Fantastiskt hur lite sömn man klarar sig på om man måste.

Natten till igår sov ingen i huset mer än 30 minuter åt gången. När klockan slog fem gav jag upp på sömn och gjorde morgon. Infann mig på jobbet i bedrövligt skick och startade dagen med att hinka kaffe. Riktigt hur jag klarade att jobba till 16 förblir ett mysterium.

Jimmy och Maja åkte till Närakuten då Vårdcentralen inte hade några tider till oss (surprise!) Där konstaterades det rätt snabbt att hon har dubbelsidig öroninflammation.
Mot den elaka hostan (som inte verkade vara någon form av förkylnings astma som vi misstänkt, tack) fick hon Ventoline. Som är en hostmedicin som verkar luftrörsvidgande. Förhoppningarna om en bättre natt infann sig.

Kåvepenin smakar BAJS. Maja spydde upp typ halva första dosen. Ventolinet är lite bättre. Sen dess har hon fått två till som hon kunnat behålla bättre. Men det är verkligen under protest.

Förhoppningarna om bättre sömn grusades rätt fort. Maja har gråtit från 23 igår. Sovit korta stunder bara för att vakna av elak hosta som såklart gör jätteont i öronen.
Febern ligger stadig trots alvedon. Mamma och pappahjärtat gör lika ont som Majas öron. och humöret inatt var INTE på topp hos någon av oss, det gäller att inte vara långsint ;)

Nu har vi precis vinkat av pappan. Pumpat Maja full med hela arsenalen läkemedel och nu sover hon ryckigt brevid mig i soffan. Jimmy kommer hem på luchen med ipren och fruktpuré. Sen jobbar han såklart till 18.

Nu tar vi ett djupt andetag och överlever den här dagen. Sen är det iallafall helg.


Kommentarer
Postat av: M

När det gäller kåvepelin så gäller det att säga till att man vill ha i fruktsmak som smakat bättre. Tycker det är konstigt att de inte skriver ut det direkt när det gäller barn, man måste alltid säga till att man vill ha med fruktsmak. Får du inte i henne kåvepelinen så hör om dom kan skriva ett nytt med fruktsmak.

2012-05-11 @ 11:09:54
Postat av: Sofie

Eller Amimox, som också är ett penicillin mot öroninflammation! Gabriel bara kräktes av Kåvepeninet...



Ipren tycker jag fungerar bättre på hög feber på Gabriel, och den håller i sig lite längre...



Vi fick rådet att vid hög feber varva lite med alvedon och ipren och se till att de överlappar varandra lite (men inte ge full dos) så att man slipper de värsta febertopparna.

2012-05-12 @ 15:22:34
Postat av: sanna

angående Kåvepeninet med fruksmak, bullshit, min son hulkade å kräktes upp de. de både luktar å smakar Apa så de är inte ett dugg bättre med fruktsmak

2012-05-21 @ 22:08:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0