Måndag igen

så började vi en ny vecka. idag blir Maja 16 veckor! den 11/2 är hon fyra månader!

solen skiner ute och Maja sover en snutt nu. Sen väntar promenad men innan dess ska jag hinna med en dusch, bäst att göra det på en gång innan hon vaknar!

Sol och promenad på isen

Nu har vi kommit hem igen efter en TVÅ timmars lång promenad i solskenet. Tempen ligger på nollan, solen strålar och himmlen är BLÅ. snön gnistrar sådär fint och vi tog oss en lång runda på ISEN, där vi om sommrarna brukar fiska. Såg pimpel-hål och skrattade i kapp med älsklingen. Maja sov i vagnen. Tog såklart aldrig med med systemkameran :( så Jimmys nyinköpta android-JG fick duga. Men det verkar som den dög mer än bra. ska leta rätt på kablen och peta in bilderna här under snart..
Men nu blir det lite soffhäng medan barnet fortfarande sover!

Kalasfin Maja!

Igår var vi i Knivsta på 1-års kalas. Söta Mirabelle fyllde år och vi fikade och maja hade fullt upp att kika på alla barnen som var där. hon hade inte ens tid att äta! :) Fick även träffa Frida och Erik med deras "lilla" Adrian som precis börjat gå. mys!
Igår somnade Maja NIO. Det gjorde att vi fick dricka vin och äta ostbricka och kolla på Avatar helt barnfria. Hur mysigt som helst. Sen var man ju dock säker på att fisen skulle vakna vid 07 men ICKE. hon sov minsann till 09 innan hon och jag tog morgon och pappan snusade vidare ett tag till.

Kaffe är intaget nu och snart ska vi väl sätta fart med den här dagen. Jimmys sjuka har gett med sig igen, han fick ju massa feber i fredags och sov bort hela kvällen. men sköönt att det inte blev värre.



Klänningen har Maja fått av Morfars bror "Beppo" i julklapp och tossorna har finaste Lina virkat :D


Uppdate:
Och här har vi födelsedagsbarnet i egen hög person
 <3


Kalas

idag blir det kalas för Mirabelle i Knivsta!
så fort maja har vaknat (och somnat nu då..) så ska vi bege oss!
det blir mys!


Jimmy är sjukling men har lovat att köra dit oss. skönt.

Tjing!

Underbart



Svårt att fatta är ju bara förnamnet. det är inte klokt vad tiden går fort!
Den där magen är FAN inte att leka med, ändå kan jag inte ens komma ihåg hur det kändes att ha den där.
och det där lilla lilla knyttet som låg och snarkade som en hel karl på BB, har plötsligt blivit en riktigt BEBIS. En liten filur med stark vilja och ordentligt pipa. Hon talar minsann om vad hon vill vår tjej, med besked. Det bådar gott för framtiden. Jag vet att ett par stycken av mina vänner i detta nu går och väntar och väntar och längtar så hårt efter att få hålla i det där lilla livet för första gången, ni har något så undebart framför er och man kan inte hjälpa att bli avis. Att föda barn är det häftigaste som finns och tiden efteråt blir bara bättre och bättre för varje dag som går. Dessa små mirakel!
<3


110126

Igår lyckade Maja somna på egen hand! det vill säga utan att jag eller Jimmy behövde sitta där inne den där timmen typ som vi brukar. Hon låg vaken i en 40 minuter och snackade lite med pingu och mojslade under sin filt. den blev hon lessen när nappen åkte ut, jag sprang in och pillade in den igen och då somnade hon med en gång. fan vad skönt rent ut sagt! dessutom tidigare än vanligt. Klockan var bara tio och eftersom man inte behövde ligga där inne en evighet så fick jag massa gjort i köket medans hon somnade in. Vår duktiga duktiga tös!


Prästen var här igår och vi gick igenom dopet. Det känns som att det nog kan bli bra! :)

idag ska vi åka till Knivsta och hälsa på Lena-Maria och Mirabelle. det blir skoj! tänkte att jag skulle ta mig förbi jobbet en vända men vi får se vad som hinns med. Jimmy hämtar oss i stan vid kvart i 4 och då ska vi iväg på hemligt uppdrag ;)

DOP

vi har bestämmt att vi ska döpa Maja. efter en del velande. datum är satt till den 12/2 och det blir bara litet och enkelt. Med lite fika efteråt här hemma hos oss. Mamma-familjen och Pappa-familjen kommer upp och Jimmys Mamma, Pappa och syster kommer. Det var lite svårt hur man skulle göra med inbjudningarna eftersom det dels blev ganska snabbt påkommit (eftersom  storamoster åker till USA anyday) och sen är det ju långt att ta sig och vi har inte direkt sovplatser i vårt lilla hem.
Så vi hoppas bara att ingen känner sig undanskuffad nu!

i övrigt längtar jag såå efter våren och vår inplanerade skånetripp kring påsk nånting. (Inte just påskhelgen). tänkte att vi då tar bilen till Helsingborg och bjuder in oss på lite fika hos farmor eller kusinen och så försöker vi hinna med Cissi och co då också. :)
Men mer om det senare.

Nu komme snart Ingela och hennes Stina hit på lite lunch eftersom hon inte kunde på torsdag! och Majan började dessutom knorra


Happy day!

solen skiner ute och det är inte så kallt. vi har just kommit hem från BVC och en liten runda på stan.
BVC-Lars konstaterade vad vi misstänkte här hemma angående Majas navel. Hon har fått navelbråck. inget stort (än så länge) men det kan växa. Det hela beror på att magmusklerna inte är på plats ännu (eftersom hon ju inte sitter eller använder dem något nämnvärt) detta kan göra att det bildas ett litet mellanrum där tarmen liksom pressas utåt och då får man den där lilla utbuktningen på navlen. Det är inget farligt, gör inte ont och kommer med största sannorlikhet at försvninna när hon börjar använda magmusklerna mer iom att hon växer till sig alltså. så så var det med det. Jag är inte det minsta orolig men det är ju alltid bra att få det kollat! majas navel är den sötaste i världen med eller utan "bulle" på :)

Nog om det.

I brevlådan låg det en present från Lilla-moster. En jättefin teckning och fler dreggel-lappar! TACK! :) ska fota den fina teckningen sen och visa (ledtråd: den är rosa och knubbig, hehe)

På stan inhandlades lite tyger och sytråd. Nytt projekt påbörjas alltså inom kort. Vikrningen går fressten frammåt den med. 12 rutor är vi uppe i. så det är väl en så där 30 kvar ;)
kikade lite på rean också och hittade två bodysar från FIX till Maja för 15 kr stycket. Något fint till mamman fick följa med hem också!

NU: LUNCH!

Inte många knop

Förmiddagen går i slappandets tecken.
Jimmy gick upp med Maja vid åtta och jag sov vidare till kvart i tio.
Nu sover maja sitt andrasov och Jimmy snarkar på soffan.
Inte många knop alltså.
Det är söndag.
Skönt.


Lördagskväll!

Kvällen igår var mycket trevlig som alltid i så gott sällskap. Käkade goda hemmagjorda burgare och spelade Move it" (?) på Ps3 galet roligt. För er som inte vet vad det är så är det liknande nintendo Wii, man rör sig själv när man spelar. Sjukt kul och förvånadsvärt BRA spel alltså. gött!
Maja sköte sig exemplariskt hela kvällen/natten (!) vi var hemma halv tre! snuttan somnade gott i sin vagn och somnade snabbt om i sin säng när vi kom hem.
Blev lite taggad av att pilla ytterliggare med inställningarna på min kamera så jag ska nog lokalisera den där tränings DVD:n som man fick med. Men först blir det städa lite och sen en promenad för ute skiner SOLEN.
ska bara vänta på att pappan och Majan vaknar först ;)


Lördag 110122

Idag fick Maja inviga insatsen till badbaljan som hon fick igår tillsammans med en ny leksak! Inte för inte att det heter just barnbidrag :) blöjor fick hon också, Willys har erbjudande om att ta tre betala för två, gäller ALLA sorter och gissa om vi ska handla fler rundor innan den 6/2! perfekt!

Nu är vi Hemma efter en lång promenad och liten snabbhandling på ica. Blev en tur i skogen som avlutades i Gipen. Där det var väl sandat och plogat hände något som inte har hänt på ett ÅR!
Jag sprang. Sprang som i snabbare än promenadtakt förflytta mig frammåt. i Liten skala men dock. sprang en lyktstolpe gick en osv. SJUKT stolt över min lilla insats. Fick upp flåset på en gång och inser att en graviditet INTE har direkt en positiv inverkan på konditionen. Maja sov i vagnen som pappa körde.haha måste sett rätt kul ut det dära.

Nu har vi käkat lite lunch och vi hänger i soffan. Maja sover fortfarande i vagnen. Kanon för ikväll väntar middag och tv-spel hos Matte och Mickis! ska bli supermysig!

Fredagsfin Maja!



Igår invegd (invigde?) vi julklappen från familjen Donelli/Lidén. Alltså pappas bror "Lidde", Caroline och kusinen Alexandra. Även den storlek 68. Maja ägnade större delen av dagen till att dra upp volangerna på tunikan och smaka på dem, så den var helt blöt i kanterna och magen var bar mest hela tiden. Så det måste väl vara ett gott tecken på att hon gillade kläderna! :)
Ni kan ju bortse från miss-matchen med håsorna!


Phu!

Fy vilken jobbig förmiddag det blev här hemma. Maja blev brutalt övertrött och orkade inte ens somna. Skrik och gråt tills hon somnade av utmattning och först då fick jag äntligen i mig lite lunch.
försökte ringa BVC för att fråga om Majas navel som börjat bukta utåt, och buktade sjukt mycket nu när hon tog i och var ledsen. Jag misstänker nästan navelbråck, inget som är farligt men jag skulle iallafall vilja att någon tittar på henne. Tydligen får så mycket som var femte bebis det och det försvinner oftast av sig själv..

nåväl...

Nu ska ja försöka ta tag i livet här hemma eftersom förmiddagen blev som den blev! :)

Tjing!



Uppdatering:
BVC ringde tillbaka (!) och vi skulle komma och visa lilla navlen på måndag tyckte dem. skönt!

FREDAG!

Äntligen fredag! Snart får vi ha pappan hemma ett par dagar. Maja vaknade och var grinolle som vanligt klockan åtta. Men upp skulle hon. vi busade ett tag på Hajfilten som för tillfället får agera lekfilt istället för sovtäcke för Maja gillar att ligga på mage och gnida kinden mot det mjuka fleesetyget :) ser såå kul ut!

Nu sover hon sitt "andrasov" och jag dricker kaffe.



Svar till "Malin":
Det är helt sant att det växer så det knakar, nästan som ogräs och "liten" drar storlek 68 i kläder numera! vår stora stora tös!


Snålt..

Sara: "det är iallafall 4 som har kommenterat inlägget om din body nu"
Jimmy: "Jag tycker iallafall det är ganska snålt"
Jimmy: "snålt, skriv det..."


;)

Mysigt!

Mysig dag med Karin, Sara och barnen här hemma. åt en god (något försenad) lunch. Maja har just däckat nu och vi hänger i soffan! det vankas mat snart.
fick hem ett reklamblad från Willys  att man fick köpa 3 paket blöjor och betala för 2. Här ska det shoppas! :) får bli imorron för ikväll hinns det inte med.

Nästa vecka är schemat nästan späckat... Ska ta mig till Knivsta och hälsa på Lena-maria och samtidigt svänga inom jobbet tänkte jag. får ringa dit sen och kolla att det passar om vi kommer. tänkte säga hej till barnen på avdelningen och så :) sötkottar!


Tack!

Maja har på sig den fina randiga tröjan med knickers som hon fick av Filippa och Max när hon föddes. Då var de enorma i storleken (men toppen att få något att växa i) men nu passar det alldeles perfekt. hon ser så vårig ut! och även om body har varit en stående favorit så sitter faktiskt tröja och byxor riktigt bra på henne nu. Hin ör ju så stor vår lilla skatt! blir nog till att inhandla fler plagg av denna varianten nu till våren! kalas!
Tusen tack igen!

:D


En vårfin Maja!



Om ett par timmar kommer Sara och Karin hit och lunchar. Med sig har de sina flickor som båda är födda som Maja, på det senare halvåret av 2010. helt pefekt med lekkompisar!
Nu ska jag sätta fart med lite lunch!

Soligt!

Ute skiner solen. det är underbart väder! Majan har somnat efter en hel del kink och "intekommatillro" fasoner. Men nu sussar hon sött. Jimmy är påväg hem från jobbet snart hoppas jag :) imorgon ska vi nog ut på liten shoppingrunda när Jimmy slutat. Behöver inhandla badinsats till baljan för maja vill bada Lääänge och armarna orkar inte bära en klump på 6,5 kg hur länge som helst.
några mjukisskallror ska inhandlas också.
hon har ju börjat greppa saker nu och stoppar dem helst i munnen, dock kan hon ju inte riktigt kontrollera rörelserna ännu så de hårda plastleksakerna vi har fått kan göra ont på henne när hon råkar bänga dem i skallen på sig själv :( så de får vänta i lådan ett tag till!


Suuuugen!



Är sugen på att baka muffins! Dessa slängde jag och moster ihop för ett tag sedan. Med Vitchoklad-frosting och mörkchoklad på de små.. ååå.. GOTT!

110119

har redan kommit hem frå¨n dagens promenad. Vi gick ner till centrum och mötte pappa vid vårdcentralen. Sen handlade vi lite gott till imorron när Karin och Sara kommer med sina små flickor. Sen tog vi en liten lagom runda hem. har lite skoskav efter maratonpromenaden igår så det fick bli en mindre runda. MEN. solen skiner och det är blå himmel så jag har tankat massa ny energi. vilket behövs.

dagarna är lite tunga här hemma nu då Maja är inne i en kläng-fas. hon vill INTE sitta själv eller ligga själv nånstanns utan man ska bara bära och bära. det blir lite jobbigt i längden men i övrigt är hon ju en glad skit så jag klagar inte!

Igår förutom skrattet så VÄNDE hon sig också från rygg till mage, när hon väl kommit på hur man gjorde ville hon inte sluta och hon "fnissade" så när hon kom över på mage och lyfte huvudet. sötnos!

Nu knorrar hon i vagnen och vill upp!

Tjing!

Det vackraste!

det vackraste Ljudet i världen fyllde nyss vardagsrummet för en liten millisekund.

Maja skrattade för första gången. Ett bubblande litet barnskratt. Ärligt och helt jävla underbart helt enkelt.

Mammahjärtat bara klappade ihop där för en sekund.

Lilla Lilla älskling!


Inflik.

Jimmy tycker det är tråkigt att ingen kommenterar hans "underbart fräcka och fina" body i inlägget nedanför.

Dagens insikter

1. När Maja sover bra vaknar mamman på BRA humör.
2. Det är svårare än svårt att klä ett barn som vill gripa tag i allt runt omkring och stoppa i munnen.
3. Hur bra humör mamman och barnet än är på så är det högst okul att klippa naglarna (på barnet)




Inatt sov Maja bra igen! vaknade 4 för mat och somnade om till åtta. skööönt!

Igår fick jag blommor av min kära sambo, det luktar gott i hela vardagsrummet :-)


Ojoj

Igår somnade Maja klockan 00 (!) jag och Sofie låg inne i våra sängar och kikade lite på datorn och hade oss en halvtimme nåt. sen somnade jag som en stock. Fram till halv tre. då vaknar Maja. ett par klotrunda pigga ögon lyser på mig i mörkret, hon får mat och somnar om efter en halvtimme. Helt ok. men hon sover sämre än sämst. vaknar så fort nappen trillar ut dvs en gång i halvtimmen. jag hinner PRECIS somna om hela tiden så vaknar hon igen, så håller vi alltså på fram till klockan 06 (!) då sover hon till halvåtta och vi går upp för dagen.

GISSA om jag var trött då.

Mosters sista dag här hemma har kantats av barnskrik och lite till barnskrik. Maja har sovit 45 minuter på hela dagen och har humör därefter. okul. högst okul.

Karin ringde och förgyllde dagen dock, samtidigt som en utmattad maja somnade till mosters ljuva stämma i sovrummet. Vi fick lunch i oss (klockan tre!) och jag och Karin bestämde torsdag och lunch. MYSIGT. ska bli så kul att se Maja tillsammans med thyra nu när Maja är så mycket mer intresserad av att ta på folk :)

Allra käraste sambo kom hem med blommor. efter en sån här jobbig dag känns det lite extra i hjärtat. han är allt bra underbar, han tog maja och jag hoppade in i sängen, kunde inte sova dock och hoppade upp igen. Nu sitter jag i ett KNÄPPTYST hus och bara hänger. Det är skönt. men jag borde nog försöka vila. ska fota o visa sen.

Ny bloggdesign

på gång.
Kan ju inte se ut som att vi väntar barn fortfarande heller!

Tjing!

Piggnat till

Oj vad många stavfel det var i förra inlägget då. Var nog rätt trött ja. Iallafall så masade vi oss ut på en 45 min promenad med vagnen. Vi behövde verkligen luft alla tre efter att suttit här inne och ugglat i ett par dagar. vädret var dock inte det trevligaste. 1+ regn och IS på marken. knappt halt och blött.

Nu har vi ätit lunch, tänt ljus och myser med moster i soffan som åker hem imorron dock för att komma upp igen till den 12/2! Det gillar vi!


Såhär trötta var i hela förmiddagen  idag. storamoster, Maja o spike ligger och snarkar ikapp!
:)


En lång natt

Ojoj. två trötta föräldar i soffan nu. en pigg Maja. Igr bestämde vi oss för att lägga Maja vid nio. hon somnade av sig själv vid tjugo i. sen lyckades vi få henne att sova. vi såg en film och njöt av vuxentid. Maja sov orogligt Heela natten och åt vad som kändes som en miljon gånger. vi fick sova en timme i stöten.
Kaffet i handen nu i soffan och försöker vakna till liv.

Sen får vi se va som händer med dagen!

Känns ju.. eh... ja...

ett ord: SKEPTISK



Jaha, detta känns ju som ett sannt lördagsnöje. När barnet nu somnat är detta alltså det som lockar de vuxna i familjen Jörgensen/Lidén.
Kommentarer överflödiga.
Återkommer om resume.
Håll inte andan.


Lördag 11-01-14

Klockan tjugo över fem hoppade två stressade föräldrar in i bilen för att hämta ut biljetterna på bion, köpa godis och bänka sig i salongen (samt ringa hem till moster för att kolla att allt går bra med liten, en två fyra gånger sådär) Uppklädda med klänning och skjorta kvällen i ära. Harry Potter väntade i biosalongen och efter det bokat bord på Grekiska resturangen Tzatsiki.

Filmen var bra och maten var ännu bättre. Sällskapet var bäst. Herregud vad underbart att få gå ut utan barn, bara vara vi och få lite romantik i tillvaron <3

Vi åt goda grilltallrikar och jag drack ett glas rött. Lagom till efterrätten och kaffet som vi beslöt att hoppa så åkte vi hem för att hinna krama lite på Majan innan hon kröps i säng. Det var första gången vi lämnade henne så länge och det gick över förväntan. Att bara få ro om varandra vi vuxna ett slag och moster var bäåsta barnvakten!
(hon bor ju här denna vecka)

Så tack moster för denna kväll.
Och tack älskling för att du är du <3


Pappa-beställning

Kan ju säga som så att det inte var Mamman som skickade efter/designade följande body! :)


Trötta och nöjda och (lite extra) kära ikväll!

Hemma efter en alldeles underbar kväll med min älskling. BIO och GREKISK RESTURANG.
Nu lite mys i soffan innan vi total-däckar.

Berättar mer imorron!

Bästa!

..köpet på länge var nattlampan från Ikea. en gång för många många år sen fick jag en nästan likadan av Marre. då hette den Smyg. Nu har den bytt skepnad till en spöka men principen är den samma. Ladda den i väggen och sen kan den vara varsom utan sladd. avger ett behagligt sken som väcker varken bebis eller mamman riktigt när det är dags för blöjbyte och matning mitt i natta. denna variant skiftar även färg om man så vill från blått till grönt. Premiärade den inatt och HÄLP så underbar, vi somnade om på en gång! :D 129:- på Ikea och den rekommanderas VARMT till alla hushåll innehållande små bebisrumpor!


Det kom ett brev...

som enligt postlappen blivit runtskickat i halva Uppsala. till inte mindre än TVÅ av mina gamla adresser. men NU närmare tre måander senare har det hittat rätt!
paktet var till Maja från favorit-Emma i Skåne!
Tusen Många tack från Maja och hennes mamma o Pappa.


Klingar av nu..

Fick ett "gör så här" sms av Ingela igår som förklarade i princip att det bara är att låta henne sova och att inte snåla med alvedonen. Skönt att få det på pränt för man har fasen inte en aning om hur eller vad man ska göra riktigt. När allt är för första gången liksom.

Lillan sov ett par timmar där igår efter den första alvedonen, sen när den började gå ur kroppen vaknade hon och åt och bytte blöja, då var febern uppe i 38,4 så vi gav henne en till supp alvedon, precis när vi gett den bestämde hon sig för att bajja såklart så jag fick snällt ringa till 1177 iallafall och fråga om vi skulle ge en till eller om den hunnit tas upp. Vi fick rådet att vänta 30 min och se om tempen gick ner eller ej. vi avvaktade närmare en timme och den gick snarare upp något så jag ringde tillbaka för att få ett OK :)

Lite bus och gos med pappa o mamma i sängen hanns med innan hon fick en till alvedon och mer mat, sen så somnade hon för natten i sin egen säng. Hon sov gott och vaknade vid 4. då var hon inget nämnvärt varm så hon fick bara mat och somnade igen. nu när hon vaknade hade hon 37.6 så lite feber men hon klarar sig fint utan alvedon. Benen verkar vara lite ömma men långt ifrån så som det var igår.

Så det har varit ett jobbigt dygn för vår lilla minsting. och hyfsat jobbigt för hennes föräldrar också. men nu vet man iallafall till nästa gång hur man ska tackla febern, man lär sig hela tiden. (fast hoppas ju klart att det ska slippas)

Idag blir det en mysdag hemma för pappan är ledig (imorron också!) Mys!

 


Älskade plutt

usch det var INTE roligt här hemma för en timme sen. Maja vaknade efter nån timmes vila och GALLSKREK ingenting hjälpte och tårarna bokstavligen SPRUTADE på henne (och lite på mamman också). Det är minsann inte många gånger det kommer tårar, då vet man att något är fel fel fel.
Stackaren hade ont i benen efter sprutorna och man fick inte lägga ner henne och inte hålla i henne heller.

tempade henne och den gick upp på 37,7 inte mycket feber men vi gav henne en alvedon iallafall för på BVC sa dem att det kan vara bra att göra det om hon skulle verka ha ont. Hon fick alvedonen och efter en liten stund slappnade hon av och somnade i våra sängar med mamman på ena sidan och pappan på andra. hon åt en slurk och nu sussar hon helt utslagen.

Hoppas hon sover ett tag nu och att det onda blivit lite bättre när hon vaknar!



Det där projektet!


avklarat!

sådär ja. då var det över för denna gången. det gick bra trots allt. självklart skrek hon när dem stack och en bit efteråt men med lite flaska och favvofilt i mammas knä så blev det rätt snabbt bra igen.
Nu är vi hemma och vilar upp oss efter dagens pärs.
Tror jag tyckte det var lika jobbigt som Maja. nu ligger hon brevid mig i sängen och tuttar på nappen och gosar med Kaninen hon fick av Mormor när hon fortfarande låg i magen.



Vaccination idag

Snart är det dags. Att ta vagnen och barnet ner till BVC för att få sprutor i bena och förmodligen feber med sig hem. jag är högst opositiv till det hela. och skulle hellre stanna hemma och dra täcket över huvudet. uppe på det så snöar det ute.

skitväder!


Sjukstuga på hög nivå

Jag vet att jag under graviditeten funderade kring det här med hur fasen man pallar med att ta hand om ett barn när man är sjuk själv. Svar: det går bra, man känner sig inte ORDENTLIGT sjuk förren barnet sover och man slappnar av helt. Då blir man typ dödssjuk.

Så alltså. svetten lackar här hemma. och jag har en "efterlängtad" tid hos barnmorskan. Dags för preventivmedel. :)

Men innan dess ska jag duscha... ja för det ska jag...

ska visa mitt projekt under dagen, det ska bli en present till Maja och jag är sådär äckligt nöjd med min insats.

Återkommer!





Sötaste!


Dramatiska ni är då!

nej fast nu tror ju folk att vi både ska gifta oss och ha ett barn till. angående den där karamellen. och det är inte så avancerat alls. DOCK. är det bestämmt att vi ska åka utmolands i sommar! tillsammans med mormor och Lasse (och Sofie om hon är hemma) hotell och sånt är inte bokat ännnu, men det återkommer vi om :D

so long!


Godmorgon Måndag!

Ny vecka!




Min förkylning blir bara värre. Näsan är helt igenkorkad och kroppen känns tung. Men börjar få svaret på "hur man lyckas ta hand om barn när man är dålig själv" - Svar: man bara gör, det är inte förren jag slappnar av när Maja sover som jag känner mig hundra resor värre. Märkligt men skönt.
Därför ska jag nu krypa ner brevid henne i sängen, moster ligger där inne och snarkar också. Även hon ordentligt förkyld. Sjukstuga. och Maja ska vaccineras (ångest!) på onsdag. vill verkligen inte men känns som ett ont måste, tur att pappan kunde vara ledig iallafall sen resten av veckan. DÅ ska det mysas och kureras.

Får se hur det blir emd bowlingen ikväll... hade ju varit så roligt...



Svar angående den där karamellen: Nej vi ska inte ha en "minihaj" ännu. :-)


Inneboende moster

Idag har moster flyttat in till oss! En vecka ska hon bo här innan hon styr kosan mot skåne igen och inväntar matchning från nån familj som vill ha henne (och som hon villa vara) som aupair. ETT ÅR. fatta. det är så hemskt att vi inte ens pratar om det.

dagen har spenderats hemma, en sväng till Lindex o kappahl i Boländerna. vem fick lite kläder? JO, såklart den där lilla fisen som dräglar så man får byta bodysar varannan timme minst! (vi skulle handlat dregellappar men hittade inga, får bli morgondagens projekt kanske.)

I övrigt är jag snorförkyld. med betoning på snor. jag nyser nyser och nyser. maja har börjat snörvla lite efter sovstunderna men verkar klarat sig HYFSAT so far. ni kan väl hålla en tumme, en liten, för att hon slipper gumman! imorgon skulle vi ha mys med jobbet, bowla o äta, men jag vet inte hur jag mår känns inte som det går åt rätt håll heller tvärr :(

jag her startat upp mitt projekt jag haft i bakhuvudet ett par dagar nu, och kommit en bit på det hela :) ska visa sen!


Stora-moster Sofie - numera vår inneboende!


Jag har EN TILL fantastisk nyhet att komma med, men jag ska suga på den karamellen ett tag till och sedan återkomma!

;)


Var det startade :)

Tänkte att jag skulle ge mig på en presentation här eftersom ett helt gäng nya läsare hittat hit!

jag är alltså SARA. Jag är född och uppväxen i skåne, närmare bestämt KRISTIANSTAD. det ligger på andra sidan Malmö kan man säga. När jag tagtit studenten tog jag och min bästa vän vårt pcik o pack och begav oss 65 norr ut för att studera. UPPSALA var världens bästa stad att vara student i och minnena är såå många (och en del såå suddiga hehe) Jag flyttade tillsammans med samme vän till två olika läganheter innan min kära mor köpte en bostadsrätt åt mig. i den bodde jag sedan tillsammans med två andra underbara vänner (inte samtidigt) innan den såldes lagom tills jag har studerat klart.
Blev färdig förskollärare 2008 och fick på en gång jobb i en grannkommun, där jobbar jag fortfarande! och trivs bättre än bäst.

2008 träffade jag min sambo och efter bara ett par månader flyttade vi ihop. vi började med en resa till Tunisien som följdes tätt av en till grekland, en liten ö som heter Thassos, där vi förlovade oss! sista resan åkte vi två veckor till Thailand. OM det var underbart! Då var vi även GRAVIDA i vecka 10. När vi kom hem därifrån berättade vi nyheten för vänner och familj.

11 oktober 2010 föddes vår "Lillahaj" som fick namnet MAJA.

Idag kantas dagarna av mammaledighet och bebisgos. Därmellan försöker vi komma ihåg oss själva och att ta till vara på tiden som går så fort så fort...

KUL att just du vill följa med oss i vår vardag!

:)

På återseende!


Lördag

Maja har haft en minst sagt knorrig natt inatt. vaknade hit och dit och var ledsen. Något som spökade hos den lilla damen :(

Lördag idag och Jimmy jobbar. tänkte att vi skulle ta oss ner till stan och gå in på yll o tyll och inhandla lite mojs,har ett projekt i bakskallen :)

Loppan sover nu och ja ska kasta mig in i en snabbdusch minsann.

för någon vecka sedan fick Maja sina första par jeans. barnkläder och rea är en väldigt bra kombination! älskar färgerna i den fina svamp-bodyn också. Allt i storlek 68 så det passar inte riktigt ännu. men snart så!


Allt från Lindex!

Jeans Fix - 99:-
Body - 49:-
håsor - 39:-
(Alltid slinker det ner nåt som INTE är rea, typan)


Många nya läsare!

har fått en massa nya läsare till bloggen på senaste. Mycket trevligt! och VÄLKOMMNA.

Men jag är nyfiken på vilka ni är!?
Kan ni inte skriva en rad och berätta var i detta avlånga land ni håller hus? :)

En mysig dag på Gränby

En supertrevlig dag på gränby tillsammans med Therese och Agnes. faktiskt heter Agnes också Sara, så det måste ju bli en bra tös av henne med! Blev dock inte så värst mycket spring i affärer. hehe. mest fika. mata barn. snacka skit. byta på barn. söva barn. och prata barn. Med andra ord hur härligt som helst!

kom iallafall hem med två par strumpor till maja. som nu har gått upp en storlek i håsor också. 16/18 är det som gäller nu, hon kommer bli storfotad som sin mamma (med en lilltå som sin lilla-moster sami)


Som sagt trevligt på gränby, dessvärre OTREVLIGT innan vi kom dit. Buss nummer 7 körde fast vid Gottsundabadet när den skulle svänga runt även de nästföljande två bussar körde fast på samma ställe innan det 40 minuter senare kom en ny buss till oss kalla och frusna vid hållplatsen. brr...

Väl hemma väntade paket från Ellos i brevlådan. vi fyndade ett "startkit" i 8 delar i storlek 68 för 149:- förra veckan! Kanonfina grejjer var det! och i härligt material dessutom, toppen!


110107: Mot Gränby!

FREDAG!
Hur skönt är inte det på en skala. tror vi behöver lite helg här hemma nu. Det har blivit några sena kvällar på raken nu och både jag och Jimmy är trötta och smått kinkiga när vi måste kliva upp innan kroppen vaknat till. och jag som ändå brukar vara rätt morgonpigg.

Maja startade dagen med en ordentligt illaluktande bajsblöja, högst otrevligt när det händer innan frukost faktiskt. Jag har haft tur och inte fått nån sån på morgonen hittils, pappan däremot har fått ett par stycken. usch!

Planerna för dagen är att vi ska ta oss via centrum till Gränby för lite affärskik och mys med söta Therese och hennes dotter Agnes, som är en månad yngre än Maja (stämmer väl? hrm..) Therese är en ytterst trevlig "gamal" kompis genom kompis som ju fick barn samtidigt som oss. kunde inte bli bättre, vi hoppas på massa lekdejter och bus i framtiden med våra små! :)

Idag blir det favorit tunikan som jag fyndade på Lindex strax innan jul. I love it. den är sådär lagom icke-tajt och den döljer sviterna efter graviditeten kring magen bra! Me like.


Natti Natt

Nu säger vi gonatt, för andra gången ikväll :)

vi har suttit och missbrukat hemnet ikväll igen, hittade ett par godingar som vi kunde gråta en skvätt över att vi inte kan buda på ännu (läs: alls) suck.


Men även om vi inte i dagsläget kan åtstadkomma ett lånelöfte så har vi iallafall detta att falla tillbaka på:

Och det gjorde vi ju rätt jävla bra eller hur!?

Vår vackra vackra dotter hur KAN du vara så söt!?

GONATT FRÅN HELA FAMILJEN LIDÉN/JÖRGENSEN


Ledig dag

en ledig torsdag för Jimmy. Skönt!
jag fick sovmorgon efter en lite knorrig natt, eller tja knorrig och knorring nu ska vi inte överdriva. Maja sov 23-05 men var där vaken närmare en timme och trodde att hon skulle få komma upp då. men icke. 1-0 till mamma så somnade hon om och sov iallafall till halv åtta, då tog Jimmy upp henne och jag sussade vidare.

Vid hennes förmiddagslur kollade vi klart på Harry Potter och halvblodsprinsen, nu är jag SJUKTA taggad att de sista filmen på bio! :)

Nu har lunchen intagits och jag har betalt en body som vi vann på tradera. 20 spänn är rätt överkommligt och lapparna satt kvar på den dessutom! prefekt! storlek 74!

Nu ska det slängas ut lite fler auktioner och så ska vi ta ett litet röj här hemma sen!



Igår Mös Maja rundor i den här mysiga heldressen som hon ärvt av Cissis Ludwig!
Vet att jag har en bild på honom i den nånstanns på bloggen, tror jag måste leta fram den! Återkommer!


Lite använda julklappar!

Maja har idag och igår invigt två av de många FINA julklappar hon fick!
Pippi-tröjan fick hon av stora-moster, dock är den lite väl varm att ha med body under innomhus och så är den fortfarande lite stor i 68 men det är bara bra den kommer sitta perfekt sen :)

Bondgården fick hon av Morfar lilla-moster och tant :-) grisen är mest populär och har blivit helt blöt av allt snutt. Men hon gillar den iallafall! mys! och mamman som trodde att hon skulle VÄNTA med att leka med dessa sötinga, pytt på mamman!




TRÖTT

usch vad man vänjer sig vid mycket sömn snabbt. Igår somnade Maja vid midnatt och sen vaknade hon tre och sex, dock åt hon bara klockan sex. Men fy så trött jag var! detta till trots att detta ju varit hennes vanliga nattrutin för mindre än en vecka sen :)

Men men nu är frukosten intagen och en kopp kaffe ska jag göra! sen ska jag visa finaste bondgården jag satte ihop till Maja igår!

Men först... det där kaffet!


Brrr..!

tillbaka efter promenaden. blev en tur ner till affären och sen gick vi en omväg hem och dit för den delen. termometern visade på nästan 10 minus och jag har FORTFARANDE inte köpt några vinter-promenadskor. nu är det snart inte ens lönt längre för snart kommer väl våren (eller?!) blev gott och väl 45 minuter idag iallafall innan jag frös så mycket att jag övervägde att krypa ner i vagnen brevid lillan.

Maja sov hela rundan och sover fortfarande i vagnen i hallen, tänk till våren kan hon sova ute på baksidan!. hon lär vara HUNGRIG när hon vaknar sen för nu har hon inte käkat sen nio! jag däremot har just petat i mig lunchen här! och den satt som ett smäck.

Köpte bananer och äpplen ikväll vankas Flygande Jacob här hemma! mums!

Mamman och Majan igår
<3


EN NATT TILL

Igår somnade Maja nio igen!
hon sov dock inte så hårt så det blev en del springande in för att peta i napp osv men varje gång somnade hon om innan man hann gå ut. Vi kom i säng sent dock halv ett! var säker på att Maja skulle vakna vid två tiden som hon gjorde igår MEN när hon ville ha mat så kollade jag på klockan och då var hon FEM. Maja sov alltså åtta timmar! för att sedan somna om igen och när pappa gick till jobbet tog jag henne i storsängen och vi slumrade/mojslade till klockan 9 innan vi gick upp ordentligt.

Nu sitter en nöjd Maja i babaysitter, jag har just ätit frukost och nu ska vi snart ta tag i dagen. en promenad väntar och jag ska ta mig ner till affären och posta paket till Lilla-Mostern (fick inte tummarna loss bland all snö igår!)

Det bästa är att det verkar bli en FIN dag för himmlen är ljust blå och solen har inte kommit fram riktigt ännu. men det verkar som att den faktiskt kikar fram idag!

Å en sak till. till Majas bad igår använde vi Weledas bodywash med Calendula. den var RIKTIGT mysig och hon Maja blev inte lika kladdig som av natusans badolja som vi brukar använda. Dock var hon LIKA mjuk och skön när hon torkat! REKOMMENDERAS! den innehåller dessutom BARA ekologiska oljor och mojs :D perfekt till små bebisrumpor!


Maja 12 veckor

Igårkväll somnade maja klockan nio! NIO! hon brukar inte sova före iallafall 23 ibland även kring midnatt. Hon vaknade halv tio men jag gav henne bara mat och sen somnade hon om igen. bestämde oss för att låta henne sova för natten. och vi parkerade oss i soffan framför Harry Potter.

Maja sov till 02 sen somnade hon om och sov till 06 och då trodde jag verkligen att hon skulle vilja gå upp. MEN hon somnade IGEN och sov till 08.

Det var helt underbart att få se en HEL film med älskling i soffan utan barn. VUXENTID!

och vilken bra natt det blev sen, det vågade vi inte ens tro!



Idag är vår älskade dotter hela 12 veckor gammal!
Tiden rusar iväg och livet är verkligen helt underbart!


Påväg iväg

Nu är J och spelar innebandy, tanken är att jag och Maja ska ta vagnen bort till honom sen och sen åka direkt till Willys. Hoppas dem har plogat annars har jag ett träningspass framför mig vill jag lova. hjälp vad mycket snö vi har.

Storamoster ringde nyss och hon hade fått en familj i USA. verkade verkligen toppen bra så nu håller vi tummarna att hon kommer iväg som hon ska. för faktum kvarstår ju att ju snabbare hon kommer ivägf ju snabbare kommer hon hem igen!

Var ute och kikade på hemnet innan. dem har släppt föredetta bostadsrätter till friköpta radhus. lagom utgångspris, underbar planlösning, låga driftkostnader, 4 sovrum, full potential för fler barn och ett oredentligt svenssonliv i Storvreta. Men. inget lånelöfte utan 15% (!) kontantinsats. det suger så hårt så det är inte sant. Vi vill ju bara flytta. Kunna ge Maja ett eget rum och låta henne växa upp i ett barnvänligt område med närhet till BRA förskolor och härlig natur... man får lite ont i mammahjärtat och HOPPAS verkligen att det en dag ska kunna gå vägen...

Sparkonto öppnas nu iallafall och JÄVLAR vad vi ska vara duktiga!

110102

Ännu en natt fylld med sömn! Liten somnade strax efter 23 igår och sov ända till 07, hon tömde en hel flaska och somnade om en timme till, sen låg hon och mojslade rundor i sängen tills pappa och hon gick upp och jag snusade vidare till halv tio. SKööönt!

Nu sover hon såklart sin "andrasov" på morgonen och vi hänger i soffan. Dagen bjuder på storhandling och bara ta det lugnt. skruttan låter lite täppt i näsan, hoppas det ger med sig innan det eskalerar!



Maja i sin nya (större) fina overall från Åhlens, märket Parvel gör verkligen bra grejjer!


30/12 Kusinen fyller år!

Vi åkte ut till Björklinge för att fira Emil på hans sexårsdag!
 Åt goda muffins och tårta :)
farmor och farfar var där och faster Tina.
Maja hade dagen i ära på sig den fina klänningen som hon fick av faster Åsa med familj när dem var här och träffade Maja för första gången.
Då var klänningen JÄTTESTOR och något att växa i. Men nu passar den perfekt!



2010 blir 2011

Gårkvällen spenderades hemma hon Ingela, Jesper och Stina. Vi hade en supertrevligt kväll med god mat och dryck och ypperligt sällskap. vi beställde mat från Martinas och det var supergott. ugnsgratinerad hummer och varma chilliräkor satt som ett smäck!

på tolvslaget stod vi töser ute på balkningen och skålade in det nya året, grabbarna stod innanför fönstret med varsett barn i famnen. maja intesserade sig mest för julstjärnan :)



Maja fick låna Stinas säng och sova i under kvällen men det gick väl sådär att komma till ro så lagon till halv ett blev hon galet övertrött och skrek som en stucken.
Micke kom och hämtade oss (tack!) och Maja galte nästan hela vägen hem. Väl hemma i sin säng låg hon och pratade med sina pingusar en stund sen slocknade hon och sov till SJU imorse.

Det var en helt perfekt nyårsafton och kunde inte bli mer lagom och trevlig på alla sätt och vis.

Nu ser vi fram emot 2011 och en massa barnbus och mys!


RSS 2.0