Uppdatering

Maja är sjukling här hemma :(

Den lilla förkylning hon hade med rinnande näsa övergick till tvärstopp och vaccinationen igår gjorde att den lilla kroppen tvingades tampas med en hög feber som nu tack och lov verkar ha släppt.

Efter att hon igår vrålat mellan 13-19 så fort man placerade henne i liggläge och det faktum att handen gned på örat hela tiden gjorde att vi började misstänka öronont. Vi åkte därmed in till barnakuten för att få det bekräftat om det nu INTE var så. Så att vi iallafall skulle veta vad febern berodde på och så att vi inte missar nåt. (möjligen lite hönsigt men det skiter vi i). Hon var lite röd i det örat där vi trodde hon hade ont men det var inte tal om någon inflammation, hon kunde blivit lite röd av förkylningen i sig.
Ifall febern inte skulle ge med sig under dagen idag så skulle vi kontakta vårdcentralen.

Maja vankade vid 7 och hade då 38.7 hon var kokhet och ledsen. En alvedon senare så var hon på bra humör igen, tills dess att hon skulle sova och jag till min fasa upptäckte att närdropparna var slut. koksaltlösningen är ju bara piss i siljan i sammanhanget.
Pappa kom till undsättning. på 20 minuter hade han tagit sig från jobbet till Ackis-apoteket (som öppnar nio) och hem med både näsdroppar och mer alvdedon.
Han fick en liten stund och lite Maja-gos av en dotter som var mer än nöjd med att pappa kom hem :) innan han stack till jobbet igen. Han kommer hem 19 för dem har städkväll.

I och med allt detta så är givetvis vår skånetripp hotad. Rinnande näsa kan vi leva med så så länge hon inte har feber eller hennes allämntillstånd blir värre så är vi nog good to go.
med reservation att hon nog kommer vara lite extra mammig och pappig.

Nu sover hon för andra gången idag i vagnen, den med halvt liggläge verkar vara det enda som funkar. Hon står på altanen nu. inpackad med filtar men utan overall och mössa.
jag sitter innanför dörren och nojjar på om hon har för lite på sig.... Men hon är inte kall nånstanns så jag antar att hon sover bra där. Lättar ju i näsan med friskluft också.

HOPPAS HOPPAS febern håller sig borta nu och att näsan iallafall blir liiite bättre tills imorron!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0