Tredje ordet

Ikväll sa Maja sitt tredje ord!

Pappa och Mamma har hon avverkat och kört hårt ett tag nu.

Ikväll pekade hon på min ihopfällda laptop och sa "ddatta" FLERA gånger!

Snacka om att det börjar tidigt.

Generation 2010.



Farfar och faster hjälpte oss att få hem en bänkskiva från Ikea idag. Nu har tvättstugan fått sig ett ordentligt lyft! Plantera höstblommor hann jag också med idag. Fick ett gäng av Mickes pappa i fredags. Tack Uffe! :)

Ska slänga upp alla före och efter bilder i veckan!
Om det hinns med!


Fixardag

Idag har vi pysslat vidare här hemma. Vi börjar få mer och mer ordning på tillvaron. Ikea idag med. Lite smått som inhandlades exempelvis sophink under vasken, leklåda till Majas leksaker på nerevåningen och en hink till kattmaten (storpack here we go!)

Kvällens middag avnjöts tillsammans med Mymange o barn och det var lika gott och mysigt som vanligt. Om än lite kortare än vad vi önskat. Maja blev trött och av flera anledningar som jag INTE tänker berätta (schhh! don´t jinx it) åkte vi hem vid halv åtta.

Maja somnade redan i bilen och det tog ett tag innan hon somnade om här hemma. Plockade in dagens fynd och nu har vi fått vitrinskåp och expedit på plats i vardagsrummet. Imorgon ska jag pilla med gardiner och vi har inget alls på schemat! Skönt!

På Ikea kikade vi vidare på garderobslösning. Kom väl mest fram till att vi kommer få lägga rätt många tusenlappar på det där om vi ska ha det exakt som vi vill. och det ska vi ha. Så det får helt enkelt vänta ett tag till! Men ack så snyggt det kommer bli SEN!


kom på en sak

Nu när jag vaknade insåg jag en rätt komisk sak.
Jag har inte sett vårt hem i DAGSLJUS på HELA veckan.
då har man antingen jobbat för mycket eller så har hösten verkligen kommit.

hrm

Fredag!

Den här veckan har varit den jobbigaste på jobbet så länge jag kan komma ihåg. APT har avlöst utvecklingssamtal med sjuka kollegor och inga vikarier att ta in. Kaos.
MEN vi har överlevt och nu är det fredag. blickar frammåt och tar nya tag!

Älsklingarna hämtade mig när jag slutat och vi åkte till Media Markt för att kika och köpa tvätt maskin. meningar som "den svarta är ju verkligen skitsnygg..", "Fan vad frächt med så stor lucka" haglade...

?


"Skitsnygg" liksom - hallå det är en TVÄTTMASKIN vi pratar om.

Nåväl.

vi kom iallafall inte hem tomhänta!


Katterna i flytten

Under flytten befannn sig våra småttingar ute. lugnast så för dem. svårare för oss dock och efter ett grovt misslyckat försök att plocka hem spike i lördagskväll fick dem vara kvar ute över natten. Kändes inte alls bra faktiskt och det var verkligen lättande att vi sprang på Spike direkt igår sen. Han hoppade/lades ner i kattburen lugnt men behöll det inte så värst länge om man säger så.

Sid vad mer svårflirtad. När jag väl fick tag i henne spratlade hon sig loss och rev sönder Jimmys ena hand. Men sen hade vi henne också i en kattbur.

påväg ut till huset kräktes och bajsade dem ikapp. stackars!

Igår stod sid och FLÄMTADE i panik på köksgolvet, idag ligger hon i soffan och natten spenderade hon i vår säng.

Båda har ätit idag och jag har iallafall sett Spike på lådan. bra tecken!

Hoppas att dem kommer trivas nu bara ♥

och tack Mickis o Matte för att vi fick låna era kattburar!


En till kärlek

Då var vi alltså här. Installerade. Så gott som man kan på bara 2 dygn och mer än 30 (!) flyttlådor. Det är skitmycket att göra. och Skitroligt.

Idag har jag funnit en ny älskling. vid namn Elektrolux. Ja jag pratar såklart om vår DISKMASKIN. efter bara en middag förstår jag inte hur vi nånsin klarat oss utan! I och ur liksom. klart. rent. snabbt.

Shit så bra.


& nörden i mig längtar redan tills imorgonkväll då vi kör den nästa gång. LOVELY.

Ska återkomma med helgens bravader.

Vi hade underbar hjälp igår. Underbara barnvakter och hysteriska människor som skulle in i vår nya lgh. Men som sagt. mer imorron.

Tjing!


RADHUSÄGARE!

Som nämnt var det ju idag den stora dagen i familjen Jörgensen. Dagen då vi äntligen fick nycklarna till VÅRT radhus. Efter en svettig förmiddag och en mysig frukost på Linné befann vi oss plötsligt med nycklarna i handen i Storvreta.

Under Majas enorma långsov packade jag och älsklingen ner hela köket. nu blir det hämtmat och middag hemma hos MY/MANGE resten av veckan ;)

Efter det åkte Jimmy till beijer och betalde resten av golvet samt körde och BAR upp det i huset. Fatta vad fint det kommer bli! Hoppas det hinner bli klart till Lördag!




Så.. här är det.. i all sin prakt.. en del av det iallafall...

Nu startar renoveringen!


En stor dag

Idag är dagen vi har väntat på jag vet inte HUR länge. Medans vi var vuxentråkiga hela förmiddagen hänge Maja med sina favorit fastrar Åsa och Tina. Matade ankorna och hängde på Biotopia. Hur kul förmiddag var inte det för en ettåring liksom. Kameran fick dem med sig också! Lycka!

Sen sov hon. i TRE timmar på eftermiddagen. Tröttmössa med massa nya intryck i knoppen.







Och just ja...

VI ÄR ÄNTLIGEN MED RADHUS!
Återkommer med full redogörelse.
Men nu vaknade Maja...


Måndag

Ny vecka.
Mjukstartar med att stänga idag och vara ledig imorgon.

Imorgon är det en STOOOR dag.

klockan halv 11 får vi nämligen NYCKLARNA till huset.

Kan inte begripa att vi är så nära nu.

Igår packade vi järnet här hemma. Imorgon redan kommer vi nog börja köra lite prylar, man har ju en del om jag säger så.

Men först ska jag trippa iväg till jobbet nu!

Igår

Igår var vi på Nickis lekland med Karin och Thyra (och tusen andra barn) medans pappan var hemma och fick bakis-vila. Maja tyckte det var spännande med alla barn och hon spexade rundor på de mjuka mattorna. lite svårt att gå men övning ger färdighet. Thyra rockade järnet och det var faktiskt inte så väldig många ord mammorna hann växla med varandra under de timmarna ;)

Vi fikade och busade lite till innan hemgång. Detta får vi göra om! möjligen en dag mitt i veckan när det inte så så massa folk där! Ser fram emot mina lediga onsdagar i vår sen! längtar.


En dag i lekparken

En dag förra veckan spenderades med att TVÄTTA. HELA dagen, vi körde en inför flytt-tvätt och vi körde mattor, kuddar, täcken och alla andra textilier som finns i ett hem. Perfekt. och asjobbigt. Vi tog en break och rastade den där lilla prutten på lekplatsen. man kan faktiskt inte BARA vara vuxentråkig en hel dag! det uppskattades och efter detta tiggde vi till oss att låna Jacobs gympadojjor. Tills Majas present kommer med mormor från USA ;)



GUNGA är bra grejjer!


11/10 2011

Majas ETTÅRS dag.



Vi firade lillfröken helgen innan med kalas på både lördag och söndag. Kompisar o släkt kom och förgyllde majas dag. Det var jättemysigt! Vi åt tårta och muffins och Maja trivdes bra med stå i centrum (för ovanlighetens skull?) ;)

 

Väldigt spännande med ringarna Maja fick av kusinen med familj. Nu ligger dem dessvärre lite spritt under soffa och sådär... tur att vi snart ska flytta ;) Då kan hon ha dem på sitt rum sen, där de INTE kan hamna under saker hela tiden!



Ja, Maja FICK ha ballonger på sin födelsedag. Men jag hade helst unvikit det hela. fy för. Men dem var klart spännande! Fika fick man också. muffins o kex. tårtan blidde det inte av att Maja smakade på. Det får hon ta igen nästa gång ♥



Hästen som till en början var lite läskig fick hon av Sötaste Mickis o Matte. Nu är den rätt spännande och vänta bara tills hon har klurat ut hur man kliver på själv. Pussas kan den också göra. vilken mysig häst. :)


TACK ÄN EN GÅNG FÖR ALLA FINA PRESENTER OCH TREVLIGT SÄLLSKAP!


Massvis

Jag har Massvis med foton från Majas 1-årskalasande att visa.

Dem kommer att dyka upp.

senare.

När tiden räcker till.


1 år sedan

i skrivandets stund är klockan 21.14
för exakt ett år sedan kämpade vi oss igenom den allra sista krystvärken innan vi fick träffa vår dotter för allra första gången. Hjärtat svämmar över. VÅR dotter. VÅR Maja. Jag letar efter ord men finner inga. Känslan är fortfarande obeskrivbar. Det är KÄRLEK. på Riktigt.



Kan inte fatta att maja är ETT ÅR!

8 Oktober 2011

Det är underligt hur livet kan vara. fyllt av kontraster och motsatser. Igår begravde vi en kär familjemedlem. Till Vacker musik och prästens vackra ord om en mamma, farmor, mormor, vän, arbestkamrat som nu nått den sista vilan.
Det var en tung dag och en hektisk dag. fylld med sorg men också med kärlek. Tänk så många människor ett liv kan beröra. Igår var det så påtagligt och det var så fruktansvärt fint i kyrkan att jag finner det svårt att sätta ord på dagen.

Minnen. Kärlek. Tröst. Men också skratt och barnspring. Det var en dag i familjens och vännernas tecken och jag är evigt tacksam att jag får vara en del av den.



Maja med sin fina Farmor
Februari 2011


Saknar!

Jag saknar min fina lillasyster! Hon den där som är i USA till mars :(

Det blir mer påtagligt emellanåt. Man liksom kommer på saker vi brukade göra tillsammans när hon bodde här uppe. och ofta smyger saknaden på när vi varit eller är påväg ner till Skåne. För nånstanns tror jag att jag inbillar mig att hon är där nere. Men så är hon inte det när vi kommer. Bajs.

♥ you


Visst saknar vi den andra lillasystern också men henne får vi iallafall träffa med GANSKA jämna mellanrum, även om det också känns som en evighet sedan nu!


Ge upp.

Där sket det sig, jag som tappert försökt mota förkylningen i närmare en vecka. Utan röst och med igenkorkad näsa fick jag ge upp idag och gå hem från jobbet strax efter ett. RIKTIGT segt. Kände dock att mitt tålamod med barnen idag var nere på noll. det är trist när det känns så, tjatfröken.

Nu har jag sovit i nästan tre timmar på en alvedon. nu känner jag mig piggare igen.

Maja sover i sin vagn och jag hänger i soffan. Jimmy skickade vi ut på svampplock. Man måste ju passa på när hela skogen är full under så kort tid. han har laddat hem en svamp-app. nörd. ♥

det blåser kalla kalla vindar nu och det blir mörkt halv åtta. Hösten är här. Det går inte att ta miste på.



Och Maja fyller snart ett.
Jag frågar mig igen hur det är möjligt.
Och hon går nästan hela tiden nu.
Mer och mer för varje dag.
Stora tjejen minsann.
På Lördag/Söndag blir det kalas!

haha det börjar bli svårt att fota damen, hon är så snabb, vilket ofta resulterar i skojjiga bilder där Maja redan är påväg iväg ♥
som den till höger. hiih.



Måndag.

Veckan som kommer blir hektisk!
Jag är dödsförkyld och allt har satt sig i halsen och på rösten. Krax krax.

Helgen var också fullmatad, vi umgicks med vår förlängda familj (myomange) och Jacob har lärt sig säga MAJA. hur gulligt. hand fjärde ord typ. betyder det att dem umgås ofta ♥ sötaste!

Maja har fått en ny tand. Jacob har fått flera stycken nya. Och maja har börjat på allvar att äta middag tillsammans med oss och av samma mat som oss. Det går bättre och bättre nu det här med bitarna som varit lite svårt. Det känns bra.

På Onsdag har vi föräldramöte på jobbet, en sen kväll blir det. imorgon ska vi handla höstkläder till mamman, jag frös attans idag och jag har bara min sommarjacka! brr!

På fredag är det begravning. Det kommer bli en tung dag. Sen kommer en helg fylld med kalas för Maja. Jag gissar på att jag kommer vara rätt slut efter helgen.

Förkylningen måste hålla sig borta nu!



RSS 2.0