Funderingar på fredagskvisten

Sitter och klurar lite i soffan på saker och ting.
Främst på det här med vällingen. Tror vi är överrens nu om att vi ska börja introducera det till kvällen nästa fredag. Då är Maja 5 mån + 1 vecka. vi kommer blanda i lite vällingpulver i ersättningen till en början och öka gradvis. Det där blir nog den lätta biten, ja menar, hon äter ju ALLT så rata en ny smak tror ja inte hon gör. Och får hon aj i magen så är det ju bara att gå tillbaka till enbart ersättning ett tag till. Som sagt. inte så svårt.

Till det mer knepiga.

Alla eller de flesta barn skaffar sig "ovanor" som Mammorna och papporna liksom präntar in i barnen att såhär "ska" det vara, tror framförallt att som första förälder är det lättare att gå i "fällorna". ni vet vad ja menar. BARA sova brevid mamma, eller BARA somna när man blir buren, BARA somna med napp, BARA somna när man gungas, BARA somna med DEN snutten... ja listan kan göras lång och vissa "ovanor" är ju inte ens några som stör och då finns det ju ingen anledning att kludda. MEN. börjar "ovanan" bli jobbig för barnet sjävt eller störa öbrig rytm så ska man ju ta tjuren i hornen så att säga. Lite där befinner vi oss.

Maja är underbart duktig på att sova i sin egen säng och på att somna klockan 21 nästan varje dag. Vi är jätte glada för det och hon är duktig på alla sätt. "Problemet" eller problemet som det faktiskt håller på att bli är att Maja BARA somnar med flaskan i munnen. Det började som att vi i vår nattrutin gav henne kvällsflaskan i sovrummet sittandes men kom snart på att hon ju somnar bättre och sover vidare bättre om man på en gång ger henne flaskan när hon redan ligger i sängen. Så så började det, sen har det liksom blivit att hon somnat snabbt och lätt till flaskan och hennes sovtider har passat mattiderna. tills nu.

Nu blir det att mattiderna kommer i ofas. hon äter oftare och mindre och det har hon även börjat göra på natten. Nu när vi börjat med smakisar och snart kommer börja med måltider och vällingen så känner vi att vi måste få kläm på mattiderna och då FUNKAR det inte att hon ska småäta/äta varje gång hon ska sova.

Så det ska vi alltså ta tag i på måndag, om en vecka på måndag.

Tips och åsikter tar vi mer än gärna emot.

Kommentarer
Postat av: Therese & Agnes

Tror du att det är sugbehovet som gör att hon vill ha flaskan? Annars kanske det är som ni varit inne på tidigare, att hon behöver något som gör henne mer mätt och belåten. Ska bli spännande att se vad som händer när ni introducerat vällingen!

2011-03-11 @ 19:36:17
URL: http://www.lifebytessan.blogspot.com
Postat av: Jossan

Isa höll på så där vill jag minnas. Det gick så långt att hon under en period faktiskt åt MEST på natten och nästan inget på dagen! Det hela slutade med att vi fick köra stenhårda mattider och lyckades få ordning på allt till slut. Men det kan vara lite pysslande med det där..;)

2011-03-11 @ 20:14:01
Postat av: Clara

Det där med att äta mest på natten känner jag igen, jag fick ta ett par nätter förra veckan för att ställa om Minna! Det vill säga att jag bestämde mig för att hon fick äta tidigast kl 01 och så gick jag och somnade om henne när hon vaknade innan (hon grät och var vaken ca 30 minuter varje gång). Nu äter hon kl 02 ca och sedan kl 06 så det känns okej



Att somna till flaska har vår stora gjort tills hon var ca 1.5 år, vi gav alltid flaska som en del i nattningsrutinen..även om hon just ätit mat eller gröt så fick hon flaska innan och så småningom så fick hon den själv i sängen så gick vi in och hämtade flaskan! Vi vande henne av med det när vi flyttade till huset och då gav vi flaska i soffan medan vi läser för henne..nu äter hon sällan välling och har inte det sugbehovet!



Det enda tips som egentligen är viktigt är: gör det som passar eran familj bäst..känner ni att det är okej att hon somnar till flaskan på kvällen så låt henne göra det!



kram

2011-03-11 @ 21:19:01
Postat av: Anonym

Att somna till flaskan är det många små som vill. Mat är ju en trygghet precis som närhet och man somnar ju fortare om magen är belåten. Jag har 3 barn och alla har somnat till vällingflaskan. Tror att när hon väl dricker välling så kommer hon inte vakna och villa äta lika ofta så jag tror inte ni behöver göra något åt just flaskan. Jag har gett kvällsgröt en stund innan vällingen på kvällarna och mina barn har då sovit gott tills morgonkvisten.

Hoppas du får ordning på det hela.

2011-03-12 @ 01:15:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0