingar. träna efter jobbet? skulle INTE tro det. Bortprioriterat jajjemen.

Cyklingen har gått bra i veckan iallafall. 4 till stationen och 3 hem. (ja hojjen står kvar där nere) det är iallafall nästan FEM mil.
Men i helgen har vi mys inplanerat. Imorgon leker vi hos My, Magnus o Barnen och på söndag kommer Matte o Mickis hit på middag. Så det känns som att det blir en mysig helg det här!

Nu: slapp i soffan!

Fredag imorgon!

Imorgon är det fredag!
efter en vecka helt utan godis och sötsaker plus 2 dagars cykling till stationen och hem efter jobbet (möjligen 3 efter imorgon), så ska jag unna mig rödvin och mörk choklad imorgon.

Jag har smygstartat lite med det här med att gå ner mina sista gravid-kilo (och några till) som är lite envisa, eller tja jag som inte har orkat ;)

inget drastiskt än så länge, bara de vanliga, inget godis i veckorna, viktväktar recept till middag och minst 2 dagars cykling. Där börjar vi. Sen får vi se vad som händer. inte tänker jag väga mig heller. Bara smygstarta som sagt. kan ju inte skada!
:)


Sen måste jag bara slänga in ungefär VÄRLDENS största GRATTIS till Mickis och Matte som fått beviljat lånelöfte idag! Underbart!




På egen hand

Maja står längre och längre stunder nu utan stöd. När hon kommer på att hon står av sig själv så blir hon superglad och spritter med hela kroppen så att hon dunsar ner på rumpan. Det är hur gulligt som helst. Undrar om hon kommer att gå innan sin 1 års dag.

Hon har börjat smaka mer och mer av vår mat nu med. bitar med pasta och en stor bananbit att gnaga på är det bästa. Konstigt att hon fixar stora bitar då men inte i barnmaten. vi harvar fortfarande på 6 månadersburkarna. Men jag antar att det kommer ge med sig sen det med, kanske inte, och då kommer hon ju ändå snart äta samma som oss! stora tösen..

Nu har pappan o barnet badat klart, dags för smörj ;)


'

8 augusti

Tidsinställt inlägg

Vi avslutade sista lediga veckan med en tripp till Gräsö tillsammans med My, Magnus och Jacob. Vi badade, åt mjukglass och avslutade dagen på en resturang i hamnen. Perfekt dag ♥


Maja var inte impad av vattnet, till skillnad från det andra lilla blötdjuret. Usch vad det är tråkigt att våra gemensamma mamma-dagar är slut (för denna gång? ;))
Bästa sommaren!

Bussen idag

Idag blir det faktiskt buss. Efter den blöta cykelturen igår så känner jag mig lite slemmig i halsen! Hoppas att det bara är övergående morgonslem men bättre att inte chansa. sjuka vill vi INTE bli.

Maja har haft en dödsjobbig natt då hon också är förkyld :(

11,4 grader ute bara. Det börjar minsann bli höst!

Idag på jobbet kommer det en hel drös med nya barn så det ska bli spännande värre!

Nej, måste kila

1-5 Augusti

Sista veckan på semestern/mammaledigheten hade vi besök av Pappa, Åsa, Samantha och Maj-lis! Vi grillade, myste järnet och turistade i domkyrkan, och så åt vi glass såklart ;)
Underbara dagar ♥

Låter bilderna tala för sig själva!





Som ni ser! Underbara dagar! :) och så en klockren bild på Samibajs och Jimmybajs på bussen till stan :)


Blött

slutade tre idag. Kändes som lyx efter två låånga dagar. Hann precis med tåget fem över och medan jag satt på det så kom regnet. ORDENTLIGT. Innan jag hoppa på hojjen var jag blöt in på skinnet på magen. Väl hemma 40 minuter senare i hällande regn var tom min BH genomblöt. Brrr...

Nu sitter jag nyduschad i soffan, och hoppas att min lilla älskling ska vakna snart. Hon sussar sött i vagnen, hon och pappa har varit ute på lååång promenad idag. ♥

Tosdag imorron sen har jag en tidig fredag att se fram emot.

 

Kaffe ger magont

sitter i soffan med världens magknip som ENDAST kan härledas till dagens konsumtion av KAFFE.
Dåligt.


Planerat

Idag har vi haft planeringsdag på jobbet. struktur och ännu mer struktur har vi försökt få till. Imorgon kommer barn. Det ska bli spännande att se hur hösten ter sig nu :)

Eftersom jag håller jobbdetaljer utanför bloggen och eftersom jag har varit där hela dagen idag så har jag inte mer att komma med just nu.

jag har tvätt i torktummlaren, det kom visst en skur under dagen och min man hade varit duktig och tvättat och hängt ut tvätten, den var mer än blöt nu men ren :) så imorgon kan jag ha mina svarta legging, note to self: KÖP ETT PAR TILL!


Första Dagen avklarad!

Nu hänger vi i soffan!

Det gick fantastiskt bra att jobba idag faktiskt. Visst är man ringrostig men ja menar främst att vara ifrån Maja. emellanåt saknade jag henne som en TOK sådär så det nästan värker till i kroppen, saknad i fysisk form liksom. Men dagen har bjudit på fullt ös.
Många nya barn att lära sig namn på och sätt att tolka! skojjsigt!

Imorgon har vi planeringsdag. och jag skulle ha hunnit inhandla en kalender, men icke. Det får vi ta en annan dag.

Cyklade till stationen idag o känner att träningsvärken kommer smygandes. (pinsamt nog) fast det är trots allt en sväng på närmare 7 km enkel tripp! :) känns bra iallafall.
Nu avnjuter jag fotmassage samtidigt som jag slösurfar. Livet på en pinne! ♥

Off to work!

Natten har bjudit på ingen sömn alls. har vridit och vänt mig. funderat och kroppen barja vägrade somna. klockan 03 tittade ja på klockan sista gången.

Nu tar jag hojjen till stationen och snart befinner jag mig på jobbet!

spännande!


Sista kvällen på Min Mammaledighet.

en tid tar slut och en ny börjar. Inte kunde jag någonsin tro att denna dagen skulle komma. Imorgon börjar jag jobba igen. heltid. jag har inte jobbat full tid sedan slutet på Maj 2010. det är ett år och 4 månader sedan.
Maja har förvandlats från det lilla lilla knytte som bara ville bli buren på till den livliga bebis med fullt av myror i kroppen som hon är idag. 10 månader har gått. Man kan lätt undra vad som hände med tiden, jag skulle ju vara hemma en EVIGHET.

men nu är den alltså slut och den EVIGHETEN har passerat.

Jag trodde nog att jag skulle ha mer ångest, faktum är att istället för att ojja mig över allt jag missar så tänker jag på allt jag har. vilken otrolig lyx att Maja har en pappa som vill och kan vara hemma med henne. Att jag får lämna över och vara sara ett tag nu efter så lång tid som "bara" mamma.
Det är en ny tid som börjar och faktiskt, är den lika spännande som den tiden som gått.

Det händer mycket i höst. Många saker att fira. Jimmy och jag har varit tillsammans i tre år i Augusti. Vi flyttar in i VÅRT hus, ungefär samtidigt som Maja fyller ett. Vi påbörjar renovering och ser fram emot julen.

Någonstans känns det som att sommaren är slut nu. Hösten gör sitt intåg och jag längtar och känner ett lugn och stor förväntan inför allt som komma skall!

En härlig känsla. En enorm kärlek till min man som nu skall axla ansvaret hemma i sex månader. Jag är så lycklig att jag har just dig. Jag älskar dig.


Lek lek lek

När Maja var en liten plutt fick hon en hel kasse med leksaker av lillamoster, Nu har hon vuxit på sig och nu har vi plockat fram några av de grejjerna. Super roligt tycker maja, och kalas tycker hennes mamma o pappa ;)
Clownen med olika spännen, knappar och dragkedja är bäst i dagsläget.



Inatt har lillamoster sovit över hos oss och vi ska snart ner på stan och möta upp de andra. solen skiner och ikväll grillar vi här hemma!
Igår var vi och åt på Tzatsiki. Gott som alltid!
Foton kommer senare!


Skutt skrutt!



Som tack för barnpassningen i lördags fick Maja denna fina! ♥

Idag är Jacobs andra dag på dagis, stora killen, kan inte fatta att det relativt snart är Majas tur! galet!

Pappa-familjen är här och vi ska snart ner på stan. Idag väntar lite sightseeing i domkyrkan o MÖJLIGEN nåt shopping på sista rean? ;)

Men först ska lillfia äta lunch.
Tjing!


Renoveringsplanering :)

Idag har vi varit på fler ärenden. Bauhaus, Citygross, Willys, Ikea. i lite fel ordning då vi startade dagen med frukost på ikea. Japp, endast frukost. kaffe, macka, yoggi, pålägg för 15 kr var. lagom slappt och latheten osar lite ;)

Sen hittade vi nog vårt golv på Bauhaus. En ljusare variant av ek, 2-stav. VÄLDIGT snyggt. Till en billig peng dessutom. Ek känns väldigt gångbart (!) länge. Man tröttnar inte på det och det kommer bli skitfint. Vita socklar till det och vi är nästan hemma på nedervåningen.

Uppe.
Där hittade vi ett snyggt golv som det också var rea på. ett ljust. kommer inte ihåg vad det var för trä dock!

Kikade lite på innerdörrar också och även där har vi nu rätt bra koll på vad vi vill ha för variant, jaja, det är inte så att vi MÅSTE köpa nya dörrar men ska man ändå renovera det mesta annat så kommer vi med all säkerhet att vilja byta ut de tråkiga som finns i dagsläget mot nya snyggare.

Håller på att fila på en prio-lista vad gäller renoveringen. i vilken ände man ska börja och vill vad man behöver vilken hjälp. vi behöver en plan helt enkelt ;)


RSS 2.0