Toe Chong vattenfall

En förmiddag bestämde vi oss för att ta en taxi (jag kallar dem för tuktuktaxi, det var som en flakbil där de byggt till säten och tak över flaket.) det kostade 300 bath att ta sig till detta vattenfall och vi tänkte att det kunde ju vara en liten mysig förmiddagstripp. sagt och gjort. in i taxin och en halvtimme senare svängde vi rakt in i djungeln! vi kom fram till en grind som var gränsen till nationalparken där fallet låg. 200 bath i inträde och en stor skylt om att man kan minsann bötfällas om man lämnar skräp efter sig! bra grejjer! cirka en km promenad stod det. prefekt tänkte vi och började gå.

och vi gick och vi gick, djungeln blev tätare och tätare och det blev varmare och kvavare ju längre in vi kom. uppåt uppåt uppåt. (tur att man inte var mer gravid än vad man var!) vi stannade och såg de mest märkliga växter. ödlor rusade runt fötterna i varierande storlekar och plötsligt lade jag märke till HISTORIENS största spindelnät. det var GIGANTISKT. vi började skojja lite om vilken bjässe som måste byggt det när jag precis ser att han som byggt nätet, eller hon för den delen. sitter i mitten. En spindel, en STOR spindel, väl kammoflerad med gula, blå och gröna streck på ryggen. säkert 8cm stor med benen. hjälp. vi försökte knäppa kort men som sagt kommoflaget i djungeln var inte att leka med så det var INTE så lätt. vi gick vidare. aningen mer vaksamma på omgivningen.

väl framme var fallet väldigt vackert och faktiskt mer vatten än vi trodde såhär i slutet av torrperioden. vi vilade en stund och studerade alla fiskar som simmade rundor och klurade lite på hur dem hamnat där från början. vi kom inte fram till nåt nämnvärt och började promenera tillbaka. vår chaffis väntade på oss )vilket tydligen var en självklarhet) och vi åkte trötta och varma tillbaka till hotellet. och lite HAV och BAD väntade.


Kommentarer
Postat av: Alexandra

tvättäkta turist-looken! :D

2010-03-18 @ 21:58:11
URL: http://www.decemberfear.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0