Halvtids jämförelse

"Alla graviditer är olika"
Det kan jag absolut skriva under på. Skillnaderna nu när lillesyskon ligger i magen och när storasystern gjorde det är flera. Det är roligt att jämföra.
 
Magen ser annorlunda ut denna gången. Den börjar längre ner och ser lite mer nersjunken ut. Med maja var den liksom rund över HELA magen ganska snabbt. Och magen kom som ett skott redan i vecka 13 den här gången.
 
Lillsyskonet är mest aktiv under dagtid. På natten när jag vaknar och går upp så rör det sig nästan aldrig. En snutt kan det vara håll i gång precis när vi lägger oss. Maja var tvärtom, full rulle hela natten!
 
Apelsiner hade jag dille på när jag väntade Maja, så till den grad att jag utvecklade en sorts "gravid allergi" mot det och fick klåda över hela kroppen. Apelsiner har jag ätit rätt ordentligt även denna gång. och HALLON. Hallon med pytte lite glass. annars är det mest MAT jag är sugen på nu, KÖTT och avocado. Filmjölk inte att förglömma. Med Maja i magen var det SÖTT jag ville ha jag gick loss på forsties och jordgubbskräm. Choklad i mängder och surt godis.
Inte alls på samma sätt denna gång. choklad kan ligga i skafferiet ett par dagar innan jag ens närmar mig. haha det händer inte ens när jag INTE är gravid ;) fruktcoctail ni vet sån där inlagd konservburk med (egentligen äckliga) rosa körsbärshalvor kan jag äta i mängder och inlagda aprikoser.
 
Med maja i halvtid hade jag gått upp cirka 11 kg. Denna gång ligger jag på 4+ inte för att det spelar någon roll. Jag fokuserar inte på VAD jag äter, jag äter det jag vill och passar på med det ;) skitbra ju!
 
Foglossningen är 18 resor värre denna gången. det var ganska väntat men ack så tråkigt. Blodtrycket ligger på samma nivå ungefär och hjärtslagen vet jag inte ännu hur de är i frekvens. Maja höll sig runt 150-160 vet jag.
 
 
 

Mystiken tätnar på vår gata i byn

Flera kvällar, främst när JImmy har varit och tränat. Eller nätter, när jag lagt mig en stund på soffan har jag tyckt att jag hört steg på grannens altan. Som om en människa är där och går och ibland flyttar på lite grejjer. Mitt i natten har det såklart varit ologiskt och jag har tänkt att det var inbillning. Jag är ju rätt så mörkrädd av mig menar jag!
ett par kvällar har jag lugnat mig med att dem säkert bara är ute och matar kaninen som dem har där bak.
 
nyss när mannen min var i duschen hörde jag samma ljud igen. Jag vågar klart inte resa mig och kolla utan jag skickar honom till fönstret. först inget. Sen utbrister han.. "Jo men kolla det är fan en RÄV" jag flyger upp från soffan och där precis utanför fönstret på grannens tomt sitter en jättefin stor och vinterlurvig räv med stora öron och tittar nyfiket på oss två nördar som mosar näsorna mot fönterrutan.
 
Lite läskigt. Hinner snabbt kontrollera med Jimmy att båda katterna är inne och funderar en bra stund på vem som skulle vinna den kampen. Hoppas det finns ett träd i närheten när den dagen kommer. Då vinner nog katterna. Om inte. Slarvsylta.
 
Imorgon måste jag nog tassa över till grannen och meddela dem om vad vi upptäckt. Ja menar den där stackars ullbollen till kanin lär ju i rävens ögon vara en kilostor oxfilé i denna kylan.
 
stressigt att vara kanin.
 

En trött mamma och ett piggare barn!

Herregud säger jag bara. Vilken dag. Jag fullkommligt älskar att Maja är så pass mycket bättre så pass fort. Förutom hemska hostattacker när hon tagit ut sig för mycket så märks det knappt att den lilla kroppen kämpat hårt ett par dagar nu för att bli kvitt den elaka inflammationen.
Barn är ju fantastiska på det viset. Ner som en pannkaka upp som en sol.
 
Problemet är mitt humör och tålamod just nu. jag ORKAR inte. Jag har förvisso fått en hel natts sömn inatt, tack gode gud. Men min kropp är helt slut efter den här helgens vakna nätter och bärande och sovandes på mamman. Magen är inne i nån växtspurt och den stramar och spänner. Fogarna blir värre nu för varje dag känns det som. Och Maja är enligt sig sjäkv friskförklarad. Hon är uttråkad. Jag klandrar henne inte. Jag är inte världens roligaste mamma nu. Dessutom har ju barn en förmåga att verkligen känna in när man är trött eller irriterad och då hitta precis rätt knappar att trycka på.
 
Ute är det för kallt för att vistas med sjuka lungor och elak hosta. Så innelek är det som gäller. Livlinan i form av granne har funnits till förfogande en liten stund varje dag. Tack gode gud. Imorgon kommer en annan mammavän hit och rastar barnet lite.
 
Men det viktigaste i världen. Den där underbara ungen är så gott som frisk ! så skönt!

I rätt riktning

sex pencillindoser senare.

Natten innehöll aningen mer sömn än föregående så vi är inte lika mycket zombies som igår. Maja sov 3-4 timmar i stöten, andningen lät bättre inatt inte alls lika ytlig och inget pipande och väsande. Därmes lyckades vi slappna av och faktiskt SOVA när hon sov. Man känner sig nästan utvilad idag. Nästan.

En kräks fick vi ta hand om och den var full med blod. Mammahjärtat dog ganska ordentligt och vi tycker så synd om henne. Det gör ju SÅ ont att hosta på det viset. Älskade unge. Men läkaren sa att det inte var ovanligt så något vidare rädda blev vi inte. Glada att vi fick träffa en så bra doktor som var så grundlig med allt så man iallafall var lite förberedd.

Under dagen idag har hon inte hostat lika intensivt. Vid vila inte alls. Medicinerna fungerar bra. Febern har gett med sig lite och hon står inte på maxdos alvedon/ipren längre. Det känns bra. Då hjälper nog pencillinet!

Vi begav oss tom ut på en tripp till garnaffären och till fiskaffären. Några gäddor och massa garnnystan fick hänga med hem!

Pappan läser bok för Maja och nu ska jag slappa i soffan med lite virkning.


Lunginflammation

Den där jobbiga hostan fick sin förklaring med ett besök på vårdcentralen idag. Dubbelsidig lunginflammation. Kåvepenin och mollipect. Ipren och Alvedon. Listan kan göras lång nu och Maja är en kämpe. Tycker medicinerna smakar pekka men sväljer och säger äckligt. När vi är friska ska vi handla upp halva leklust om hon vill det. Och så ska vi åka till Leos lekland och mamman och pappan ska gå ut och äta. Framtidsplaner att se fram emot när man står där med kräk på axeln för tredje gången och ett ledset barn på andra. När oron står en upp i halsen samtidigt som man bara vill slänga in handduken och vakna upp om en vecka. Man skäller och blir osams över att den andre inte kan läsa tankar eller är tillräckligt snabb med handduken eller är för lugn eller för nervös. Man blir rätt otrevlig faktiskt. Då blir dessa planer skillnaden mellan att bita ihop och skilsmässa. Liten hårddraget sådär.

Det verkar bli en lugnare natt inatt. Tyvärr har läkarnas välmening övergått i brutal oro för att barnets andning skall försämras. Jag är för första gången sen spädbarnsålderns hormonkaos där igen. Prövningen inatt blir nog att slappna av och sova när barnet sover.

Önska oss lycka till.


Bassiluskinvation

En dagis-vecka och nu sjuka. Det var ganska väntat då vi delat bassilusker (som så många andra gånger fram o tillbaka) med grannen. Det är svårt det här med inkubationstid vilket brukar leda till att våra små solstrålar delar rätt så lika på sjukdommarna.
Den här gången är det hosta och feber som verkar vara grejen. Maja mår bra på alvedon, ute är det 20 minus så det blir nog en innedag idag. luftrör och kyla är ju sådär i kombination med virus.
 
Men vi är hemma hela familjen och njuter av helg iallafall!
den där virkade elefanten fick maja syn på och den blev poppis på en gång. Nu fick inte bebis den så jag får nog göra en ny ;) har även fått in en "beställning" på en till elefant så jag har att göra i veckan som kommer. Ska bara ta mig till garnaffären och fylla på lite färger.
 
Börjar snart bli dags för ett system bland alla påsar och garnnystan. en virkväska? skrin? låda?
 
 

Happy days!

 
Idag fick jag min första utbetalning från f-kassan. Tack o lov så fungerade allt som det skulle den här gången. förra sjukrivningen, när jag väntade Maja, dröjde det 3 (!) månader innan jag såg några pengar. När jag då frågade tanten på f-kassan hur jag skulle kunna betala mina räkningar bad hon mig att kontakta socialen. Jag dog. samt dog lite till.
 
"Hej mitt namn är sara jag är heltidsantälld och har jobbat i snart tre år men nu är det så att jag skulle behöva lite hjälp om ett par veckor för jag får inga pengar ännu från F-kassan"
Jo tjena.
 
Så jag var lite nervös denna gången men det gick ju igenom.
 
Maja är på dagis i vanlig ordning, imorgon blir hon hemma för vi ska till tandläkaren på förmiddagen. så vi tar helg.
 
Idag har jag virkat. Låt mig presentera elefanten Elfan. helt utan lösa delar (allt fastvirkat, skitknepigt!) och med säkerhetsögon. Det blir bebis första gos. (att det är blå har inget med könet på barnet i magen att göra. bara för att.)
 
 
 

Känner dig nu

Du ditt lilla frö som växer där inne. För varje dag som går nu så blir dina små rörelser starkare och starkare. Ännu är de så pass små att det är när jag vilar eller sitter ner som du gör dig påmind. Men dem finns där. och jag älskar det!
 
Igår när vi skulle sova var det riktigt håll i gång, så mycket har det inte varit förut någon gång. En kort gång höll jag handen ner mot ljumsken och tyckte mig även känna på utsidan. Direkt och då var jag övertygad men ju mer jag tänker tillbaks på det nu så misstror jag mig själv och blir säker på att det var inbillning.
 
Vi längtar till RUL den 4/2 och håller alla tummar att allt ser bra ut då. Efter det ska det börjas planera på riktigt.
 

Fiskarna på plats!

Idag har vi haft en TOPPEN dag! en ledig dag hela familjen och vi startade den med mys i storsängen och sen lång frukost. Efter det begav vi oss mot stan och akvariehobby. Fiskinköp på agendan. Äntligen! i veckan har vi klurat och funderat och bestämt oss och ångrat oss om hur vi ska lyckas slippa köpa en akvariemöbel för 2000 spänn. En stor skänk är flyttad och vitmålad och nu står våra 110 liter vatten bakom tunnt glas uppe på den. Där i samsas Platy, neontetra, kopparbarber och malar. Maja har stått klistrad framför sen det kom upp!
 
Just nu sitter hon här framför mig vid sitt lilla bord. Tittar på Nicke och äter krov o pastaroner (makaroner). Hon tar omsorgsfullt ut korvbitarna från tallriken, lägger dem brevid och sticker gaffeln i dem. Doppa i Keffon och in i munnen. I frysen väntar lördagsmys i form av en smartiesglass som hon valde på Willys. Det är tillbaka till sötsker i normal volym nu efter julens hysteri. För oss allihopa.
 
Pappan har övergett oss för en väääldigt väl planerad innebandy match. Klockan 19.00 en LÖRDAG. döden åt den som valde den tiden. Men jag har ett eller två hekto parmaskinka, två avokado och lite färskpasta som väntar mig när lilltjopp har lagt sig.
 
Det blir också spännande. Första gången jag nattar själv i nya sängen. misstänker att jag kommer äta middag när Jimmy är hemma igen. Lite svårt det där nu för tiden. Att mamma ska natta. det går i perioder, nu är vi i den här.
 
Imorgon är det söndag och schemat är tomt. Kanske kan jag lura till mig en kaffepaus hos grannen med lite flax. Men det är ungefär precis så ansträngande aktiviteter jag tänker mig imorgon..
 
 

Mostermys hela eftermiddan

 läkaren gav jag mig attans på att jag skulle ta mig bort till Hemmakväll och inhandla arton kilo lösgodis. Det finns inget godare godis! Kom dit kvart i elva. Dem öppnade elva. Jag trotsade kylan och stod där bakom husknuten som ett fån. Men godis fick jag med mig hem. Desstom tog jag mig inom HM och köpte två tunikor och mamma leggings. toppen! Sen buss hem.
 
Moster kom och höll mig sällskap och hjälpte till med hämtningen av barnet. Skönt! Idag har jag verkligen överansträngt mig. Jag sitter uppbullad i soffan men kuddar och filtar och försöker lätta trycket på framfogen som gör att det känns som att något drar mig i tu. usch. Att man gör detta frivilligt. Ikväll tvekar lite.
Men så kommer det ett litet fladder från långt ner i magen och tankarna rusar till det där nya lilla. Mm... gos.
 
Nu väntar gladiatorerna!

Foglossning. Oförändrad.

Imorse fick vi åka bil till dagis och därefter fick jag åka bil in till stan istället för att kånka buss. Det tackar vi så mycket för! Klockan 10 hade jag tid hos läkaren och lite osäker var jag allt när jag klev in. Hon vände och kände och klämde lite. Jag berättade hur läget med fogarna var nu för tiden. Alltså oförändrat. Så blev även sjukskrivningen. Oförändrad. En månad till. så jag laddar om inför en ny månad hemma.
 
Ringde till jobbet och fick höra att vi fått en ny chef. Väldigt bra information. Ska dit och kika på onsdag förmiddag. kan ju vara bra att man vet vem som är ens närmsta chef i läget just nu. hrm.
 
 

Sovet efter sängbytet

 
Första kvällen var det lite kämpigt. Slutade med att pappa fick sitta inne på rummet tills Maja somnat. Tog bara en kvart förvisso men det var länge sen.
Den natten sov hon ganska bra. Några vakenperioder där hon tappade nappen och några där hon drömde.
 
Andra kvällen. Samma procedur. Pappa på golvet Maja i sängen (Mamman vid tv:n!). Under dagen hade vi varit på Leos lekland och maja sov MEGA oroligt. Men det handlade nog mest om dagens alla intryck.
 
Tredje kvällen. Maja somnar själv i nya sängen! Pappa sitter uppe i vårt sovrum. Sover gott hela natten!
 
 
Nu återstår det att se om trenden håller i sig. Hon har inte lärt sig att hon kan gå ur sängen själv ännu. Så vi misstänker att det kommer komma bakslag på den fronten. Men annars tycker jag det har gått väldigt smidigt. bättre än jag trodde!
 
Idag började lilltjopp på dagis efter ledigheten så ikväll antar jag att vi har en trött tjej här hemma.
 
 

Hjärtslag!

Igår njöt vi av Jimmys sista semesterdag för den här julen. Han har då varit ledig i nästan tre veckor. Det har varit UNDERBART på fler än ett sätt. Vi åkte in till stan igår, jag hade tid hon barnmorskan för att kolla bloddtryck som höll sig på stadiga 130/85 helt ok med andra ord. skönt!
Jag fick även äran att lyssna på bebisens hjärtslag. Ljuvaste musik! Nu tror jag att jag snart börjar förstå på riktigt att det ligger en bebis där inne. Efter ultraljudet om några veckor blir det väl ännu mer på riktigt!
 
sen matade vi ankorna i svandammen och åt gofika på Fågelsången. Maja fick välja hej vilt och det blev såklart en marsipan-groda.
 
Ett perfekt avslut på semestern!

En stor kväll

 Ikväll sover Maja första natten i sin juniorsäng!
Under dagen har vi snickrat ihop den tillsammans och hon har provat och provat och velat gå upp till sitt rum hela dagen sen. "maja sova sin nya säng" "Majas stora säng". När nattningen väl kom blev det klart lite oroligt så pappa fick sitta inne i hennes rum tills hon somnade. Men inga tendenser till att springa ur sängen än. Det kommer väl när hon fattar att hon KAN.
 
vi lät henne behålla sitt vanliga täcke och kudde ett tag nu så får hon väl ett större senare.
 
Spännande detta!
 

2013

Sista dagen på 2012 avnjöt vi här hemma. BARA vi. Allt gick en enligt planerna. Maten blev fantastisk (svårt att den inte blir det med oxfilé och tusen goda tillbehör), barnet somnade efter förrätten. Efterrätt i soffan framför tv:n som förvisso visade ett väldigt värdelöst utbud. klockan 23.15 knöt vi oss. vi låg i sängen och lyssnade på lite raketer sen måste vi somnat. Jag vaknade vid 12 när Maja knorrade hon somnade om snabbt och jag ställde mig i fönstret och kikade på lite glitter. Sen kastade jag skallen på kudden igen. Lagom. Så förbannat lagom.
 
Efter alla gäster och all sjuka och alla festligheter den gångna veckan var detta PRECIS som vi önskade. och idag har vi välrldens godaste matlådor till lunch.
 
2013 tar sin början. det händer mycket i år. Det största såklart att vår familj blir fyra och att Maja ska få bli storasyster ♥ vi längtar!

RSS 2.0