James Bond island

vi tänkte att vi skulle åka till Phi Phi islands istället men kom fram till att det nog skulle vara mer likt Similiand som vi ju redan varit på och snorklat mm.
på schemat stod upphämtning på hotellet, sedan cirka 1,5 timme med bil till hamnen, där hämtades vi upp av en longtailbåt som skulle komma att köra runt oss hela dagen. Omgivningarna var fantastiska! stora klippformationer i vattnet av "limestone" inte säker på vad det är på svenska.


vi åkte till en större båt som låg parkerad mellan två större berg och där hoppade vi i en kanot, vi fick plats båda två i en och bak satt en kille som paddlade runt oss.
In i små hål i grottväggen, läskigt och trångt, men väl inne uppenbarade sig laguner av inte denna värld. höga höga klippväggar, grönt och frodigt och massor med fåglar. HELT fantastiskt. jag har glömt hur länge vi paddlade ut och in i olika formationer men det var ordentligt häftigt.sen åkte vi tillbaka till storbåten och hoppade på vår longtailbåt igen, nu åkte vi till själva jamesbond (namnet för att en av filmerna spelats in här) vi badade och simmade ut till "signaturklippan". skönt med lite bad i värmen!
vi vandrade runt lite i grottor på ön och sen var det dags för avfärd mot lunchstället.
detta var en by som var helt upppålad på vattnet, det bodde cirka 10.000 människor här som livnärde sig på fiske och turister, hela byn försvann med tsunamin men nu var den alltså restaurerad igen. inne i myllret av resturander och bostäder fanns en "marknadsgång" skulle man kunna säga. här fanns det en mängd olika konstiga saker till försäljling. och faktiskt tog jag lite illa vid mig när en dam kom fram med en apunge i blöja och ville sälja den till mig för 4000 bath. "good fortune" som hon sa. fy. världens sötaste lilla varelse, tror dock inte det hade varit så uppskattat! fy! den lilla hörde ju hemma i naturen. inte i pampersblöja.sista stoppet på utflykten var ett tempel och en tempelgrotta. detta fanns på fastlandet så det blev båt tillbaka och sen in i bilen igen. utanför templet höll ett helt gäng apor till. dessa var ytterst hungriga och lokalbefolkningen tyckte klart det var toppen när en busslast turister kommer och köpter deras halvkassa bananer för att mata aporna med. Lite klyshigt men sååå värt det. roligast var när Jimmy blev överrumplat av en liten som hänge honom runt halsen medans kompisen ryckte hela nötpåsen ur handen på honom och sprang iväg! haha!
Inne i templet var det svalt och ganska mörkt, en fladdermusgrotta och stora statyer. mycket vackert.sen var det bilfärd tillbaka till hotellet och gissa hur många som sov. utflykten var rolig klart men ändå inte den bästa på resan. det var lite stressigt mellan plasterna och guiden sa typ ett ord på engelska och verkade lite bakfull.. fast helt klart en häftig upplevelse. likt så mycket annat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0