I arkivet..

Satt o kollade på lite gamla bilder. Och jisses det är ju nästan som man får ångest, samtidigt som man är lycklig att Maja vuxit till en stor och ordentlig liten tös med mycket egen vilja och mindre magont ;)



tänk, lite drygt 2 månader! Nu är hon 6!


Fredagsmys ♥

NU är hela familjen Jörgensen hemma och vi ska snart till att ta helg. Köttet ligger i marinad och Tsatzikin är klar.
Grillen ska tändas och ett glas rött ska hällas upp :)
Jimmy kom hem med dessa godingar även om det verkligen bär emot att inhandla den sistnämnda flaskan på systemet när man alltid haft så nära till Tyskland och Bordershopen. Men vad göra. Attans vad gott det är.

Nu blir det nog en liten kvällsprommis för Maja har knasat till sin sömn idag är vill gärna sova NU. lite sent men vi tänkte att hon kan sova en liten sväng i vagnen. Får se var vi hamnar.



Fredag!

Fredag, denna veckan sprang verkligen iväg! Det är nog för att vi hittat på så mycket. Igår var vi och fiskade när Jimmy kom hem från jobbet. Skulle så gärna vilja åka ut med båten i Hammarskog nån dag, då behöver vi barnvakt! Några Frivilliga??
Det är fint väder ute och jag väntar på att My och Tina ska bli klara med sina göromål så vi kan ta en promenad eller dylikt tillsammans.
I övrigt borde jag verkligen passa på att duscha nu när snorp sover. Så här ser hon ut idag i fina påskpresenten som hon fick av Majlis, det är spets längst ner på legginsen men strumporna kom visst över. Allt i storlek 80, galet att hon skippade 74 på bara ett par ynka veckor!



Alla utom en.. ♥

Vi hade en underbar helg i Skåne men vi saknade självklart en Stora-Moster.
När hon kommer hem från USA ska vi ta igen ALLT vi missat ♥
Hennes blogg har ni HÄR om ni är nyfikna ;)

Påsk i skåne del 2

På fredagseftermiddagen styrde vi kosan hem till Morfar, moster och Åsa. Vi åt gott, mös i solen med sillmackor och öl. Spelade Krocket. Shoppade loss på Maxi på söndan då allt var stängt överallt annars ;) På lördagen åkte vi och hälsade på hemma hos Cissi med familj, (hennes blogg har ni HÄR fylld med pyssel och annat bus.) Åt lunch och drack kaffe och förundrades över hur fort tiden faktiskt går. Sen åkte vi till Helsingborg till släkten och åt Kinamat och stannade längre än planerat, VÄLDIGT trevligt :D

Notering: Sara vann INTE i krocket. jag kom ju knappt förbi ena kyrkan :(

Maja fick fina påskägg och jag ska visa allt fint i eget inlägg sen! Här kommer ett gäng bilder från andra delen av helgen i Skåne!

 


Världens bästa!

Min älskade man har lagat min systemkamera. Gissa om jag blev glad. Han vred å rattade lite och tydligen hade objektivet hängt sig på nån vänster. nu funkar allt prima igen! hurra!

Vår söta lilla dotter har kanske äntligen bestämt sig för att det är skönt att sova! inatt vaknade hon 02 och 05.30 sen sov vi vidare till klockan halv nio! inte ett endaste bök mellan målen inatt heller så jag känner mig ruskigt utvilad. Det är varmt ute och solen skiner, karin och Thyra kommer hit för långpromenad och lunch. Mysigt!

Ikväll ska jag slänga upp Skåne del 2 också med mer bilder.




Påsk i skåne del 1

Vi kom ner sent på onsdagskvällen och började då hos Mormor och Lasse. Myste lite med Maja och sen somnade hon som en klubbad. Åt en macka och hoppade i säng direkt efter husesynen, vilken fin lägenhet! :D

Vaknade tidigt på torsdagen och åt god frukost och sen begav vi oss ner på stan. Det blev shopping till hela familjen och vi blev ordentligt bortskämda! ♥ Ska visa allt fint sen.
Vi åt god middag och avslutade dagen med filmen Himlen är oskyldigt blå. Riktigt bra faktiskt. och godis till det såklart ;) Massa Massa mys. På fredagsmorron träffade jag o Maja emy, Filippa, Malin och Marre för frukost på Fantasi. God mat och mer än trevligt sällskap! Maja fick fina presenter och undertecknad sov sig igenom nästan hela frukosten. Emy o Malin hängnde med på en liten promenad och vi gick förbi tivoliparken.

Jag o Maja begav oss hemmåt och mormor och lasse följde med oss på promenad igen. Vi gick ut till Natrum och myste i solen. Åt glass och sillmacka i solen. En underbart mysig dag och Maja har busat järnet med båda två och myst i massor! ♥

Sen blev det dags att säga hejdå och bege sig hem till morfar, Åsa och Samantha!






Soligt

idag är det soligt ute trots att molnen hopar sig.
Maja sover sitt andrasov, vi fick sovmorgon till halv NIO. Underbart skönt. Efter en bra natt också. Snart kommer Tina och My och Jacob hit och leker med oss. :) antar att jag kommer få känna på hur mycket vi faktiskt kommer behöva barnsäkre här hemma inom en snar framtid ;) bra med träning.

Jag och Maja har infört en ny frukost rutin, att äta samtidigt, förut fick hon ju sin gröt efter andra sovet men nu har jag flyttat den till innan. Eftersom hon nu ibland vaknar sent så krockar ju gröten med lunchen annars. Så nu käkar vi tillsammans i köket, Mycket mysigt.

Bilder kommer, tiden räcker bara inte riktigt till just nu. Det är ju sommarvärme ute så vem vill sitta här!? :D

& jävla skit att min systemkamera pajjat!
MÅSTE lämna in den OMGÅENDE!


Vardag

jaha, tillbaka till vardagen då.

Natten hemma gick lika bra som de i skåne. dock bar jag över henne i min säng vid två tiden, tror det var mest för att JAG saknade att ha henne nära nära om jag ska vara ärlig ♥

Himlen är SVART ute nu och jag misstänker att oväder är på gång. 13.8 står tempen på. tror vi håller oss inne ett tag å ser vad som händer. har vikt lite tvätt och kollat OTH. Jag hör hur liten ligger och mojslar i sovrummet. Och så måste jag nog ta på mig strumpot för attans vad kallt vi fick det här hemma plötsligt.

Så att... lite tvätt till...

Hemma igen!

jodå, vi kom minsann iväg till Skåne som planerat (om än närmare 2 timmar senare än tänkt)  Nu är vi hemma igen och vi har haft det HEEELT fantastiskt. Jag har tusen bilder (och en trasig systemkamera) med mig hem. Så det kommer lite pö om pö. :)
Maja har blivit så bortskämd med både kärlek och nya kläder och leksaker så det är inte klokt, det förstmämnda självkart mest underbart! ♥
Vi har hunnit med Cissi med familj i Höganäs, hela min släkt i Helsingborg, Mormor-familjen och Morfar-familjen, shopping, Crocket, Sol, vin och god mat.


Klockan är halv tio och vi tvättar, i både stora tvättstugan och här hemma, vi grillar korv och nattar barn. Jag struttar rundor barbent och altandörren står öppet, Det luktar sommarkväll och grillning. Jimmy står ute i shorts o T-shirt och man är inte ens kall.

Vågar knappt skriva. Men nätterna i skåne har maja vaknat EN ENDA gång klockan 05 för att sedan sova vidare till nånting mellan 7 och 9. Hon har även somnat på två röda utan gråt och utan att mamma eller pappa behöver ligga där inne i mer än tio minuter. Så även ikväll. En hel vällingflaska i ett svep sedan snark med nappen.
Förkylningen är snart borta och näsan återställd.

tillvaron känns med andra ord heeelt ok ;)

Uppdaterar mer imorgon!
Natti Natt! 

Nu så..

Väskorna är packade. Pappan är påväg hem. och barnet somnade (tyvärr) i vagnen nyss, hade ju hoppats att hon skulle klara en timme till så hon sov gott första biten i bilen, men men så kan det gå.
Hennes näsa rinner som attans men hon är fortfarande feberfri och hennes allmäntillstånd är det inget fel på.
Ska bli spännande att åka så länge i bilen och vi har installerat nya bilstolen också! :D

Lääängtar nu!

Blir kanske inte mycket till uppdatering här i helgen så jag önskar er alla en glad påsk nu! ♥


GOOD TO GO!

Hurraaaaaaaaaaaaa!

Inatt fick vi SOVA!

Maja vaknade 00 och sen FEM!
Det i kombination med att jag gick o la mig innan klockan tio gör att jag satt rekord i sömn! :D
Jimmy också. han sov dessutom på soffan och han har sovit närmare hela natten! underbart!

Och allra mest underbart är det nog för den lilla solstrålen som sitter här brevid mig nu. Helt feberfri med bara lite lite snor kvar i näsan, tänk vad snabbt det kan svänga!

att jag nu fått lite ont i halsen tänker jag INTE tänka på alls.

Nu åker vi till Skåne!

först måste jag packa! :D


Ledset

Det är massa gråt från sovrummet i detta nu. Pappan kämpar ett tag där inne och mamman hänger här och försöker febrilt tänka bort skriket. Det går sådär.
Vi håller tummar och tår för att hon ska vakna utan feber imorgon så vi kan åka ner till Skåne som planerat. Annars blir vi ledsna i ögat allihop. SOM jag har längtat.

Hon fick en ipren att sova på nu. och den gjorde nog att hon kände sig välldans frisk för hon har mojslat där inne i närmare timmen. Så nu är väl övertröttheten ett faktum är jag rädd.
Det börjar dock bli längre o längre mellan skriken där inne det brukar vara ett gott tecken.

Man kanske borde packa? Iallafall börja? jag har skrivit lista, gills det?

Det är lite svårt att finna ork efter två nätter med nämrare obefintlig sömn. Sen blir jag så nervös när hon är sjuk och man funderar och oroar sig och det tar massa massa kraft det med... ögonen går i kors så fort den där lilla fisen slocknat... oj... nu har det varit tyst lääänge... *hoppas*

*håller andan*

*fortfarande tyst*
(Pappa är uppenbarligen bättre än mamman i detta nu)

*Fortfarande tyst... 2 minuter *

Jag hör lite flasksutt o det där tydliga "jag är såååå trött nu"-snacket från Maja. Och pappas buffar i rumpan. Jag andas fortfarande knappt. Mer flasksutt. somna nu då!






Torsk med Rotsaker

Skulle ju gör en fiskrätt till Maja också innan påsk tänkte jag. Fylla upp frysen :)
Det blev följande:




1 morot
1 Palsternacka
1 stor potatis
125g torskfilé
2 tsk Olivolja
Dill, Vitpeppar

Koka rotsakerna nästan helt mjuka.
Lägg i fisken tillsammans med dem och koka i 10 minuter ungefär.
Spara kokvattnet och krydda detta med Dill och lite vitpeppar.
Mixa ihop och häll i "såsen" tills du fått rätt konsistens.

I efterhand kom jag på att man ju klart kunde kryddat med citronpeppar istället för vitpeppar, det hade kanske varit ännu godare.

Maja åt men har inte fått smaka så många gånger ännu så hon är fortfarande lite skeptisk.


Fiskepremiär i Söndags!

Har ju som bekant haft lite att stå i här hemma med sjukt barn och så. MEN i söndags iallafall så var vi ute på premiär fisketur!
Och tro fasen att Jimmy skulle få känna på årets första hugg :) han såg tom magen på gäddan. Så nu kan man väl våga påstå att våren är här för att stanna eller hur! Nu längtar jag efter grille och varma sommarkvällar! och mer fisketurer såklart ♥


Uppdatering

Maja är sjukling här hemma :(

Den lilla förkylning hon hade med rinnande näsa övergick till tvärstopp och vaccinationen igår gjorde att den lilla kroppen tvingades tampas med en hög feber som nu tack och lov verkar ha släppt.

Efter att hon igår vrålat mellan 13-19 så fort man placerade henne i liggläge och det faktum att handen gned på örat hela tiden gjorde att vi började misstänka öronont. Vi åkte därmed in till barnakuten för att få det bekräftat om det nu INTE var så. Så att vi iallafall skulle veta vad febern berodde på och så att vi inte missar nåt. (möjligen lite hönsigt men det skiter vi i). Hon var lite röd i det örat där vi trodde hon hade ont men det var inte tal om någon inflammation, hon kunde blivit lite röd av förkylningen i sig.
Ifall febern inte skulle ge med sig under dagen idag så skulle vi kontakta vårdcentralen.

Maja vankade vid 7 och hade då 38.7 hon var kokhet och ledsen. En alvedon senare så var hon på bra humör igen, tills dess att hon skulle sova och jag till min fasa upptäckte att närdropparna var slut. koksaltlösningen är ju bara piss i siljan i sammanhanget.
Pappa kom till undsättning. på 20 minuter hade han tagit sig från jobbet till Ackis-apoteket (som öppnar nio) och hem med både näsdroppar och mer alvdedon.
Han fick en liten stund och lite Maja-gos av en dotter som var mer än nöjd med att pappa kom hem :) innan han stack till jobbet igen. Han kommer hem 19 för dem har städkväll.

I och med allt detta så är givetvis vår skånetripp hotad. Rinnande näsa kan vi leva med så så länge hon inte har feber eller hennes allämntillstånd blir värre så är vi nog good to go.
med reservation att hon nog kommer vara lite extra mammig och pappig.

Nu sover hon för andra gången idag i vagnen, den med halvt liggläge verkar vara det enda som funkar. Hon står på altanen nu. inpackad med filtar men utan overall och mössa.
jag sitter innanför dörren och nojjar på om hon har för lite på sig.... Men hon är inte kall nånstanns så jag antar att hon sover bra där. Lättar ju i näsan med friskluft också.

HOPPAS HOPPAS febern håller sig borta nu och att näsan iallafall blir liiite bättre tills imorron!

VANSINNIG

Hemkommen från BVC och allt såg bra ut. Maja väger nu 9380g och är 72 lång.


Och så var det dags för vaccinering idag ju.

vi kommer in en kvart för sent för att vår BVCsköterska står och pratar med ett annat par ute i vänthallen. Jag uppfattar att de inte har någon bokad tid men behöver hjälp med nåt.
Vi kommer iallafall in på rummet och jag ombeds att klä av Maja. under tiden när jag står och pysslar med det och försöker hålla henne nöjd eftersom hon redan var brutalt övertrött så försvinner sköterskan. maja är naken och där står vi. ensamma.
efter tio minuter kommer han tillbaka och då har ju klart Maja ledsnat och kissat överallt och dessutom hunnit bli kall. jätteroligt.
Strax där efter kommer barnläkaren in hon klämmer lite på maja medan hon prompt skulle ligga i mitt knä istället för på skötbordet (!?) ännu mer arg Maja såklart och opedagogisk läkare som fan.
Allt ser iallafall bra ut och BVCsköterskan har varit och hämtat vaccinet under tiden.
Dem sticker maja i båda benen på en gång igen, det är bra förvisso. snabbare över då.
Maja gallskriker såklart. och jag ger henne flaskan. hon hulkar och hulkar och är verkligen sååå ledsen när min sköterska ber oss att GÅ!? maja sitter i blöja fortfarande och är helt förstörd.
han packar ihop min väska och sen får jag alltså gå ut med maja i blöja genom väntrummet och in på toaletten och trösta henne och försöka klä på henne där inne.

Direkt när vi gått ut ur rummet hör jag hur sköterskan kallar in det där paret som han pratade med i väntrummet innan... dem som inte hade någon bokad tid.

Jag är så jävla förbannad! inte hade dem tvingat ut en vuxen människa i väntrummet naken för att nästa patient väntar på att få komma in!?

FÖR I HELVETE vad jag är arg.

Nu sover maja i vagnen
och jag ska byta BVC

Atjoo

Maja nyser och näsan rinner. Jäkla skit. Hoppas det blir bättre innan det blir sämre.

Men hon är på bra humör nu iallafall, hon däckade på alvedonen och sov iallafall 1,5 timme nu på morgonen utan avbrott. Jag fick också sova och det räddade nog denna dagen. Nu är jag helt ok pigg igen.
Maja sitter i gåstolen och tuggar på allt hon kommer åt. Jag hänger här.

Jag vill att klockan ska rulla på nu så vi får gå ut i fina vädret. Vi ska ju till BVC klockan 13 för vaccinationer och väga o mäta. Ska ta en sväng förbi affären då också och köpa lite smått till middan.



russin

Mitt finger ser ut som ett russin efter att ha befunnit sig i munnen på Maja hela natten. Enda stunderna hon kunnat sova har varit när jag gnuggat henne i nederkäken med fingrarna. Idag har näsan börjat rinna på den lilla också. Hon fick en alvedon imorse och den har väl kickat in nu för nu är hon på bra humör igen. Eller hyfsat.

Helt röd och svullen på högra kinden är hon också. det har hon varit från o till ett par dagar, jag har trott att hon varit torr från allt dreggel men tydligen kan det bli sådär när tänderna kommer upp.

Idag har vi tid hos BVC för vaccination klockan 13. Men ärligt talat vet jag inte om det är så himla bra just idag. Ja ska ringa senare och fråga hur man gör. kanske är lika bra att bara köra på iallafall.

Jag HOPPAS INNERLIGT att förkylning och feber håller sig borta nu så vi kan åka till Skåne som planerat. för jag sätter mig INTE i en bil i åtta timmar med sjuk Maja.
vi håller tummarna för bättring nu!

Just nu biter hon på stålbenet till sin babysitter....


Jobbigt för vårt lilla ♥

Idag har vi egentligen haft en helt underbar dag i solen med premiär FISKE och en tur in tills tan för att hejja på de "nyblivna" sm-mästarna tillsammans med Matte o Mickis. har fotat o ska visa er imorron!

Men... Majas humör har verkligen varit instabilt. Hon har varit ledsen och kinkig och sur mest heela dagen kulmen kom nu ikväll med hysteriskt skrikmaraton i över en timme innan hon somnade.

Hon uppvisar ALLA tecken på tandsprickning nu.

* Rodnad/svullnad utanpå kinderna. (mest höger)
* ORDENTLIGT knöligt tandkött. (Höger sida och nederkäke fram)
* EXTREM salivutsöndring
* Frenetiskt tuggande på ALLT
* Vill hellre äta kall mat än varm. Gäller även ersättningen.
* Ratar ibland maten helt.


Hon fick ligga och mojsla en stund när hon lugnat ner sig och när jag sen kom in hade hon fått tag i en av kaninerna och tuggat den helt blöt tills hon nästan somnat. Lilla Lilla hjärtat. det måste vara jätte jobbigt för henne! Imorgon ska vi dessutom vaccineras. som att detta inte var nog.
Alvedonen är förberedd.


BarnSKRIK

är vad jag har vaknat till nu. varje timme sen klockan 23 igårkväll.
värsta natten nånsin känns det som.
Vi är så trötta här hemma.


Done.



Nu väntar vi på att Majafisen ska vakna.
Hon har för övrigt världen äckligaste andedräkt märkte jag när jag nattade henne.
Undrar om det är tänder som spökar. Skulle ju förklara det mesta nu faktiskt.
Solen strålar fortfarande. Vi ska ner till affären en runda till. Lördagsmyset. Viktigt.
Men först ska Storvreta Kicka rumpan av Varberg tack!


Daim Päron

Har varit ute med Maja i finaste vårvädret, som jag misstänkte så kom solen och nu är det ordentligt varmt ute. Gick ner till Willys och köpte blöjor till Maja. Köpte byxblöjor denna gång av Willys egna märke. Fick hem prov från Libero och tyckte dem var mycket bättre på henne än den vanliga varianten. Men Libero är betydligt dyrare än Willys (108 mot 79) så vi hoppas att dessa ska passa lika bra. skönt för henne att ha när vi åker till Skåne med när det blir många timmar i bilstolen.

Två strutar Daim-päron fick följa med hem också till mamman o pappan. spännande kombo, hoppas dem är goda :)

Två päron till Maja.

rättivst ska det vara :D




Jobb-lördag

Idag är det lördag och den ska dedikeras till hemmet har jag bestämt i detta nu.

* Torkvindan på baksidan ska upp
* Bädda rent i våra sängar
* Tvätta sängkläder och torka UTE ♥
* Laga fiskgryta till Maja
* Packa upp å ner resesängen (öva öva)
* Flytta vardagsrumsmattan längre in under soffan så Maja har nån plats att röra sig med gåstolen.
* Planera årets trädgård. vad ska handlas och vad vi ska ha var.
* KAFFE uta i solen
* Tvätta bilen (Jimmy)
* Fila på packlista till Skåne

Just nu är det mulet men vi är vid gott mod att solen kikar fram. Jag ska nog ta Med Maja ner till affären och köpa hem varsen glass till mig och älsk som vi kan mumsa på när han kommer hem från jobbet. Men först ska hon få sova sitt andrasov och jag måste ta en dusch :D

Det goda humöret från gårdagens mysiga dag hänger kvar och hela kroppen mår bra av att det är vår!

NU: Lite gröt till fisen och sen sängen! :D

En UNDERBAR dag

Som startade med en mysmorgon här hemma. Jimmy jobbar sent och började därmed nio så vi han med en kopp kaffe och lite majamys imorse. Klockan 11 kom faster Tina ner och vi klädde oss för promenad. Vi blev lite uppehållna av Uppsalahem som kom hit och fixade både fläkrvred och tvättställs hållaren på toa. kalas!
Blev påminnd att det är tajm att sätta ut tvättvindan på baksidan också. Hänga tvätt ute i solen. VÅR!

Tina och vi började med rundan nerom Gipen. Jag hittade fullt liggläge i vagnen (!) och maja somnade efter liten fåfyllning av mat. När hon somnat begav vi oss hem mot My. Solen värmde skönt och vi satte oss på deras uteplats. Myste med barn och fika och väldigt trevligt sällskap ett tag innan maja vaknae och vi flyttade in. J & Majs "slogs" om leksaker och var högst intresserade av varandras sällskap :)
Jag fick min rumpa kickad i Super Mario på Wii av Mys andra son. han är 3. Känns bra ;)

Sen avslutade vi dagen med att följa storasyster till bussen och en vända i affären för att inhandla fredagsmyset.
GUD så mysigt det är med barn och vad roligt det är att se Maja tillsammans med andra barn både äldre och i nästan samma ålder.

Maja stupade i sömn i vagnen hem sen helt utan protest. och hon sov i 1.10 på altanen. Nu hänger hon i gåstolen och snart ska ja sätta degen till pizzan. det är ju fredag!



Dessutom kom jag hem och möttes här av en söt kommentar som ja måste ge lite uppmärksamhet också :)


SOLIG FREDAG!

Idag har vi vaknat till blå himmel, sol och lovord om 15+
Planen är att faster Tina ska komma ner hit till tolv och sen ska vi ta med oss kaffe och bege oss bort till My och leka med hennes kottar. och hänga ute i solen.
Jag ska ta med mig kameran!

Maja ska snart sova sitt andrasov och jag ska baka lite havreflarn tänkte jag. Gott till kaffet sen.

Tjing!

Spännande!

Fick ett spännande samtal från min chef i förmiddags. Nu har jag läst igenom det mail hon skickat och klurat en del och kommit fram till att detta faktiskt är VÄLDIGT spännande! och jag är hoppfull! :D
NÄSTAN så att jag längtade tillbaka till jobbet där ett tag MEN ENDAST för att sekunden senare få råångest över allt jag kommer missa med Maja. som förvisso hennes pappa kommer få uppleva istället och jag inser hur glad jag ändå är att han vill och kan vara hemma medans Maja är såhär liten. Jag tror verkligen det är jätte bra för deras relation i både nutid och framitd! ♥


Nej men faktiskt ska det bli riktigt roligt att komma tillbaka till jobbet i Augusti. Och innan dess ska vi ha en underbar sommar med semester och grejjer hela familjen :D


Risotto

Spenderade förmiddagen med lite mer matlagning till Maja.
En fiskrätt också sen är vi all set för ett tag.



1-2dl Majs (frysta för det var salt i alla konserverade)
1 tomat
1 dl gröna ärtor
3 dl kokt ris (osaltat)
paprikapulver, oregano & basilika
2 tsk olivolja

Mixade ärtor o majs för sig för att få det så slätt som möjligt men struntade i att "sila" för hon fixar lite grövre pureér nu iallafall. Sen kokte jag tomaten för att lätt kunna pilla av skalet. Olivoljan hällde ja bara till på slutet eftersom det är en bra fettkälla och mer omega i än i smör.
Sen är det bara att mixa och ännu en gång blev det bra portioner i muffinsformarna.
Jag frös in lite ärtor separat också i iskuber för att vänja hennes mage lite med det innan hon får en stor portion.


Vårsol

Idag har vi nog haft värmerekord här hemma och vi har varit ute nästan hela dagen. vid 11 kom faster Tina ner hit och vi begav oss ut på en promenix vid elljusspåren. efter halva vägen kom vi fram till att vi borde börja med affären för att sedan möta upp Micke vid Gipen och dricka kaffe, han jobbade där med att hugga ner träd (?)...

Och så lite sömnprat igen dådå..
Maja sov 20 minuter på sitt andra sov och var trött vid 11 som somnade efter närmare en timme i vagnen och sov tio min (10!?) sen ville hon inte mer. vi gick en runda till och sen träffade vi My och hennes lilla Jacob som är tre månader äldre än Maja, blev att vi stod utanför oss och snackade skit i närmare en timme. Högst trevligt och nu hoppas vi på fint väder imorron för då ska vi hänga på lekplatsen o dricka kaffe :)

Maja sov därmed inte. klockan 15 slocknade hon i sin säng och sov i 25 min (!) det är vad hon sovit idag. och konstigt nog är hon inte på kasst humör...
Nu har hon hängt med pappa hem till farmor och farfar för att låna lite mjöl och säga hej :)

det vankas tacopaj ikväll. gott.


Pappabus
110410


Dag 11: "Mina syskon"




Vi börjar i storleksordning.
Elin SOFIE Född 1991.
SAMANTHA Linnéa Född 2001.

Den större av dem är för tillfället i USA för att avverka ett år som au Pair. Innan hon flyttade dit så hann hon med en termin vid universitetet här i Uppsala. det var härligt att ha henne så nära.
Den yngre av dem går på samma grundskola som jag gjorde och har även samma fröken. Bor hos Pappa och Åsa 60 mil bort och det är FÖR långt.
Men om bara en vecka åker vi ner och hälsar på.
Vi längtar massa!

Mina älskade systrar


Mangopuré!




2 Mango
1 mixer
Kör!

Dem hade 2 för 15:- på Ica så lika bra att passa på.
Att frysa in i mina silicon-muffins formar var en hit.
Blev perfekta portioner!


Torsdag.

En bättre natt inatt också. bara en flaska uppäten och det har iallafall varit tre timmar mellan varje vakenpass. det är två bättre nätter i rad det. Bara så ni vet.

Dagen bjuder på promenad med Faster Tina, en sväng till affären och köpa tacokrydda. Blir tacopaj till middag ikväll.

Laga risotto till Maja ska jag göra nu när hon sover sitt andra sov. Med Majs, Ärtor, ris och en tomat, får se om det kan vara nåt. Hon kan ju inte bara äta köttfärssås ju.

Nej nu ska jag ta tag i dagen!
Tjopp!

Ursäkta?

Vår lilla dam talar bestämt om ifall det är något hon är missnöjd med. Såhär kan det se ut. jag ska bespara era trummhinnor hur det låter men jag kan ju säga som så: HÖGA toner ;)




Dag 10: "Det här hade jag på mig idag"


Okey. fick ett önskemål om att fortsätta skriva på min lista. jag gör ett försök :)
Detta hade jag på mig idag.

Joggingpjux
Svarta strumpbyxor
Kjol från Esprit (inhandlat för X antal år sedan. Kan ej knäppa helt.)
Vårjacka Ellos
Skarf som jag fått av Andy när han var på Leave från Afghanistan (när han gjorde militärtjänst där)

Sen kom vi hem och då åkte mjukisdressen på igen. Skööönt.


Lunch

Sitter och smaskar på gårdagens middag. Älskling gjorde en variant på en tortellinigratäng som min mamma brukade göra förut och resultatet böev över förväntan!
Maja sover på uteplatsen, UNDERBARA VÅR, och jag får vädrat till på köpet. dock kan ja inte riiiktigt koppla av utan springer fram å tillbaka fäör att se att inga katter är där dem inte ska. VÅRA är jag inte nervös ett dugg för Spike sitter tom o "vaktar" vagnen där ute. Men man har ju hört skräckhistorier.
Har hängt en filt över vagnen iallafall som är rätt tung så det borde vara lugnt ;)

Jag köpte ekologiska majskorn till Maja i affären. svårt att hitta utan salt. burkarna går bort. tänkte att jag skulle göra risotto. Hon kan ju inte äta köttfärssås varje dag ju. Trots att den verkar ha gjort under för hennes hårda mage, kryddorna kanske? ska dra i rätt mycket i risotton också. måste vara fila på hur ja ska få den lagom krämig så den inte blir för "hård"... det är kul när man väl kommit igång.

Nu är min älskade mamma och Lasse hemma från Mexico också och jag har redan pratat en sväng med henne! ja brukar ju ringa henne titt som tätt om dagarna så det är kul att dem är hemma igen ♥

En vecka tills vi åker ner nu!
Längtar ihjäl mig!



Morgonstund

Idag började pappa sent och jobbar sent. tråk.
Han var en pärla och erbjöd sig att ta natten inatt och först sa jag nej men ändrade mig senare. Det var ett smart drag för jag behövde verkligen få sova några fler timmar i sträck än 2 som det varit de senaste veckorna.
Men det var en hyfsad natt. nu äter maja bara EN gång tydligen. så om hon bara ville sova däremellan också så skulle vi ha det RIKTIGT bra nattetid. Men det kommer.... kanske... sen...nån gång....

idag skulle Karin kommit hit och promenerat med oss och druckit kaffe, det blev inte så för Thyran fick feber och vart krasslig, stackarn. jag vaknade upp med huvudvärk och ont i en av tänderna fortfarande, eller tja det är ju inte tänderna som gör ont utan tandköttet som svullnat ordentligt efter tandläkarbesöket. isch.

en promenad ska vi avverka senare idag också. förhoppningsvis kommer mitt paket från Ellos idag! håller tummarna. Vi ska posta lite tradera grejjer och så ska vi inhandla lite mat till eftermiddagen.

Nu ligger snorp och ska sova sitt andrasov. mojslaren. ♥

Nu sover hon. och jag hänger här och drömmer mig bort...




Längtar hit.
Nästa vår planerar jag och ♥ en weekend.
Underbara stad!


gonatt


Vår i luften


Visst aningen lång i armarna men Dem kan man vika upp. Byxorna får vänta ett tag till dem var superlånga!
Maja är nog mer en 74:a på bredden än på längden ;)
Som sin mamma ungefär :P

Snart snart åker vi till Skåne. Har börjat pilla på en packlista och hjälp. vi kanske får hyra den där takboxen iallafall ;)


21.16

NU precis NU är det 6 månader sedan Maja för första gången fick se världen utanför magen. Första gången vi fick hålla i hennes små händer och ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN var all väntan över. Det var nu livet började. Underbar känsla. Samtidigt är jag tacksam för att det idag är kvinnorna på tv4s "En unge i minuten" som föder barn och inte vi. Även om jag någonstanns hoppas att få uppleva det en gång till.

Kvällen till ära firade Maja med att vägra att somna. 45 minuter har det tagit och NU sover hon. Efter att ha lagt en ordentlig kräk på hela sig och kudden. spännande nästan jämt ♥


Ny vecka.

Snart ska vi ut på promenad. det är 12 grader ute men det är grått. Maja ska bara äta lite köttfärssås först och jag ska försöka hinna klä mig. Just nu ligger damen nöjd på golvet och försöker frenetiskt att förflytta sig frammåt, utan resultat tyvärr... runt runt kommer hon dock. :)

Nej men mat till fisan var det ja.

Tjopp!

Maja 6 månader!


Det är ofattbart att vår lilla tös idag är ett halvt år gammal. det var ett halvår precis sen vi fick träffa dig för första gången efter fler timmars slit och kämpande. Vilken dag. Vilket underbart halvår detta har varit. Jag är lycklig varje dag som jag får vakna och vara din MAMMA. det är det mest fantastiska som finns!
Kör samma lista som 5 månader. Roligt att ha sen för shit vad man glömmer fort!


STORLEK:
* ??? tung (ska till BVC den 18)
* ??? cm lång (ska till BVC den 18)
* Har storlek 74 i kläder
* Storlek 68 i vissa byxor fungerar fortfarande
* Vi har bytt från liggdelen till sittdelen i vagnen nu.

MOTORIK:
* Vänder sig snabbt från rygg till mage och tillbaka. (Hellre rygg-mage än tvärtom)
* Lägger sig med huvudet i golvet och putar upp rumpan för att försöka komma frammåt. Blir supersur när hon inte lyckas.
* "Fiskar" upp leksakerna som ramlat ner på fötterna genom att lyfta på dem med benen och sedan fånga med handen
* Greppar sina fötter och smakar gärna på dem
* Sitter själv kortare stunder men faller lätt frammåt eller åt sidorna.
* Skakar sina leksaker. och bankar med dem. Med stor risk att slå sig själv i ansiktet. ♥
* Håller om flaskan när hon äter och kan hålla den själv kortare stunder.
* Har fått gåstol och kan flytta sig kortare sträckor, ofta omedvetet, men hon gillar den skarpt!
* Snurrar som en mask på skötbordet och gillar INTE när man ska mixtra med hennes kläder. att byta blöja är inte heller kul längre.

PRATA:
* Pratar på inandningen så det låter som att hon inte får luft.
* Har hittat HÖGA toner
Tar i ORDENTLIGT när hon vill ha uppmärksamhet.

MUMSA:
* Äter Morot, palsternacka, havregröt, katrinplommon, päron, aprikos/päron, mangopure, broccoli (isch)
* Vaknar fortfarande ett par gånger per natt och äter
* Pratar och blåser bubblor med munnen när hon inte vill ha mer mat.
* Tittar med STORA ögon om vi äter något och hon sitter alltid med vid bordet.
* Äter majskrokar när vi äter middag. dricker vatten.
* vi har bytt ut Dr.Brown flaskorna mot MAM och med nappar med större hål i. steg 2.
* Har smakat spagetti o köttfärssås. Mums!
* Äter numera Mild havrevälling på kvällen och natten.
* Tycker INTE om att bli avtorkad i ansiktet fryner på hela näsan så fort tvättlappen kommer inom synhåll ♥


FAVORITER:
* ÄLSKAR att leka med kisen. Sid är favoriten.
* Intresserar sig massor för andra barn och smakar gärna ;)
* Titt-ut lek är bäst!
* Tar ibland initiativ till titt-ut lek på skötbordet, lägger något över ansiktet och tar bort det när vi säger titt-ut.
* Sin rosa stora barbapappa hon fick av Lina är lätt bäst!
* Pappas snusdosa.
* Badar i badkaret nu, tillsammans med pappa är roligast!
* Bästa kläderna är fortfarande body med byxa.
* Det mesta som prasslar är spännande. gärna paketet med tvättlappar.

SÖMN:
* Somnar runt 20 varje kväll.
* Vaknar mellan 07-08.
* Sover väldigt oroligt nattetid. Kan vara vaken en halvtimme runt 03..
* vill gärna ligga på mage men kan inte snurra tillbaka sig själv utan vaknar o blir ledsen.
* Sover i sin egen säng
* Somnar fortfarande alltid insnurrad i både pingu, "ren"-filten och lilla muminfilten, Allt ska helst ligga över huvudet.
* Napp MAM 0-6 mån. den flata varianten i latex.
* Äter närmare 150 ml sempers havrevälling innan sovet.




Bilden på oss tog pappa igår när vi var på söndagsutflykt till Skarholmen.

 


Söndagsutflykt

Idag blev det en ordentlig utflykt/promenad till Skarholmen. Kaffet var med och denna gången hade vi också med Mat till Maja. Gick rundan längs vattnet i Vårdsätra och kändisspottade Thomas Fogdö utanför hans fantastiskt vackra hus! solen i ansiktet hade vi hela rundan och vi njöt för full hals. Maja sov bra i sittdelen även om det inte är fullt liggläge på den så nu har vi bytt permanent. Stora tjejen. Hon gillade att sitta upp och se lite mer än tidigare. Hon fick även inviga adidasdressen hon fick av mormor och Lasse när dem varit i Spanien. Hur söt som helst.




Underbar söndag helt enkelt. som sedan avslutades med soppa på en spik, lite webcam med Pappa-familjen och havreflarn i soffan. Jag har även städat ut mina garderober och kastat en hel drös med gamla tvättnoppåiga/urtvättade kläder. skönt.
Inga som helst planer för veckan som kommer nu förutom tandläkaren på tisdag.
Fyll gärna på min vecka vettja ;)


Godmorgon lördag

Igår flyttade lite påsk in här hemma. Man kan ju iallafall försöka liiite :)
tulpanerna köpte vi av I's dotter som samlar till Skolresa (?) jättefina och det kändes lite extra kul att kunna hjälpa till :)
jag plockade lite blåbärsris och pimpade till buketten med några ägg. riset plockade jag på promenaden igår.


Påskfint.
Nu vill jag ha påskägg med gooodis ;)



I övrigt har Maja numera fått för sig att hon ska vakna och vara vaken en halvtimme och mojsla rundor i sin säng runt 03 tiden. Ganska ospännande för hon ligger där och pratar HÖGT och tycker att man ska svara henne. vilket det är svååårt att låta bli för hon är ju så jäkla söt. hon lägger sig på mage och kikar över kanten på sin säng och verkligen vill prata med oss. söta unge!

Köttfärssås och spagetti - Maja style

Sådär ja. Igår tog jag tjuren vid hornen och grog ihop den första kötträtten till lillfia. Köttfärssås och spagetti. hon fick smaka en liten sked igår och det liksom allt annat när det är ny smak åkte ut igen under ordentliga grimaser.
Men då hade hon rdan käkat dessutom så hon var nog inte så hungrig.

Kryddade med vitlök och oregano. Lite smak måste det ju vara annars smakar det ju bara grått kött (blä) ;)



Idag blir det premiär.
Spännande.


FREDAG

Skitnatt. MEN jag fick iallafall vakna till en underbar liten dotter som nu är på strålande humör. Ute är det tvåsiffrigt varmt och solen letar sig mellan molnen. Det verkar som att arbetarna är klara för det är tyst där uppe. Desperate housewives är på och vi jonglerar att följa med i handlingen och mysa mysa mysa.
Ikväll börjar helgen. vi inleder med hembakad pizza och ett eller två glas rött. Barnet är fredagsfint redan och jag ska ta en dusch när hon somnat!




Det senaste...



Majskrok är det senaste. När vi äter middag så mumsar Maja på Majskrok. Till en början tyckte hon det var rätt läskigt och hon fattade nog inte alls vad det var man skulle ha den till. Men nu tycker hon det är mumsigt värre! ♥
dock är dem ett RENT helvete att städa bort. dem klibbar och klibbar OCH KLIBBAR sig fast överallt. som på den sista bilden, klibb på "suttsidan" på haklappen. Men vad gör lite kladd? Hon gillar ju sina majskrokar. Hittade en klutt som fastnat i nacken på hjärtat och den hade lyckats trassla in sig i det lilla lilla hår där fanns ♥
tänk att på måndag blir Maja 6 månader. Då har det gått ETT HALVT ÅR sen vi blev föräldrar.

Skulle vilja ha.



Nån som vet om  den är bra?
Lät bra på adlibris men 210kr kändes lite jobbigt.
Ska ta oss till bibblan imorgon och se om dem har nåt kul där.
Behöver ordentliga recept och tips på hur man gör barnmat av samma mat som vi äter (så småningom)


Sömn o mat den eviga debatten i en nybilven förälders skalle.

Ännu en bra natt har passerat. Det kan väl omöjligt vara så att vi kom undan så "lätt" denna gången. Det har varit tjorvigt ett tag och man märker att efter 6 månader börjar den där energireserven som man säkert fick med sig hem från förlossningen att ge med sig.
vi börjar bli tröttare och längta mer och mer efter timmars sammangängande sömn. Tänk att man har varit upp MINST var fjärde timme VARJE natt i sex månader. det är ett under att man orkar. Och man orkar med besked dessutom när man ser tre timmar i stöten som en BRA natt.

Det mesta med en liten bebis kretsar kring sömn. Efter det kommer mat. den ständiga frågan. HUR ska man göra. äter hon för mycket? för lite? för ofta? för sällan? Här är mitt senaste dilemma i den raden,...

Det här med att göra egen mat till Maja eller köpa barnmatsburkar. Jag vet att näringsinehållet i burkarna är sämnre (betydligt) än när man gör maten från grunden. det är ju lätt att räkna ut mellan tummen o pekfingret. bebis-micomat liksom.
MEN i burkarna är allt tillsatt, jag VET att maja får i sig av alla närigsämnen i rätt kombination. Jag är helt enkelt rädd att jag ska missa något. tallriksmodellen kan jag, för vuxna, men hur ser den ut för bebisar. och den förändras antar jag ju äldre dem blir.

Hittils har jag gjort egen mat till Maja och redan upptäckt att jag gjort ett fel. Jag gav henne majspure gjord på burkmajs. och såg senare att det var salt i. Salt innan ett år är direkt skadligt. (nu var det så liten mängd så det spelar ingen roll som tur är)

min poäng med detta var väl mest att jag måste försöka bena ut hur ja ska göra.

ska googla recept nu...

Tänkte bara säga

Att i natt vaknade Maja 1 gång. klockan 04.
Låt mig upprepa.
EN GÅNG
NOLLFYRANOLLNOLL


Känns det lätt eller?

...ser det ut som att det är LÄTT att få tag i en större hyreslägenhet i uppsala eller?!




Uppsalahems hemsida igår eftermiddag.
Känns ju upplyftande.
Verkligen.
Gråt.


110405 - färdigheter i gåstolen!

Idag haffade jag en av byggkillarna ute på gården och frågade (snällt denna gång) om de snart var klara med "bilandet" det var dem. helt faktiskt. skönt. passade även på att be lite föriktigt om ursäkt för min "utskällning" igår. Det var lite som att skälla på kassörskan på ica för att mjölken är fel prismärkt. inte helt ok.

Maja har somnat nu och jag hänger här en stund. pratade med pappa o Åsa nyss i camen och shit vad vi längtar tills vi ska åka ner. den 20/4 går lasset ;) shit vad prylar vi kommer ha med oss. galet!

maja har knäckt koden hur man tar sig frammåt (?) och bakåt i gåstolen. Hon stod och tjöt av glädje förut och såg så förvånad ut när hon lyckades förflytta sig. kollade sigomkring för att se vem som puttade på liksom. sötnöt!

Nej nu ska ja slänga på ett avsnitt av Desperate Housewifes och bara hänga!

Sådär ja

Så. nu har jag NÖDduschat och NÖDsminkat mig. Höll på att trilla av pinnen av trötthet här i mina sunkiga mjukis och halvsjaskig tisha.
faktiskt så har livet återvänt lite. maja sover. Det är tyst från ovanvåningen. skönt. och nu får jag lite ångest över att jag var så arg på den stackars hantverkaren tidigare. typiskt mig.

Jag äter upp chipsen från igår. trots att det är måndag. idag är allt tillåtet.


VANSINNIG!

jaha, då fick vi svar på tal vad denna dagen hade att erbjuda rätt fort. PRECIS när Maja somnat och släppt flaskan låter det som om helvetet brakar loss i lägenheten ovanför oss. betongborr släng dig i väggen liksom. Maja vaknar med ett ryck och blir SKITRÄDD och gallskriker i säkert tio minuter innan jag lyckas lugna ner henne. oväsenet fortsätter och jag kikar ut på gården. jodå det är Uppsalahem som har rivit ut ett badrum. jag haffade en av byggkillarna och han fick nog en lite mer utskällning än vad han var värd kan jag tycka såhär i efterhand.

Dem håller alltså på att Bila bort kaklet i två lägenheter här uppe. och det ska dem nu hålla på med i en hel vecka!? allvarligt! borde man inte bli informerade om det som hyresgäst? då hade vi åkt ner till skåne denna vecka istället eller hyrt in oss nån annanstanns.

Nu resulterade det istället i en närmare 2 timmar lång promenad. och när Maja har sovit som hon gör så är jag förste man att vanligen somna brevid henne och dra ett par timmar nu på morognen för att orka med dagen. Nu fick jag släpa barnvagn i snålblåst och dimma i 2 timmar istället. Utan frukost och utan att ens hinna borsta tänderna. det var ju bara att gå ut liksom. Maja måste ju sova.

för i HELVETE vad jag är trött och arg.
Uppsalaham kan ju ta sig där bak.


Herregud

Trötthet har just fått en ny innebörd. Tänk om vår lilla prinsessa kunde ta och komma till ro och SOVA om nätterna. antar att det är nu man på RIKTIGT får känna på hur det är att vara småbarnsförälder? ♥
Nu ligger lillsnorp och mojslar i sängen och kommer nog snart ge upp och sova en stund. jag har hinkat kaffe och utanför fönstret är det GRÅTT och dimmigt, som igår. skittrist. MEN nästan all snö är borta nu. Det är mer än positivt!

Nu får vi se vad den här dagen har att erbjuda!


Kära sambo

Måste bara lägga in en eloge till min kära man ♥
i lördags var jag och Maja iväg och fikade med Elena, Jessica och Märta. det blev en lååång fika och vi var inte hemma förren det nästan var dags för den lilla hönan att sova. När vi kom hem var det städat. inte sådär vanligt städ utan STÄDAT. från golv till tak. skurat och dammat och putsat BÅDE inne och ute.

Då blir man glad ända in i märgen när man kommer hem

Dessutom fick jag baconinlindad köttfärslimpa a la Jimmy och rödvin.

♥Underbara lördag♥
♥Underbara man ♥


Problemen lösta!

Fick en kommentar på min inlägg om ESSKA flaskan.
vi har hållt på nu sen Maja började med välling att hitta nappar och flaskor som är tillräckligt stora, som maja gillar och som funkar för välling OCH ersättning. Äntligen hittade vi ju då ESSKA SMART diflaska med nappen med litet hål. I nappen finns en anordning som transporterar ut luft och släpper in luft så det inte blir vaccum i flaskan och tvingar barnet att släppa nappen stup i kvarten.


MAM-flaskorna är både fina och har samma konstruktion framförallt deras variant där ventilationen sitter i locket (mindre disk och färre delar) MEN själva napparna är utformade heeelt annorlunda och maja har svårt att dricka ur dem för dem är liksom platta på ena sidan.


Nu till kommentaren från MALIN:  
"Hört fler som pratat om dom, ska prova den! De bästa var ju att MAM napparna funkar i den!"


Och om MAM-napparna passar i ESSKAN så måste ju... ESSKA-napparna passa i MAM!!!!!




Nu var alltså vårt flaskproblem löst!
Tänk så lätt det kan vara ibland.
Man ska bara komma på det först.

(och tänk att man kan bli så glad för så lite)



En mormor i Mexico

Japp. Där befinner sig mormor och Lasse. Trevligt för dem. Här hemma är det grått och mulet men iallafall plus denna söndag. Det plingar till i telefonen emellanåt men jag vågar inte svara för jag har inte fått kläm på vad det kostar att skicka till Mexico :) Men vi läser och blir avis iallafall ♥

Denna söndag känns lugn. Vi kanske åker iväg o kollar resesäng eller liknande senare. Eller så gör vi det inte.

Jag har egentligen inte mycket att berätta, eller JO, det har jag ju! Vi har fått TILLÖKNING i familjen!
var ju och köpte nya guppysar förra veckan och en av dem har minsann redan ynglat av sig. Lillamostern fick äran att bistå med namnen till de nya familjemedlemmarna.





Fick en rolig kommentar igen till förra inlägget. Från samma person som "klagade" på nappkokningen. Denna gången ska man tydligen inte ha barnen i famnen eftersom det då blir svårt att lämna dem på dagis senare(!?) som Therese Skrev så måste det väl vara ett aprilskämt. I annat fall låter det mest som att personen ifråga inte har egna barn eller bara har läst sig till hur man "ska" vara som förälder. Oavsett, Här hemma kramas vi fortfarande för Maja är mer kelig än nånsin ♥
Trygga barn är lättare att lämna på dagis (eller annanstanns för den delen) och trygga barn får man genom att ge dem all trygghet, närhet och kärlek i världen. punkt.


"Att växa och upptäcka världen"

Den här boken är min BIBEL. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, den stämmer SÅ bra in i närmaste minsta detalj på Maja.
I början av denna veckan började ju hon att få svårt att komma till ro både på dagtid och kväll. Vi pratade löst om "fas" igen här hemma eftersom beteendet verkligen är likadant som vid 19 veckor. Kollade i boken och mycket riktigt vid 26 veckors ålder händer det massor i lilla kroppen igen. och i måndags var Maja 25.

Denna gången träder hon in i vad författarna kallar för relationsvärlden. Den mest betydelsefulla relationen nu är avstånd. Nu förstår hon att avståndet mellan två saker (framförallt mamma-jag och pappa-jag) kan ändras. Att Mamma och Pappa kan gå och lämna barnet kvar. Plötsligt känner sig barnet väldigt liten i stora världen. När barnet sedan börjar bemästra att ta sig frammåt och följa efter på egen hand så kommer detta avstånd upplevas som mindre läskigt.

Det är så klockrent.

Bara de senaste dagarna protesterar maja HÖGLJUTT om jag lämnar henne i vardagsrummet på filten för att exempelvis hämta vatten i köket. jag ser henne men hon ser inte mig. Hon blir inte ledsen men hon "skäller" och svarar jag henne inte på en gång så blir hon ledsen.
Samma nu med soveriet. Man måste ligga NÄRA NÄRA. hon gråter sig nästan till sömns och när hon har "somnat" så måste man ändå ligga kvar en stund extra för hon öppnar ögonen då o då för att kolla så man är kvar. och händerna ska hålla krampaktigt i tröjan på mig när vi ligger o myser. Hon är så söt att hjärtat går lite sönder. och man kan ju bara inte tycka det är jobbigt. Hon vill vara i famnen mer än tidigare och hon liksom kryper på en med armar och kropp emellanåt. nästan som att hon vill krypa IN i mig igen ;-)
Samma sak med vagnen, vagnen som varit ett SÄKERT kort för sömn är det numera INTE. hon vägrar somna och hon blir ledsen även där, idag stannade jag och knölade ner en arm bakom henne samtidigt som jag gungade vagnen och då somnade hon på en gång. NÄRHET.

Nu återstår det att se hur länge denna fas kan tänkas hålla i sig. fyra-fem veckor är tydligen vanligt men den kan även passera på bara ett par. Den som lever får se. tills dess kramas vi. mycket.




Det lönar sig

Vi "tvingades" ju att byta ut Majas nappflaskor när vi började med vällingen, eller tja, vi behövde en ny som vi kunde ha till natten och till kvällen. Letade och letade i djungeln och hittde en ESSKA smart som vi var VÄLDIGT nöjda med. Därför blev jag besviken när den inte höll måttet. bokstavligen. Doseringsskalan i tryck på flaskans utsida började flagna på En gång och efter en vecka var det helt borta.

Ville inte köpa en ny bara för att testa om det var samma sak där. jag mailade konsumentkontakten (efter liten påtrycking av Ingela, tackar) för Esska och fick svar idag att de skickar en ny + en påse med porto där jag jag lägga den gamla flaskan och skicka tillbaka.

Service! I like!


Hoppas denna håller nu för flaskan i sig är SKITBRA!


Äntligen Fredag :)

Update:
Nu somnade snorp utan gråt. Misstänker att vi är för sega med att stoppa ner henne i sängen så att hon hinner bli övertrött. gränsen är verkligen HÅRFIN och det är svårt att avgöra. Nu ska ja hänga tvätt iallafall!




Efter en helt ok natts sömn vaknade vi till en VÄLDIGT grå fredag, molnen hänger precis över trädtopparna. Maja hade en ÖVERFYLLD blöja när vi vaknade som resulterade i en blöt body. Så hon har redan fått morgontvätten och dagens outfit på sig, annars brukar vi ju mysa rundor i pyamas fram tills efter hennes andrasov. Hon är lila idag lillsnorpan. Nu hänger hon framför nyhetsmorgon i sin sitter och jag äter frukost.

Äggmacka och en smoothie på blåbär, banan och vaniljyoggi. Mumma!

Det är så skönt att det är fredag så det finns inte. ikväll blir det god mat och ett glas rött!

RSS 2.0