Instagram

Smileysarasara ❤


Badbrud


Planera

Idag måste vi börja planera packningen inför resan. Jag och Maja åker hem till moster och lånar resväska medan Jimmy kör lite ärenden. Jag gissar på att det blir en lättare packning denna gången än förra, lite mindre barnmatsburkar exempelvis. Skönt.


Höstens garderob

Uppdaterade höstens utkläder på stadium. Överdrags byxor, jacka och lite sommarkläder för nätta 273 riksdaler. Nöjd.

 

 

 

 

 


Möhippa

Inlägget nere var alltså på morgonen igår. Målet var Elenas och Stoffes lägenhet som vi började med att våldväcka och laga brakfrukost. Sen följde en mängd aktiviteter hela dagen. Lekar i parken picknick med boxvin. Dare Devil blev något av dagens höjdpunkt och förtjänar ett eget inlägg. Förfest och utgång på Flustret fick avsluta dagen. Jag kröp i säng efter ett stort glas vätskeersättning och gyrostallrik, tog en dusch och vaknade tio imorse utvilad och återställd :) Nu väntar kalas för finaste Linus!


Bussa

Buss tidigt på morgonen känns nästan som att åka till jobbet. Verkar jobbigt när man har semester. I övrigt blir det en spännnde dag det här.


Mest för att prova

Om det funkar bättre nu.


Sådär

Blogg.se appen verkar ju fungera sådär, väldigt tråkigt om ni frågar en alldeles ny användare av Iphone. Så om något inlägg ser mer än märkligt ut beror det på att jag bloggat från luren och att den inte samarbetar med mig alls..

Mot djuren

Vi beger oss till furuvik med grannarna vädret verkar sådär men det motar vi under dagen, här ska kollas på apor! Tröttmössan är på och frukosten i magen. Maja och pappa tittar på "fåret shaun" eller gosh som han heter enligt barnen.


Asa roullebör

Hela förmiddagen Har gått åt att släpa jord GENOM vardagsrummet ut på baksidan. Nu börjar det närma sig ett slut, jag har fått ta ett ryck i misären här inne och barnet sover snart i vagnen. Imorgon väntar furuvik med grannarna och sen grille. På fredag myser jag och Maja hos My och sen lär vi väl typ börja packa till Bulgarien resan som stundar!


Sovmorgon

Maja sov till tio över nio. Man tackar! Nu vankas frukost och sen tar vi tag i dagens arbete på framsidan, solen står högt och det är 24 grader ute. Underbart! Idag ska vi njuta av sommar :)


Iphone

Japp förra inlägget var det första med luren, förstår inte riktigt hur jag klarat mig förut ;) nu blir nog datorn en mindre använd leksak här hemma! Pajen fick vänta men ett gäng bär står i formen till imorgon, gott! Imorgon fortsätter vi på framsidan, natti natt!


Blåbär i skogen

Äntligen hemma på våran gata igen. Morgonen startade vi med en skogspromenad med siktet inställt på kantarell och blåbär. De gula lös med sin frånvaro medans blåbären anföll. Maja åt och vi plockade myggen åt en liter blod men en paj ska vi nog få till ikväll. Jimmy har åkt för att köpa sten till framsidan så vi jobbar här idag.


Vi lever

 
Jag har klippt mig och ser ut som min mamma.
Jag har köpt en iphone som jag inte får packa upp fören tisdag.
Jag har fått skosskav av samtliga skor jag packade med mig.
Jag har druckit vin med Emy och Malin i Malins nya fina lägenhet.
Jag har druckit vin med Emy på en parkbänk.
 
Vi myser med familjerna och vännerna och vi njuter av att få bara vara.
 
Imorgon eftermiddag åker vi hem igen.
Till "våran gata i byn" som en granne så väl beskrev det för ett tag sen.
 
 
 

Skåne!

Inatt anländer vi i skåneland och stannar där till söndag. Vi kör runt sex och innan dess har jag en hel del att stå i som jag säkert inte kommer hinna med.
 
Vi tog oss en sväng till gränby och jag köpte en mer än lite rosa klänning, får se om den sparas eller om jag inser mitt misstag. Planen för veckan är fylld med roligheter!
 
Vi ska försöka ta oss till Skånes djurpark, Åhus, strandhäng, lite bad, OTTO glass, grille, marknad, Träffa lilla Ella, Utgång med bästaste Emý och Malin och såklart mängder med mys med familjerna två.
Det kommer bli en underbar vecka det här, som vanligt.
 
Nu ska snart Maja väckas. Den där som vägrade sova tidigare men nu klappade ihop av trötthet. Kommer ju bli kul att väcka henne efter bara en halvtimme. Tur vi kan muta med Jack ♥

Färdigt

Det är helt sjukt vad jag har slitit idag! varenda muskel i kroppen gör ont. Började dagen med att vid tio slipa det lilla spackel som var kvar att slipas bort. maskerade ett fönster och satte upp målarfog. Sen. Måla måla måla. Med en torktidspaus på en timme och 40 min gick jag till Willys och tillbaka och lagade lite snabb lunch. Sen. Måla måla igen.
 
Vid tre kom Jimmy och då var väggarna äntligen klara. Nu var det dags för golvläggning och jisses vilket projekt det visade sig att vara med sneda väggar och gamla dörrfoder som inte alls ville som vi. Dessutom var golvet skitsvårt att lägga! Mycket krångligare än vårt här hemma. Konstigt. Men snyggt som FAN blev det. Jimmy svor att aldrig mer lägga pergo. Jag svor mest åt ömmande händer efter allt bankande. Men han är bra han. min man. så in i helvetes bra faktiskt.
 
Nu blir det middag i form av platt grej i grå kartong och imorgon firar vi att hela familjen har semester.
 
Hejja oss!
 
Och hejja moster också som har jobbat på och haft Maja så att vi kunnat jobba i hennes lägenhet. 4 dagar tog det. Shit så fort! :)

Dag tre hos Moster

Vi har fortsatt renoveringen hos moster idag. moster och Maja hängde på ikea medan jag slipade och spacklade nytt samt målade första rundan på en av väggarna. Sofie målade socklarna en omgång och så har jag fixat med maskeringstejp rund dörrar och eluttag.
 
Imorgon blir det MÅLA SOM FAN och hela kvällen lägger vi golv. Får se hur långt vi hinner!
 
På andra sidan soffan ser det ut såhär... snart sovtajm för den lilla iallafall...
 
 
 
 
 

Ett annat renoveringsprojekt

Vi fortsätter att renovera. Denna vecka är det dock inte hemma hos oss. Vi hänger i mosters lilla etta inne i stan och lägger nytt golv och målar väggarna. Planen finns nedskriven och avslutas fredagkväll med en liten Maja som premiärar med att sova borta så att mamman och pappan får gå ut och äta och sen gå hem och.... vara utan barn... ;)
 
Idag har vi spacklat kring easycovern och slipat. och köpt ett apsnyggt golv. Jag har glasfiber överallt och det kliar så jag blir galen trots en kall kall dusch. Bajs.
Golvet blev ett från Pergo och från (otippat!) Beijer. Enstavigt silverfuru. alltså vitlaserat typ. Laminat. Det kommer bli ett helt nytt hem åt "Mooste".
 
Maja har lekt hemma hos MyoMange hela dagen och haft det lika bra som alltid ♥ Tack snälla ni att ni finns och ställer upp i vått och torrt.
 
Imorgon målar vi första rundan. Hejja oss!

En ypperlig start på semestern det här

Nu har Majas Mormor och Lasse åkt hem till Skåne igen efter några underbara dagar fyllda med bus och kärlek. Nu sitter vi hemma och min semester har börjat. det firar jag med att inte ens plocka undan frukosten när klockan slagit två.
Barnet firade semester med att sova i mer än två timmar i sin vagn. Jag fick dricka kaffe och hjälpa grannen att anlägga rabatt. Det blev mest kaffe. I den tilltänkta rabatten hittade vi någon form av kryp. med ben i fram och huvud som en myra fast större och med bakdel som en mask. jävligt konstigt. Säkert en alien som kommer att förinta oss allihop här på gatan i byn, en efter en inom en snar framtid. Jag gjorde det bästa av situationen och dumpade krypet i brunnen. såklart.
 
Nu samlar vi kraft att fixa lite sen lunch. Framför Nicke Nyfiken som just nu jagar kaniner.

Välkommen till världen ♥

Storken har landat med en liten Ella.
Underbara tid.
Nu är ni MAMMA och PAPPA

Äntligen!

Det gick enligt planerna idag. Ikea med lunch och nöjt barn. Hittade fint kraftigt rutit tyg för ynka 69:- metern. Köpte lite blommor och projekten avlöste varandra. Tänk att man kan glömma hur kul det är med blommor och krukor när det enda "Pyssel" man gjort sen vi flyttade in inkluderar spackel och färg. fantastiskt.
 
Gardinen blev förbannat bra och jag ska bara lyckas med nästa lika bra också! Den ska bara sömmas lite till men det får bli efter helgen för mamma och lasse kommer imorgon!
 
Men nu är det sovdags, imorgon blir sista dagen innan semestern! Och här har ni dagens pyssel:
 
 
 

Påväg till köttbullarnas förlovade land

Sitter på jobbet och tar en välbehövligt minipaus. Herregud vad slitigt det är att röja och rensa inför nya terminen. Om bara föräldrar och barn visste vilken tid allt tar!

Snart slutar jag för dagen och då blir det ikea där Maja och Moster Sofie möter upp. Lunch och tyg står på listan.
tyg till hissgardiner till köket. Nu jäklar ska jag damma av den där symaskinen och få till nåt som kan ersätta julgardinerna som har hängt uppe sen oktober när vi flyttade in!

Belysning och spackel ikväll

Nu har vi spacklat en runda till på ena väggen. Hoppas att det räcker nu. De förra ägarna med tummen mitt i handen hade så vänligt satt igen en dörr mitt i vardagsrummet utan att "arbeta igen den" gipsskivan ställde till problem för vår easy cover som inte fäste ordentligt och lämnade fula skarvar under färgen. Nu har jag pillat loss skarvarna igen och gjort ett nytt försök till spackel. Imorgon bör det ge sig.
 
Har äntligen hittat en bra bild på lampan jag vill ha i vardagsrummet. Dem hade den på Fullerö förut och jag HOPPAS den finns kvar. Från Watt och Veke. den lila på bilderna alltså.
Hittade två alternativ på Ellos också. Aningen billigare men aningen tråkigare också.
 

Nicke nyfiken på zoo

Den här lilla apan förgyller våra dagar, helger, kvällar, mornar and so on...

Plötsligt har Maja snappat upp ett nytt ord och man undrar hur fort allt ska gå. "nooosa" kom nyss när den stora noshörningen dundrade ut ur dörren som nicke öppnat. Maja blir alltid lite "vill sitta nära" när Nicke går och hämtar de där nycklarna, allt för att leta efter utgången. SPÄNNING!
Det är mörkt på zoo och nicke råkar stoppa in alla djuren i fel burar "mungosar kanske inte trivs på isblock" liksom. Sen måste han omorganisera och stoppa tillbaka alla i RÄTT burar. Hårt arbete.

Vi myser i soffan och svär åt att det är GRÅTT utanför fönstret. Igen.

Sjukling

Idag kom jag hem till en febrig liten fis. Hon har inga som helst andra sjuk-symtom så vi tror att det är tänderna som spökar igen. Det börjar bli en följetång det där.

Jag blir hemma och pussar på sötgurk hela dagen imorgon. Så hoppas vi att hon kryar på sig till helgen.

Just nu pågår nattningsförsök. Sen ska vi minsann kolla på film.
 

NYTT GOLV

Jag som aldrig trodde jag skulle få se det där golvet på plats sitter nu här lycklig som få och beundrar dagens arbete. Golvet var finare än vi trodde! bilder kommer ikväll.
 
Här har ni alltså vardagsrummet med det gamla golvet:
 

Barnvakt

Måla måååla måååååla..

barnet är lämnat och vi har hunnit med att måla en vända till vitt. NU liknar det nåt, ett litet bakslag kring den gamla dörren så den väggen fick vi spackla om lite och därmed vänta med att måla ett par timmar till. Under tiden flyttar vi undan alla möbler och börjar golvläggningen i ena hörnan av rummet!

VITT

Det blev vitt. Imorgon ska barnet få vara hos MyoMange och vi lägger äntligen det efterlängtade golvet!

RSS 2.0