FREDAG

Vissa mornar är det trägare att ta sig till jobbet än andra. Jag somnade som en klubbad igårkväll med förkylning i hela kroppen. Redan i går morse var det totalkört. Men igår var det så rörigt på jobbet att det inte gick att vara sjuk och idag är det faktiskt fredag och jag har kort dag. Dessutom finns det alvedon.

Jag har nu jobbat en vecka på min nya avdelning och jag tycker det är SUPERKUL. Nu har vi haft den lugnaste veckan nånsin typ men iallafall. MYS!

Jaha, dags att gå dådå.

Snart är det helg!



Fressten, igår gick alla våra tradera auktioner ut och visst råkade vi bli 381:- rikare. hurra! la upp ett gäng till igår i varierande storlekar. Hoppas på lika mycket tur denna gång! :D

Tjing!

2 år

Idag var det 2 år sedan vi fick ett + på Stickan!

Älskade Älskade Maja, vad tiden går fort!

Svar till "mia"

Fick en fråga i en kommentar vad maja vägde!

Sist vi var på sjukhuset vägde hon in sig på 12,2 kg längden har vi inte riktigt än men på ettårskontrollen var hon 76 cm. tror dock att hon stuckit iväg sen dess för 86 kläderna passar perfekt nu!


Från Esska till Mam

Vi håller på att byta ut Majas nappflaskor här hemma. ÄNTLIGEN tar hon och gillar MAM. Jag har velat ha dessa från start då dem finns i nästan alla affärer, har bra ventilering som inte geggat ihop i själva nappen. Och sen är dem ju förbannat söta! :) Ok. det sistnämnda är ju bara en bonus men iallafall!



Läste just i den HÄR Bloggen dock att MAM-flaskorna mäter fel på några ml. Visst var det inte mycket och det var på Rätt håll. Men fortfarande ganska slarvigt av MAM måste jag tycka.


STORHANDLING MITT I NATTEN

Klockan 21.07 infann vi oss på Ica Maxi. Barnet sov gott hemma med storamoster och 50 minuter senare var vi ute i bilen med 3 stora matkassar och en hel del varor som inte alls fick plats o påsarna..

Notan blev REKORD!


2 3 3 4:-

GALET
:)

och nu är allt inplockat och i kylen ser det ändå inte ut som att vi nyss handlat. Om jag gillar att ha höga kyl o frys? oh yes!

Nu väntar ett avsnitt "Once upon a time" och sen blir det sängen!


söndag

Och så hade ännu en vecka passerat. Veckan som kommer bjuder på mycket spännande saker! Och den är även Jimmys sista pappalediga fulla vecka, nästa onsdag börjar han jobba. och jag går samtidigt ner i tid, byter avdelning på jobbet och är ledig på onsdagar! :)

Spännande.

Idag väntar Gränby om ett tag och sen blir det nog mest häng hemma med familjen.




Halva reapriset!

Idag blev det en runda till stan för hela familjen. Maja somnade i vagnen när vi klev av bussen, sov hela tiden och vaknade när vi klev av bussen hemma igen, spännande för henne ;)


Kom hem med lite smått. Pyamasen var dessvärre inte på rea. Men Den var så fin så den fick följa med den med. dags att prova "vanliga" pyamaser istället för body nu då vi antagligen snart kommer lägga bodysarna på hyllan för den här gången. (tror bara de finns upp till stl 92 - och sen är hon ju en stor tjej nu!)
Invigs i detta nu, min misstanke är att hon blir varm i brallorna..den som lever får se..

vad Maja gillade mest av kläderna var iallafall rätt uppenbart ♥



Hon blev skogstokig när jag plockade undan thigtsen... sötnöt!
Det var dessvärre väldigt utplockat på lindex i stan, tänkte kika lite på gränby imoron, vi behöver fler byxor i 86 - ungen växer ju så det knakar!!

Mat-Maja

(Tidsinställt inlägg)

Tänkte att jag skulle dra ett inlägg om Majas nuvarande matvanor. Inte direkt högintressant för er kanske men ändå.

Numera äter hon gröt till frukost, Burkmat till lunch, ½ välling innan lunch, mellis (oftast macka o yoggi), middag av samma mat som vi äter & en flaska välling i sängen innan natten, samt en flaska till under natten eller snarare tidigare morgon.

Maja har hela tiden egentligen haft svårt med det här med bitar, vad det beor på kan man bara spekulera i. Men en sak är iallafall att hon inte har så många tänder ännu (bara 4 uppe o nere i fram) och hon sväljer ofta maten hel...
Ett tag funkade inte ens 8 månaders burkarna utan vi var tillbaka på 6 månaders under en rätt lång period. Nu går det väl bättre och bättre men det tar sin lilla tid :)

Huvudsaken är att hon kan äta maten ordentligt nu när hon börjar förskolan.

favoriterna är pasta, i alla former. och potatismos. I övrigt har det faktiskt inte varit en enda middagsrätt som maja INTE gillat. visst har vi varit lite slöa ibland och missat och kryddat för starkt för henne men då funkar köttbullar och pasta fint!

Äta själv ska man också göra. annars är det INTE lika roligt.


Tradera nästa

Herregud vad med kläder Maja har, som hon vuxit ur. Nu har vi än en gång sorterat ut ett gäng som skall säljas. Det vi sparade blev ytterkläder och en hel del kläder som är neutrala i färgerna ett par rosa plagg fick bli kvar också. Som vi resonerade att det kan ju faktiskt bli en liten tjej nästa gång.

Nu har vi packat ner kläderna i vacuumpåsar och sen ner i en kartong, som får stå i klädkammaren och vänta ett tag. Känns bra att få det gjort, något måste man ju ta sig för! Har vi tur så tjänar vi dessutom en liten slant på försäljningen! :D


Av storamoster

Sofie bor hos oss nu. Sofie är Majas allra bästa storamoster och gudmor. Hon lämnade oss för att testa vingarna i USA som au pair för snart ett år sedan. tanken var att hon skulle stanna ett helt år men till vår lycka abröt hon av olika anledningar och kom hem.
Till egentligen ingenstanns att bo ;)
face it.. det är INTE så kul att flytta HEM igen efter att ha bott ensam i närmare 1,5 år.

Vi fick panikbeskedet att Maja inte skulle få förskoleplats förän i mars och vi som började jobba i feb båda! MEN.. nu har det löst sig mer än bra med att Sofie, storamoster, gudmor.. även blir VÅR barnflicka. Under februari och halva mars månad.

Lillfia kommer alltså att få bekanta sig mer än väl med moster innan hon flyttar ifrån oss igen. Himmla bra!

Med sig från USA hade Sofie i den enormt komprimerade packningen prioriterat följande kläder till sin lilla "rumpefis" som Maja kallats från dag ett. ♥

Tyvärr var brallorna för smala och för långa, vilket nog gör att dem kommer passa när Maja vuxit lite på längden och droppat lite av sitt bebishull (som tack o lov sitter kvar än!)
den blommiga tunikan skulle hon haft på nyår men det blev mysdress!


Polarn Och Pyret

Jag vet att många inte håller med mig och jag vet att många gör det. Men det tar VERKLIGEN emot att gå in på POP och köpa en tröja eller body till Maja för närmare 200 spänn. En tröja/body som i storlek 86 kommer bli liten inom det närmaste och som blir precis lika matfläckig som en billig body från HM.

dock, hade vi nu ett presentkort i vår ägo som vi fått för ett bra tag sedan men som liksom TROTS det bara legat. Jag har varit inne och kollat flera gånger men som sagt iallfall inte förmått mig att handla till de priserna.

MEN, REAN, då var allt halva priset och det blev minsann lite shopping! :D

2 par brallor närmare bestämt och en skitsöt tunika till Maja. och en liten liten present till någon annan också :)

Jag bara älskar trycket med hundarna! fanns på kjol också men i brallorna kommer Maja rocka på förskolan i mars! wiho!


London 11-13 januari



Syftet med Londonresan var att entra europas största IT-mässa på Olympia. Helt sjukt stort, helt sjukt mycket inspiration MEN eftersom jag håller allt jobb utanför bloggen så tänker jag endast berätta om de saker vi hann med att göra på fritiden, dvs främst seneftermiddag och kväll.

Vi bodde på Russelsquare, en väldigt fint hotell och jag delade rum med en kollega från vår "andra" förskola. Första kvällen bjöd på piccadilly, china town, pasta bolongnese och en hysteriskt rolig bussresa dit :)

andra kvällen var vi så trötta att vi inte orkade ett skvatt efter mässan. Det blev middag på hotellet och sen SÄNGEN.

På fredagen hann vi med Big ben och parlamentet, därifrån fick vi även se London Eye, vilket jag snabbt konstaterade att jag aldrig skulle satt min fot i! jisses!
Lite shopping längs Oxford street grejjade vi också, allt under viss tidspress men Primark hann vi med och för en BILLIG peng fyllde vi våra resväskor (samt handbagage) med allt från väskor till underkläder och barnkläder såklart. Med mig hem köpte jag även en wishkey till min kära man som stått för marktjänsten här hemma medans jag var iväg och saknade hjärtat i tusen bitar emellanåt.

Men för att vara första gången borta från maja måste jag säga att det gick över förväntan, vissa tillfällen ville man bara teleportera sig hem, mycket nog för att min mobil inte funkade ALLS i london. ytterst påfrestande stundtals. Men det gick ju bra. Jag tror att dem här hemma saknade mig också lite iallafall :)


(Detta är ett tidsinställt inlägg)


Något från forna Sovjet?

På fullaste allvar ser det ut som att vi har någon topphemlig sovjetmaskin bakom vår fläkt, rättelse, det ÄR vår fläkt som ser ut som något rostigt, säkert miljöfarligt avfall.

Det hela började med en vattendroppe... en till... en till och en till... tills spisen var markant blöt. PANIK i halsen! Läcker det in? är det fuktskada? vad händer?

Jimmy kom ner efter att ha lagt Maja och vi öppnade och kollade efter, Det hade nog inte gjorts sedan FÖRE förra husägaren bodde här typ. det var nog det mest vidriga jag varit med om på väldigt väldigt länge!!

jag låter bilderna tala för sig själva.


Notera högen med "damm" på filtret, som egentligen är mängder med döda insekter.... blä.
Notera även hur köksrenoveringen blivit tidigarelagd! ja.

Julgransplundring

Idag har MYOMANGE varit här med den mindre delen av familjen. Vi åt pepparkakor tills det stod ur öronen på vissa små :) vi hjälptes åt att kasta ut granen genom altandörren och därmed var det över för denna gången.
Helgen har annars varit mer än lugn, jag kom hem från London i fredags efter tre intensiva dagar med jobbet (kommer ett inlägg senare) och ack som jag saknade lillafia!!! galet hur man emellanåt kan få riktig VÄRK i kroppen för att man inte kan pussa och snusa som man vill! :)

Imorgon är jag ledig från jobbet igen för Maja ska till ackis för sin ALLRA (förhoppningsvis) sista uppföljning av refluxen. Kommer vara skönt när det är över!


Fotona är från vår nyår/lillejul tillsammans! ♥


Magsjuka!

Här hemma härjar någon form av lindrigare magsjuka. Jag insjuknade snabbt igår, kände av magknip när jag slutade på jobbet. Hann hem och ta en promenad och efter det drog det igång en jobbig natt senare har jag nu massa ledvärk och ont i varenda muskel i kroppen, men har kunnat äta som vanligt idag och det verkar vara över för min del...

Dock insåg vi vid middagstid att det visst smittar ;)

Nu har Sofie gått samma öde till mötes.

Hoppas Jimmy och Maja slipper!

Kesoplättar med Kesella

Mumsigt till lunch hemma hos familjen Jörgensen :)


Mer Foton från julafton



Julfirande!



Maja har blivit helt överröst med fina julklappar i år. Tack snälla!
Bilder på det mesta lär dyka upp efter hand på bilden ovan kelar maja med mysigaste tjocktröjan hon fick av Min kusin med föräldrar :)


Bubbel

Satte mig sur som en citron på bussen efter att ha väntat på försenat tåg som aldrig ville komma. Tjurade över att semestern är slut och att det fortfarande inte är nån snö. Men sen ringde telefonen och nu sitter jag är sådär lite bubblig och lite pirrig i kroppen.

2012 har börjat väldigt bra trots allt.



Foton på Majas rum är på gång!


RSS 2.0