Sista

HÄR har ni förra året och visst var det ett år jag inte trodde vi skulle kunna toppa. Fast nu med facit i hand måste jag nog säga att vi ligger allt bra nära med 2011.

Under det gånga året har vi fått följa all Majas utveckling, alla hennes milstolpar och "första gånger". Vi har bjudit in till DOP och samtidigt ett överraskningsBRÖLLOP. Vi har haft panik över att bo i vår lilla tvåa och vi har övervunnet stora hinder och KÖPT HUS. Vi har träffat MYOMANGE och en ovärderlig vänskap har tagit sin start. vi har har varit i skåne mer frekvent och familjen har hälsat på föera gånger. vi har varit en underbar vecka i Bulgarien och vi har flyttat in i huset. Vi har börjat renovera, jag har börjat jobba, vi har fått förskoleplats till Maja. Storamoster har kommit hem från usa och flyttat hem till oss!

2012 here we go!

Majas rum börjar arta sig.

Efter att vi vinkat av pappa-familjen efter ett par supermysiga dagar (kommer mer om vår "julvecka" snart) begav vi oss mot ikea.

vi brännde samtliga av Majas julklappspenar och fick ihop en hel massa till hennes rum!
Bokhylla, matta, lampa.
På fullerö igår fyndade jag lådor från Jabadabado.

Bilder kommer under kvällen..


Hemklickat 19-21


Jul i vårt hus



Köket är förståss inte riktigt gjort för 9 pers att sitta och äta. men finns det hjärterum finns det... plats. HUR bra som helst. diskmaskinen har fått veta att den lever också. fy f*n vad skönt att slippa diska för hand!

Min Mamma och Lasse kom med tåget från Skåne strax innan Kalle & Jimmys farmor kom från Morgongåva och firade julen med oss. jätte mysigt! :)

Jag tror att alla gästerna hade en mysig kväll! Det hade iallafall vi!

2011 års julgran

I år jobbade jag till sen eftermiddag den 23. Jimmy plockade upp mig och vi begav oss ut för att hitta julgran. ett tag misstänkte vi att det skulle vara slut med granar klockan 18 dagen INNAN julafton. Men ack så fel vi hade!

Utanför Ikea sålde dem fortfarande "vanliga" granar för 330 pix. Vi kikade lite men begav oss sen till Bauhaus. Här fanns det också granar kvar. i mängder. och nersatta KRAFTIGT dessutom. vår gran skulle kostat 499 men var sänkt till 299 och sen får vi dessutom 100:- tillbaka när vi handlar fram till den 15/1. Skitbra ju! :)

Och fiiin var granen! och Stooor. för stor. vilket resultarade i flera vredesutbrott och SEN kväll. Det blev att hänga på låset till maxi på julaftonsmorgon. men nu har vi en REJÄL julgransfot som tar allt :) bra skit.




Tips från coachen (Mormor)

En av Majas julklappar innehöll eskimo-3 fiskolja. Barn som inte äter fet fisk flera gånger i veckan bör äta tillskott av omega-3. en självklar julklapp från mormor :)
och smaken? fem av fem enligt Maja.

Nu innehåller den även D-vitamin som är en icke vattenlös vitamin och därmed inte bör överdoseras. Så nu blir det bara 2 droppar av d-dropparna och sen 5 ml fiskolja till lilltjejen varje dag. Toppen!


Dan före dopparedan

Jaha, sista jobbdagen stundar. Här kör vi in i sista sekund med andra ord, slutar 17.15 idag. Hoppas såklart på mindre barn så att det finns möjlighet att gå hem tidigare än så. Men det är iallafall ett par härliga kollegor jag har vid min sida såhär dagen före julafton så det är ju bra. 
Håller alla tummar att vädergubbarna har fel och att snön INTE kommer smälta bort idag. Så vi iallafall får liiiite vitt kvar!

Igår inhandlades de sista klapparna och idag ska älskling och moster fixa julgran. ikväll ska den kläs och fixas och det ska bli jätte roligt och se hur Maja reagerar på detta träd mitt i vardagsrummet.

Kameran får nog dammas av tror jag och även så laddas inför imorgon, TOMTEN kommer ju!


Docka till Maja

Jag har i smyg börjat fila på majas första riktiga docka, det kommer nog vänta ett par månader till men så vill jag också hitta rätt i djungeln. Bättre att starta tidigt med planeringen.

För er ointresserade, sluta läs. Ni kommer med all säkerhet tycka att jag är pisstrist.

Såhär är det iallafall.
Jag tycker det är viktigt med genusperspektiv. Maja ska ha tillgång till både bilar och dockor om man hårdrar det. Men i just det här momentet dyker det upp fler saker. Varför är nästan alla dockor könlösa? Jag önskar mig en pojkdocka MED snopp och en flickdocka MED snippa. Främst det sistnämnda är svårt inser jag. snoppar finns men alla dockor jag stött på som är klädda i rosa är könlösa? varför det? 
Klurat på detta ett tag och plötsligt dök samma fråga upp i en av mina favvo-bloggar (litendelavmig) så nu vågar jag printa ner mina funderingar. haha. jag är inte ensam i att överanalysera. ;)

Genom hennesblogg klickade jag in mig på krabats hemsida och hittar här flera söta dockor. och här finns även olika varianter på ursprung. jag vill ha flera stycken nu bara för det. Och typiskt nog så är det för sent att beställa så att det skulle bli en julklapp. Men det är möjligt att jag klickar hem en och stoppar den i förrådet tills det är dags.
och då måste vi ju hitta den "perfekta" docksängen också. fast det är nog en bra grej på loppis :)


Årets Gran

Det blev inte någon gran idag, vi chansar på att det finns kvar på fredag. I annat fall traskar vi upp i skogen och hugger en själva :P

I år känner jag att det barnsliga kommer att ta över, förra året var det  endast rött och silver i vår gran. I år har det inhandlats polkakäppar, bakats pepparkaks gubbar och gummor till granen, och kristyränglar skall göras..

Det mesta hänger ihop med att jag och My detta året kommer starta en ny tradition (för oss) med julgransplundring, dansa ut granen och allt det där. Det kommer även att bli en bra dag för oss att byta julklapparna med varandra och en MYSdag för alla våra barn :D ett perfekt avslut på allt julstök. vilken helg detta blir är ännu oklart, jag brukar lessna på allt vad jul heter lagom till den 3:e typ :)

Ikväll har det återigen bakats, Sofie har gjort en ny laddning med Peanutbutter-cups. den andra tog slut (?) under dagen idag. (OBS! SARA VAR PÅ JOBBET) Knäck blidde det och Mozartskulor. Imorgon blir det skinka lovar mannen i huset. Mumma!

Nu väntar sängen för somliga!


Komp eftermiddag

Lyckades  kompa lite idag. HUR skönt som helst och dagen startade med en tur till Maxi. Julskinkan ligger i kylen och jag hoppas på griljering ikväll eller imorgon!
Maja som vägrade sova på "utsatt" tid snarkar nu i vagnen.

Har förstått att alla julkorten kommit fram idag.



Lackar mot jul

Återigen har livet kommit emellan. Precis som det ska vara. Det lackar mot jul. Klapparna är så gott som klara, julmaten ligger i kylen. Lussekatter, pepparkakor och annat gott är bakat. Vattkopporna har försvunnit och ersatts med en envis hosta.

Maja har börjat utöka sitt "ord"-förråd med ord som börjar på K-ljud. Ka-ka när man frågar om hon kan säga anka :)

Några få dagar kvar till jul. granen ska kläs och huset ska städas.

Nu längtar vi!

VATTKOPPOR

Såja.
Då var utbrottet ett faktum.
Vår lilla prick här hemma fy så det kliar och stör.


Maja fick ju vattkoppor faktiskt en gång förut, då vi hade hemläkaren över för att kolla och han konstaterade att det var vattkoppor men sa även då att hon antingen kommer få det en gång till eller så kommer hon med all sannorlikhet få bältros innan hon är tio.

för exakt idag två veckor sedan var vi ju och bakade med Linus som då fick ett utbrott av prickar som läkaren då sa var svinkoppor, eftersom han haft vattkoppor när han var som Maja. Problemet var att han också bara hade typ 5 st och därför säkert fick det igen. Men läkaren var för snabb att utesluta det. segt.
Jacob blev i förrgår också prickig och tempade 39,1. och den lilla stackaren har mer röda plitor än hud på kroppen i dagsläget. Tycker SÅ synd om honom :(

Maja har än sålänge fått det lindrigare men hon är rätt bra prickig hon med. Dock har hon ingen feber och det är klart bra!

Jag försökte fota henne imorse och ja ska slänga upp bilden under dagen.

(Måste faktiskt säga att jag nog tycker det är bra att hon fick det ORDENTLIGT nu så hon slipper det senare! Så är det nån som vill smitta sina barn så är det bara att komma och leka ;))



Godmorgon!

Tanken var att jag skulle jobbat lite hemifrån nu på morgonen men minsann så blev det INTE. jag råkade stänga av klokcan! tur att jag börjar sent idag annars hade jag kommit sent till jobbet! '

Syster min är redan på plats då hon började 07 med en öppning.

Idag jobbar jag till fyra, efter det ska jag ta tag i det här att hitta mina hyacintvaser. Dem är puts borta i någon flyttlåda :( och mina hyacinter blommar ju för fullt, i sina fula plast "krukor".

Nej nu måste jag kila till tåg!


7 dec

Vår lilla skatt slutar aldrig att förvåna oss. Ikväll somnade hon helt på egen hand. bara sådär. Det var skönt och resulterade i egentid här. Tid som för övrigt saknats rätt bra nu på ett tag när nattningarna tagit 1,5-2 timmar varje kväll...

Mannen har förvärvat egentiden i köket. Med att steka köttbullar. Inför julafton. jag kan ju bara säga som så att dem blev dödligt goda. han kan den där mannen i köket.

Igår gjorde jag och Sofie Knäck. 2 sorter där den ena innehöll inget mindre än Turkisk peppar. intressant.

Till helgen ska vi sätta upp det sista julpyntet och flytta in i alla rum på ovanvåningen och ut med alla verktyg.

Men först 2 jobbdagar kvar.

Undrar om det finns ett samband mellan orden jobb och jobbigt...
vi längtar lite efter julledighet ;)

Fredag.

Idag känns kroppen bra igen. Förkylningen hänger kvar och lär väl så göra tills det blir vår igen. Sofie har redan knytit sig, barnet sover och mannen rakar sig.


liiite råångest bara över hur allt ser ut här. Inte bara för imorron utan för att det snart är jul.
Hittade ett HÅL i väggen bakom handtaget i det NYMÅLADE rummet förut. Det blir man ju glad över. Fram med spackel igen bara. Stor suck.

Men idag fick jag iallafall upp permanenta gardiner i vardagsrummet och icke sådana i majas rum och gästrummet. Känns bra med iallafall något i fönsterna!


Maja och MosterSofie äter lax till lunch. Mumma säger Maja!


RSS 2.0