En sväng till Ackis igen...

Blev en tur till förlossningen idag med sprängande huvudvärk. Ctg-kurva och provtagningar. det såg bra ut förutom trycket som var uppe på 100 i undertryck igen. Fick åka hem med ett par piller Zitadon och VILA. Ska in för nya prover och trycket imorgon halv tio igen. bra det för nu är huvudvärken tillbaka. Inte riktigt hundra det där. Så får vi se vad dem säger imorgon. är ju förkyld också så allt kan ju ha med allt att göra känns det som.


Matte och Mickis kom över och åt älgstek ikväll.. vi fick världens sötaste present... ska fota och visa sen!

TACK!

Nu väntar sängen...

Officiellt SKITFÖRKYLD och SKITTJOCK

En spännande morgon hittils, och natt för den delen. började få ont i skallen igårkväll och konstig i kroppen. eskalerade under natten och nu är vi skitförkylda här. världens bästa utgångsläge verkligen. vankade ut på soffan ganska fort igår efter att vi pratat med en barnmorska på förlossningen. MIN barnmorska har ju varit VÄLDIGT nogrann med att OM jag får huvudvärk så SKA jag ringa in. De andra gångerna har jag inte bryttt mig om det men nu tyckte vi båda att det var lika bra.
Hon var lite tveksam och tyckte nog vi skulle kommit in och kollat trycket men jag ville gänra vänta till idag under dagen och se först om huvudvärken gått över. Men hon noterade läget och så skulle vi höra av oss under dagen idag.

Vankade ut på soffan rätt snart efter att Jimmy somnat och vaknade väl till runt ett, jag tyckte det pep konstigt och rytmiskt men somnade om eftersom jag nog bara inbillade mig. Sen vaknade Jimmy vid halv sju eftersom vi ska lämna bilen på service idag. Han öppnade förrådet och inser att det är ett litet larm som piper där inne.. På lappen brevid stod det något om vattenlekage i grundlåda?!

Finns en lucka i golvet där inne. antar att det stått och läckt ett tag. ringt till jouren så dem är påväg. tänkte snabbt tanken att shit vad skönt att vi inte bor i HUS nu.

Så efter denna härliga morgon och natt samt det faktum att vi är utan bil idag så saknas det väl bara att vattnet går... bäst jag går och lägger mig och vilar igen..


IKEA idag


Förkylning på gång?!

fan också. har smått ont i halsen och täppt näsa, lite ont i huvudet och är sådär frusen. vi ska ju föda barn, inte få feber!!!!!

Efter dagens handling så gick vi och la oss på sängen, somnade och sov till nästan halv åtta! och jag är fortfarande helt trött. sitter och dricker te i soffan nu och hoppas att det ska hjälpa lite. Har ingen koll på vad som gäller med trycket om jag får feber (menar typ 38 grader, inte bara pyttefeber) tror jag ska ringa in och höra då iallafall för vad jag kommer ihåg så sa barnmorskan något om det innan, att trycket kan gå upp om man får en infektion i kroppen.

så alltså. sömn och vila. Imorgon lämnar vi in biledn på service dessutom. fst det passar bra för då blir det en hel dag här hemma med bak och fix. handlade ny inredning till toaletten på Ikea idag. nytt fräsht duschdraperi och MÖRKLILA (dlm av min förvåning att Jimmy också tyckte det var fint!) matta och handdukar. toppen!

Sen imorgonkväll kommer Matte och Mickis över på middag och vi ska äta älgstek. MUMS! :D

Nej nu blir det VILA och VILA och VILA!

Ensiffrigt

såja. då var vi nere på ensiffrigt. nio dagar kvar idag. NIO. (!) .

Idag ska vi handla och trixa lite här hemma, imorgon kommer Matte och Mickis på middag och det ska nog minsann vankas älgstek (yummi) Vi hade det senast när mamma o Lasse var här men då var jag febrig och åt typ inget alls. Nu får jag äntligen en ny chans. hurra!

Igår längtade jag sååå mycket efter vår bebis. Som  Jimmy sa när barnmorskan frågade om det var något vi saknade nu "Vår bebis". ooh, ja vi saknar vår bebis. det är så mycket man undrar över nu.

Kommer det vara en liten tös som dem säger? Kommer hon ha hår? Kommer hennes tår vara långa som pappas eller knubbiga som mina? Kommer hon vara lik någon av oss på en gång?

och så den STORA frågan: NÄR kommer du?




Nu vill vi hålla i den där lilla lilla handen!

Jimmys nya dojs!


Barnmorskan och utflykt!

Hos barnmorskan såg allt bra ut idag. Liten ligger som hon ska och allt annat såg bra ut. Trycket var på gränsfall med sitt 88 så det blir dit en sväng på fredag igen. Vi fick hem en TENS-maskin som jag tänkte prova när det väl sätter fart, blir väl att leka lite med den nu innan också så att man blir lite kompis med den. sen får man ju se om man använder den eller ej men nu finns den hemma iallafall.

Nästa Onsdag ska jag dit igen och träffa barnmorskan, om inte bebis har kommit då så ska vi göra en hinnsvepning. Detta sägs vara ett relativt säkert kort för att sätta fart på förlossning. Så om inte innan så nästa vecka vill vi VERKLIGEN ha bebis!

efter besöket åkte vi till Siggefora och skulle plocka lite svamp. Kom hem med en hel full korg efter bara en timme i skogen. galet. och då fick vi även lämna hur mycket som helst för att vi inte kunde bära. fredag är inplanerad för en runda till. sen får vi inte plats med mer i frysen!

Middagen är nu uppäten och vi ska väl se till att borsta och rensa svampen antar jag.. helt klart baksidan av det hela.. tråk!


10

tio dagar kvar idag.

Klockan är sju och jag har suttit här en timme. låg och vände och vred mig i sängen med lite onda sammandragningar så jag tänkte att det är lika bra att gå upp och äta nåt.
Nu har jag käkat och det har än en gång stannat av helt.
Ska snart krypa ner till Jimmy igen och se om jag kan få nån timmes sömn till.

Klockan ett väntar besök hos Leila (barnmorskan) och man kan ju bara hoppas att det blir det sista med bebis INNE i magen. Regnar det inte så blir det en promenad dit. Sedan får vi se vad dagen har att erbjuda. Jimmy har ju semester denna veckan och det är såå skönt!

Tisdag idag och jag ska se om inte det har kommit ut ett nytt avsnitt av Gossip Girl innan jag lägger mig igen.

Hemma igen

har varit igång hela dagen nu!
blev shopping på Gränby och vi hittade faktiskt tre tjocktröjor till Jimmy. jag fick en ny mascara och liten fick ett par svarta strumpbyxor. (fick ju en kasse kläder till av Elsa och där var många söta klänningar som kommer passa bra med body och strumpisar under i höst)

Sen åkte vi därifrån direkt till Föräldrargruppen, där en BVC sköterska gick igenom tiden när bebis är liten. allt från amning till prickar till bajs och hicka. var hyfsat bra men Jimmy tyckte det var bättre än vad jag gjorde.

1177 (sjukvårdsupplysningen) kär ju bli helt nerringd i början iallafall.. hehe...

Nu ska vi fundera ut hur vi ska göra med mat och sen kommer Sofie hit ikväll när Jimmy ändå ska träna. Det ska bakas bröd och muffins. mumma.


Måndag

Nu har vi vaknat här hemma och idag vankas det höstshopping!
har varit så fokuserat på bebiskläder att våra höstgarderober hamnat helt i glömska. Nu när det börjar bli kallt inser vi att shorts inte riktigt räcker till.
Blir nog mest shoppat till älsk men har jag tur kanske jag hittar något jag med!

Sen i eftermiddag väntar sista träffen mked förädrargruppen och jag ska slå Karin en pling som nyss kommit hem från en vecka i Turiket med familjen. inget avis alls! :)

var på gränby i lördags innan resturang och bio och då hittade jag tre fina ammningströjor som fick följa med hem. så liiite nytt har jag också fått :D

Hörs senare!

Söndag 26september

Igår var en mysig dag med massa skoj!
Först kom Elsa och Cissi på besök, vi åt god lunch och gosade med liten. En massa barnprat och förlossningsprat såklart. Under tiden var Jimmy i Siggefora med sin syster och plockade Tratt-Kantareller. Cissi åkte vid två tiden och jimmy kom hem i samma veva nästan. Då bestämde vi att vi skulle gå på innebandy, storvreta-Mora, kul kul!

Träffade Therese med sin mage där också. Påväg hem bestämde vi oss för att köpa pizza så det blev ett stop på Ken's och sen hem. mätta och belåtna tog vi tag i den där svampkorgen som Jimmy o tina fått ihop under dagen.
NITTON liter svamp närmare 4,5 kilo! så nu har vi hela frysen full. och det bästa var att de varit ute i endast EN OCH EN HALV TIMME. Mycket svamp i skogen med andra ord och rätt tid!


Cissi och Elsa

Nu är Cissi och lilla Elsa påväg hit. sambo har åkt till Siggefora och plocka svamp som vi bestämde att vi båda skulle göra igår, men natten har varit allt utom bekväm med strulande fogar (tror det beror på sittandet i bion så pass länge och kombination med allt farande igår) så han fick åka själv.
Lite putt men vad göra?

Jag har röjt lite här hemma och Cissi skulle köpa med sig lite köttfärs till lunch. Prefekt!

12 dagar kvar idag. VARFÖR kan hon inte komma ut nu för!? *morr*



Mys-Lördag!

Nyss hemkomna från mysig middag på Akropolis. Grekiskt ska det va :) sen efter det blev det bio som faktiskt var ÖVER förväntan! Hejja "Alice"!
en runda till maxi och handla godis hann vi med. nu är vi som sagt hemma med svullna ben och mätta magar.

UNDERBART mysig kväll med min älskling!


Godmorgon!

Sovt bättre idag.
vaknat lite från och till av att magen varit helt hård och att jag haft ont i ryggen, inte som igår men helt klart förvärkar. och det verkar som att det fortsätter lite nu på morgonen också!

idag ska vi hålla igång kroppen :D

Vi har bokat biobiljetter till ikväll och vi ska gå ut och äta! lite passa-på mys nu innan bebis bestämmer sig för att komma.


Dagen med Magen

efter nattens skräp till sömn så blev iallafall dagen hur bra som helst!
Sofie kom över vid ett och gjorde pancakes. Sånna fluffiga små. grädde och sylt till det. mums!
Jimmy kompade lite på eftermiddagen och vid tre åke vi och handlade, massa massa mat blev det.
Hembakad pizza och tvmys. cissi ringde och förkunnade att hon och Elsa kommer i helgen nån dag och fikar. MYSIGT! Hon frågade också om jag haft några värkar eller nåt och mitt svar var som vanligt " Nej, lugna gatan här fortfarande" sen hann jag knappt lägga på luren fören det började spänna och dra i magen. sen hade jag ordentliga förvärkar från fem till nio typ.. sen del gjorde ordentligt ONT andra kändes bara som vanligt.

KUL att något börjar hända kanske. Nu har det hela dock stannat av helt igen så det vankas nog inte bebis ännu...

slänger upp veckans magbild också! :D



Skitnatt!

Jaha, igår kom sambo hem och var dödstrött. han  slocknade typ till nio. jag gjorde ett försök att ligga o kolla tv i sängen men gick upp igen efter en stund och satte mig i soffan. Tänkte att jag skulle sitta där till ögonen rammlade ihop så jag fick sova natten ut. strax efter 2 kröp jag ner i sängen. somnade MEN vaknade igen FEM av katterna, nu kan man ju tro att jag somnade om då men ICKE. då var min kropp hungirg... kämpade en timme tills älsk klocka ringde, gick upp med honom sex och åt. sen hängde jag i soffan igen till åtta. då var jag trött och la mig i sängen. somnade väl vid nio.

HALV TIO kommer Uppsalahem och ska fixa i badrummet :( störd sömn IGEN. helt sanslöst.

nu har jag gett upp och hoppas på att iallafall vara trött ikväll igen... SKITNATT...

Brödbak!

Promenerade hem från affären nyss, Jimmy körde ner mig när han åkte tillbaka till jobbet. Handlade lite grejs till middagen och till bak.
ska sätta fart med lite bröd tänkte jag. Sofie mötte mig i centrum och promenerade hem. nu gör fogarna lite ont men det var nog bra med promenad för sammandragningarna övergår lite i förvärkar känner jag. gillas!

lite brödbak och sen lite hallonte på det.

Har även satt på soffklädseln på de dynor som var torra. de krymte inte! perfekt!


Hemma från BM

Mamma kommenterade förra inläggert med

"stackars dig, bebis 18 år, 165cm lång och 68 kg"

Ja kanske hade varit liiiite i överkant till jobbigt.

haha!



hemma från barnmorskan nu och allt såg bra ut igen, trycket på 148/87 och ingen äggvita. ska baka lite mer muffins att lägga i frysen och sen ska jag snart äta lite lunch, får se om syster kommer över sen eller om jag åker hem till henne.
Jimmy ska spela fotboll direkt efter jobbet och kommer hem vid halv sju.
Jag håller på att tvätta klädseln till soffan! behövligt och det tar TIIID! en syna i taget typ som ska torka och sträckas och kläs på. har kommit till två dynor och tre kuddar. men BRA blir det och det kan ju vara en sån där bra grej (och såklart helt i överkant onödig egentligen) att ha gjort innan bebis kommer!

Tjing!


MOTARBETAD

Jaha, och när jag nu ÄNTLIGEN skulle ta tag i den där BB-väskan. ja då inser vi att vi inte har någon VÄSKA att pack i.

ödets ironi som försöker säga att bebis kommer inte förren hon fyllt 18?

typan...

Föräldrarpenning

sådär ja, nu har vi skickat in första ansökan om Föräldrarpenning. vi har säkert missat nåt och detta kommer säkert reultera i inga pengar och en massa tid i telefonkö, som alltid när man har med denna instans att göra. men men fram tills dess tänker vi gotta oss i att vi nu har fått iväg den ansökan.

solen strålar ute och jag ska försöka ta mig en promenad. kanske kan sätta fart på nåt under kvällen sen om man har tur.

Imorgon ska jag tillbaka till barnmorskan för att kolla trycket och äggvitan igen. men det kommer säkert se bra ut för sådär har det ju hållt på förut också.

Igår var Sofie över en sväng och kollade tv och åt middag. trevligt värre!

Bebis Bebis var är du?

Önskar oss



Babygymmet som jag önskar mig till liten.
Kanske kan vara en bra julklapp från mamma och pappa.
galet att referera mig och Jimmy som "mamma" o "pappa"
:-)
Lite dyrt bara.
Men ack så sött.
skulle ju även gå i samma tema som mobilen över sängen
och dinglisarna i vagnen.
Vill HA!
:D


Hemma igen

trycket låg på sina stadiga 90 och det är väl ok. hade dock lite lite äggvita i urinen nu och en del vita blodkroppar. blir ett nytt besök redan i övermorgon och då vill vi INTE se mer äggvita.
allra bäst hade det ju varit om bebis kommit UT NU så hade vi sluppit detta mecket. (morr)

Ledvärken i fingrarna kan bero på vätska fick ja veta också. som Jimmy så fint uttryckte det att jag är "tjock på insidan"... tack tack för den.


Gaaaahhh! jag blir galen här hemma!

ska packa BB-väskan idag... SKA SKA SKA!

Regn och Rusk

ute ÖSER regnet ner. jag har sovit som en kratta i natt. huvudvärken sitter i och fingrarna VÄRKER. det är ingen höjdardag alltså. på tv sållar det över kring valresultatet och jag ska cykla till barnmorskan snart och ta trycket.

i övrigt inget nytt på bebisfronten. vecka 38 har vi gått in i och snart passerat. ska slänga in veckans magbild sen om jag orkar.

ska bädda ner mig och försöka sova lite till när jag kommer hem igen. Ska hämta in Spike för han sitter och sover på altanen.

nåja.. måste hoppa i lite kläder...

Söndag

efter en grå och riktigt tråkig lördag med en bakissambo och en trött sara så hade vi idag tänkt hitta på nåt. nu sitter vi i soffan och vet inte alls vad..
Igår var vi en sväng upp till Jimmys föräldrar och firade hans pappa. åt god smörgåstårta och umgicks en stund. sen var vi så trötta att vi nästan somnade påvägen hem!


En nybadad och ganska onöjd Spike :)


Mysig tjejkväll

Cicci och Märta har just gått hem. det har snackats en massa strunt och en del allvar hela kvällen, kollats på idol och ätit pizza och ostbollar. Mycket trevligt!
jimmy är i land igen nu och bebis är fortfarande i magen :)

Nu är det dock fritt fram igen att komma!

idag har vi gått 37 fulla veckor vilket betyder att det verkligen börjar bli dags att komma. har haft lite konstiga förvärkar/sammandragningar under kvällen, känns inte riktigt som innan, magen blir inte sådär stenhård utan det moler liksom mer och trycker lite mot ryggen/rumpan.

antar att det är nån form av träning inför.. och antar väl också att det inte betyder att bebis vill komma riktigt än. men vi lever på hoppet här hemma nu. faktiskt.

det är så roligt för man letar efter små små tecken på att förlossningen ska vara i antågande precis på samma sätt som man för mer än ÅTTA månader sedan letade efter små små tecken på att man kanske kunde vara gravid. och längtan/spänningen är faktiskt inte helt olik heller. (säkert inte tendensen till att överanalysera heller hehe)

Nu ska ja duka av lite och krypa ner i sängen tänkte jag. MÖJLIGEN hinka en kopp te innan sovdags..

TACK för ikväll tjejer!

Konsten att skapa merjobb





Kul, j*vligt kul. här ska man vara duktig och städa av toan lite snabbt innan sambo kommer hem. så i vanlig ordning måste man ju lyfta ut kattbajslådan. och sedan i ganska OVANLIG ordning tömma ut den på hallgolvet.
SEDAn för att göra det hela mycket enklare komma på att man inte äger en sopskyffel, ringa sambo och vråla, ringa mamma och gnälla (samt fråga om man kan tömma en damsugarpåse och återanvända den igen), sätta sig på huk med tjockismage och börja skyffla med... EN SLEV som man har till maten (HADE till maten)....

tjugo minuter senare har man svettats ett par liter och samlat ihop all sand....  och såklart sätta sig i soffan och invänta att golvet på toa ska torka.

åååh!

Ingen Vanlig dag

För det är Sofies födelsedag!
Hurra hurra hurra!



Fredag!

Igår var vi på fikadejt med ett gäng mammor från allt föräldar, alla skall ha barn oktober-december och det var supertrevligt :D

jag inhandlade den där pilatesbollen påväg hem och gungade en del igår, fick lite sammandragningar och det var ordentligt skönt för ryggen. idag tänker jag inte hålla på med något alls för Jimmy ska iväg och åka båt, fick först för mig att det var nästa vecka men det visade sig vara ikväll. bättre det. men faktum kvarstår, han är fast på den där båten i fyra timmar. hehe. så bebis får stanna där hon är helt enkelt!

Märta och Cicci kommer över och käkar pizza ikväll o snackar lite skit. fram tills dess ska jag göra så lite som möjligt. har visst ett choklad kvar sen handlingen igår. OCH ett TB avsnitt.

inte så svårt att lista ut vad ja ska göra nu med andra ord!

laters!

Ner på stan.

Nu ska jag snart bege mig ner på stan en sväng! en sväng till Stadium och inhandla pilatesboll skall göras. det är riktigt höstrusk utanför fönstret idag men det gör inte så mycket för jag har fått sova MASSOR inatt, har bara varit uppe två ynka gånger och somnade på en gång däremellan. toppen!

ska kika efter en varmare vintermössa och tossor till bebis också. det är det enda vi inte har ännu. men det känns inte som någon panik. Ett sånt där fårskinn ska vi inhandla med att ha i vagnen i vinter. Det får bli i början av nästa vecka, inte heller någon panik...

DOCK..

så borde jag verklige packa den där BB-väskan. snarast.

Pappa, Mamma, Magen

har fotat magen tillsammans med Pappa idag också. Blev jätte jätte fina bilder i svartvitt. Ska ta en runda i trädgården till helgen också så blir det aningen bättre ljus. var lite knepigt att få till på egen hand sådär men kul! :D

Magen

Nu sjunger magbilderna på sista veckorna :)


Pilatesboll

så nu ska vi plocka fram det "tyngre" artilleriet och se om vi kan gunga ner bebis i bäcknet. :)
alla försök är ju bra utan dem dåliga inte sant om inte annat så är det sköööönt för ryggen!


ÄNTLIGEN

SAMTLIGA serier har nu släppt nya avsnitt!

En underbar insikt helt enkelt!


En kass natt blev en SEN morgon

Nu är klockan snart 12 och jag har svoit i två rundor här hemma. börjar sakta vakna till liv nu. natten har därmed inte varit den bästa. foglossningen är tillbaka och det är svårt att ligga i sängen då för den är för mjuk. Vaknade ett par gånger av förvärkar inatt också. hela magen blir helt hård och det gör attans ont i ryggen och ner mot ljumskarna. trots detta så gillar jag dessa för det är ju det ända tecken vi har på att saker och ting tränas och håller på att hända :)

idag ska jag ner på stan till fyra och jimmy ska klippa sig. sen ska vi handla lite och sånt innan vi åker hem. det är regn och grått ute och Jimmy hade ont i halsen igår. hoppas det blir bättre innan det blir sämre!


Nu ska jag hinka i mig en kopp Hallonte och ett äpple, sen ska vi starta dagen här på riktigt!

....




Det saknar ord.
ååå blooodig oxfilé, ett glas rött rioja, en fet bit Brie gärna inlindad med parmaskinka.
Det är tortyr.



Jag bidar min tid helt enkelt. SEN ska ni få se ett matkonto som skjuter i höjden!

Hemma från Förlossningen...

och nej vi har inte fött barn ännu...

har varit på studiebesök. pratat smärtlindring. kikat på olika hjälpmedel och andats lustgas. Lustgasen var högst spännande, kan se att den nog kan va rätt bra när det kommer till kritan.

Nu har vi precis käkat middag så ja ska slänga in mig i en dsuch och sen blir det lite kvällsmys i soffan!

Barnmorskan snart (&hemma igen)

Dags för nytt besök hos Leila 10.30
Hoppas nu att trycket ser bra ut såhär på slutet också. alltid lite nervöst men det går nog bra.

Ikväll ska vi på studiebesök på förlossningen med föräldrargruppen. ser fram emot det! Tycker dock att när vi ändå är där så kan vi väl få föda barn vi har ju redan fixat parkeringsplats då liksom så det vore ju smidigt. Jag ska ta ett snack med magen under dagen här...



HEMMA IGEN!

Kom dit en halvtimme tidigare men Leila var ledig så jag fick komma in på en gång iallafall. vi pratade om förlossningen och skrev förlossningsbrev. Allt i lugn och ro och jag fick svar på alla mina frågor och funderingar. Hur härligt som helst!

Järn: 123
Socker: 5,2
Magmått: 34 cm (vuxit FYRA cm på två veckor, brukade vara typ en cm)
Blodtryck: 128/90 (lite högre igen men helt ok fortfarande)

Huvudet fortfarande neråt men aningen ruckbart, Hon trodde dock inte att liten skulle få för sig att vända sig nu för det är mycket bebis i magen så det finns liksom inte så¨mycket plats till det. Känns bra. Får hoppas hon stannar som hon ligger nu! Vi konstaterade att det bara är ett par besök kvar nu. Innan efterbesöket tillsammans med bebis. Tänk!

Ikväll blir det besök på förlossningen!
Mycket bebisbesök denna veckan.

NU: LUNCH!

Tossor!


Mindre tidig morgon

Gomorron igen.

Nu har jag ätit frukost nummer två och återigen hunnit förvåna mig över hur bra jag sover på morognen såhär efter att jag varit uppe och ätit en gång. har provat att äta en nattmacka för att sova lika bra på natten, men icke.

konstig kropp.

Nåväl det är jui bättre med konstig sömn än ingen alls, jag ska inte klaga.

ringde till barnmorskan för jag har ju naturligtvis glömt vilken tid det var imorron,10.30 fick jag reda på.

ikväll är det föräldrargrupp igen, vi ska se förlossningsfilm och prata om parrelation. får se om vi stannar hela tiden ut. Beror på hur intressant det är.


Tidig morgon

Klockan är sju. gick upp och tog första frukosten, som vanligt.
Fikade med Lina på storken igår. så mysigt. så länge sen. för länge sen. :)

fick väldens sötaste tossor till lillan som hon stickat. Ska fota dem sen och lägga upp!

Kom hem och åt Oxroulader med fetaost och sen blev det Robin Hood för resten av kvällen. faktiskt helt klart bra film! Sen dök vi i säng!

Två veckor kvar tills älskling har en vecka semester, längtar! :)


Kulturnatten

Igår hade vi en superrolig lördag. dagen spenderades hemma med inte alls mycket att göra. Klockan sex åkte vi hem till Mickis och Matte coh åt middag, tacopaj med sallad och toast-skagen till förrätt. Mumma!
Sen kollade vi på "farsan" innan vi begav oss in mot stan vid halv elva.

IMPROVISATIONSTEATER väntade. och jag hade ingen aning om vad jag väntade mig. en teater utan manus lät allmänt konstigt och annorlunda. Peter på Jimmys jobb och hans tjej spelade tillsammans med ett helt gäng till.

Det var så hysteriskt roligt! skrattade så att jag höll på att rammla av stolen. det var helt fantastiskt! :D och dem var sååå duktiga. spela teater utan att veta vad den ska handla om! haha!

Nu inväntar vi nästa inbjudan till nästa "uppvisning"...




Nu är jag snart ner på stan och träffa Lina på Storken. Mys Mys! måste kuta till bussen snart!

Dagens ORO

... JAG HAR HÄRMED SETT KLART SAMTLIGA AVSNITT AV TRUE BLOOD!

Lite som en sten i hjärtat nu. vad fasen ska jag nu göra om dagarna och hur ska man palla vänta EN HEL VECKA på ETT ENDA avsnitt sen...


AAAAHH!!!



FREDAGSMYS

Har spenderat halva dagen i sängen. Andra halvan rensade jag akvariet. Själv. Det var tungt och jobbigt men gick bra och blev RENT.

"Kaj" (alltså Jimmy) ringde vid tre och förkunnade att han slutat tidigare så vi åkte ner till ica och handlade. hembakad Pizza står på schemat och dem hade även LÖSGODIS för 3,90. FREDAGSMYS. så vi köpte typ 3 kg. hehe!

Träffade även Therese med kille och dotter i affären. Roligt! Therese var tjejen som faktiskt presenterade Jimmy och mig för varandra den där kvällen på Etage för mer än två år sen.
fick STORA ögon på magen och ettt "Herregud, ska Jimmy få en unge" haha. ja om det inte är laktos så stämmer det fint. hehe.

Har haft förvärkar idag också, När magen drar ihop sig så pressas liten neråt och det känns som att hon ska trilla ut! känns ju mer obehagligt än vanliga sammandragningar fast jag gillar att det händer nåt. Bra kropp som vill förbereda sig liksom :D




Lånad bild.


"Mamma-Lunch" och magbild

Nu har tjejerna varit här på lite lunch. bjöd på sallad med Bulgur och en massa gott i. Blev riktigt bra. Blivande moster-Sofie kom förbi och skulle hämta systemkameran och hon fick stanna på lunch hon med. Lika trevligt som alltid.
Karin som fick sin lilla Thyra den 12 juni, jag med min 36 veckors mage och Sara med sin 27 veckors mage.

Gissa vad de flesta samtalsämnena kretsar kring? :)

kan inte sluta tänka varje gång man träffar någon nu att kanske, kanske är det ista gången med bebis i magen. TÄNK om det vore så!


Slänger upp veckans mage också, fick bli i svartvitt denna gången. Man kan verkligen se att hon har sjunkit ner på bilderna nu, eller jag kan det iallafall. det är såå skönt för jag får inte en massa sparkar mot lungorna på samma sätt längre. Istället känns det som att ha en kokosnöt mellan benen dock :)

tog ett par BEDÅRANDE bilder på Lilla Thyra också, ska fråga mamma karin om jag får lägga upp en bild här så ni får se sötnosen :)

Godmorgon! Lite Förvärkar och mysig lunch!

Förundras över hur pass bra jag sover om nätterna ändå. För nån vecka sen snittade jag 2 timmar i stöten och hamnade på soffan tills sist. Nu har jag svit i sängen hela nätterna och bara vaknat till de ordinarie kissepauserna. behöver jag påpeka hur SKööönt det är!?

Nu har jag petat i mig frukost och sitter och smuttar på en kopp.. ja gissa... HALLONBLADSTE.. :)

Klockan tolv kommer Sara och Karin på lite lunch och jag tänkte sallad idag med lite smått och gott i. På systers inrådan. vitlöksbaguetter till det. perfekt.

Snusa lite på Thyra ser vi fram emot. eftersom det verkligen stillar bebislängtan. Eller INTE. :)

mindre än 30 dagar kvar idag, det är helt sanslöst. hade ett par förvärkar inatt också, eller mest igår innan jag somnade, känns lite som att man blir skitnödig och man kan riktigt KÄNNA hur lillans huvud trycker neråt. det är så häftigt!

nu ska jag gå och slänga på överkastet på sängen och sen behöver jag dra av golvet i köket med damsugaren!

en aktiv dag

oj vad det blev aktivt idag jämfört med dagar som varit!
först cyklade jag ju till barnmosrkan och tillbaka.
sen höststädade jag hela trädgården och gladde mig åt att vi just för tillfället inet har en STÖRRE yta att städa på där ute :)

Sen blev det lunchtajm och TB. syrran kom över en sväng och hon hade då skrivit ut mitt förlossningsbrev. (tack!)

När hon sen skulle bege sig så hjälpte hon mig att pumpa min cykel och så hojade jag medans hon gick ner till affären. handalde smått o gott till imorron och hon tog bussen hem. jag trampade hem i snigelfart och nu sitter jag och tar igen mig lite i soffan.

ska snart börja med maten för älskling fick reda på att han jobbar sent idag. så då vill ja ha maten klar när han kommer hem.

och för övrigt längtar vi nu efter bebis.  MYCKET.

Hemma igen


Ny onsdag

Jaha då var det alltså ondag igen.n Dimman ligger TJOCK utanför och idag är det meningen att jag ska lyckas ta mig ner till MVC för att kolla mitt blodtryck. fattar inte riktigt hur det ska gå till då det där med att förflytta sig är en minst sagt smärtsam historia numera pågrund av den där jäkla nerven som är ikläm i ryggen. ischias?

kan bara hoppas att cykeln funkar fortfarande, förra vecka var det bästa alternativet så vi får hoppas det är det idag med helt enkelt.

har sovit i sängen TRE hela nätter nu. Kroppen känns tröttare än vad den gjort innan så det bidrar till lite mer sömn. kalas! vi däckade innan tio igår både jag och älsklling. skönt!

nu ska ja käka frukost och dra nåt avsnitt av TB :D

Dagens andra roliga


Föräldragrupp: "normal förlossning och profylaxandning"

Inför första föräldrargrupp mötet idag undrade jag lite stilla om man skulle dra på sig ett par veolurbrallor och ställa in sig på att ligga på en matta på golvet och andas i grupp. ni vet, sådär som dem alltid gör i filmer.
Strängt 80-tals inspirerat.

så var det inte.

Istället fick vi bekanta oss med varandra lite och presentera oss och våra förväntningar på kursen. Sen fick vi macka. med Papirka och gurka på. mums. kaffe om man ville. eller te.

Sen tog barnmorskorna över och pratade om hur en "normal" förlossning går till, alltså en sådan utan komplikationer. till sin hjälp hade dem ett fejkbäcken, en docka i en snygg påse med tillhörande "navelsträng". jätte pedagogiskt var det hela...

...ända tills, barnets huvud (alltså dockans) skulle passera GENOM detta bäcken. tydligen så var bäcknet lite litet eller den valda dockan lite stor. och det resulterar i att lagom halvägs så FASTNAR dockans huvud. vilket två sekunder snare slutar med att båda barnmorskorna står och sliter i bebisens huvud för att försöka få loss det.
Det går inte alls bra och båda två börjar bli smått röda i ansiktet och upprepar att

 "fast såhär går det inte till PÅ RIKTIGT"


tjejen som satt brevid mig såg svimfärdig ut.




Godmorgon!

Dessa nya och smått onda sammandragningar höll i sig hela kvällen igår. frekvent återkommande med efterföljande "mensvärk" i olika styrka.
har sovit i sängen hela natten och faktiskt bättre än förväntat. vaknade nyss och inser att foglossningen nog kommit tillbaka, lite halvkul sådär. funderade på att ta en alvedon igår men skippade det till sist och det gick ju bra iallafall. gillar inte värktabletter i "onödan".

fick en sammandragning till innan jag klev ur sängen men nu verkar det som att det slutat. jag har gjort frukost och tänt ljusen i vardagsrummet, för det är en sån där härligt ruggig höstmorgon ute (härlig om man inte tvingas ut i kylan med andra ord;))

i eftermiddag 16.30 börjar föräldragruppen på MVC ska bli kul och se om det är något för oss. tills dess ska jag se till att packa den där (förbannade) BB-väskan som ja inte fått tummarna loss att göra än. och så ska jag kolla på TB och dricka hallonte :)

Det blir en lugn dag med andra ord!

Ladda batteriet till systemkameran ska jag göra också. sjukt länge det batteriet varar! tror jag kan räkna på en hand hur många gånger jag laddat det sen vi kom hem från thailand liksom. hur bra som helst!


(Hümudd- han får allt som oftast agera modell i min blogg inser jag nu, men ack så söt han är!)

Förvärkar?

Förvärkar?
hrm... ligger på soffan nu och har gjort så nästan hela dagen.
då och då kommer typ mensvärk, som liksom sitter i en stund och sen klingar av och försvinner.
samtidigt blir magen hård.


kan inte påstå att det gör ont men det är något nytt på gravidfronten

hehe

snart kommer älsk hem och vi ska äta lax idag. MUMS!


och dagens jobbiga:
satt och skulle kolla på TB (nu har jag tjatat det så länge att det fått förkortning, haha, true blood alltså) och ser att jag MISSAT ett avsnitt.. mög... nu får jag vänta till ikväll att kolla vidare. suck.

och dagens roliga:
I posten låg en present från farmor. en liten slant som jag ska spara och inhandla kläder för när tjocket har försvunnit :) fint kort också. ska visa imorron för Sofie har lagt beslag på min kamera!
Tusen tack!


Födelsedagsfirande :)

Igår firade vi min födelsedag här hemma. började dagen med frukost på "sängen" (Läs: soffan, eftersom jag alltid vaknar där ute till sist numera) av älskling.

sen hade jag internet dejt med samantha och pappa-familjen och sen med mamma och det blev lite paket öppning! tack snälla! :D

Sen åkte vi en runda och kikade efter mattor till vardagsrummet, hittade två perfekta på mio. jätte fint blev det!

fick veta att älsk planerat en helg i stockholm på hotell och grejjer men som ju gick i stöpet iochmed att jag inte kan gå. inte så kul att åka dit och bara ligga på rummet heller.. :) Men jag tänker minsann låta honom ta igen den idén vid ett senare tillfälle ;)

vi hann precis hem från mio innan Tina, Micke, Åsa och Emil kom på fika. fina blommor och presenter hade dem med sig :) nu har jag blommor med färg i mitt hus igen, får se hur länge det vara för jag brukar va rätt bra på att ha ihjäl dem efter alldeles för liten tid...

vi fikade på jimmys vaniljbullar och kanelbullar som han bakade för nån vecka sen. gott!

Sen kom Elo och Monica följda av syster-Sofie och hennes bästis Louise som är på besök här..

när de flesta gått hem kollade vi på Ronja Rövardotter som gick på Tv1000 och sen blev det middagstajm.

dagen avslutades i soffläge framför tv:n

Och tack alla för alla grattis sms :D


Utvilad! :D

vaknade tvi halv sju och kollade på ett avsnitt av True Blood, sen kom tröttheten igen. Hurra! så sen somnade jag om tills karin ringde och väckte mig precis. bra det för vända på dygnet är ingen hit alls :D

idag tänkte jag pyssla lite här hemma. ska ta och bädda vagnen och bädda ur/tvätta sängkläderna i spjälsängen.

Ska ta en kopp the nu och sen blir det lite häng framför True Blood igen :D


Tack Cissi!


Det ringde på vår dörr...



Astrid kom med Presenter till Lilla-Haj från Cissi med familj.
Spännande!


:D


Ingen vanlig dag

För det är ingen vanlig dag för det är Samanthas födelsedag!
Hurra Hurra Hurra!



Vecka 36

idag går vi in i Vecka 36! magbild kommer senare!


Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.
I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)


KÄLLA


Hallonbladste


Dagens dag :)

Idag har jag varit duktig. damsugit hela lägenheten och städat undan. skönt! vid tolv kom sofie hit och vi kollade lite True Blood och käkade lunch. Jimmy kom hem vid halv fyra och efter lite eftermiddags vila för hans del, samt ytterligare ett avsnitt av True Blood för min del så lagade vi mat. provar ett nytt recept idag. lassange med svamp, squash, keso och annat smått och gott (och nyttigt) nu står den i ugnen och vi hungrar i soffan.

Ska hem till Sofie sen när Jimmy sticker till träningen.

Termometern står på 14 grader nu, det är kallt i luften ute och hösten är här på allvar känns det som.

Jag har tvättat upp två maskiner med bebiskläder och dem hänger så sött så sött på sträcket här inne. ser så gulligt ut att man nästan dör lite :)

Lilla gumman välkommen ut för nu är dina kläder klara! :D


Nytt

Blev ett överkast från Ikea här om dagen.
kuddarna från mamma kom väl till användning då, efter att ha legat i förrådet ett tag :)


Fotograf: Emy Åklundh



Love it!

Bilden är från i sommras och fotad av älskade Emy.
den kommer förutom att pryda min blogg senare förstoras och sättas upp på nån vägg här hemma :)

Gårdagens skratt

Kommer in i sovrummet och ska kolla om Spike lagt sig. finner detta:



en mystisk bula under lakanet?
som följs kort där efter utav:



Hihi.. tror någon tyckte det var kallt att vara ute igårkväll. eller så var han bara på extra mycket mys.



GOSET


NY blogg

med "lite" (läs:all) hjälp av syster har jag nu fått till en ny header och lite annat nytt i bloggen!
Tackar så hemskt mycket.
Hon har fressten och flyttat till Uppsla nu, om någon missat det.

Hennes blogg finns att läsa HÄR



En kritvit syster.
helt ok att skylla på fotografen 
kanske en aning mycket ljus/blixt?


 


Bästa!



Det betyder att vi slipper medicin i ytterliggare en vecka, dessutom var det det bästa trycket sedan vecka 13! Tror mycket beror på att jag slutat fejja rundor så mycket här hemma. och att jag denna vecka spenderat tiden mest på soffan faktiskt. så det är bara att fortsätta med det :)
Ni anar inte vad glad jag är nu. jag vill SÅ mycket INTE äta piller medans bebis ligger i magen! Nu ska jag dit igen nästa onsdag samma tid och då hoppas vi det håller sig i chack! :D

Jaha.. 04:38

Nej nu gav jag upp, har snurrat på mig i sängen i en timme, kissat två gånger, buffat lite på mysbebis, kelat lite med yrvaken katt och knuffat på snarkande sambo.
Nu blev det soffan, Spike följde med och snarkade en stund brevid. sen började min mage skrika efter frukost så nu har jag hunnit kränga två mackor och ett stort glas mjölk.
tänkte att jag skulle sätta mig här tills ögonen rammlar ihop en runda till.

ska till barnmorskan 10.30 och sen ska jag bara slappa hela dagen framför "True Blood" som faktiskt visade sig vara riktigt bra (Tack Emma).

I övrigt längtar vi ihjäl oss efter bebis här hemma nu, handlade lite grejs till BB-väskan igår på Willys. ska packa den sen ikväll. Annars kommer vi yra runt som höns här när det hela väl sätter fart. (om inte bebis har planerat att stanna i magen för alltid det vill säga, man vet ju aldrig liksom)


Kikade nyss in på mickis blogg och såg att det gått smått över förväntan hos vetrinären idag (elle igår nu då) Underbart att höra :) (eller läsa)


nehe, kanske man ska återgå till soffan och så den här mysbebisen får sova ett tag till nu när hon (HON!) och hennes (!) mamma har fått mat i sig..



"Tjockan på grönbete"




RSS 2.0