Sista inskolningsdagen

Imorgon jobbar jag igen. Känns bra faktiskt. Känns som att vi tagit det här i rätt, vår, takt. skönt :)

Imorse lämnade jag igen klockan 07 och det gick bättre än igår. Liten var fortfarande ledsen men inte riktigt på samma sätt. Hon sträckte iallafall armarna efter K och jag behövde heller inte "bända" loss henne från mig. därmed kändes det MYCKET bättre att gå därifrån imorse :)


Lilla Lilla fia.


fröken H ringde också nyss för att tala om att allt var bra. toppen!

Nu ska jag slipa trappen!

Lämna klockan 07

Det gick fint att komma upp idag, för samtliga. Väckte Maja och hon var väl inte "färdig"soven men samtidigt på bra humör.

vi traskade mot dagis och Maja började bli lessen redan i hallen... Lämnade en liten superledsen tös med fröken K och traskade hem med mammahjärtat aningens utanför kroppen. :(

Hej hej bakslag?


Måndag

Nu drar vi mot förskola igen. 2 veckan påbörjas och planen är 9-15 idag 7-15 tisdag och onsdag sen börjar jag jobba igen. Hoppas det går lika bra som förra veckan!
Lillfia sover fortfarande och jag har petat i mig frukost på det lilla vi hade hemma. Handlas idag minsann!

Vädret verkar vara rätt kallt idag men fint. Får hoppas det blir varmare. Fika med Mia (som också skolar in sin dotter på Majas avd) står på schemat idag. Och fortsätta med trapp-%?&*#%&#.


Tror vi har bestämt golv till nerevåningen nu! :D och hallen ska snart få sig ett lyft!

TjejLördag

Vi startade dagen med mysfrukost hemma hos My o barnen. Sen lämnade vi Pappan hos Matte för tv-spels grabb-häng hela dagen o kvällen. Vi tjejor begav oss mot Gränby :) Maja sov i vagnen största delen av tiden. Lite smått och gott fick följa med hem. faktiskt en tröja till Mamman också :)

Vi stannade på Ica och handlade med oss glass hem. POPPIS! sen var vi ute hela långa eftermiddan, tills magarna började knorra och barnet liksaså. En lugn o skön dag blev det!

Maja fick mat och sen gick vi till affären allidop och köpta grejjor till middag. Nu sover barnet snart. (hur underbart tror ni det är att man numera bara kan lägga henne och säga gonatt och hon somnar själv!?) Pizzan är påväg in i ugnen och kvällens film blir "Footloose".



Maja 18 Månader

STORLEK:
* 12,8 kg
* strax över 80 cm (länge sen vi mätte henne nu)
* 86/92 i tröjor och 86 i brallor


MOTORIK:
* Går, springer, ålar, kryper.
* Klättar inte jätte mycket men försöker.
* "Går" upp för hela trappan själv.
* Dansar och snurrar runt.
* Går rätt långa sträckor innan hon vill sitta i vagnen.

PRATA:
Liten ordlista; Maja 18 mån:
* Mamma
* Pappa
* Nana - napp
* Vovfvof - Hund
* Maauu - Katt
* Aja - Maja
* Schaa - Sofie
* Iihhh - Häst
* mmm - Mat
* TaTa - "Tack Tack" för maten.
* Kaka - kaka
* Tatta - Dator



MUMSA:
* Äter samma mat som vi. Nån 15 mån burk till lunch ibland.
* Äter en flaska per natt.
* Säger "tata" och räcker oss tallriken när hon inte vill ha mer.
* Äter gärna maten som är på min tallrik.
* Dricker vällingen ur MAM-flaskorna med napp 1.
* Äter Mild havrevälling 6 månaders på kvällen och natten.
* Äter fortfarande gröt till frukost (oftast) mild fullkornsgröt 1 år.
* Tycker det är jätteroligt att dricka vatten ur riktigt glas.
* Har fortfarande lite svårt med bitar.


FAVORITER:
* ÄLSKAR att leka med kisen. Springer efter och ropar.
* Intresserar sig massor för andra barn ;)
* Titt-ut lek är jätte kul! Bakom gardin och i hallen gömmer hon sig.
* PINGU ett måste när det ska sovas!
* bollar är roliga i alla former och storlekar
* Att plocka UR saker ur lådor/skötväska/kassar. Strumplådan är kul.
* Att leka ute är kul. Gunga och rutchkana.
* Att släcka taklamporna. hon når inte att tända dem igen ♥
* DATOR, TVDOSOR, MOBILER, är högst intressant.
* LÄSA BÖCKER!


SÖMN:
* Somnar runt 20-21
* Somnar på egen hand i sin säng när hon fått flaskan.
* Vaknar mellan 07-08.
* Sover oroligt från och till
* Sover i sin egen säng.
* Somnar med Pingu, hon kliar sig på näsan och ögonen med pingus "flärpar" till armar :)
* Napp MAM 6 mån. den flata varianten i latex.
* Sover i SITT rum. Alltid. Har jätte svårt att sova i vår säng.

TÄNDER:
* 12 stycken. varav de nyaste tillskottet är två kindtänder i nerekäken. Två kindtänder där uppe kom för några veckor sen.

10-14

Idag lämnade jag Maja och gick hem. Konstigt. Förmiddagen hade funkat sådär. Jag fick komma tillbaka vid halv två. fast jag var där efter fem min ;)
Satt väl 1,5 timme och fick väcka pärlan till mellis. Då var hon glad och utsövd. resten av tiden gick bra, nu var ju mamma med igen. Vi gick till Ica och strosade i lugn takt hemmåt.

förmiddagen spenderade jag med att gå lös på trappen och att ta en kaffe med grannen "L" som har sin son på majas avdelning. Mysigt.

renoveringen fortskrider här hemma nu. Och så fick vi tillbaka massa massa pengar på skatten :D

1 vägg mindre

Varit hemma hos MYOMANGE och lekt hela dagen... När vi kom hem...

hade grabbarna slagit ut en vägg!

Nu är vårt vardagsrum JÄTTESTORT.

Spännande.


9-15

Idag körde vi ett längre pass på Majas Förskola. Det gick lika bra som igår! förutom morgonen som blev rätt stressig. Vårt barn matvägrar. Ni som varit där förstår frustrationen. Hon startade dagen med att klökas av gröten och därmed kaskadspy på stolsdynan. På den vägen vart det... ombyte, packning och så lite nerver på det ;)
Men Men iväg kom vi och vi startade dagen utomhus idag. gården var lerig (förskolan är nybyggd och gåden byggs det fortfarande på) vi byggde sandkaka och "åt" äpple. Maja var lite kink men det blev lättare när vi kom in!

barnen sover i sina vagnar på förskolan och det passar ju oss som handen i handsken. idag imponerade maja med att somna till bara lite rull fram å tillbaka i typ 5 minuter. sen sov hon som en stock i 2 timmar.

Vi mammor satt och snackade skit och drack kaffe. Vilket härligt gäng allstå. Ser fram emot att lära känna dem bättre :D

Lycklig i kroppen gick vi hem efter mellis. Nöjda och glada. Maja gick och la sig tio över sju.

Älskade älskade barn! Du är så duktig!


Det tar sig (Majas rum)


Majas rum börjar ta form. "Wallien" med Nalle Puh kom på plats förra veckan, likaså gardinen. Idag har Jimmy köpt elementfärg så det ska piffas lite. och så ska vi måla under fönsterkarmen, för där har vi spacklat igen de gamla hålen.. inte så snyggt just nu och det fick inte vara med på bild...


2 Timmar Förskola

Nu har vi alltså avverkat Majas första två timmar förskola. Fördmiddagen var spännande. Fylld med barn och föräldrar och grannar (!) halva vår gata går typ på Majas avdelning. Lycka. Nu ser vi fram emot vår och fint väder och häng utomhus!

Vi lekte, hade samling, åt frukt och så avslutade vi dagen med samling igen.

Majas mammighet var typ bortblåst. Här hemma kan jag ju ibland inte lämna rummet innan hon blir ledsen. Nu däremot var väl allt så spännande att det tog överhanden. Maja knatade på och umgicks med både barn och fröknar. Det var bara papporna som var lite läskiga tyckte lilla damen. Det är bra, killar skall hållas kort ;)

Vi hann precis hem och peta i maja lunch innan hon klappade ihop av trötthet. Hon somnade på två röda i vagnen och nu sover hon ute på trappen. Vårt lilla hjärta vad stor du är!

Imorgon kör vi 09-15. Gissar att någon kommer somna rätt tidigt imorronkväll! :D


Besök

Idag fick vi minsann fin-besök av Jossan och "Lilla I" som vuxit en del sen sist, fast som fortfarande är sådär riktigt Bebis-liten (äggstockskramp!). Dödsgoda muffins och paj och kaffe.

Denna gången lyckades vi med fika och en massa egentid tillsammans medan barnen skötte sig exemplariskt. Maja sov en bra stund i vagnen och när hon vaknade övade hon på att "Klappa fint".
Hon blev väldigt upprörd när lillbebis skulle åka hem. onödigt sånt.

Resten av dagen lekte vi uppe på majas rum. Det första hon gjorde var att grabba tag i sin "bebis" docka och gunga den och klappa den på huvet. Sen skulle hon envisas med att lägga den i sin säng och när hon inte nådde den sen blev hon sur. Så vi fick helt enkelt fixa en låda med filt till bebisen. Maja bäddade och kastade i och ur dockan hur länge som helst. förstadie till rollek? ♥ underbart att kika på iallafall! :D



tyvärr lyckades jag inte fånga Mamman till skatten på bild :) Men såhär mysigt hade vi det iallafall!

Informationsmöte på förskolan

Jisses vilken stressig eftermiddag. Hann med 17.05 tåget. grabbade min cykel med punka på stationen promenerade hem. Hemma tio i sex. Äta mat. Klä om. Infinna sig på Majas förskola halv sju. STRESS!

Väl där fick vi träffa fröknarna, vilka namn jag glömt SAMTLIGA redan (kass!) och kika på lokalerna. Allt är nytt och frächt och ganska ofärdigt. En del frågetecken men det lär ordna sig längs vägen. :)

Över lag känns det spännande.

Nu har jag två telefonsamtal jag skulle ringt men jag ORKAR inte. tillåt mig att dö i soffan. Emy o My. jag ringer imorron istället ♥

Imorron kommer Jossan hit med lilla I och vi njuter av en dags ledighet innan vi börjar förskolan!


Tisdag

Påväg mot sista jobbdagen på ett tag nu. Gröten är uppäten och ute är det 6 PLUS klockan halv sju. VÅR?! :D
solen är dessutom påväg fram på den blå himmeln, jag tror det blir en fin dag idag!

Jobbar till fem därefter hinner jag bara hem och sen ska vi få gå på möte på Majas förskola och träffa hennes fröknar och en massa andra föräldrar för första gången. spännande som attans. Sen imorron tar vi igen oss ordentligt och njuter av sista hel-lediga onsdagen på ett litet tag innan vi samlar kraft inför den stora dagen på torsdag. INSKOLNING var det ja. Hur kan det vara så att det är vårt barn som ska börja förskola? Inte är väl hon så stor heller? Vad hände liksom? Med tiden?


Skor i stora lass

Vi snorar här hemma. Maja hostar mer igen idag och vi håller nu samtliga tummar att vi hinner krya på oss till torsdag.
Vi tog oss till skopunkten idag för att jämföra pjucks till Maja. Hittade inga utan begav oss mot Coop. Här fyndades det dock. gummistövlar för femtiolappen och vår skor och ett par till gummistövlar av lite varmare variant samt ett par vinterskor till nästa vinter (vi hoppas vi gissar rätt med storleken för det var över 300 spänn i rabatt och slutpriset vart bara 99:-)

Lillfia sover i vagnen nu och Jimmy på soffan. Ikväll kommer Mickis o Matte över och det var INTE igår.

Mys-söndag.


Lördag

Igår fick vi äntligen lite information kring inskolningen! i brevet som kom fanns lista på saker vi kommer att behöva i klädväg och info om hur själva inskolningen kommer att se ut.
Heldags/grupp- inskolning tillämpas. Bra där. Barnen kommer även att sova ute i sina egna vagnar. Bra igen.

Ja, egentligen orkar ja inte skriva mer om själva processen, men det känns bra att det liknar vårt arbetssätt så pass mycket. Det gör ju att man känner sig lite tryggare.

Igårkväll fick vi ett ryck och begav oss till Thuns. Köpte på oss lite diverse. Mest kläder och strumpor till Maja. Fleece set och strumpbyxor med halk.

Vår förkylda lilla kråka. Hoppas vi friskar på oss lagom till torsdag!

I veckan gick vi igenom majas 86/92 garderob och hittade en del roliga kläder. Klänningen till vänster köpte jag och Jimmy till vår "lilla haj" när vi var i Thailand och hon var en liten räka på 8 veckor i magen. vi köpte även en piké skjorta i samma set eftersom vi inte visste om det var en pojke eller flicka då. Den har Jacob fått av Maja. Så i sommar kommer dem matcha varandra hur fint som helst ;)

Baddressen följde med oss till Bulgarien förra sommaren, den fick vi av mormor och Lasse. Den kommer garanterat väl till pass även denna sommar. bra med större storlekar ibland ;)

Regnbågströjan har vi väntat på att kunna använda men nu sitter den som ett smäck och är en god kandidat till förstadagis-dagen ♥



Maja fick en fin present av moster igår också. Den sitter fastnaglad brevid Pingu och förtjänar faktiskt ett eget inlägg med foto ;)'



Att bekänna färg

Okey. jag har varit rätt kaxig inför majas dagis-start. Nu kryper den VÄLDIGT nära (mindre än 2 veckor kvar) och jag känner minsann att det börjar bli lite nervigt. Det tar sig i uttryck rätt och slätt genom Majas klädhylla. jag avskyr tanken att hon ska bli blöt eller kall för att hon inte har ordentligt med kläder med sig. Eller att de kläder som finns inte är bra nog.

Konstigt. Jag är mer orolig för den biten än inför lämningar och det faktum att hon ska vara tillsammans med andra barn hela dagarna (det ska bara bli roligt). Omsorgsbiten. Det är nog väldigt vanligt. Som förskollärare VET jag att det är väldigt vanligt.
Man lämnar ju liksom över det bästa man har i någon annas händer. och "Inte kan väl någon annan ta hand om henne på samma sätt som vi två". Den logiska sidan i mig säger såklart att allt kommer gå bra och jag är väldigt säker på att det kommer det att göra.

Men mamma-nojjig blir jag.

Kommer de komma ihåg att byta hennes blöja? Kommer de att se till att hon får i sig tillräckligt med mat? Kommer dem SE henne om dagarna? Kommer hennes närhetsbehov bli tillgodosett? Tja....

....Ni som har eller ska skola in vet nog ändå vad jag snackar om ;)

Början på en ny era liksom.

och vi har iallafall en bra overall ;)

Tips! Från Nameit

Idag tog vi oss en sväng till Gränby i jakt på gummistövlar till Maja. I djungeln irrade vi bort oss och kom hem utan. Men istället hittade vi årets vår-overall. En softshell variant som ska vara helt vattentät. Fodrad med fleece och förstärkt i rumpa och på knän. Hur fin som helst i lila. En matchande mössa fick hon också. Sen fick vi samtal av mormor som gav Maja overallen i "Börja dagis"-present ♥




Känns prisvärt.
Regnkläder och overall i ett liksom.

Nu var det bara stövlarna kvar dådå.

Och vårskor? ska man köra på gympapjuks till dessa små eller vad säger ni? Tips tack!


Ledig onsdag

Njuter av att vara ledig. Halsen gör ont och jag har hostat hela natten. Så segt. Hoppas det går bra att jobba veckan ut nu!

Majas förkylning på påväg tillbaka. Hon är nässpray-fri och Mollipect-fri sedan ett dygn och hon har två riktigt bra nätter bakom sig. Den lilla vildingen är tillbaka ;)

Nu sover hon i vagnen och efter det blir det lunch, sen tar vi oss ut i solen tycker mamman!


Kvälls-pyssel

Snart påväg till jobbet här hemma. Gröten ligger i magen och ute visar termometern 10 minus. rätt ospännande. Men de lovar varmare väder när solen kikar fram under dagen.  Vi hoppas!

Igår gjorde jag klart Majas första foto album. Ett album som tagit TID att få klart. Konceptet var först "Vecka för vecka med dig i magen" (Vilket inte blev riktigt vaje vecka men många med bild och text) sen övergick det, eller fortsatte med "Dig vecka för vecka". så för varje vecka hela Majas första år har jag framkallat foton som fått platsa på vars en sida i albumet. Det blev bara SÅ bra och avslutades med sista sidan "Maja 1 år".

Lycka.

Som ni alla vet älskar jag ju sånt här pyssel. och ja, jag lovar att nästa barn ska få ett likadant album.

Det är så mysigt att sitta och bläddra tillbaka. och albumet. Ja det ska Maja få när tiden är inne, tills dess stannar det ibland mammas och pappas saker ;)

Nu blir det jobbet!



Lillsnorp fin i tofs. Som faktiskt får sitta kvar om man väl får dit den ;)


Garderob projektet i vårt sovrum

Nu är dem på plats. det återstår endast lite pussel till med inredningen, en trälåda som ska skruvad ihop och ett par trådbackar som ska på plats. Så inte riktigt klart ännu men nära, så nära. Kläderna har fått flytta in.



Och under tiden såg det ut såhär...



Efterbilden dröjer lite till


RSS 2.0