Fynd och mysungar

Dagens barnvaktande är över. vi hann inte mer än hem så kom Myomange som var klara på bion. Barnloppisen var varm och trång inomhus men jag lyckades hitta ett par fynd iallafall. En Micki-bondgård i trä bland annat. Så där lite lagom skavd för 50 pix och djuren låter tom fortfarande. En skotkärra för en tjuga fick hänga med likaså lite kläder till dagis i höst. fynd som sagt.
 
Nu sitter vi ner och andas en liten stund innan "Apan" med familj kommer och grillar! Maja struttar runt i blöja och gummistövlar hon är nog också lite trött efter dagens flängande :)
 
Nu ska jag snart få det dära glas vinet!

Barnvakt och barnloppis

 
Idag passar vi Jacob från 12. Vi övar på tvåbarnsliv och kör lite ärenden idag i kombination med passning. Vi startar med barnloppis vid Fyris Park sen hörde jag ett rykte om att Bellis säljer ut alla blommor och krukor till halva priset. Passar bra eftersom jag igår fick ett ryck och tog bort mina vårblommer från krukorna. i ena krukan bodde ett helt myrbo i kombination med löss. äckligt. Den dumpade jag i skogen så lite mer jord behövs också fyllas på. Hittade en massa roliga bilder i arkivet här på bloggen. Låt mig presentera: LITEN hymudd ♥ en av de tre kattungar som Sid fick hemma hos oss i Gottsunda :)
 

HELG

Äntligen helg. Sen återstår bara en vecka till av jobb innan vi tar efterlängtad semester. Maja gick sista dagen på dagis idag och det blev en kortare dag. Skönt. Nu tar vi hem alla extrakläder och stövlar och regnkläder och laddar om inför hösten.
 
Moster har kommit hem från USA och hon har varit här ikväll och umgåtts med oss. Mysigt. Pizza och lite presenter till gudbarnet blev det ♥
 
Helgen bjuder på en massa planer.
 
Imorgon passar vi jacob och drar på barnloppis. Imorgon eftermiddag kommer S med familj och grillar. På söndag lämnar vi barnet till MyoMange och kör en dag med renovering av vardagsrum. (lägger golvet?!)
 
Måste få visa en bild på Jack och Maja från midsommar. vi mammor kämpade med att få våra finklädda charmtroll på bild. Det gick såhär.
 

Tillägg

I poolen på midsommar var det cirka 15 grader kallt. Jimmy trotsade detta och skuttade "glatt" i, allt för dotterns skull. Och jag lovade honom ett blogginlägg. ;)

tillägg 2: i kalsongerna.

Slipdamm

Har ägnat kvällen åt att slipa i vardagsrummet. Verkar som att det blev bra och med lite tur och lite mer slit så kanske vi kan måla där i helgen. Det skulle kunna betyda lägga golv nästa vecka! Vore ju underbart!

Vackraste

Såhär söt blev Maja till midsommar. dagen var helt fantastisk. Vi startade med MyoMange hemma i Bjurvalla hos hennes mamma och pappa. Pool-häng, barnspring, midsommarblommor och såklart god mat. tack snälla för att vi fick fira dagen med er!
Vi kom hem runt halv tio och maja var då vaken (!) så vi stoppade henne i säng sen begav vi oss över till grannarna och fortsatte trevligheterna. Vinet öppnades och cidern och wiskeyn och sådär... jag rullde hem HALV SEX. att man mådde som en skadeskjuten älg dagen efter säger sig självt. Men den här dagen och natten lever jag på länge nu! ♥
 
Här kommer lite fler foton från dagen!

Glad midsommar!

Vaknar till 20 grader och massa sol. På midsommarafton! Dagen kunde inte starta bättre. Snart klär vi oss och beger oss mot Mys föräldrar tillsammans med finaste vännerna. Det blir nog en bra dag det här! och jag har bakat klart ;)


Majaonsdag

En solig dag blev det idag. Full med bus. Morgonen började tidigt och effektivt med att jobba undan en ansökan om läromedel för förskolan inom IT. På min lediga dag, men det är mycket nu. Chefen ringde i eftermiddags och var nöjd med den dessutom. Kanon.

Sen kom I och "apan" fick leka med "hajen" ett par timmar. Små barn börjar bli stora. Det var mysigt och när vi vinkade hejdå tog jag Maja i vagnen och när hon somnade var det dags för inskolningssamtal på dagis.

På eftermiddan fick vi leka med grannarna och vi plockade midsommarblomster nere vid skogsvägen.
Sen åt barnen jordgubbar och åkte Bobby car en stund innan vi packade ihop oss och åkte till Gränby. Lite shopping och nu har vi ätit en något sen men god middag.

Nu väntar snart muffins-bak. tänkte göra bottnarna idag. Köpte en ungssäker muffinsform på Lagerhaus med bara 6 st i. lite lagom gullig sådär!

Behöver jag tillägga att det har varit en BRA onsdag!
Mys.

Uppdatering: muffinsformen må vara GULLIG men ack så ineffektiv.

Effektivt!

Klockan är inte halv åtta och jag har redan jobbat undan dagens arbete. Idag är det SOL. När Maja har vaknat tar vi oss ut och njuter. Jag ska på inskolningssamtal när hon sover runt ett och sen ska vi försöka ta oss till gränby och kika lite rea.

åka "uuusss" :)

Tisdag

Slutade jobbet kvart i fem. Kom hem efter sju. Alla tåg stod still mellan Uppsala och Stockholm pga "olycka" i Bergsbrunna. Olycka i dessa sammanhang brukar vara detsamma som att något pucko slängt sig framför tåget. Jag känner noll sympati. Jag kanske är en hård och känslokall människa som säger så. Men i mina ögon är det så fegt. SÅ FEGT. Och en förskräcklig sak att göra mot sin familj och vänner.

Min sympati ligger istället i det faktum att en människa mår så dåligt att denne anser att detta är enda utvägen. DET är förfärligt. Alla som mår så dåligt borde få den hjälp som dem behöver. INNAN något så tragiskt behöver ske.


Det blev djupare än vad jag tänkt det här inlägget. Mitt huvud är trött.
Jag längtar efter Onsdagen med Maja imorgon och vi ska kramas hela dagen!


(Det är ju möjligt att det är en ren olycka också förståss. Jag har ju egentligen ingen aning om vad som skett)


Planer

Sitter och klurar på midsommar. vi ska ta med oss efterrätt. Jag tänker såklart jordgubbstårta. Det blir en "britatårta" om allt vill sig väl :) och sen blir det nog midsommarmuffins.
Fick ett sug efter att baka cupcakes igen, blev "lite" less där ett tag när Sofie och jag bakade typ en miljard satser innan hon åkte till USA. tänker vitchoklad frosting med krossade jordgubbar, dekorerad med gubbe och så möjligen chokladbotten på det, med bitar? hrm.. får fundera vidare.
Tror jag måste ta semester på torsdag för att hinna med ;)

 och Maja måste ha en klänning! En midsommarklänning!
Gränby får det bli. torsdag.

Midsommarvecka



Jaha, Veckan började med besked att vi inte får skattepengarna förren i aug. sug. I övrigt började denna måndag TIDIGT. jag var på jobbet redan strax efter sex. Började kvart över nio så jag jobbade ikapp en del inför sommaren. Tyvärr känns det som att det är en lång väg kvar innan ledigheten.

Maja sover i vagnen jag insikten om att vi behöver storhandla slår mig som en käftsmäll. Herregud så tröttsamt.

Ikväll har jag ETT mål. Jag ska grundmåla den sista pinnen till trappen där uppe, så vi kan sätta upp grinden sen. japp, det får bli mitt kvällsnöje när maja lagt sig.

Nu vill jag att fia ska vakna i vagnen för jag vill pussas.


Elen flyttad

Johan hjälpte oss med den där elen som vi hittade i väggen förut. KANON! Så nu är det bara att riva på. En bjälke till behöver vi bara. Inte det bästa att plocka bort en bärande utan att ersätta den tydligen. Om man inte vill ha sovrummet nere i köket en vacker dag ;)

Tack för hjälpen!

Tvättmaskinen på framsidan som stått tryggt där sedan en vecka efter att vi fick nycklarna i oktober förra året fick idag ÄNTLIGEN en skjuss i rätt riktning! Snälla Micke och Tina var förbi med lastbilen och plockade upp den.
Lite mer plats på trallen och lite mindre soptipp.

Nu sover barnet enligt planerna och det luktar grille. Som ska avnjutas med det där icke-vinet. Dock med ett försök till "kryddsmör a la grannes pappa". Gott.

Jag fuskade och ställde mig på vågen imorse. Verkar ju gå fint det här! Heja mej!


Lördag

Äntligen helg, veckan som gått har känts lång av någon anledning. Såklart när det är helg ska det vara regn och grått. Men vi har myst till det med Faster Åsa, Johan och Kusinen Emil idag. Fika med fruktsallad och lite kakor.

Ikväll ska vi vara hemma och kolla på film. Vi kör familjemys helt enkelt utan renovering och utan fotboll ;)


Kom fram till att det är 3 veckor till som jag ska jobba innan semester, det är ju snart det!

Invigning av bästa dagiset!

I onsdags firade vi invigningen av jordens bästa dagis! Det var trollkarl, ballonguppsläpp, bandklippning, glass och picnick! Vilken tur vi har som fick en plats till Maja här. Lycka.
Bästa grannen med familj var såklart också där.


Bryta av lite vitt


Lite takmålning

Sådär ja. Då har vi målat taket i vardagsrummet en vända (grannarnas überlampa har vi inte lämnat tillbaka än nämligen. Passande värre.) Får se om vi har katastrofalt misslyckats imorgon i solljus eller om vi faktiskt kan lägga även den biten bakom oss.

Vad F%&N ska vi sen ha för färg/tapet i vardagsrummet!?


MajaoMamma-onsdag imorgon. Längtar! ♥

Det var den måndagen

Måndagen snart till ända. Idag har vi egentligen inte gjort mycket nytta, förutom vardagsbestyren då. JImmy lagade god middag medan jag vilade på soffan, jag städade kök och gjorde iordning barnet för sov medan Han vilade. Ge och ta sådär.

Snart är vi nog i fas sömnmässigt också.

Katten spydde i trappan. Sverige spelar fotboll och ja ska dra några avsnitt av "Alcatraz".

Ny vecka

Nu tar vi måndag igen och siktar på en HEL vecka på jobb och dagis. Maja firar måndag med att sova HELA natten utan varken flaskpaus eller blöjbyte. skönt.

Jag somnade som ett barn igår och har sovit gott. Men sviterna efter veckan sitter fortfarande i.

Frukost: Fiberhavregryn, nötter, gojibär, russin och vatten.

Det betyder att vi kör igen. Målet är att droppa 5 kilo till innan Bulgarien. Nu är det dags!


Ratar nappen

I snart tre dagar nu har maja total-ratat nappen. Hon kunde inte ha den för den gjorde ont mot tänderna/halsen/förkylningen nu i veckan och nu även om förkylningen har släppt så vägrar hon nappen. Visst det är väl bra kanske och det är kanske nu man ska haka på och plocka bort dem helt. Men det tar ju hundra år för barnet att somna.

Fortsättning följer...


Canvas

Kladdet i sig var väl egentligen själva resultatet. Den rosa magen, go-benen, plirande små ögon och allt det där. Mååålla utbrast maja när vi städat undan alltihop, det får bli inköp av fler färger.

Mammans resultat av morgonen blev iallafall följande:


japp, datumen är några dagar off. Men vad gör det när man bara har en uppsättning siffror ;)


Inledningsvis en söndag

Projektet jag handlade till igår är i full gång.
Fingerfärg det är grejjer det.
En bra start på söndagen.
Nu: Ett bad.


Schaa och Gränby

Eftermiddagen spenderades på Gränby. Maja fick en hostattack på Intersport och kräktes ner sig själv och halva pappan. Men med humöret på topp inhandlades nya kläder och de gamla slängdes :)

Hittade nya sandaler till Maja. ÄNTLIGEN. precis sånna vi ville ha med täckt fot. och reglerbara på alla håll och kanter, passar små tjockfötter med andra ord. sötaste!

Sofie kom och fikade och följde sen med till gränby. mostermys innan hon åker till USA imorgon! ♥

Vi kikade på Nicke Nyfiken (måste nog inhandla en film snart) och nu ligger maja i sängen. Jimmy åkte tillbaka till Gränby för middagsmat. En senare variant av sådan. plockmat. Mums.
PÅ gränby köpte jag äntligen den där canvastavlan som jag funderat på länge nu, och fingerfärg och lite söta bokstäver på panduro. Projektet hoppas jag kunna starta imorgon!








Gårdagens godis

Sådär ja, det var ju inte direkt svårt att få med syster på Winnerbäck heller. Kalas. Idag är det grått ute. Jag gick upp med Maja för att en timme senare lösas av och sova vidare lite. Nu sover Jimmy (och Maja på soffan) jodå man får helt enkelt lösa av varandra för att vi ska orka med att leva just nu.

Utanför fönstret är det grått (igen). Jag känner mig aningen instängd i hemmet nu efter för många vabbande dagar. Så idag får vi nog ta oss en tur nånstanns.

Jag äter upp godiset från igår sålänge.

Och kikar då och då ut på den lilla söta på soffan. Det är inte klokt vad underbar hon är. ♥

Och det blåser genom hallen

Jaha. 27 eller 28 augusti spelar alltså Winnerbäck på Grönan.
Nu ska jag bara asa med mig syster yster så hoppas jag att vi kan sjunga oss hesa tillsammans i några timmar.

Kanske inte den bästa scenen dock. Tacka vet jag Sofiero i Helsingborg. Men nästbäst iallafall?


Fredag

Det är fredag och äntligen skiner solen igen. Det är varmare ute och även om molnen sakta rullar in nu så tänker jag bestämma mig för att det blir en skön "sommarkväll" ikväll.

Helgen bjuder på lugn. Det behövs efter de här nätterna. Det är tur att man inte är långsint för när man inte somnat än och klockan är halv fyra så är man INTE den sötaste frun, eller mannen för den delen. Men det lägger vi bakom oss nu.
För som sagt är det fredag.

Jag röstar på kinamat dessutom.
Vissa grannar fick visst äta det igår sa Jimmy.
Vi åt korv med bröd.
På riktigt till middag.
Gott.
Verkligen.


Igår fick dockan Olle på sig bebiskläder och jag kände att jag nog behövde rota lite bland Majas högar. Det är mysigt på ett sådär sentimentalt vis. Jag vet verkligen för VARJE plagg, när hon hade dem och vem hon fick dem av eller var och när det är köpt. Bodyn på bilden fick Maja av Majlis och ja som ni ser, den användes i samma veva som Maja började krypa. Snacka om plankan. En annan skulle behöva köra ett liknande pass.
SEN.


Nu rycker vi upp oss.

Det har varit mycket sjukdom i bloggen nu känner jag. Nu får det vara nog. Dags att flytta fokus. Jag kör en med bilder. Från förra och denna veckan. Håll till godo. ♥




Bocka av..

Jag misstänker att vi härmed kan bocka av ännu en av de vanliga barnsjukdommarna. nämligen TREDAGARSFEBER.

Enligt 1177 står det såhär sammanfattat.

Feber i cirka 3 dygn som kommer plötsligt. Barnet är "friskt" i övrigt och brukar kunna leka och vara aktiv som vanligt. Vissa får hosta i samband med att febern klingar av. När febern försvinner breder sig rödbleka utslag ut sig över kroppen. Börjar på magen för att sedan fortsätta upp mot ansikte och på armar och ben. Utslagen kliar inte och försvinner på några dagar.

googlade (vad skulle man göra om inte google fanns liksom?) fram bilder som är väldigt väldigt lika Majas mage. Spännande det här med barn.
Nästan jämt faktiskt.


En av de sämre tisdagarna.

Tillåt mig att dö lite.
Inatt har Maja sovit sämre än på länge. det började redan vid nattningen igår som tog hemska 1,5 timme. Fick tom sitta inne hos henne och det har inte hänt på flera månader. Febern är borta sen igår, men något verkar störa henne i kroppen.
Undrar om det är tänder då hon inte vill äta och inte heller ha nappen emellanåt. Hon sov lite bättre på alvedon men inte tillräckligt.

Vab idag med med andra ord. tänkte att jag väl får sova när hon sover middag. vilket jag trodde kunde bli rätt tidigt med tanke på sömnbristen, men ack så fel man kan ha. Ungen somnade NU. klockan två, efter typ 18 timmars kink.

Vissa dagar vill man bara krypa ihop i fosterställning och vakna typ aldrig.

Planen var att åka hem till en kollega ikväll och beställa god grekisk mat tillsammans med resten av arbetslaget. Jag hade verkligen sett fram emot det. MEN jag ORKAR inte. Jag kan verkligen inte uppbringa mig själv med alla krafter att ta mig till tåget. jag ska typ lägga mig sju ikväll.

fosterställning som sagt.

En av de bättre måndagarna.

Maja och Pappan var hemma och kurerade sig idag. Maja var ikväll feberfri men hon äter rätt kasst och nu knorrar hon rätt bra i sängen där uppe. Verkar vara något som stör henne så vi låter natten utvisa om det blir dagis imorron eller ej. Det är SÅ svårt att veta när hon är "frisk nog" att orka med. Jag vet ju själv att det ofta händer att föräldrar är lite för snabba att lämna barnen efter sjukdom och jag vet hur det påverkar barnen på förskolan. Antar att den vetskapen gör mig lite (ännu mer) hönsig ;) Then so be it.
Natten får avgöra helt enkelt.

Idag fick vi även offerten på badrummen. När första chocken lagt sig och vi lyckats tolka resultatet verkar det hela rätt OK, ska ta hit ett par till företag, sen blir det badrum för hela slanten! bokstavligt talat.

Eftermiddagen bjöd på kalas hos grannen. För att lite i efterhand fira den nyblivna tvååringen! Gott gott fika och kladdiga barn med sockerkick. Underbart!
Maja fick ge present och hon var även rätt snabb med att hjälpa till att öppna den. Såklart.

Söndag

Majas feber hänger i. Men den verkar vara betydligt mildare än vad förra rundan var. Imorse var hon nästan feberfri och vi var ute och lekte med Jack en stund. Mysigt att få komma ut!

Sen åkte vi  lite ärenden idag med. Handla och så. När vi kom hem tempade lillfia återigen 38,7 hon var rätt hängig men en alvedon senare är hon pigg igen.

Imorgon blir det Vab. Lutar åt att pappan stannar hemma imorgon och jag på tisdag om det behövs.

När barnet somnat ska vi grilla och sen ska vi försöka oss på att få till mattbitar till trappan.


Att kombinera

vi kombinerade febrigt barn (som ändå var rätt piggt hela dagen igår utan alvedon.) med renovering enligt planen igår. Vi stötte på lite knep å knåp bakom gipset i form av lite dold el. Så det fick avstanna där.
Såhär långt kom vi dock.



Idag febrar vi vidare. Låg feber men trots allt feber. Jag är nästan säker på att det är sprutan som spökar nu. Skönt det.


Mostern har flyttat ut

Majas moster och min lillasyster har idag flyttat ut. Hennes rum ekar mer än tomt och det är mer än tyst här hemma. Det blev nog extra märkbart ikväll när Jimmy inte är hemma. Sofie har bott här sedan i november. Visst är det skönt att hon flyttat ut och hem till sig nu efter närmare 7 månader. Det är det för oss alla och inte minst för Sofie tror jag. Det är inte meningen att man ska vara inneboende när man är vuxen. Så är det bara.

Men just nu saknar jag henne redan! Och Maja med, hon fick inte pussa gonatt på sin "Schaa" och hon förstår inte alls var hon tagit vägen.

Jag är tacksam att jag har henne nästan runt knuten nu iallafall. att hon inte flyttat längre bort. För man vet ju aldrig vad som väntar runt nästa hörn.

Moster vi älskar dej!
och snart kommer vi och hälsar på i ditt "nya" hem ;)

Kärlek.


Febrig fredag

Fredag. Klockan tio i tio ringde dagis för att för första gången meddela att Maja hade 38,5 i temp. Jaha, bara att kasta sig på tåget då och susa och hämta liten sjukling.

Febern hänger i men tillståndet i övrigt är det inget större fel på. Näsan rinner lite. Ungefär så. Hon äter som vanligt och dricker, efter förra rundan höll man nästan andan nu när köttbullarna åkte fram.

Men barnet äter. Jag tippar att det är vaccinationen som ger utslag. BVC-tanten sa att det tar 7-10 dagar innan reaktionen kommer denna gång. Jotack, det verkar ju stämma. Det märker vi imorgon.

Jimmy ska på Beijer fest men som den bästa pappan han är så KÖR han dit så att inte dagen imorgon går i bakfyllans tecken tillsammans med eventuellt sjukt barn och jobbig natt. Jag tror det kallas att vara VUXEN.

Två andra stora saker har hänt idag också. Men båda två får egna inlägg.


Nu tar vi snart helg.

Nu är jag påväg till jobbet, idag vankas PIM seminarie så att jag kan få mitt diplom och senare även mina 2 utlovade semesterdagar. Bra skit.

Sen påbörjar vi nästa etapp med hemmet. Vi river vardagsrumsväggen. Den in till köket.

& MER spännande! Vi hade en kille här som kollade på badrummet igår. Prisförslaget kommer i början av nästa vecka. Han sa iallafall att det var inga konstigheter med något av badrummen. Å andra sidan kollade han bara på ytan såklart. Jag har ju viss misstanke om att iallafall badrummet här nere inte kommer vara så kul när vi river det för mattan på golvet har lossat mer och lossar mer och mer från brunnen för varje månad som går.

Några fler prisförslag lär vi ta in men sen bör vi nog ta oss till banken för att kunna styra upp det här på riktigt, innan vi sitter med en fuktskada som kostar BETYDLIGT mer att ordna. usch!

RSS 2.0