Senaste grejjen

Ok, ni som inte pallar eller inte vill veta konstiga grejjer som händer med kroppen när man är gravid kan sluta läsa nu...



det senaste på fronten är att bebis hickar, okey, hickat har det gjort ganska många veckor nu men sedan liten fixerade sig så har saker och ting ändrats, åter igen typ..
Nu hickar bebis mig I RUMPAN... allvarligt... kontinuerliga buffar mot ringmuskeln liksom.... från insidan... vad fasen... det känns sjukt konstigt och det är klart värst om jag råkar stå eller sitta upp när hickan börjar... man vet inte om man ska dö av skratt eller om man ska gråta.
jag brukar välja det förstnämnda och hojta till Jimmy att

"jag har hicka i rumpan"

höhö


Vecka 35


Älskling

Han vet hur man ska göra sin gravida, tjocka och i allmänhet missnöjda sambo på bra humör igen :)

Blommor och lagad mat bra humör idag med andra ord :)



True Blood

hrm... nu ska vi se vad detta kan vara för nåt... har fått de sex första avsnitten så nu ska vi ge det en chans :) återkommer!



Nästan ett helt avsnitt och en lunch senare, fortfarande i pyamas i soffan. Tror nog denna serie kan vara nåt iallafall. vi får väl se vart det tar vägen :)

Måndag igen

Gårdagen blev en sån där "jagavskyrattvaragravid"-dag. hade ont som fan i ryggen och rumpan, foglossningen gjorde sig påminnd, kände mig stor som en elefant och livet var bara sådär allmänt pissigt. Men efter lite massage och kramar av underbaraste älskling så återvände livet igen :)

idag ska jag bara ta det lugnt dock. ligga under täcket tills jimmy kommer hem från jobbet. ska göra ett försök med "True Blood" får se om det är nåt för mig. lite tidsfördriv om inte annat.

Pratade med bästaste Emma en lång stund igårkväll, alltid lika roligt. Hon och Marre hade tänkt komma upp när liten kommit. mysigt värre.

:)


TÄVLAR



Vi är med och TÄVLAR om en åkpåse till liten. hade varit såå bra med en som passa lite bättre i liggdelen av vagnen nu i vinter, innan vi byter till sittdelen och den åkpåse som vi fick med oss när vi köpte vår vagn!






Fredagsmys

Sofie kom över på lite fredagsmys med hembakad pizza istället för rester sedan igår :) blev lite muffinsbak och film. ute börjar det bli höst, det är sådär hög och sval luft. ganska mysigt om ni frågar mig. men å andra sidan är det väl bara jag i mitt tjock-tillstånd som vill ha kyla :)

Nu är det helg!


Smått På Tork



dags att tvätta lite småkläder här hemma tyckte jag :)
Medan man kan hänga ute!


Jag blir fan Upprörd!

Såg på TRISS att man nu kan vinna 50.000 i MÅNADEN i 50 år.

HALLÅ FEMTIO ÅR LIKSOM! det skulle vara tills vi är typ ÅTTIO BAST.

Det är ju UPPRÖRANDE MYCKET och LÄNGE.

FY FAN rent ut sagt.


130/95

130/95 låg trycket på idag

och därmed slapp jag undan blodtryckmedicin! skönt! fick ligga med CTG idag med och kurvan såg bra ut på en gång. sen eftersom min kurva dippat lite på MVC så gjorde dem även ett tillväxtultraljud :) vi fick se vår lilla bebis igen. mysigt.

men nu var det bebis på hela skärmen så man såg knappt vad som var vad! vikten uppskattades till att landa runt 4 kg. så det blir ingen pyttebebis här inte. det var bra att vi växer som vi ska!

går in i vecka 35 idag. och nu blir det besök till MVC varje vecka och kolla trycket. nu får det fasen inte sticka iväg för jag vill INTE käka medicin med liten i magen!

så det var väl ett bra besök idag får jag tycka! Jimmy åkte tillbkaa till jobbet och när han kommer hem sen så väntar hembakad pizza, film i soffan och bara VILA VILA VILA


Ackis snart

Klockan tio ska jag vara tillbaka på bedömmningsmottagningen. Nytt blodtryck ska tas, ny CTG-kurva på bebis och kanske fler blodprover.
Idag följer älskling med och det känns ordentligt skönt. Inte för att jag kände mig ensam och liten i onsdags men det är alltid tryggare att ha honom med så klart :)

Nu håller vi tummar och tår för att trycket ska vara bätte och att det INTE bildats nån äggvita (från helvetet) i urinen ;)

vad kan hända då?

är trycket inge bra så pratade läkaren i onsdags om medicinering, det vill jag verkligen inte ha, inte massa piller med bebis i magen. gärna med bebis på UTSIDAN av magen sen. men inte nu.

Är det äggvita eller FÖR högt tryck kan det bli tal om att läggas in och moniteras ett tag. Visst det får vi ju göra om dem säger det men för helvete vad urtrist det vore.

Så, det är väl vad som i värsta fall kan hända. Men jag tror att dessa insatser kräver ett högre undertryck än vad jag hade sist.

jag låg på 148/100 i tisdags hos Barnmorskan och 135/95 igår... så kanske har det gått ner mer idag.

håll en tumme´!


Att göra sig redo..

Det blev minsann påtagligt att vi snart får träffa vår bebis idag när jag var hos barnmorskan. Kanske tillomed tidigare än vi kanske trott (eller så kommer hon ÄNDÅ i slutet av oktober) oavsett så är det en del saker som behöver fixas här hemma fortfarande.

* grejjer till skötbordet ska inhandlas, lite olja och lite smörj och så...
* BB-väskan ska packas
* vi ska fota magen tillsammans med pappahaj
* En nappflaska och en napp. någon ersättning att ha hemma kan ju vara bra om det inte funkar med maten..
* fixa sovgrejjer till vagnen, täcke eller åkpåse...
* Bröstgrejs till mammahaj. lite amningsbh och lite värmande inlägg. typ.

Slutligen skulle vi bestämma namn, MEN, det har vi nog lyckats göra nu :)
har två stycken som vi båda tycker är jätte fina så något av dem blir det, men vi väntar och ser vem som kommer ut!

Siktar på att få det mesta klart imorgon faktiskt!

och ett paket från älskade Cissi är påväg hem till oss med lite fint till liten från Elsa och Ludwig :D hoppas att det kommer imorgon!



Samantha och "den stora vita" i Hammarskog


Fixerad bebis!

jaha då var bebis "startklar" förkunnade min barnmorska idag. :) det stämmer så bra med det jag har känt föregående vecka, jag sa till o med till Jimmy att jag underade om det var nåt sånt på gång. det har ilat och skruvat på sig långt nere i bäcknet, så rätt jag hade!

mitt blodtryck var åt väggarna idag dock 148/100 så på torsdag ska jag dit igen och kolla igen, är det inte bättre då så vet jag egentligen inte vad som händer. men barnmorskan sa att om jag fick ont i huvudet eller blev yr så skulle vi ringa förlossningen direkt.

blev lite nojjig eftersom jag hade huvudvärk både igår och lite i förrgår. men men inget idag iallafall. om jag svullnade om händer och fötter skulle vi också ringa in. mina små korvar till tår har ju varit så länge nu så jag har svårt att se att dem skulle kunna bli ännu tjockare :)

på torsdag var planen att jag och karin skulle åka till jobbet och hälsa på. får se vad proverna säger.

och så ska jag packa förlossningsväskan.

Barnmorskan snart

ska vara hos Leila halv tolv. skönt att få komma till henne igen, gillar henne lätt bäst av de (6) olika jag träffat nu under sommaren.
Håller en liten extra tumme för att magen har vuxit liite mer än förra gången, då hade kurvan dippat lite och barnmorskan sa att hon ville att den skulle vuxit lite mer helst. fast det värsta som kan hända ärm ju att det bklir ett tillväxt ultraljud och då får vi ju se liten igen.

Det är livligt där inne iallafall, gårkvällen tog priset mådde illa och var helt öm efter närmare 1,5 KONSTANT buffande och knölande... :) fotbillsmatch kanske?

Senare idag ska vi ta oss till Sofie skola, Blåsenhus, och kolla in bibblan och låna lite böcker. sen kanske det blir en runda på stan.

såg nyss att jag faktiskt får min havandeskapspenning på utsatt datum denna månad. hurra försäkringskassan. man hade nästan räknat med att det skulle ta ett par månader till liksom...


Fika-Tajm

sitter med syrran och dricker kaffe. har varit och fixat lånekort till henne, blev ingen cykeltur idag då min blivande mamma-kropp inte alls orkar. inte värt att ta ut sig alldeles.

imorgon ska jag till barnmorskan igen, blir lite tätare besök nu tiden ut..

Nu ska vi se om vi kan klura ut vilka böcker Sofie ska ha till skolan börjar :)


6 Timmar

Entrade Ikea klockan 10.04
klockan 16.03 var jag hemma.

Ordet trött har just fått en ny innebörd.

Och Sofie fick ett helt nytt hem.

Nu vankas middag.


IKEA-Lördag!

jaha, igår anlände hon alltså till Uppsala. vi spenderade kvällen med att packa in alla grejjer i lägenheten och hann med att få in det mesta i skåp också. en sväng till ken's pizza blev det, i flyttbil, fyra pers i framsätet. herregud vad vi garvade, det är ju inte som att man är sitt allra minsta och smidigaste jag i dagsformen liksom.

gott var det och vid halv tio tiden körde pappa mig hem, vi fick en hel kasse med bebisgrejjer, duplo och en sån där bra matstol som man kan vända och göra till ministol med bord framför och en ny fin dyna till!

ska fota och visa sen!

idag väntar Ikea och storshopping till syrran medans mamma och pappa är uppe och har stora flyttbilen. ikväll blir det middag hemma hos familjen Lidén/Jörgensen och det vankas GOD gryta som älskling gjorde redan igår. MUMMA!

vin till det kanske?... jaha... nej just ja... inte för min del nej....

nu får klockan gärna bli tio för jag kunde inte sova längre och sitter därmed och bara väntar, hoppa in i en dusch ska jag göra!




den stora dagen är här.

Min lillasyster flyttar upp hit. det är en jobbig och känslosam dag hon har framför sig och jag kommer ihåg den som om den vore igår! trots att det är 6 år sedan!


Till Sofie:

Älskade syster!

om du än visste vilken underbar tid du har framför dig! det kan kännas tungt just idag och det är helt okey att det gör det. omställningen är total. du flyttar HEMMIFRÅN, du påbörjar ditt egna liv i egen bostad och i en helt ny stad. fantastiska möjligheter ligger framför dig, hur du än väljer att göra med allt i framtiden.
jag som storasyster kunde inte vara mer lycklig över att du valt Uppsala, iallafall för ett tag framöver.

Tänk att Lilla-Haj får ha sin (ena) moster så nära och tänk vad härligt det kommer bli när resten av familjen kommer upp och hälsar på oss BÅDA, det kommer bli underbart!

Även om skåne kommer befinna sig 60 mil bort är det egentligen bara en snabb tågresa. det är underbart att komma hem och hälsa på och sedan lika underbart att åka tillbaka hem (upp) igen. du kommer uppleva att ha hem och hemma. det är fantastiskt. och du vet att jag finns bara ett samtal bort och det är bara att ringa när som helst du kan tänka dig.

Jag älskar dig och som jag har längtat efter den här dagen. äntligen är den här!
Sofie flyttar till Uppsala.



På Uppsala station 2005
:-)


BB-väskan...



...ska packas så den är klar till vecka 35 tänkte vi.
när jag vek och klippte lapparna av dagens shopping så klurade vi lite på vad plutt ska åka hem i. vi kom fram till att ta med oss två set. vek ihop dem och nu ligger dem där så små och så söta på sängen. hihi. två pyttehögar med pyttekläder.

:)


TACK (gammel) FARMOR!

idag har det blivit shopping för hela slanten. bokstavligt talat. fick massa fina kläder!
:-)


Lite mer bebiskläder

som sagt så har jag konstaterat att vi behöver lite mer bebiskläder hemma. strumpor. det behöver vi. jag har bara köpt 4 par.

kom på att presenten vi fick av farmor på systers student fortfarande ligger och "skräpar" i skåpet. så idag ska den omvandlas till bebiskläder :)

ska träffa Märta och fika en sväng, tar med mig kameran idag!

vädret ute ser ut att bli molnigt och inte så värst varmt. skönt enligt mig. jag är nog den enda som inte vill ha mer sommar och sol nu. det räcker så det blir över faktiskt.

nej nu ska ja hoppa in i en dusch o vänta på att tvätten blir klar. sen beger vi oss! :D

Bjussar på en liten Sid som nu sitter ute på altanen och tjurar för det är trist väder. sötnos.


:-)

Varit hemma hos Sara på lunchdejt idag. med Karin och hennes syster Jenny. Karin hade med sig lilla Thyra och Jennys Livia var också med. det var med andra ord massa bebisgos och bebisprat hela dagen. så nu längtar vi om möjligt ännu mer tills vi också kan få ha vår lilla skrutt på utsidan istället.

Jimmy är med matte och Mickis och plockar svamp, jag sitter och klurar på om jag ska ta och beställa lite fler bodysar från ellos eller HM. vet inte riktigt hur mycket man behöver men jag tror nog att vi skulle behöva ha lite fler grejjer. har ju mest i strl 62 hittils och lite i 56. men har ju inte direkt köpt några mängder.

Lite fler bodysar får det nog klickas hem. dem kan ju bajsa och kräkas rätt bra de där liven :)

ska snart ladda över videon från kameran och se om man kan lägga upp lite magdans här på bloggen!
får se hur långt mina tekniska kunskaper sträcker sig...

Spike

Goset har ju gått ner massa i vikt nu under sommaren och idag bjöds det på grädde! :)
fick ge honom i smyg så att inte Sid ("tjockan") märkte nåt. Hon behöver det nämligen INTE!

i övrigt har det varit en bra dag. lyckades somna om och sova till halv tolv! konstigt att jag sover bättre där på morgonen än på natten?! nåväl, sömn är bra oavsett och jag har ju tid att sova ut!


Hemma igen

Det var en mysig dag i solen med Lena-Maria och hennes lilla dotter Mirabelle.
uträttade lite ärenden och lunchade ute på coop forum :-)
Blev en runda till babyproffsen bland annat sen mötte jag upp Jimmy när han slutade och fick därmed åka bil hem.

Nu har ja videochattat med lillsyster och det vankas snart köttfärsås och spagetti!



Lunchdejt

måndag och ny vecka. bara fem dagar till älskade syster storlek större flyttar upp! på fredag går flyttlasset och det känns lite som att det var en hel evighet sedan det var jag som packade och åkte upp hit. 6 år sedan nu. det är en evighet. samtidigt har det gått undan minsann, och mycket har hunnit hända sen dess om man säger så!

Snart väntar lunch på stan med en gamal kollega och hennes dotter. en tripp ut till barnens hus önskades och det passar ju fint för då kan jag åka med Jimmy hem när han slutar för dagen!

det är soligt idag men det blåser rätt mycket, tack och lov ;)

ska försöka att fota lite under dagen så det kan dfå komma upp NÅGOT annat än magbilder här på bloggen :D

PH!


Magen vecka 33


Vecka 33

idag går vi in i vecka 33. det är oklokt hur tiden rinner iväg, jag som trodde det skulle bli segt och långsamt att gå hemma. icke då. det är så skönt så skönt. :)

magbild kommer upp senare under dagen, och idag har Kaj namnsdag ;)


NU: SIMS

Sims!

Ja, idag blir det till att inhandla... hör och häpna... ett datorspel.

jajjemen, sims 3 står på önskelistan. Sen lär jag försumma allt runt om mig i vanlig ordning :-)
kanske rent av föder i soffan framför datorn!




ska åka ut till Jimmy när han slutar. sen blir det sims! men innan dess måste jag vara lite duktig här hemma minsann!

* disken
* tvätten
* bädda rent
* duscha

fyra små punkter :) SEN SEN SEN ska jag spela SIMS :D

Vecka 32


En höggravid avfrostning.

Förstår nu varför mångas förlossningar sätter fart när dem frostar av frysen. H**VETE vilket projekt! Är komplett slut nu.
kan låta och verka enkelt men inte såvärst när man är höggravid och har en pigg bebis i magen!

nu är det gjort iallafall och fint vart det. kanske skulle väntat några veckor till innan jag tog tag i det hela dock ;)

Nu blir det vila på soffan tills älskling kommer hem :D

Hemmadag

Idag skulle jag egentligen tagit mig till Knivsta och dels tagit en sväng till jobbet och dels träffat Lena-Maria. det blev inte så för min rygg den slog bakut igår efter diverse storhandling. har inte lika ont nu men tänkte att det nog var lika bra att vara hemma och ta det med ro idag.
får se om det blir Knivsta imorron istället.

jag är uppe med tuppen, tom katterna ligger och snusar fortfarande. men jag funderar på att lägga mig tillsammans med dem i sängen och sova nån timma till. så får det nog bli :)

Mer foton

Fick lite foton på mailen av Åsa från förra veckan. bjuder på några av dem :)



Ledigheten rullar på

och idag rullar vi in i vecka 32!

Snart blir det lunchdejt med Karin och Thyra på stan. solen skiner ute igen och jag fasar lite smått för busresan. vi inhandlade en ny dator igår och dn historien kräver ett eget inlägg senare. Jimmy är på jobbet och jag tänkte att jag skulle vara lite duktig här hemma nu innan jag ska bege mig.
kameran åker nog med idag :)

Pappafamiljen på besök! (2-5 aug)

Pappa, Åsa och Samantha är uppe och hälsar på!

Idag väntar en runda på stan, sen middag hemma hos oss och slutligen morden i midsommer. verkar som att det blir en trevlig dag, den första på den långa ledigheten. (har inte riktigt kommit över att jag ska vara hemma så länge än så tjatet lär upprepas).

Såg att det var 66 dagar kvar till BF (beräknad förlossning) idag. Det känns så snart. Lovely!


Sami sov över hos oss två nätter medan pappa och Åsa sov i Sofies lägenhet. det har varit såå mysigt att ha familjen uppe! vi hann med ett par mysiga middagar, shopping i stan och på Gränby, gos med katterna (sami) och en fisketripp till bryggan i Hammarskog. min kamera glömdes stup i ett men jag slänger upp lite mer kort när jag fått dem av Åsa :)

 


Plötsligt en dag

...blev man mammaledig...



:o)


GRATTIS FARMOR

Idag fyller vår allra bästaste bästa farmor år!

MASSA GRATTISKRAMAR!


Roadtrip en dag på semestern.




RSS 2.0