Underbara dag!

Idag blev det en riktigt härlig dag trots att den började ruttet som bajs. (moget uttryckt där)
Karin och Thyran har varit här och lekt med oss. och i vanlig ordning så trevligt att jag glömde kameran! :)

Maja imponerade med att sätta sig upp själv från magläge ♥ Nu går det undan här hemma känner jag.
vi har slagit vad om när hon kryper. Ska lägga upp listan här sen.

Nu har Jimmy kommit hem, han som ringde och sa att han skulle jobba till fem idag. hörde nycklen i låset tio i fyra som vanligt. Lycka!

Anledning:( hahahaha, låt mig dö lite) Blodomloppet med jobbet. min kära man ska knata en halvmil nu i eftermiddag. och han har ju verkligen legat i och tränat inför. Han ångrar sig bittert ♥ vi ska med och peppa iallafall!



En äldre bild på Maja och hennes kompis A som vi busar med ibland ♥


Har varit på jobbet på kvällsmöte. Hrm. just kvällsmötena kan jag inte påstå att jag saknat speciellt. Det var roligt att träffa kollegorna och klura inför hösten. jag är hoppfull. och jag är ganska förväntansfull faktiskt. Trots att det SÖG att inte hinna hem innan Maja somnat. En försmak inför hösten. En försmak som jag INTE direkt gillar alls faktiskt. Man kanske kunde vara mammaledig SAMTIDIGT med Jimmy, tills Maja fyllt 15 åtmindstone? eller?


(tur hade jag och hon vaknade en sväng till när jag kom hem sen ♥)


Nu har jag duschat.

Imorron ska jag visa vad jag fått för fint!

My(s) idag! :)

Tröttheten gav med sig efter ett par ORDENTLIGA koppar kaffe hemma hos favorit-myjacobochlinus ;)
Äggmackor och massa barnmys. maja blev tröttis precis lagom tills att vi skulle gå hem och har just somnat i vagnen, snart ska vi ta bussen in till stan. Möta pappa bak stationen och så ska jag hoppa på tåget till jobbet.
Hundra år sedan vi var och hälsade på känns det som :(

Men först måste jag hoppa i lite kläder som är utan barnmatsfläckar!

fick hem en tunika som jag budat på på tradera idag och gissa om jag blev glad när jag insåg vilken  kollektion den kom från! visar senare!


Kastar in en bild på Majas absolut bästa snutte också. Pingu med massa massa "tvättlappar" på som man kan pilla med i evigheter innan man ska sova :)
Pappa köpte den i samma veva som han fixade "lillahaj"-skylten till vagnen och majas sovhörna när jag och magen var i skåne förra sommaren.
Mys var det här ♥


För mycket sömn?

Herregud vad jag är trött! borde vara tvärtom. Inatt fick jag sova FEM timmar sammanhängande sömn. det har inte hänt på hur länge som helst. Igårnatt var vi uppe i fyra timmar.
Men jag var så trött att jag somnade med maja på hennes andrasov idag iallafall. och är lika trött för det.
Tror min kropp fått för mycket sömn. :)

Vi ska hem till My och leka om en stund. jag ska bara försöka duscha och klä mig.
Ikväll ska jag till JOBBET! på apt.
ska bli roligt att träffa alla och spännande att höra allt som kommer att hända till hösten! :)

Nej nu ska jag försöka mig på den där duschen. maja verkar ha en liten mammig-dag så vi får se hur det går!


Mer sommargarderob

En sväng till Ikea o så mötte vi upp Mickis och Matte, fick ett båtbatteri och åkte till biltema för att försöka byta det. Tyvärr utan tur denna gång. blä.
Sen blev det en tur till Gränby idag igen, Den här gången hade jag MED mig mitt klubbkort på kappahl och mobilen så vi kunde få halva reapriset på grejjerna. Kalas. Det blev en body och ett par lila brallor för en VÄLDIGT billig peng! :)
Vi åt en glass och sövde ett övertrött litet barn. Hela dagen gick åt och nu sitter pappan och barnet i badkaret och plaskar ur sig den sista orken, sen sover man gott! ♥ (båda två skulle jag tro)

Fresten! Lillamoster har tydligen liksadana harembyxor som vi köpte till Maja :) jag misstänker att hon har dem i en lite större storlek dock ;)




Sommargarderob

Inför resan och varma sommardagar har vi uppdaterat lite i Majas garderob. Underbart roligt att få handla lite NYTT :)
Klurar vidare på vad vi mer kan tänkas behöva och har kommit fram till att en tunnare kofta nog ska få flytta in i hennes garderob också.
solhatten härmade vi "Agge" med från HM. den är bedårande och sitter som ett smäck!


Inställt.



Jaha, vi som skulle på visning idag.
Kikade in på Hemnet och såg att huset redan sålts.
Trist.
Ska ringa mäklaren imorron och höra vad det gick för eftersom det kommer ut ett nästan likadant hus på samma gata till veckan fick jag höra av en annan mäklare.
Får väl åka o kolla på det istället då!
:)


Sovmorgon!

Maja har börjat hitta tillbaka till sina rutiner igen efter sjukan, tror det kan ha varit lite regression som Åsa sa! Skönt!
Natten till igår vaknade hon två gånger och inatt också. Sen fick vi sova till NIO.
Nu ska det käkas gröt, sen ska vi åka på visning och vi ska till gränby och handla lite mer sommarkläder till Maja, kom hem med lite igår. Men behöver lite till :)

och Kappahl hade halva reapriset med massa bodysar från typ 20 spänn! Lovely!


Leksaker i present!



"Mobilen" från Sassy kom på posten av finaste MALIN Den är tuggvänlig och låter massvis :)
Boken MAX BLÖJA fick vi av Filippa när vi var nere i skåne i påsk. Maja tuggar mest på den än så länge men mamman tycker den är väldigt kulig. Lite kisshumor sådär. :) kommer lätt bli en hit när Maja entrar kiss o bajs åldern ♥

Tusen tack! Ni är så gulliga! 

Vackert ♥

"Ett barn är ett mirakel
väl värt att vänta på.
Det största och det bästa
en mamma och pappa kan få.

En dotter kan förtjusa
från början med sin charm
Och gärna blir hon buren
av någon villig arm.

Men snart hon börjar tröttna
på att bara vara rar.
Och livet har så mycket
som lockar och som drar.
 
Den tiden går så fort
från liten tjej till stor.
Dock är hon alltid älskad
långt mera än hon tror."







Bättre storlek!

Nu så...
Såhär fin ska Maja vara vid poolen i Bulgarien! ♥


Fredagsmyset kan börja

Idag har vi varit i Sävja och umgåts med "glädjeflickorna" (uttryck direkt kopierat av I). Gott fika. massvis med barn och stök och många mysiga mammor!
Full rulle med andra ord!

Vi tog bussen hem och var hemma samtidigt med Jimmy fredagskvällen har börjat här nu med grill på gång, glatt barn på golvet och myskläder intagna. underbart!



Lillamoster vi saknar dig här hemma ♥

(storamoster också!)

Igår

går var det en hektisk dag eller tja hektisk o hektisk jag hade iallafall ingen tid att sitta här! :)
Karin å Sara kom med sina töser runt lunch och innan dess var det underhålla Maja som stod på schemat. Det var en bra dag att ha besök på om man säger så :)
Direkt när dem åkt hem så gick vi och mötte upp pappa och åkte till Willys o storhandlade med betoning på STOR.

tvåtusenkronor mat senare och Massa kassar var kyl och frys med än fulla igen. 4 kg köttfärs och 4 kg kyckling. bara det liksom. MAT :D

Idag väntar Öppna förskolan med Therese o Agnes. Sångstund klockan 11. mitt i Majas andrasov så vi får väl se om hon missar det hela eller om hon kommer orka/hinna vara med ;)

Vi fick kallelsen till röntgen igår också. den 8 juni. Skönt att vi inte behövde ändra eller vänta så länge. usch.



Måste ju visa Maja i presenten hon fick av Mormor och Lasse inför vår Bulgarien-resa som kryper allt närmare ;)
aningen stor va? så den har vi skickat tillbaka och inväntar en i mindre storlek. HOPPAS det finns för hur söt är hon inte i denna!?




Kväller

Denna dagen har verkligen varit en sån där underbart BRA dag. Barnet har varit helnöjt och ALLT har funkat fint. Hon har sovit som hon behöver, ätit jätte bra däremellan och så har vi lekt och busat och hon har suttit nöjt på mattan utanför badrummet och lekt medans jag städat toaletten (noga!) Nu håller vi på med kvällsnattningen som pågått i 16 minuter och det verkar som att hon snart somnar med sin pappa där inne.

Vi har börjat ge Maja 2 lagade mål mat om dagen nu. Ett efter andrasovet och ett på eftermiddagen. Det funkade fint idag. och bara för det ska jag sätta det på pränt!

08:15   Kliver upp ur sängen ♥
08:45   Äter en portion gröt med mangopuré (mumma!)
09:30   somnar för andrasovet
~10:10 vaknar efter andrasovet
10:50   Äter Lunch (½ burk köttfärssås o spagetti + katrinplommonpure)
12:30   Somnar i vagnen på promenad
14:10   Vaknar Äter 100ml ersättning
15:30   Äter Middag (andra halvan av spagettiburken + resten av katrinplommonen)
16:15   Somnar eftermiddagssovet
17:15   Vaknar
18:50   Äter en portion gröt med mangopuré
20:20   Lägger sig för natten.
           Äter 250ml Välling!
21:00  SOVER ♥


Dagens Majs

Idag premiärar Maja Jeansen hon fick av mormor när vi var nere och hälsade på. Hur gulligt som helst. Men kan inte förstå att det var storlek 80 för dem var minsann inte direkt stora i storleken. Men dem passar ju iallafall. Tur bara att jag inte lät dem ligga i lådan och vänta längre än såhär. Nu hinner hon nog använda dem ett tag iallafall! :D
Det är grått ute idag och vi har inget på schemat. Skulle fikat med töserna ikväll men det blev ännu en gång inställt :(

Barnläkaren ringde precis för att följa upp Maja (plus i kanten till dem) hon berättade att vi kommer göra både ultraljudet OCH röngten samma dag och att det kommer vara om cirka en månad. Känns skönt att slippa vänta så länge som 4 månader så man får det överstökat. Nu hoppas vi bara att maja faktiskt blir av med skiten efter kuren pencillin!

Här har ni sötkorven idag ♥

Nej Nej Nej

Är vi här nu igen?
Inatt vaknade maja varannan timme.
Hon har gått tillbaka till att käka 2 flaskor välling nattetid.

vi som var på väg mot rätt håll :(

Vad hände nu?!

Efter jobbet.

Idag när Jimmy kom hem från Jobbet bestämde vi oss att plocka upp faster Tina och åka på lite eftermiddagsfiske. När vi kom fram till hammarskog var det närmare storm så det blev en rätt blåsig o kall vända. kort också. Vi lät Maja sova klart sin eftermiddagslur i vagnen sen packade vi oss hemmåt igen.

Det roliga var att vi hamnade mitt i ett "mini-kosläpp" en bonde kom med kanske 5-6 kossor på släp och puttade med vallhundens hjälp in dem i hagen. Vi kollade på som små barn. jag på säkert avstånd och BAKOM Tina ;)

Maja fick kika på kossorna hon med. vänta till nästa sommar! åå vad underbart med barn!


Kise-bus

Om det är någon eller något som skulle kunna få maja att resa sig och springa i dagsläget så är det utan tvekan katterna. Hon blir Sååå glad när dem kommer inom syn och räckhåll att hon spritter i hela kroppen. Sid är den som brukar gosa mest men på senaste tiden har även Spike börjat närma sig. fast där får man passa lite extra för det uppskattas INTE att Maja drar i svans o öron. Sid bryr sig inte utan bara kurrar vidare. Jag tror hon tror att Maja är en stor kattunge och kanske har hon kvar lite mammainstinkter från när vi hade kattungarna med henne vem vet? :) gulliga är dem iallafall. Lite godis fick dem igår också!


Paff

HUR paffa blev vi inte när vi kommer in till Maja i sovrummet ikväll och HON SITTER UPP i sängen!
Hur fasen gick det till?!


Öva öva

I all trötthet som råder här hemma har vi ikväll fått oss massvis med goda skratt tillsammans framför tv:n, denna kväll var det dock inte dumburken som stod för underhållningen utan den där lilla underbara dottern ♥
det övas om vi säger så och sen blir hon såå sur och frustrerad när hon kasar längre o längre o längre BAKÅT.
frågan kvarstår NÄR KRYPER MAJA?
Mamman i huset hoppas på EFTER Bulgarien. vad tror ni? fem veckor dit...


snacka om armhävningar ;)

men åh

Jaha, då var vi här igen... Vilken jävla följetång... NU tror vi på tänder... igen.. för etthundafemtioelfte gången...

Nu tuggar lilltjejen på en skalad kylskåpskall morot. så frenetiskt att det ser ut att hon aldrig fått mat. i underkäken buktar det upp en kulle och mitt i den är det som enn grop. Där i den där gropen kändes det att det satt nåt hårt.

i övrigt är vi rätt mentalt slut här hemma.

därför ska jag baka havreflarn och jag ska äta upp ALLA. själv.


i övrigt verkar iallafall urinvägsinfektionen ha gett med sig med pencillinet. inget mer ont vid kiss har vi kontaterat idag efter 5 timmar utan blöja. hon dränkte hela sängen och gav inte en min. Så det var ju bra. tur det finns "kissunderlägg". Ingen feber heller som härjar. och själva meducinen, ja sprutan nästan hugger hon efter med munnen och smackar förnöjt i sig. det är ju förståss också bra.




Veckans fotoblogg



Tillhör ingen mindre än Min allra bästasteemy ♥
Hon är även den som fotat sjukt fina bilder på mig och gravidmagen tidigare.
Ser fram emot en till session någon gång på en Maja utanför Magen.

Kolla in henne  HÄR vettja :)


Lördag.

Nu har pappan kommit hem från Innabandyn. jag och Maja har busat och myst här hemma. Hon är på kalas humör och det verkar som att febern fortsätter hålla sig borta :)
Dock har hon det jobbigt när hon ska sova. för hon kissar alltid lite då. Tror att kroppen slappnar av och då kommer det kiss. Då gör det aj och hon blir ledsen, så håller det på ett par gånger innan hon somnar. Det gör ont i mammahjärtat men vi vet ju att det kommer gå över de närmaste dagarna här nu med pencillinet.

Jag har äntligen fixat en ny runda med pure till Majsan päron/banan denna gång. mums!

Nu ska vi gå ner till affären en sväng!

sen hoppas vi på en lugnare kväll som kanske omfattar ett barn som somnar i skaplig tid och ett glas rött till mamman o pappan i soffan.

Tjipp!

♥ Och såklart tusen tack för alla sms, inlägg o telefonsamtal till Maja! ♥


VATTHOLMA 29/5

Ett nytt hus att åka och kolla på!
Nästa söndag.
Massor av förväntningar igen ♥
Roooligt!

Länken finns HÄR


Igår nådde vi nog kulmen här hemma. stackars maja skrek i två timmar, ville inte sova och fullkommligt badade i svett. hon slockande äntligen halv ett. och vi med. utmattade. totalt.

Imorse vaknade hon med ett leende på läpparna och vår lilla glada pärla är tillbaka ♥ febern verkar vara helt borta. jag har inte tempat men hon är varken varm eller påverkad i humöret :)

Pappa sticker iväg på innebandy men vi är glada att vi får ha honom hemma ikväll istället för att han ska vara med på festen o komma hem sent!
Det behövs efter denna pärs.

Lördagsmys på schemat!
under dagen ska vi ta en liten promenad och få lite luft jag och Majs. Sen ska vi vara hemma och MYSA!


Hemma igen!

Majas blodprov idag såg bättre ut så med pencillinet går det på rätt håll. Det gjorde att vi fick åka hem strax efter lunch idag. vi hade mer än tur i oturen att det hände nu och inte för 1 månad sen, eller att maja skulle vara en tunnis. då hade vi åkt på en pencillinkur i SEX MÅNADER.
nu slapp vi det precis! så tio dagar med pencillin.

Nu väntar ett ultraljud på njurarna om några veckor och om 4-6 månader så gör man ytterliggare en undersökning där man sprutar in kontaktvätska i urinblåsan för att se att njurarna arbetar som de skall. jag fasar redan. Men den pärsen tar vi senare.

Nu njuter vi av att vara hemma och febern ska vara borta på söndag annars blir det att åka in igen, men det tror och hoppas vi såklart att vi slipper!

Mammas o pappas lilla prinsessa vad du har fått stå ut med dessa dagar. Man får så ont i kroppen! ♥

Men nu tar vi helg och kramas och myser för allt vi är värda!


Barnsjukhuset

Vi åkte in med Maja till barnakuten vid sju snåret tidigare. Nu har vi fått komma hem, men bara på permission över natten. Vi är inladga och ska tillbaka klockan 10 imorgonbitti. Blodproverna visade på misstänkt urinvägsinfektion eller lunginflammation.

Lillhjärtat har alltså åkt på en urinvägsinfektion och det var på håret att vi slapp stanna kvar för att få antibiotika intravenöst under natten. Om ni bara visste vad vårt lilla hjärta har fått genomlida ikväll. Mitt mammahjärta har gått sönder tusen gånger om och Jimmys pappahjärta likaså om man bara kunnat byta plats!

vi är iallafall glada att få spendera natten hemma i vår egen säng.

Nu sover Maja och vi ska göra det samma. Jag ska bara ta en snabb dusch och pusta ut lite.

imorgon väntar ultraljud av njurar och kontaktvätska (?) och allt vad det innebär. fler prover skall tas och jag får redan stålsätta mig tror jag.

Ringer er när jag får möjlighet.




Utkast: Maj 19, 2011

Nu har Maja haft feber sen i måndags och den verkar inte vilja ge med sig. I eftermiddags fick inte ens alvedonen ner febern helt och hon däckade på mig i soffan. ♥
Ringde 1177 och de tyckte vi skulle kolla upp henne. Min magkänsla säger att vi kommer komma hem från Ackis "tommhänta" med diagnosen tandsprickning men jag har ju malt om dessa j'vla tänder i flera veckor nu så det hade känts bra att kolla upp att det inte är något annat.

Vi kan ju inte hålla på att proppa henne med alvedon hur länge som helst.


just nu



Litet och febrigt
:(


fortsatt febrigt

Denna natten har verkligen varit den värsta på Lääänge länge. Skruttan vaknade 01 och gick inte att somna om förren klockan var närmare halv fyra! jag buffade o buffade och varje gång jag slutade så vaknade hon ingen. Jag var frustrerad, Jimmy var frustrerad och det är såå svårt att inte skälla o gnälla på varandra när man är så trött så trött och inget man gör hjälper.

Iallafall så somnade vi om en stund och vid fem vaknade hon igen. Då tog jimmy över och jag sov en stund på soffan. Vi vaknade vid nio och skruttan hade över 39 i feber :( på en alvedon somnade hon om igen och det var nog behövligt. vi åt lite gröt och nu sover hon alltså igen.

Det är så konstigt för hon verkar inte ha ont någon annan stanns bara näsan som är täppt och mellan varven är hon ju helt feberfri som igår eftermiddag då var hon ju utan alvedon från 10-19 typ..

jätte konstigt. och hoppas det snart gått över!

Något ni inte visste!

Detta visste ni nog inte om mig!
Ha.
Jag samlar på Kitty-böcker!

Kitty Drew (egentligen Nancy Drew) är huvudkaraktären i böckerna om deckartjejen Kitty skrivna av pseudonymen Carolyn Keene.Böckerna räknas som flickböcker/ungdomsböcker. Kitty är en 18-åring utan mamma men med en pappa som har ett välbetalt arbete som advokat. Att Kitty inte har någon mamma kan ses som ett taktiskt drag. Eftersom den första boken gavs ut 1930 i USA behövde man se till att huvudkaraktären fick stor frihet att kunna ge sig in mysterier. Den första Kitty-boken, Kitty som detektiv – klockmysteriet (The Secret Of The Old Clock) kom ut i Sverige 1952.
KÄLLA

Samlat har jag gjort mer eller mindre energiskt ända sedan jag fick lägga vantarna på min mammas gamla låda med barnböcker som hon hade i källaren på Oxhagsvägen.
Jag läste och läste och var helt såld. En sommar när vi var i Stockholm sprang vi in i ett gammalt antikvariat. Där kunde jag stolt lägga vantarna på den första första Kittyboken som kom ut i Sverige 1952. För ynka 50 spänn minns jag. 

Igår satt jag och min Man och kikade rundor på tradera och vips hade jag lagt ett bud på två av böckerna som jag ännu inte har i min samling.
Tilläggas skall att jag i min plånbok bär omkring en liten lapp där jag omsorgsfullt skrivit ner alla de böcker jag redan har. så att OM andan skulle falla på köper jag inte dubbelt.
Lappen har jag nog inte kollat på på över fem år.

Ett kärt återseende. ♥

Ikväll ska jag plocka fram min samling och klämma lite. nörd? javisst!



Sjukstatus

Imorse vaknade Maja 08 och gallskrek på samma sätt som inatt. febern var hög det fattade jag utan att ens tempa. hon var kokhet stackaren. Bytte en blöja, gav henne en Ipren och sen vaggade jag runt med henne ett tag tills hon lugnat ner sig. Sen somnade vi om till 10 då vaknade hon och jag tempade henne till 38.5
Men hon var vid gott mod, åt gröt och vi mös i soffan.

vi gick till affären sen tog vi rundan om My och Maja sov i vagnen, kaffe och snack på altanen. När vi kom hem var Maja feberfri igen. och då har hon inte fått alvedon sen imorse. Så vi hoppas att det är över för denna gången nu.

Jag håller på och tvättar alla sängkläder och ikväll ska samtliga nappar och flaskor kokas. uppdrag: "Eliminera sjukan" har startat.

Skulle egentligen träffat Cicci och Jessica+magen ikväll men vi sköt på det till nästa tisdag. Mammahjärtat tillät mig inte att åka hemmifrån heller. ♥

Nu ska barnet sova eftermiddagslur!


EMY: jag ska abolsut lägga upp länkar till husen :)

Sjukstuga

Japp. Febern hänger sig kvar i Den där lilla kroppen. En ipren senare var Maja i full gång igen. Lekte med faster och gosade med Barbapappa. Hon fick även nässpray istället för droppar förut och jisses vilken skillnad. skönt. Fast det är Pappa som får göra för jag tycker det är läskigt och jobbigt om hon blir ledsen. Maja känner säkert min oro också direkt. pappa är mycket lugnare i detta fall och därmed kom det inte en endaste liten tår. Hon bara smackade undrande när "puffen" kom i näsan ♥

NU försöker vi natta en liten tröttfis. Går lite trögt. Men det får det göra idag. Imorgon vill vi vakna feberfria tack!

Maja 7 Månader

Även denna månaden rusade iväg. vi har hunnit med 2 (!) trippar ner till Skåne och vi har välkomnat våren med sol och värme, busat massor med Jacob, lekt med Thyra o Agnes.
Fått lite bättre koll på att man faktiskt ska SOVA om nätterna. Hon har också till vår lycka lagt av med att tvunget somna till flaskan på dagtid vilket gör att hon äter större mål riktig mat ♥



STORLEK:
* 9380g tung (18/4)
* 72 cm lång (18/4)
* Har storlek 80 i bodysar
* Storlek 74 i byxor fungerar fortfarande
* Vi har bytt från liggdelen till sittdelen i vagnen nu.

MOTORIK:
* Vänder sig snabbt från rygg till mage och tillbaka.
* Står korta stunder på alla fyra och svajar lite
* "Fiskar" upp leksakerna som ramlat ner på fötterna genom att lyfta på dem med benen och sedan fånga med handen
* Greppar sina fötter och smakar gärna på dem.
* Suger på tårna
* Sitter själv utan stöd
* Skakar sina leksaker. och bankar med dem. Med stor risk att slå sig själv i ansiktet. ♥
* Håller om flaskan när hon äter och kan hålla den själv kortare stunder.
* Förflyttar sig medvetet i gåstolen, lyckas inte med att bestämma riktning ännu
* Snurrar som en mask på skötbordet och gillar INTE när man ska mixtra med hennes kläder. att byta blöja är inte heller kul längre.

PRATA:
* Pratar på inandningen så det låter som att hon inte får luft.
* Har hittat HÖGA toner
Tar i ORDENTLIGT när hon vill ha uppmärksamhet.
* "Dada" är nyaste ljudet till samlingen.
* Blåser upp kinderna och "Pruttar" ut luften med läppen.
* "skäller" mot folk om de inte vill pratar med henne ♥
* Ler och charmar främmande människor exempelvis i kön på Ica.

MUMSA:
* Äter Morot, palsternacka, havregröt, katrinplommon, päron, aprikos/päron, mangopure, broccoli (isch)
* Vaknar ett par gånger per natt men äter oftast bara 1 flaska på hela natten
* Pratar och blåser bubblor med munnen när hon inte vill ha mer mat.
* Tittar med STORA ögon om vi äter något och hon sitter alltid med vid bordet.
* Äter majskrokar och smörgåsrån när vi äter middag. dricker vatten.
* Har fått smaka små bitar bröd. Mycket konstigt :)
* dricker välling ut Esska Smart-flaska med napp L
* Mammas hemlagademat är bäst men burkar går bättre o bättre
* Äter Mild havrevälling på kvällen och natten.
* Tycker INTE om att bli avtorkad i ansiktet fryner på hela näsan så fort tvättlappen kommer inom synhåll ♥
* SLUTAT somna till flaskan på dagtid!
* Äter bara ett max två mål erättning per dag. resten mat och gröt.
* Har bytt ut den milda havregröten mot havregröt med banan o päron. mums!

FAVORITER:
* ÄLSKAR att leka med kisen. Sid är favoriten.
* Intresserar sig massor för andra barn och smakar gärna ;)
* Titt-ut lek är bäst!
* Tar ibland initiativ till titt-ut lek på skötbordet, lägger något över ansiktet och tar bort det när vi säger titt-ut.
* Sin rosa stora barbapappa hon fick av Lina är lätt bäst!
* Pappas snusdosa.
* Sitta själv i badkaret är kalas, nu har vi köpt halkmatta.
* Bästa kläderna är fortfarande body med byxa.
* Det mesta som prasslar är spännande. gärna paketet med tvättlappar.

SÖMN:
* Somnar runt 20-21 varje kväll.
* Vaknar mellan 07-08.
* Vissa nätter vaknar hon bara en gång för mat vid 3.
* sover oroligt från och till
* vill ibland gärna ligga på mage men kan inte snurra tillbaka sig själv utan vaknar o blir ledsen.
* Sover i sin egen säng oftast, ibland brevid mamma
* Somnar fortfarande alltid insnurrad i både pingu, "ren"-filten och lilla muminfilten, Allt ska helst ligga över huvudet.
* Napp MAM 0-6 mån. den flata varianten i latex.
* Äter närmare 150 ml sempers havrevälling innan sovet.





Eftermiddag

Febern håller i sig under dagen. den har klättrat ner för att sen gå upp igen. fortfarande jätte konsigt. maja är ganska gnällig men emellanåt är hon som vanligt. Vi får väl se vad natten har att erbjuda.

Jimmy kommer snart hem nu och då har han med sig flytvästen :)
Det regnar ute och är allmänt trist. Det hade varit betydligt roligare att fått hänga i stadsparken i solen idag med Karin o Sara o barnen. Men icke då. Inte ens bort till My kom vi idag, så kan det gå.
Nya tag imorron!
hoppas Maja är feberfri då igen!


Konstig febertopp

Igårkväll eller tja, natt så vaknade liten och skrek som en stucken... tog upp henne och hon kändes varm. 38.4 i temp!
Hon brännde av två bajsblöjor, fick en alvedon och somnade till slut om.

Idag har hon vaknat på bra humör. Tempen är nere på 36.5 som vanligt igen och hon verkar inte ha ont någonstanns. Lite gnällig är hon men det har hon ju varit ett tag nu.

KONSTIGT.

PäronPuré



Päron
Mixer


Koka päronen om dem är hårda, mixa och frys in på en gång annars blir dem snabbt bruna.
Kör!


Svar :)

Svar till C:

Kycklinggrytan Hittar du HÄR:
Om du klickar på "matlagning till Maja" i kategorilistan till vänster i bloggen så hittar du samtliga recept jag provat där :)

Ny kategori.

Jodå.
Nu är vi påväg frammåt!

Husletandet har inletts och det förtjänar en egen sådan. kategori alltså.
Detta är första steget mot vårt dröm-boende. Det är så spännande så man nästan avlider.
Kvällarna spenderas framför hemnet och helgerna kommer ägnas åt visningar och åter visningar.
Det bollas och räknas och funderas här hemma.
Jag har redan börjat planera en storrensning av grejjer vi ska sälja eller packetera om för framtida förvaring.
Dock är takten inte 100% ännu, vi börjar båda jobba i februari och i samband med det känns en flytt rimmlig.
Häng med på resan vettja!



Why not?


15/5-11 Månskensvägen - Storvreta



* Stort fint altandäck
* Fina snedtak i sovrummen
* 2 våningar
* Trappa som inte låg mitt i vardagsrummet
* Insiktsskyddad tomt
* Hörntomt


* Konstig vinkel i vardagsrummet
* Många "tomma" kvadratmeter
* Alla sovrum på ovanvåningen vägg i vägg
* kuperad trägård utan gräsytor
* Trång känsla trots sina 120 kvadrat
* Tvättstugan i anslutning till köket
* Små förådsutrymmen


Laxgryta a la Sara






1 bit fryst Laxfile
1 Palsternacka
1 Morot
½ Sharlottenlök
½ dl Majs
2 tsk Rapsolja
En skvätt Dill
2 tsk buljong
 (Från häslokosthandel utan socker och salt)

Hacka och koka palsternackan och moroten tills de är nästan mjuka. Lägg i laxen, löken och majsen. Koka tills allt är mjukt. I med buljongen och dillen. mixa. frys.


Flytväst till Maja!

Jodå. visst fanns det flytvästar till småttingar som Majaprutten :) (som Malin även påpekade i inlägget nedanför)
:) Imorgon efter att Jimmy slutat ska vi åka och hämta denna fina. sen ska vi minsann premiäråka båt med lillan i helgen om vädret tillåter. Spännande och lite läbbigt. Blir en kort runda att börja med. Hoppas hon gillar det ♥



Bild lånad från Blocket.


09.08

Och barnet sover fortfarande! Det är nästan så att man blir orolig ;)
Vi vaknade till en stund vid 07 men hon var sååå grinig och somnade av o till. Sen slockande hon och nu sover hon alltså fortfarande.
Jimmy ska åka och kolla på elmotor idag och hjälp vad jag vill fiska!
Hade det bara funnits flytväst till lillan så hade hon ju kunnat följa med för båten är stor och djup, där hade hon nog varit nöjd och suttit bra, Men icke. nu måste vi ha barnvaknt om vi ska komma iväg en sväng och det är ju inte så himmla lätt alltid :(

Men men... idag ska vi ha en hemmadag jag och Maja. Jag ska laga en laxgryta till henne och så ska vi ge oss ut på en promenad.

Nej nu måste jag gå in o titta på sjusovaren ♥

Hit o dit :)

En svängig dag har det varit med Ikea, och lite Willys som följdes av En sväng till Storvreta.
Maja är på sitt kinkgaste humör och inatt sov hon INTE bra. Jag är tröttare än tröttast och känner mig snuvad på minturattsova-natt som inte infann sig alls då snurr-majan låg mellan oss i sängen och försökte krypa tillbaka in i mig typ. Knappt så mammig nu?
Men mitt i allt är det attans mysigt. Hon kan liksom kura in sig i famnen och gosa i en millisekund då o då. ♥

nu står potatisgratängen i ugnen och det ska grillas kyckling. gott.



En snackig Maja i en av de fina tunikorna vi fick av Cissi o Emil med barnen när vi var nere i Höganäs å hälsade på förra rundan vi var nere i skåne ♥


Lasse-Mys 12/5


Dancing Queen(s)

I torsdags (12/5) fick jag äran att följa med På Samanthas dansavlsutning på Magasinet. Hon var såååå duktig! det var dem allihopa för den delen. Riktiga små dansdrottningar ♥
Maja fick hänga hos Mormor och Lasse under tiden.


Hemma igen!

vi kom hem från Skåne igår eftermiddag. Och vi har haft ett par heeelt underbara dagar med familjen där nere jag o Maja.
Maja har varit den LÄTTASTE och MYSIGASTE ungen att resa med och det har gått SÅ bra på tåget trots de många bytena och långa timmarna. Hon har sovit och ätit som vanligt och varit så glad och nöjd ♥
dock har hon lagt till sig med en ganska extrem mammighet och hon har varit extra svårflirtad när det kommit till de andra familjemedlemmarna. Men hon mjuknade efter nån dag. Skruttan.
Natten har varit vild. hon har gärna velat krypa IN i mig igen och vi har inte fått plats i sängen typ. Men antar att det är en fas igen. vi kramas. Så går det över.

SJ däremot kan ju ta sig i ... det har varit så många turer med biljetter, trasiga tåg och extrabyten... ogilla.

Maja har börjat "dansa" till sena speldosor. Hon diggar järnet tills musiken stannar :) ursöt.
Och hon har intagit kryp position, i sängen, upp på alla fyra sen tar hon spjärn med benen och sjuter sig frammåt o trillar med näsan ner i backen ♥

Bilder från helgen kommer.
Samt ett löfte om att bli en lite flitigare blogguppdatering!


Minsta möjliga

..packning!

1 ryggsäck
1 skötväska
1 vagn
1 barn


Nu är vi redo!

ska krypa till sängs snart här nu. Hoppa in i en dusch, sen hoppas vi att det där lilla livet vill som mig imorgon :)
Nu längtar vi lite

en underbar dag i stadsparken

idag har vi hängt ute i solen jag o maja. "Bara" en timme försenade kom vi fram till målet för dagen. Stadsparken för häng med Sara+Josefin & Karin+Thyra+magen ♥

Hur skönt som helst. käkade sallad och mös med barnen. vid tre tiden var vi hemma igen och då var Maja supertrött. efter en dust med SJ ang biljetterna till imorgon så åker vi nu några timmar senare och Maja får ett eget säte brevid mitt. Kanon.

Jimmy köpte hem en ryggsäck och jag har gett mig F*n på att det ska vara den enda packningen vi har med oss. So far so good och det enda jag INTE tar med mig är Blöjor, det får vi köpa på plats.

Känns som en spännade utmaning även om jag är nervös för bytet i sthlm och för att jag inte ska få ordning på vagnen samtidigt som jag håller i Maja. Men det får ju bara lösa sig :)

Nu ska vi ner till affären för idag blir det kycklingsallad till middag. MUMMA!


Imorgon gäller det...

...eller inatt nästan.
Då tar jag barn och packning och sätter mig på tåget till SKÅNE! ♥
Ska bli jätte roligt. aningen nervöst men jätte roligt. Min älskade Man kör oss till Stockholm. Så jag slipper det jobbigaste tåget. hoppas jag det finns bra plats för vagnen på X2000, nån som vet? måste ja fälla ihop vagnen eller finns det plats för den så Maja kan ligga där i? Hoppas!

Jag fick tag i biljetten på TRADERA för 155 SPÄNN!

Maja vaknade med en täppt näsa så det slank inte ner mycket till gröt nu på morgonen och kinkigt är det också och dregglas.

MEN.. vi ska bege oss ner till stadsparken och träffa tjejerna till halv tolv. Blir dock inte en så lång stund för oss idag då jag känner mig lite småstressad.
Innan dess ska jag plocka ihop lite inför resan och sen blir det glass i solen i parken!




Söndag 8 maj

Dagen gick i pysslandets tecken.
Vi skulle åkt och handlat men orkade inte så istället blev det en tur till Nallens och Blomster Hallen.
Kom hem med fina blommor till trädgården, en ny bitleksak till Maja och en napphållre. Jimmy skruvade på båten och vi planterade till eftermiddagen här hemma. Sen vankades det Hemlagad pizza, ett glas rött och "pirates 1". Ytterst trevligt!




Nåt knas?

jag kan inte se att mina senaste inlägg kommit ut på bloggen?
bla fisket från lördags? ser ni det?


Update:
Nu så!

Lördag 7 Maj 2011

Denna lördag var en underbar sådan. fint väder och massa kul på schemat. På förmiddagen var vi på barnloppis på Fyrispark. fyndade en fin heldress och ett par leksaker till Maja. För bara några tior. kalas.
Sen åkte vi hem och lämnade barnet hemma hos My och Magnus med barn och åkte och FISKADE med båt i Hammarskog.
Heeeelt underbart, nästan vindstilla och visst fick vi fisk också. jag hade en på som släppte och Jimmy krokar en gädda i ryggen! ;)

Sen åkte vi hem och grillade hos My och Magnus. Ett par glas rött och gott kött och YTTERST trevligt sällskap. Att lämna Maja, Buslätt, allt hade gått HUR bra som helst och det visste jag ju att det skulle göra. Hon kunde inte vara i tryggare händer ♥



Tidig

Här hos oss började lördagen tidigt. Klockan är inte ens åtta och jag har redan käkat frukost, druckit morgonkaffe och städat akvariet! Jimmy har pillat ihop fiskeväskan och ordnat med spöt. Nu sover barnet andrasovet och Mannen diskar det berg som hopade sig under gårdagen.
Det är 16 grader ute och det verkar bli en väldigt solig dag! :D

OCH maja somnade i sin SÄNG UTAN flaskan! det har aldrig hänt förut. Skriver ett inlägg om enbart detta sen tror ja. måste dokumentera och spara för framtiden :)


Tihi

Ett telefonsamtal senare och ett glas rött från den fina flaskan som min man tyckte vi skulle dricka idag, så blev detta en underbar fredagskväll. Nu ska vi bara natta barnet så ska vi se till och få vår vuxentid och vad vi ska göra idag är en hemlis men ACK så spännande. (och bara för att klargöra så ska vi INTE göra en lillasyster eller lillebror till maja ännu) :-)


♥♥♥♥♥♥♥

*Bubbel i magen*


Varning för klag

Jag blir verkligen galen. jag har sagt det förut och jag säger det igen. VI BOR FÖR TRÅNGT. 
Det finns ingen plats. Gåstolen kan Maja röra sig med kanske 1 meter, om jag först plockar bort alla mattor i vardagsrummet. I köket kan hon bara stå still med den mellan diskbänk och matstol. den lilla plats som fanns där har nu okkuperats av hennes matstol som ju måste få stå där eftersom hon sitter med när vi äter.

På toaletten samsas skötbord och tvättmaskin o kattlåda och en miljard barnkläder som ju är smidigt att ha brevid skötbordet. eftersom man klär av o på här. Det som inte får plats ligger i malmbyråerna i sovrummet vars lådor man inte kan öppna helt för då tar de emot sängen. I hallen står vagnen och gör att man måste gå sidleds för att komma in i lägenheten. Bärandes på barn eller matkassar måste man först köra fram vagnen lite och då ställer man den mitt framför dörren till köket, sen får man putta tillbaka den för att komma IN i köket. och gud hjälpe om det står ett par skor ivägen liksom...

När jag tvättat mer än ett par handdukar måste jag dra fram tvättställningen som står ihopfälld i hörnan vid vitrinskåpet då tar den upp all golvyta som finns fri i vardagsrummet, Åtrigen får man gå i sidled för att komma fram, bärades på Maja måste jag fälla in sidorna på tvättställningen, gå förbi och sen fälla ut dem igen.

I sovrummet står Majas säng precis brevid vår. Det längsta vi kan flytta henne är 30 cm. det är rätt nära och gör det rätt svårt att vänja henne vid att somna/sova själv när den tiden kommer.

Vi har plockat bort så mycket möbler och saker vi kan för att hon ska få plats. Men vi har inget förråd. där inne trängs mina gamla leksaker (som vi vill spara till henne sen) med badbalja, bilstol, liggdel till vagnen, verktygslåda och fan o hans moster. ska vi göra mer plats måste vi slänga eller sälja grejjerna och därmed köpa nytt när vi nångång får större plats.

Jag städar till förbannelse. varje sak som hamnar på fel ställe får man kliva över, eller trampar på eller håller på att ramla över. Men det räcker inte. Vi har för många saker och vi kan samtidigt heller inte göra oss av med mer.

Diskmaskin vill vi ha, för det känns som att man diskar JÄMT. Men det går inte heller för det finns ingen plats. då måste vi riva ut ett skåp och var ska vi göra av de sakerna liksom? Kylen och frysen är bara halvor. i frysen finns fyra lådor och Majas barnmat tar upp en. det gör att vi inte kan frysa in och spara rester eller storhandla så mycket som vi skulle vilja...


& såhär ser det ut på våra intresseanmälningar på Uppsalahems hemsida. Lycka till liksom. Men om 75 st tackar nej till trean på oskar arpis  DÅ får vi den. SJUTTIOFEM stycken.


fan vilket klagoinlägg men allvarligt så håller jag snart på att nå bristningsgränsen för vad jag klarar av här hemma. Den där fyran eller trean i höghusen börjar plötsligt kännas som en helt ok lösning...

SUCK.


På vår altan

Nu börjar helgen ♥


FREDAG!

Hurra!

Natten var en sån där underbart bra natt med massor av sammanhängande sömn! Maja bökade rundor där kring 01 så jag plockade över henne till mig och hon sov som en stock, hon rörde inte en fena typ och hon åt inte heller, hon tuttade lite på flaskan kanske ett par min sen somnade hon om, vilket gjorde att det inte behövdes bytas en enda kissblöja heller. tendensen är faktiskt att hon äter mindre o mindre om nätterna. Snart kanske?

Nu har vi varit uppe en stund, efter sovmorgon till NIO. Maja sitter nöjd på golvet o plockar in o ut leksakerna ut sin låda.
Hon ska få sova sitt andrasov i vagnen och under tiden ska jag laga en ny laddning kycklinggryta med basilika!




Grillat

Maja somnade och sov en timme. vaknade vid sju. på strålande humör igen. Nog var hon övertrött alltid. Men HERREGUD vilken nivå på det hela. det var nog så längesen att man glömt bort hur det kan vara o bli. skönt iallafall att det inte verkar vara nåt annat knas.
Hon var vaken sen 30 min längre än vanligt men trött å somnade rätt lätt sen. Nu sover hon lugnt. ♥

Matte o Mickis har varit här och ätit lite grillat. Ett glas rött böev det också sådär mitt i veckan. lyx i tillvaron. och välbehövligt efter denna eftermiddagens pärs. trevligt som alltid och nu har vi en båt på baksidan. Hurra!

På lördag blir det en fisketur utan barnet då hon ska vara hemma hos Jacob o hans snälla mamma o pappa :) Sen vankas det lite grill på kvällen. Lovely.

Nu blir det lite slapp i soffan innan sängen.

Och imorgon är det FREDAG!

En eftermiddag i panik.

Usch! Den här eftermiddagen slutade i verklig panik, först från den lilla fröken sen från hennes mamma. Började med att jag skulle lägga henne tiv 16 gick inte alls efter 40 minuter trots att hon låg och blundade låånga stunder i sängen så jag tog upp henne en stund till. satte henne i köksstolen och hon satt där och hängde, orkade inte ens leka med sina leksaker.
Gjorde en flaska och gick in i sovrummet igen. efter en stund satte det igång. hon skrek och jag tog över henne i vår säng, la mig nära nära och myste lite. Men skriket bara eskalerade så jag tog upp henne igen i famnen och gungade då började skriket övergå i PANIK från Majas sida nu spelade det ingen roll hur eller var vi satt eller gjorde hon bara SKREK sen blev hon tyst och så kom det sådär i intervaller i näramre timmen inget jag gjorde hjälpte och hon kändes som hon gjorde när hon var liten plutt med magknip. spännde hela kroppen och skrek rakt ut, inte ett "ledset" skrik utan mer som ett vrål! och tårarna sprutade, snart även på mig :(

Till sist somnade hon hulkandes på mitt bröst, det har heller inte hänt sedan hon var liten liten... och där satt vi, hon andades tungt och lugnt och jag försökte förstå vad som just hänt. Jimmy var såklart inte hemma heller utan påväg från Björklinge med vår BÅT.. otur i tajmingen.

Lillfia sussar fortfarande och jag förstår fortfarande inte var som hände. hon verkar sova lugnt. Vet inte om hon var brutalt övertrött eller så fick hon jävligt magknip..

Man önskar att hon kunde berätta vad som är fel ibland.

Mitt lilla vad hemskt jobbigt det är när man inte räcker till som mamma ♥

Lekdejt

Eftersom vi inte vågade oss ut med Bajs-majan här hemma så kom My och Jacob och lekte hos oss istället. Insåg VÄLDIGT snabbt att vi INTE har ett direkt barnsäkert hem för ett barn som rest sig och som kryper i hejdundrande fart ;)
Maja sitter liksom där hon sitter. För att vi skulle hålla koll på buse nummer två fick han sitta i lådan. hehe. Högt fundersam såg han ut tills han snabbt klurade ut hur han skulle komma ur på egen hand ♥
Annars bestod dagen av misslyckade havreflarn gånger 2. Stökigt kök. Lite matvägran. bananmos. Köttfärssås. Faster Tina mys. Pill i munnen. Lite skäll. Lite gråt. Lite sömnvägran. Och en massa massa massa mys såklart.

maja slockade som den fis hon är ikväll utan större protest.

Kontentan: Det är roooligt att leka med Jacob ♥ (och mamma tycker det är miiinst lika kul att leka med My)

och det bästa: Vi bor så nära att det bara är att kila över när man inte har nåt för sig! :)


Kycklinggryta med Basilika




TIPS:
För att slippa tina en HEL kycklingfilé för att använda bara ett par msk eller för att slippa göra STORKOK om man inte vet att barnet gillar rätten. Ta fram ett rivjärn och riv den frysta fileén på den grova sidan. Funkar lika bra med köttfärs.
Jätte lätt att hantera och det går jätte fort att få kycklingen genomkokt! :) Dessutom behöver man inte vänta på att kycklingen ska tina ;)

Onsdag!

Mitten av veckan är här. snart stundar helgen. vi längtar.
tanken idag var att vi skulle ner på stan och träffa "mammagruppen" från AFF. Men jag vågar i ärlighetens namn inte, visst är Maja inte SJUK men hon är fortfarande lös i magen och det bajsas i ett jäkla tempo. Inte direkt kul att befinna sig på ett fik med en bajasmaskin till bebis. Här hemma har vi iallafall nya kläder att tillgå och en dusch om det skulle behövas ;)

Nej vi blir hemma, istället kommer My och Jacob och hälsar på oss. Eller så går vi bort till dem. Något av det blir det med all säkerhet. :)

jag har plockat undan härdsmältan här hemma och när Maja vaknat ska ja dra fram dammsugaren. toaletten fick sig en omgång också.

Igår kokade jag ihop en ny maträtt till Maja ur boken vi fick av mormor när vi var nere och hälsade på!
Det dyker upp i ett eget inlägg snart under rätt kategori!


Stoppa pressarna! Maja sitter!

MAJA SITTER SJÄLV UTAN STÖD!

skulle sätta mig med henne på filten bland alla leksaker och så vinglade ja till och tapade kontakten med hennes rygg, hon vinglade lite frammåt men sen rätade hon upp sig och bara satt där. rak i ryggen och helt själv! ♥ i säkert tio minuter, jag la henne ner och satte henne upp en stund senare och hon bara satt där. lyckades tom ta en leksak "bakom" ryggen och vred hela sig utan att tappa balansen!

Hon har suttit lite idag hemma hos My också men nu på kvällen så sitter hon VERKLIGEN!


Skit var det här...

Skit var det här. ska inte gå in på mer detaljer men det går åt blöjor FREKVENT här hemma just nu.
Jag misstänker tänderna igen.
Hon är vid gott mod annars. äter som vanligt eller tja inatt åt hon bara en halv flaska men det är ju rätt ok :) Sen tömde hon en vid 06. Blåbär till gröten ska nog kunna stoppa upp lite, ska inhandla banan senare också.
ute är det FYRA grader. och Jimmy har inventering till SENT.

Blä.




Dessutom har hon lyckats få sitt första myggbett. På örat. jag har väl fått en 7 st so far. blä.

Ny stol!

Igår kom faster Tina ner med stolen som Maja fick av Farfar o Farmor i lördags. Den har stått uppe hos dem ett tag tydligen och behöver vi den där uppe så är det ju lätt att bara ta med den :) Precis en sån vi köpte och lämnade i skåne. Hon sitter lite bättre i den än i den vi har sedan tidigare, dessutom är den lättare att städa ;)


En kinkig dag

Maja har en kinkig dag idag. Det började redan imorse. Näsan krånglar och jag tror att tanden spökar lite också. Humöret är därmed inte på topp, inte så konstigt alls.
Därför hänger vi hemma och försöker kurera oss. Eller henne. Nu har hon precis somnat och jag hoppas hon sover ett tag nu för hon var ruskigt trött.

Under tiden ska jag sortera och bränna ut mina foton från 2010. Det är ett hyfsat jobb om man säger så. Men jag måste ju ha dem både på skiva och på vår externa hårddisk, så att inget händer och de försvinner!

Det är med systemkamera är ju kanon men hjälp vad många bilder det blir ;)

1 Maj

Igår hade vi en mysig valborg som för mig började i stadsparken tillsammans med tjejerna och avslutades med familjen i siggefora. Helt perfekt om du frågar mig.
Har faktiskt fotat en hel del och ska slänga upp det ikväll. Nu ska vi se vad den här dagen har att erbjuda.

Fiska står på önsket.


RSS 2.0