Plötsligt händer det!


Sjukling

Såhär sjuk har jag inte varit sen innan jag väntade Maja!
Ont precis överallt, hals, öron, feber you name it.

Sängen är min bästa vän typ.

Rätt ospännande tillvaro!

:(


SNÖ

(Uppdaterat med bild!)

Årets första snö kom ikväll.
Precis innan läggdags drog vi på Maja overallen och begav oss ut i allt vitt.
Precis som förväntat var Maja aningens avvaktande och tvekande och tyckte det var otäckt med snö. Hon är ju inte min dotter för inget liksom ;)



Men efter en stund var det riktigt kul det här med snö! Overallen passar perfekt tillsammans med vinterskorna! Den har ju varit för lång med gympapjuxen...

Drog med mig kameran men får nog göra ett sammanfattande bildinlägg senare.

MyoMange var här idag/kväll med och bakade lussebullar och gjorde ett tappert försök till middag :)


Pepparkaksbak och sjuka barn

Igår var vi hemma hos MyoMange för årets första pepparkaksbak. Precis som förväntat var det stor skillnad från förra året! kan väl säga som så att baka med två ettåringar var en kamp i sig. Jacob kopplade hur man använde kaveln på en gång och kavlade och kavlade och kavlade och... ja ni förstår. bordet är nog lite tunnare på vänstra sidan efter framfarten. Man märkte på en gång att han har degat på förskolan! fusk! Maja fattade inte alls vitsen och käkade helt sonika upp degen istället. trots mammans ihärdiga försök att få ut iallafall NÅGOT som vi kunde stoppa i ugnen? men icke! :)

Halvvägs igenom baket lessnade 4 åringen och vi skattade oss lyckliga över att Manges och "Mys" andra två barn faktiskt är så stora att de orkar hela degen ut!

Ett tu tre kommer Linus tillbaka till bordet och vi märker att han blivit prickig eller prickarna ser snarare ut som blåsor, och många blev dem fort! stress! :)

pepparkaksbak, husläkarjour, 2 övertrötta 1 åringar och en plåt som räddades i sista stund från att bli SVART.

Det var alltså en härligt julstökig lördag.

Och pepparkakorna? Blev jättefina




Söndag

Förra veckan gick i sjukans tecken. Först Lillfia sen pappa lite halvt och till sist var det min tur. Blev ett par dagar hemma från jobbet :(

Men nu är vi friska och krya. eller tja Lillfi hostar och snorar men det är liksom inget ovanligt känns det som. Helgen har gått i julens tecken. Vi har pyntat, bakat och idag väntar glögg och lussebulls bak.

Jag har provat ett nytt recept från en bloggerska som utlovar maximal saftighet. Får se om det lever upp till omdömet! Kesella brukar jag ha i men inte sirap ist för socker. Så det känns lite spännande.

Pappan och barnet är på ovanvåningen och leker. jag sätter deg och passar på att blogga. Ni får klara er utan bilder idag också då kameran är där uppe!

tjing!

Rännande

Jag har suttit i min feberhalvsunkigapjamas i soffan i cirka 17 minuter. på den tiden har min kära man hunnit med.

* gå upp för trappan och stoppa om skrikig Maja
* Ropa på jamande katt nedaför trappan
* skälla på ännu mer jamande katt nere från soffan.
* gått upp för trappan och letat efter snuset.
* Kommit ner och svurit över jamande katt
* gått upp för trappan och burit ner jamande katt för att placera denne utomhus.

...jag har ätit en kanelbulle...

rätt bra ansvarsfördelning trots allt.

I övrigt är det sjukstuga här hemma, min tur denna gång, febern kom smygandes redan i måndags men bet ihop och grejjade mån+tis på jobbet. igårkväll var febersvettningarna ett faktum och en sjukanmälan likaså. skit.
Nu avvaktar jag morgondagen och hoppas på arbete på fredag!






Längtar till Fredag!

Jag längtar till fredag!
Planerna för dagen och helgen för den delen är storslagna (i mina mått mätt!)

Vi ska hämta Majas fond-tapet på Beijer, som sedan kommer sättas upp på lördag om allt går enligt plan. Sen ska vi hinna med Gränby för att inhandla alla julklapparna som finns på listan. Maxi för lite påfyllnad av julbelysning (prisbra!)  Slutligen, FULLERÖ Handel där flera julklappar ska inhandlas samt välkommenskylt till dörren, något fint till Majas rum och säkerligen alldeles för många saker som INTE var tänkta från början.

På lördag sen blir det kalas för fina "lilla" S. Som fyller ett. Byte till vinterdäck och slutligen hem till MyoMange och leka medans männen sätter tapet.

Söndag då?
JULBAK.
Jag har tänkt lussebullar. och sedan sätta upp adventsstjärnorna.

Fullmatad helg med andra ord.
fast bara fullmatad med massa roliga saker!


Jag misstänker att julbaket kommer se liiite annorlunda ut i år jämfört med förra året ;)




Första Julklappen...

Är fixad...

Och i år blir det INTE en bok!

ha!

Kärleken



Söta Söta Barn


Jag och sötkorven har varit i Skåne i helgen som var.
UNDERBART.
Nu är vi hemma igen och vi är i full gång med den renovering av ovanvåningen som är kvar.
Den och webbsidan för jobbet tar all tid.
Ber om att få återkomma...


AmerikaKoffert ♥

Satt och googlade lite på kistor och inser att det ju såklart är en Amerika Koffert som vi nu har i vår ägo.

Såhär skriver Wikipedia:

Amerikakoffert är en väska formad som en låda och försedd med låsbart lock. Den var av trä, metall, eller Läder. Utvandraren till den Nya världen förvarade i den sina tillhörigheter under resan. Den är den mest kända symbolen för den stora emigrationen under 1800-talet och 1900-talets första 20 år.


Nu blev jag självklart jätte nyfiken på vad vår koffert har varit med om. Har den färdats över stormiga hav? Vem har den tillhört? Vad har den varit med om?
Nu står den i vårt hus i Storvreta 2011.

Hur häftigt är inte det.
Snacka om historia.

Jag är ännu mera kär.

Imorgon: skåne

Japp. Imorgon tar vi tåget mot Kristianstad.
Ser fram emot en spännande tågresa med en ettåring som numera har lärt sig att klättra upp i soffan. "hej jag vill verkligen inte sitta still i två sekunder". Tåget tar 5,5 timme. hrm. den ekvationen känns lite smått jobbig.

Men... jag har laddat upp med alla möjliga knep för en lyckad tågresa. för om det är något annat än klättra/gå/krypa som toppar majas att göra-lista så är det äta.
Mariekex, yoggisar, frukt, dricka med sugrör och burkmat ligger nu varsamt nerpackat i skötväskan. det blir nog kalas!

klockan 14.30 är vi framme och det fullspäckade schemat ser ut såhär:

Torsdag: 14.30 ankomst i Kristianstad
              16.00 Lasse slutar jobba
              18.00 Middag hos Mormor o Lasse.
Fredag:   Förmiddag hos Mormor
              Shopping
              18.00 Hem till morfar, Åsa o lillamoster
              Middag med Majlis?
Lördag:   Häng med lillamoster och morfar-familjen.
Söndag:  Hemresa 09.00

Det blir alltid sådär. späckat. Men underbart.



Nu längtar vi!
Men fy som vi kommer sakna pappa!



Kärlek

Idag har varit en sån där bra dag. På liksom många plan. En bra dag på jobbet, där jag vandrade in på avdelningen och möttes av flera av barnens undrande kommentarer så som "vad gör du här?" bakom stora leenden och gnistrande ögon. Ett par kramar och "ses imorron". Fantastiskt. Att sitta bakom en dator hela dagen är INTE samma sak som att jobba nära nära 24 barn i 3-5 årsåldern. inte alls faktiskt.

Sen fick jag åka med Jossan hem, eller inte hem utan till Willys. Där mötte man och barn upp och vi storhandlade, mest handlade kanske. sen hem. hem till OSS. till VÅRT hus.

Känner lite hur det pirrar i kroppen, När barnet tappar nappen i bilen och ser ut precis som mormor när hon sover. Hur mannen plockar in alla matvaror medans jag slänger mig framför bloggen. konstaterar att vi har så mycket kyl över att det knappt syns att vi storhandlat. UTRYMME. Barnet sover vidare och mannen traskar upp på uppe-våningen och fortsätter att spackla/slipa i barnets rum.
som sagt. Magpirr i vardagen.

Du. Jag älskar dig.




Godmorgon!

Tisdag idag och dag nummer två med webbsidan tar snart sin start. Jag jobbade lite till igårkväll och fick iallafall klart beskrivningen av vår avdelning. Det känns bra. Dock har jag inte koll riktigt på hur vi ska göra med bilder. Men det lär ge sig.

Jossan plockar upp mig halv så jag ska snart ta och bege mig mot Ica Solen.

Natten har spenderats på soffan, tack vare BVC Lars som inte ville skriva ut Mollipect till lillsnorp, hon har hostat som tusan hela natten, stackars!

Annars händer inte såvärst mycket idag, packa lite inför SKÅNE på torsdag. Längtar!

Maja har fått en ny resesäng av snälla mormor & morfar familjerna. ♥
Hon kommer sova som en prinsessa.
(om hostan går över nån gång)

tjopp!

Shoppande måndag

Idag drog vi igång första dagen med arbetet kring hemsidan på jobbet. Det känns spännande och aningen övermäktigt, precis som ett stort projekt skall göra innan man riktigt kommit igång!

På lunchen tog Jossan med mig till Prylboden och jisses vad saker! det hela slutade med jag tvingade Jimmy, Maja och faster Tina att möta mig där efter jobbet.

Jag hittade DEN HÄR....



och känner mig aningens lyrisk fortfarande... Den ska piffas till lite och sådär sen kommer den stoltsera under trappen eller på Majas rum. Underbar.

Påväg hem sen så svängde vi inom stan och plockade upp en garderob till tvättstugan som jag hittade på blocket. Ett par hyllplan till innuti och vårt städskåp är klart.

En bra dag på shoppingfronten alltså.

En bra måndag.

 


DUPLO

tidsinställt inlägg

Maja var hemma hos Sin Kusin Emil i veckan och då hade dem lekt med lego. Maja hade tydligen gillat det stenhårt så det var bara att plocka fram vår kasse. Den fick vi av lillamoster när Maja låg i magen och figurerade som "lilla Haj".
Duplot har tillhört alla oss syskon någon gång. Lastbilen har jag film på när jag sitter och försöker stoppa bitar i släpet på och bondgårdsbitarna måste vara samis, några stora legohuvuden vet jag att även dem finns på bild tillsammans med en LITEN sofie och en 8-9 årig sara.

ROLIGT!


Att ha gäster stället

Tidsinställt inlägg

Tanken var halloweenfirande/middag hemma hos MyoMange. Vi passade Jacob och Linus och sen ville Linus följa med oss hem, sagt och gjort. Båda barnen somnade i bilen och väl hemma lagade vi middag och mös tillsammans medans maja sov klart i vagnen.

Kvällen avrundades med lite tapet-pill och spackling!



precis som man brukar göra. Lite renovering till kaffet? ja tack! :)


Majas rum del 1

Tidsinställt inlägg

Nu har vi påbörjat Majas rum.
Den gamla vita strukturtapeten är nedriven och vi pillar, slipar och spacklar för fulla muggar.
Planen är att det kommer bli vitmålade väggar med en rosa/vit-randig fondvägg.
Taket skall målas, Socklar och fönsterbräda skall bytas, foder skall på plats, ny dörr (fast den tillhör egentligen hallen-projektet).

Men vi har iallafall kommit en bit på väg!


Tvättstugan del 1

Förra helgen blev det första projektet i huset klart. Ny tvättmaskin och en bänkskiva som skall fungera som skötbord samt förvaring.
Man ser tyvärr inte så mycket på förebilden men då stod bara den gamla maskinen i hörnan där inne och vi hade ingen barngrind in dit heller. Nu har vi fått till bra förvaring, en avgjort bättre plats för kattlåda och matskålar och tvättkorgen står på plats under bänken.
Nästa projekt här inne blir att fundera ut hur vi gör med torkningen av tvätt.
Tumlare kommer men allt är en kostandsfråga så det kommer få vänta ett tag till.


RSS 2.0